Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Alinva @ 2008 11 20, 22:34)
Tai ir puiku, kad sutariam smile.gif

(as be lt raidziu- dingo unsure.gif )
kam vel tiek skauduliu? isivaziuosim, komentuot ismoksim.
pvz, tavo nuotrauku net pamatyt nespejau- o buciau pakomentavus, manau.
kur fokusuot, kiekvienas turi suprast pats. jei du daiktai, ka as zinau, ka tu nori akcentuot?

QUOTE(alio-nka @ 2008 11 20, 23:11)
o as uz namu darbu pratesima,

liuks, patiko darbeliai. tik pirmoj rinkciaus koki kitoki, maziau blizgu pagrinda. o tas rafaelo... mmmm, uzsimaniau lotuliukas.gif
antroj ideja idomi. tik isrutuliot reikia kazkaip, kad nesipjautu tie spinduliai ir kiti daiktai ne fokuse. bet bandyk- man patiko
trecia... na, tiesiog bandymas
ketvirtoj fono irgi kitokio noretus- arba visiskai balto, arba, jei taip neiseina, kokios kitos, bet tikros, spalvos

einu skaityt toliau
Papildyta:
perskaiciau.
pritariu minciai neskubet uzbaigt puodu- kazkas turi nauju minciu, kazkas net nepradejo. mes tik pradedam mokytis, tad nereikia noret tempu kaip pas pazengusius.
gal per savaitgali ir as savo fotika kaip nors i rankas paimsiu (nors man jau pora menesiu visiska krize biggrin.gif )
Atsakyti
na tai savaitgalį dar bandom fotkint puodelius? mastau.gif Ir čia dedam ane? O į fotki tik geriausiai gavusias, taip? rolleyes.gif
Atsakyti
mergaitės gal kas žinote kur koki puslapiuka kur butu paaiskinimai fotoaparato nustatymu g.gif as savo fotoaparato instrukcija skaitau jau N kartu,bet ji labai minimali,o internete nerandu doh.gif
Atsakyti
tiesiog paguglink pagal savo fotoaparato modeli.
tam paciam efoto.lt yra informacijos apie rezimus ir pan.
galu gale cia klausk- priklausomai nuo to, ka nori suzinot, gal galesim padet
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Viska perskaiciau ir pabandyiu parasyt ne kaip klausima, o kaip nutarima apie musu planus biggrin.gif
Nuo kitos temos(3 daikatai):

1. dedam nuotraukas i foruma, aptarinejam 2 savaites, tobulejam ir tik namu darbus(ND) be niko dedam i "fotki.com", kai jau busim tam pasiruose (2-ju sav. laikotarpyje). Traukinys sh... nelaukia biggrin.gif

2.Balsuosim uz 3 nuotraukas:
1 balas III vietai
2 balai II vietai
3 balai I vietai

3. balsus atidavinesim ND komentaro skyrelyje .

4.Nugaletoja, surinkusi daugiausiai balsu, bus skelbiama skyrelyje cia.

Ir manau, kad butu maziau painiavos su nauju temu rinkimu/ skelbimu, kad nereiktu prirasyt puse skyrelio, kas kokios nori ir pan... lai nugaletojas skelbia savo sugalvota nauja tema 4u.gif

Gal kuri pakoreguokit taisykles (JEI KAS NE TAIP, gal LT raidziu reiktu unsure.gif ) ir pabandom jas issaugot skelbiant nauja tema pirmam puslapiukyje, kad naujokem butu aisku kas kaip... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belly: 21 lapkričio 2008 - 17:16
QUOTE(luokė @ 2008 11 21, 17:10)
tiesiog paguglink pagal savo fotoaparato modeli.
tam paciam efoto.lt yra informacijos apie rezimus ir pan.
galu gale cia klausk- priklausomai nuo to, ka nori suzinot, gal galesim padet

Nerandu nieko mano serijos fotoaparatas jau nebegaminamas.Meniu yr ir anglu ir rusu kalba.ir nei viena is ju as nelabai kaikuriu terminu nesigaudau.kad ir kaip nustatyt blukstes ryskuma.pas mane tas paveiksliukas yra kur zaibas su pliuso minuso zenklu,bet jis nesireguliuoja.cia tik vienas is nezinomu man dalyku.ir su tuo fokusu nu man gilus miskas atrodo daug turiu nuotrauku su fokusuotom nuotraukom,bet kai reik spec nuotraukos su fokusu man atrodo,kad pirma kart fotoaparata laikau blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Belly @ 2008 11 21, 17:12)

Ir manau, kad butu maziau painiavos su nauju temu rinkimu/ skelbimu, kad nereiktu prirasyt puse skyrelio, kas kokios nori ir pan... lai nugaletojas skelbia savo sugalvota nauja tema  4u.gif

man šitas punktas nelabai unsure.gif
Atsakyti
Gal kol isisavinsim nors pagrindine sfotografavimo taisykles nauja tema renkam visos o paskui jau ziuresim kai pradesim tobulet galesim ka nors pakeist mirksiukas.gif
Atsakyti
del puodeliu temos - nesupratau. as siulyciau ja pabaigt savaitgali, gadangi kepem pirma blyna, ir nuo kitos savaites pirmad pradedam nauja - triju daiktu (skirta fokusui) tema bigsmile.gif ka manot? g.gif
Atsakyti
JulieTa, mes cia siulem fokuso tema pradubliuoti su puodeliais. Kadangi fokuso tema su trim daiktais, tai butu grynai technine, teorine dalis, vienos is fotoaparato funkcijos suvokimas. O puodelio tema pratesiam taikydami ismokta trecdaliu taisykle bei tinkamai sufokusuodami. Manau nieko blogo jei su puodeliais pazaisim dar savaite, tuo labiau, kai tema ryskiais puodeliais dar neblizga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Belly @ 2008 11 21, 17:12)
Sveikutes  4u.gif
Viska perskaiciau ir pabandyiu parasyt ne kaip klausima, o kaip nutarima apie musu planus  biggrin.gif
Nuo kitos temos(3 daikatai):

1. dedam nuotraukas i foruma, aptarinejam 2 savaites, tobulejam ir tik namu darbus(ND) be niko dedam i "fotki.com", kai jau busim tam pasiruose (2-ju sav. laikotarpyje). Traukinys sh... nelaukia  biggrin.gif

2.Balsuosim uz 3 nuotraukas:
1 balas III vietai
2 balai  II vietai
3 balai  I vietai

3. balsus atidavinesim ND komentaro skyrelyje .

4.Nugaletoja, surinkusi daugiausiai balsu, bus skelbiama skyrelyje cia.

Ir manau, kad butu maziau painiavos su nauju temu rinkimu/ skelbimu, kad nereiktu prirasyt puse skyrelio, kas kokios nori ir pan... lai nugaletojas skelbia savo sugalvota nauja tema  4u.gif

Gal kuri pakoreguokit taisykles (JEI KAS NE TAIP, gal LT raidziu reiktu  unsure.gif ) ir pabandom jas issaugot skelbiant nauja tema pirmam puslapiukyje, kad naujokem butu aisku kas kaip...  ax.gif

Sveikos pupos fotografes!
Nu bet ir darbeliai jusu thumbup.gif vieni uz kitus grzesni. As aisku nespejau, ar dar turiu galimybe iki tu 2 savaiciu galo. Nepretenduoju kad laimeciau, noriu buti tik ivertinta/sukritikuota, kad turecciau minciu kur link tobuleti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2008 11 21, 22:19)
Sveikos pupos fotografes!
Nu bet ir darbeliai jusu  thumbup.gif vieni uz kitus grzesni. As aisku nespejau, ar dar turiu galimybe iki tu 2 savaiciu galo. Nepretenduoju kad laimeciau, noriu buti tik ivertinta/sukritikuota, kad turecciau minciu kur link tobuleti.  blush2.gif

turi visas galimybes 4u.gif fotografuok, rodyk, bendrauk-busi ivertinta mirksiukas.gif

Tai fokusuojam 3 puodelius, o ND 3 BILEKOKIUS DAIKTUS g.gif ? Kada pradedam, kada baigiam? turbut jau pavargau reik eit gult, bo nesuprantu nieko biggrin.gif
Atsakyti
Man atrodo kad mes biški skubam su balsavimais, slaptais namų darbais g.gif kažaip reik dėmesį sutelkt į techninę pusę, o tik po to bandyt išgaut meną, balsuot slaptai ir pan... Man labai patiko nauja užduotis, tokia konkreti, aišku ko reik išmokt thumbup.gif aš tai siūlyčiau bent pirmus techninius ND dėt į fotki.con normaliai su nikais, balsuot skiriant po vieną balą...... Svarbiau man rodos prisikviest pažengusius kad dažniau užsuktu smile.gif

o gal kad pažengusiem nereiktų čia per puslapius eit, dedam nuotraukas į fotki.com ir tegul jie ten komentuoja, rodo klaidas, ką? taip ir komentarų daugiau sulauksim, ir bus paprasčiau klaidas matyt????
Atsakyti