QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 21, 17:17)
kad ir kaip nustatyt
blukstes ryskuma.pas mane tas paveiksliukas yra kur zaibas su pliuso minuso zenklu,bet jis nesireguliuoja.
ir su tuo
fokusu nu man gilus miskas atrodo daug turiu nuotrauku su fokusuotom nuotraukom,bet kai reik spec nuotraukos su fokusu man atrodo,kad pirma kart fotoaparata laikau
Tavo fotoaparatas Canon PowerShot A640? Šiaip radau jo instrukciją internete. Tikrai nesu technikos ekspertė, bet peržvelgiau ją, man pakankamai ten viskas aišku. Nors ten tik pradinukams tos taisyklės, pažengusiems skirtų neįdėjo, jose gal yra išsamesnių paaiškinimų...
Ką Tu nori tuo pasakyti, "blykstės ryškumas"? Tavo fotoaparate galima reguliuoti blykstės stiprumą? Tose instrukcijose neradau tokio nustatymo (bet neteigiu, kad to nėra, kaip minėjau tos instrukcijos tik keliasdešimt psl.). Pradiniame lygyje apie blykstę viskas lyg ir aišku. Ten paaiškinta kaip ją įjungti, išjungti, kaip nustatyti raudonų akių naikinimo funkciją, kaip nustatyti
slow synchro (lietuviškai gal "uždelsta sinchronizacija", nesu tikra). Bet jei Tu kalbi apie tokį +/- ženkliuką (žr. pav.), tai nepriklauso jis blykstei.
Tai yra ekspozicijos kompensacijai reguliuoti skirtas mygtukas. Kaip jį valdyti ir nustatyti, turėtumei rasti savo instrukcijoje (nes aš tų psl. nematau internete). Kaip suprantu iš tų skurdžių man pasiekiamų instrukcijų, tuo pačiu mygtuku, tik kitaip, valdoma ir blykstė. Apie ekspozicijos kompensaciją truputį kažkada rašiau
čia. Pasieškok, kur instrukcijose rašo apie
Exposure.
Apie fokusavimą taip pat viskas aiškiai paaiškinta instrukcijose. Kaip keisti fokusavimo taškus ir pan. Fokusas turi tokią savybę nuklysti pvz., ant ryškesnių daiktų ir pan. Aš su juo irgi kartais labai sunkiai susitvarkau.
Nežinau, ar Tau čia kas nors paaiškėjo, labai sunku neturint normalios instrukcijos ir fotoaparato ką nors paaiškinti