Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Esu nekantri, tad isbandziau tris daiktus.
Fokusas i pirmaji:
user posted image

I antra:
user posted image

trecia:
user posted image

Ir i fona:
user posted image

Kai nedideli atstumai, forografuojant su makro ar supermakro, nepasirode sudetinga. Taciau mane asmeniskai labiausiai traukia ismokti fotografuoti tokiu budu daiktus, kai tarp ju atstumai -pvz., metras. Sis dalykas bus bandymu metas. biggrin.gif

Atsakyti
linole jėga bigsmile.gif
o tai tikrai norint gaut fokusa turi but tarp daiktu mazas atstumas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 22, 21:18)
o tai tikrai norint gaut fokusa turi but tarp daiktu mazas atstumas  unsure.gif

Na, nebutinai mazas. Norejau pasakyti, kad kai mazas atstumas, man asmeniskai sekasi geriausiai si bandyma atlikti.
O kai didelis-nesiseka. Daznai zavedavausi pazengusiu darbais, kai pvz., uz zmogaus buna isplaukes fonas. Man sunku isgauti ta neryskia zona, kai atstumai tarp objektu didesni. Reiks eiti ekperimentuoti, kokius tvoru stulpelius fotografuoti.

4u.gif
Atsakyti
Mano bandymai ax.gif
user posted image

user posted image

user posted image

unsure.gif
Atsakyti
bigsmile.gif
nu jus saunuoles. As tik brestu tokiems darbams blush2.gif , jauciu kad mano muilinuke taip istemps unsure.gif bet napabandzius nesuzinosiu. rolleyes.gif
Atsakyti
Kas liecia tuos atstumus, turiu nebloga paaiskinima nusikopijus kazkada smile.gif

* kuo mazesnis skaicius - tuo skyle didesne - tuo ryskumo gylis mazesnis (t.y. tik arčiausiai prieš ir už fotografuojamo objekto esantis vaizdas bus ryškus). todel cia yra svarbu gerai nusitaikyti i objekta, kad jis butu ryskus
*kuo didesnis skaicius - tuo skyle mazesne - tuo ryskumo gylis didesnis (t.y. ryškus bus ne tik fotografuojamas objektas, bet ir toli už jo bei arčiau esantys objektai)

ir mazesni skaiciu pasirenki, kai nori, kad tik tas objektas butu ryskus.. ypatingai fotografuojant makro. o didesni skaiciu galima naudot, pvz, gamtovaizdzius fotografuojant..
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2008 11 22, 22:07)
Mano bandymai  ax.gif 

Pavyko. thumbup.gif

Triju daiktu fotografavimas netgi smagesnis pasirode. smile.gif Tik tolimiausia objekta fotografuojant pas mane daznai fokusas i fona sokinejo. Taciau buvo proga kitus fokusavimo rezimus isbandyti. drinks_cheers.gif

Aciu, Belly, labai gera taisykle. Sita ir naudojuosi. thumbup.gif
Bet kas paaiskins, kiek kuriam diafragmos stopui tenka ryskiu centimetru ar metru. Pazenge merginos buvo ideje nuorodas, netgi lenteles buvo. Taciau mano anglu kalbos zinios ir supratimas ne toks geras, kad suprasciau... blush2.gif Ar yra koks paprastas budas apskaiciuoti, o gal tinkamas diafragmos pasirinkimas - jau ne bet sau patirties ir ziniu reikalaujantis dalykas?

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 22 lapkričio 2008 - 21:22
QUOTE(linole @ 2008 11 22, 21:14)
Pavyko.  thumbup.gif

Triju daiktu fotografavimas netgi smagesnis pasirode.  smile.gif Tik tolimiausia objekta fotografuojant pas mane daznai fokusas i fona sokinejo. Taciau buvo proga kitus fokusavimo rezimus isbandyti.  drinks_cheers.gif

Tau taip pat thumbup.gif Is vidurines matrioskos pasijuokiau- zvairoka biggrin.gif

Man ir patiko.
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2008 11 22, 22:19)
Tau taip pat  thumbup.gif  Is vidurines matrioskos pasijuokiau- zvairoka  biggrin.gif

biggrin.gif Masine S. Peterburgieciu gamyba. smile.gif
Atsakyti
nu man patiko linoles ir Belly fotkes, matau klaideliu, bet pati zymiai didesnes darau. visi mes protingi, kai praktikos ner, o tik teorija, o kai reik fotkint, bus man ragas doh.gif taigi visom drasiau mirksiukas.gif o as tik brestu... unsure.gif
Atsakyti
Fotografuoju jau senokai, tik dabar norėjau pasidalint ax.gif
Labai nepeikit tik blush2.gif

user posted image user posted image

Papildyta:

Atsakyti
QUOTE(JulieTa @ 2008 11 22, 21:58)
nu man patiko linoles ir Belly fotkes, matau klaideliu, bet pati zymiai didesnes darau. visi mes protingi, kai praktikos ner, o tik teorija, o kai reik fotkint, bus man ragas  doh.gif taigi visom drasiau  mirksiukas.gif o as tik brestu...  unsure.gif

Pas mane nesuprantu kodel tie bruksniai blizgantys ant puodu uzsidejo unsure.gif Ir paciai nepatinka, bet kitaip nesigauna doh.gif

Ir prasom man mano klaidas visas sakyti, kas kaip mano. As ne is tu kuri pyksta 4u.gif tam ir susirinkom. O kad pasakymai irgi tokiu paciu ne visai patyrusiu, tai ta visos suprantam biggrin.gif 4u.gif

Mylimuke, man sis menas ne visai priimtinas unsure.gif Pirma graziausia smile.gif
Atsakyti