Esu nekantri, tad isbandziau tris daiktus.
Fokusas i pirmaji:
I antra:
trecia:
Ir i fona:
Kai nedideli atstumai, forografuojant su makro ar supermakro, nepasirode sudetinga. Taciau mane asmeniskai labiausiai traukia ismokti fotografuoti tokiu budu daiktus, kai tarp ju atstumai -pvz., metras. Sis dalykas bus bandymu metas.
linole jėga
o tai tikrai norint gaut fokusa turi but tarp daiktu mazas atstumas
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 22, 21:18)
Na, nebutinai mazas. Norejau pasakyti, kad kai mazas atstumas, man asmeniskai sekasi geriausiai si bandyma atlikti.
O kai didelis-nesiseka. Daznai zavedavausi pazengusiu darbais, kai pvz., uz zmogaus buna isplaukes fonas. Man sunku isgauti ta neryskia zona, kai atstumai tarp objektu didesni. Reiks eiti ekperimentuoti, kokius tvoru stulpelius fotografuoti.
Mano bandymai
nu jus saunuoles. As tik brestu tokiems darbams , jauciu kad mano muilinuke taip istemps bet napabandzius nesuzinosiu.
Kas liecia tuos atstumus, turiu nebloga paaiskinima nusikopijus kazkada
* kuo mazesnis skaicius - tuo skyle didesne - tuo ryskumo gylis mazesnis (t.y. tik arčiausiai prieš ir už fotografuojamo objekto esantis vaizdas bus ryškus). todel cia yra svarbu gerai nusitaikyti i objekta, kad jis butu ryskus
*kuo didesnis skaicius - tuo skyle mazesne - tuo ryskumo gylis didesnis (t.y. ryškus bus ne tik fotografuojamas objektas, bet ir toli už jo bei arčiau esantys objektai)
ir mazesni skaiciu pasirenki, kai nori, kad tik tas objektas butu ryskus.. ypatingai fotografuojant makro. o didesni skaiciu galima naudot, pvz, gamtovaizdzius fotografuojant..
* kuo mazesnis skaicius - tuo skyle didesne - tuo ryskumo gylis mazesnis (t.y. tik arčiausiai prieš ir už fotografuojamo objekto esantis vaizdas bus ryškus). todel cia yra svarbu gerai nusitaikyti i objekta, kad jis butu ryskus
*kuo didesnis skaicius - tuo skyle mazesne - tuo ryskumo gylis didesnis (t.y. ryškus bus ne tik fotografuojamas objektas, bet ir toli už jo bei arčiau esantys objektai)
ir mazesni skaiciu pasirenki, kai nori, kad tik tas objektas butu ryskus.. ypatingai fotografuojant makro. o didesni skaiciu galima naudot, pvz, gamtovaizdzius fotografuojant..
QUOTE(Belly @ 2008 11 22, 22:07)
Mano bandymai
Pavyko.
Triju daiktu fotografavimas netgi smagesnis pasirode. Tik tolimiausia objekta fotografuojant pas mane daznai fokusas i fona sokinejo. Taciau buvo proga kitus fokusavimo rezimus isbandyti.
Aciu, Belly, labai gera taisykle. Sita ir naudojuosi.
Bet kas paaiskins, kiek kuriam diafragmos stopui tenka ryskiu centimetru ar metru. Pazenge merginos buvo ideje nuorodas, netgi lenteles buvo. Taciau mano anglu kalbos zinios ir supratimas ne toks geras, kad suprasciau... Ar yra koks paprastas budas apskaiciuoti, o gal tinkamas diafragmos pasirinkimas - jau ne bet sau patirties ir ziniu reikalaujantis dalykas?
QUOTE(linole @ 2008 11 22, 21:14)
Pavyko.
Triju daiktu fotografavimas netgi smagesnis pasirode. Tik tolimiausia objekta fotografuojant pas mane daznai fokusas i fona sokinejo. Taciau buvo proga kitus fokusavimo rezimus isbandyti.
Tau taip pat Is vidurines matrioskos pasijuokiau- zvairoka
Man ir patiko.
QUOTE(Belly @ 2008 11 22, 22:19)
Tau taip pat Is vidurines matrioskos pasijuokiau- zvairoka
Masine S. Peterburgieciu gamyba.
nu man patiko linoles ir Belly fotkes, matau klaideliu, bet pati zymiai didesnes darau. visi mes protingi, kai praktikos ner, o tik teorija, o kai reik fotkint, bus man ragas taigi visom drasiau o as tik brestu...
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 22, 21:58)
nu man patiko linoles ir Belly fotkes, matau klaideliu, bet pati zymiai didesnes darau. visi mes protingi, kai praktikos ner, o tik teorija, o kai reik fotkint, bus man ragas taigi visom drasiau o as tik brestu...
Pas mane nesuprantu kodel tie bruksniai blizgantys ant puodu uzsidejo Ir paciai nepatinka, bet kitaip nesigauna
Ir prasom man mano klaidas visas sakyti, kas kaip mano. As ne is tu kuri pyksta tam ir susirinkom. O kad pasakymai irgi tokiu paciu ne visai patyrusiu, tai ta visos suprantam
Mylimuke, man sis menas ne visai priimtinas Pirma graziausia