Belly, ND lieka tie patys - grazus kavos puodelis, o fokusuojam kokiu nors tris daiktus.
Na pvz. kaip as suprantu musu iskelta tiksla ismokti fokusuoti:
Foto nestebuklingos, nes zaidziau siandien velyva tamsu vakara (diena reikes pazaisti is naujo) ir prie pilno komplekto truktu dar vienos foto, kur sufokusuota i vidurini zaisliuka.
QUOTE(gitulia @ 2008 11 22, 00:19)
Belly, ND lieka tie patys - grazus kavos puodelis, o fokusuojam kokiu nors tris daiktus.
Foto nestebuklingos, nes zaidziau siandien velyva tamsu vakara (diena reikes pazaisti is naujo) ir prie pilno komplekto truktu dar vienos foto, kur sufokusuota i vidurini zaisliuka.
suuuper o čia fotografuota skirtingu atstumu?
gal dar dedamos nuotraukas aprašom "parametrus" - fotiko režimas, apšvietimas?
sveikos, as vel i mokslus, bet tikslinuos cia mokomes tris daiktus fokusuoti, o ND kataloge dedam tirs puodelius, ane?
geradienes visom, graziu ideju ir fotkiu
geradienes visom, graziu ideju ir fotkiu
o aš nesupratau, ko jūs blaškotės. bene kokįm prizą kas duos?
bandom ramiai sau dar puodelį fotografuot. šalia to- dirbam su trim objektais ir fokusu.
dėl foto dėjimo į fotki komentaram (kad pažengusiem būt lengviau). kažin, ar taip jau lengviau. tarkim, aš tikrai neturiu tiek laiko, kad čia skaityt, ir dar nuolat landžiot į fotki, ieškot foto, komentuot. manau, ir daugumai kitų taip pat. tad gal palikim visa tai ramybėj- keliam ten tai, kas, jūsų manymu, jums gavosi geriausiai. nes jūs tokias varžybas pradėjot
bandom ramiai sau dar puodelį fotografuot. šalia to- dirbam su trim objektais ir fokusu.
dėl foto dėjimo į fotki komentaram (kad pažengusiem būt lengviau). kažin, ar taip jau lengviau. tarkim, aš tikrai neturiu tiek laiko, kad čia skaityt, ir dar nuolat landžiot į fotki, ieškot foto, komentuot. manau, ir daugumai kitų taip pat. tad gal palikim visa tai ramybėj- keliam ten tai, kas, jūsų manymu, jums gavosi geriausiai. nes jūs tokias varžybas pradėjot
QUOTE(luokė @ 2008 11 22, 10:50)
o aš nesupratau, ko jūs blaškotės. bene kokįm prizą kas duos?
Si situo sutinku
o del albumelio tai mes turejome omeny ND ten deti bet nesirasyti kieno jie yra, gal taip ju padauges, ir vertindami nuotraukas rasysime komentarus kodel butent siai nuotraukai skiriame tiek ir tiek balsu kas patrauke aki, ir tt.
sveikutės,nors šiandien daug darbų buvo,bet nufotografavau kava
ikėliau į albuma
dėl tyjų daiktu vis bandau,bandau,bandau,bandau......
ikėliau į albuma
dėl tyjų daiktu vis bandau,bandau,bandau,bandau......
QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 21, 17:17)
kad ir kaip nustatyt blukstes ryskuma.pas mane tas paveiksliukas yra kur zaibas su pliuso minuso zenklu,bet jis nesireguliuoja.
ir su tuo fokusu nu man gilus miskas atrodo daug turiu nuotrauku su fokusuotom nuotraukom,bet kai reik spec nuotraukos su fokusu man atrodo,kad pirma kart fotoaparata laikau
ir su tuo fokusu nu man gilus miskas atrodo daug turiu nuotrauku su fokusuotom nuotraukom,bet kai reik spec nuotraukos su fokusu man atrodo,kad pirma kart fotoaparata laikau
Tavo fotoaparatas Canon PowerShot A640? Šiaip radau jo instrukciją internete. Tikrai nesu technikos ekspertė, bet peržvelgiau ją, man pakankamai ten viskas aišku. Nors ten tik pradinukams tos taisyklės, pažengusiems skirtų neįdėjo, jose gal yra išsamesnių paaiškinimų...
Ką Tu nori tuo pasakyti, "blykstės ryškumas"? Tavo fotoaparate galima reguliuoti blykstės stiprumą? Tose instrukcijose neradau tokio nustatymo (bet neteigiu, kad to nėra, kaip minėjau tos instrukcijos tik keliasdešimt psl.). Pradiniame lygyje apie blykstę viskas lyg ir aišku. Ten paaiškinta kaip ją įjungti, išjungti, kaip nustatyti raudonų akių naikinimo funkciją, kaip nustatyti slow synchro (lietuviškai gal "uždelsta sinchronizacija", nesu tikra). Bet jei Tu kalbi apie tokį +/- ženkliuką (žr. pav.), tai nepriklauso jis blykstei.
Tai yra ekspozicijos kompensacijai reguliuoti skirtas mygtukas. Kaip jį valdyti ir nustatyti, turėtumei rasti savo instrukcijoje (nes aš tų psl. nematau internete). Kaip suprantu iš tų skurdžių man pasiekiamų instrukcijų, tuo pačiu mygtuku, tik kitaip, valdoma ir blykstė. Apie ekspozicijos kompensaciją truputį kažkada rašiau čia. Pasieškok, kur instrukcijose rašo apie Exposure.
Apie fokusavimą taip pat viskas aiškiai paaiškinta instrukcijose. Kaip keisti fokusavimo taškus ir pan. Fokusas turi tokią savybę nuklysti pvz., ant ryškesnių daiktų ir pan. Aš su juo irgi kartais labai sunkiai susitvarkau.
Nežinau, ar Tau čia kas nors paaiškėjo, labai sunku neturint normalios instrukcijos ir fotoaparato ką nors paaiškinti
Saulės pūga labai ačiū už pagalba
pakankinau aš savo fotoaparata tai man ''blykstės ryškumas''nusistato tik kai ''C''padetyje buna.Man fokusavimas kaip kada išeina,tik dažniausiai visas vaizdas susiliejes buna.su dviem daiktais gaunasi/t.y is ju viena vaizdą ryškesni padaryti,bet su trim daiktais man nesigauna.O pvz kai tris daiktus fotografuoti tai ant macro reik nustatyt?aš nustačius ant macro,be blykstės fotografavau kavos puodelius
Gal galėtum man idėti ta nuoroda kur instrukcija yra aš per google žiurėjau tai nieko neradau
pakankinau aš savo fotoaparata tai man ''blykstės ryškumas''nusistato tik kai ''C''padetyje buna.Man fokusavimas kaip kada išeina,tik dažniausiai visas vaizdas susiliejes buna.su dviem daiktais gaunasi/t.y is ju viena vaizdą ryškesni padaryti,bet su trim daiktais man nesigauna.O pvz kai tris daiktus fotografuoti tai ant macro reik nustatyt?aš nustačius ant macro,be blykstės fotografavau kavos puodelius
Gal galėtum man idėti ta nuoroda kur instrukcija yra aš per google žiurėjau tai nieko neradau
Instrukcija (jei prašys prisijungimo duomenų, sakyk, ten sekundžių reikalas prisijungti).
Dar visokių gudrybių gali pasižiūrėti šiame tinklalapyje.
Patarimai Canon tinklalapyje (Tavo fotoaparato modeliui).
Štai, dar radau iš kur gali instrukcijas parsisiųsti (tiek basic, tiek advanced). Parsisiųsti instrukcijas. (Pati nebandžiau siųsti).
Štai, dar radau iš kur gali instrukcijas parsisiųsti (tiek basic, tiek advanced). Parsisiųsti instrukcijas. (Pati nebandžiau siųsti).
QUOTE(Saulės pūga @ 2008 11 22, 16:08)
Instrukcija (jei prašys prisijungimo duomenų, sakyk, ten sekundžių reikalas prisijungti).
labai didelis dėkuj
einu skaityt