Kalėdiniai šokoladiniai žaisliukai pažingsniui
TORTO DENGIMAS MASE (Cipciukas rodo)
Čia uždėta masė, ji kokių 2-3 mm.
Dabar mes ją prilipiname, darome tai, ne nuo viršaus iki apačios, o būtent vienoje vietoje pora cm, viršuje aplinkui.
Tai kartojame ir toliau, ne vienoj vietoj iki apačios, bet ratu, po keletą cm , taip jums nesidarys klostės.
Čia jau dalyginta iki galo, ir kuo turite (galima peilio neaštria puse) gerai pritvirtinat apačioje.
Imame peilį, ir apipjauname, palikite kokį 1-2 mm, juos pakišime (peiliu) po torto apačia.
Va toks kraščiukas lieka apipjovus.
Čia jau peiliu (tiesiog brauki ties pačia apačia) pakišta po tortu.
Dedam ant norimo padėklo ir puošiame.
Bet koks mažas brokelis pasislėps toliau jį dailinant .
Tik noriu pasakyti, kad tortas, kaip tas " bjaurusis ančiukas " iš multifilmo , kol virsta gražuole gulbe , būna tikrai bjaurokas
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Čia uždėta masė, ji kokių 2-3 mm.
Dabar mes ją prilipiname, darome tai, ne nuo viršaus iki apačios, o būtent vienoje vietoje pora cm, viršuje aplinkui.
Tai kartojame ir toliau, ne vienoj vietoj iki apačios, bet ratu, po keletą cm , taip jums nesidarys klostės.
Čia jau dalyginta iki galo, ir kuo turite (galima peilio neaštria puse) gerai pritvirtinat apačioje.
Imame peilį, ir apipjauname, palikite kokį 1-2 mm, juos pakišime (peiliu) po torto apačia.
Va toks kraščiukas lieka apipjovus.
Čia jau peiliu (tiesiog brauki ties pačia apačia) pakišta po tortu.
Dedam ant norimo padėklo ir puošiame.
Bet koks mažas brokelis pasislėps toliau jį dailinant .
Tik noriu pasakyti, kad tortas, kaip tas " bjaurusis ančiukas " iš multifilmo , kol virsta gražuole gulbe , būna tikrai bjaurokas
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
NAMIE GAMINTAS DIRBTINIS MEDUS (Cipciukas)
Imate cukrų (pusę kg), užpilate vandenuku, puse litro, 1 didelį šaukštą cukraus parudinate keptuvėje, supilate i cukraus - vandens mišinį, įdedate truputi (1 arb, šaukštelį) citrinos rugštelės. Verdate, kol pusė vandenuko nugaruoja, viskas .
Iš 1 kg, cukraus, 1 litras medaus.
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Imate cukrų (pusę kg), užpilate vandenuku, puse litro, 1 didelį šaukštą cukraus parudinate keptuvėje, supilate i cukraus - vandens mišinį, įdedate truputi (1 arb, šaukštelį) citrinos rugštelės. Verdate, kol pusė vandenuko nugaruoja, viskas .
Iš 1 kg, cukraus, 1 litras medaus.
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
SUGARPASTE (CUKRAUS MASĖ) (Daividija)
5a.š. želatinos,
125g gliukozės,
1v.š. glicerino,
1kg cukraus pudros.
Iš to kiekio gaunasi 1kg masės.
Želatiną užpilti 3v.š. vandens ir išbrinkinti.
Dubenėlį įstatyti į karšto vandens vonelę ir kaitinti,kol želatina ištirps, sudėti gliukozę ir gliceriną. Išmaišyti kol masė taps vienalytė.
Atvėsinti 1min.
Cukraus pudrą persijoti į didelį dubenį, puoduką nusemti minkymui.Padaryti duobutę ir supilti želatinos mišinį. Išmaišyti mediniu šaukštu. Tada sausom rankom išminkyti kol masė taps tešlos konsistencijos. iš dubens išimti ant stalo ir minkyti, jei reikia pabarstyti cukraus pudra. galima naudoti iš karto, arba suvynioti į plastikinį maišelį ir sandaria dėžutę ir laikyti šaldytuve 3 dienas.
Norint pasidaryti pastiliažą, pusei kg sugarpaste imti 1a.š gum tragacanth.
Suminkyti tą masę su gum tragacanth ir palaikyti 24 val maišelyje ir sandariame inde. Kočioti pasibarsčius kukurūzų krakmolu arba bulvių krakmolu.
Aš pasidariau pusę tos normos, įmaišiau tą gum tragacanth'a ir gavau malonią lipdymui masę. Šaldytuve ji sukietėja, bet minkant pasidaro tąsi.
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
5a.š. želatinos,
125g gliukozės,
1v.š. glicerino,
1kg cukraus pudros.
Iš to kiekio gaunasi 1kg masės.
Želatiną užpilti 3v.š. vandens ir išbrinkinti.
Dubenėlį įstatyti į karšto vandens vonelę ir kaitinti,kol želatina ištirps, sudėti gliukozę ir gliceriną. Išmaišyti kol masė taps vienalytė.
Atvėsinti 1min.
Cukraus pudrą persijoti į didelį dubenį, puoduką nusemti minkymui.Padaryti duobutę ir supilti želatinos mišinį. Išmaišyti mediniu šaukštu. Tada sausom rankom išminkyti kol masė taps tešlos konsistencijos. iš dubens išimti ant stalo ir minkyti, jei reikia pabarstyti cukraus pudra. galima naudoti iš karto, arba suvynioti į plastikinį maišelį ir sandaria dėžutę ir laikyti šaldytuve 3 dienas.
Norint pasidaryti pastiliažą, pusei kg sugarpaste imti 1a.š gum tragacanth.
Suminkyti tą masę su gum tragacanth ir palaikyti 24 val maišelyje ir sandariame inde. Kočioti pasibarsčius kukurūzų krakmolu arba bulvių krakmolu.
Aš pasidariau pusę tos normos, įmaišiau tą gum tragacanth'a ir gavau malonią lipdymui masę. Šaldytuve ji sukietėja, bet minkant pasidaro tąsi.
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
AISINGAS (Cipciukas)
Tai glazūra, tortų papuošimui, ornamentams daryti, smulkesnėms detalėms (jos išdžiovinamos), juo klijuojamos detales, puošiami meduoliukai, keksiukai .
Šitas receptas iš kito forumo, jį davė profesonali konditerė,jis labai tikslus.
1 baltymas,
2,5 - 3 didesni šaukštai vandens ( pagal kiaušinio dydį ) ,
225 g. cukraus pudros, jis turi būti nei per tirštas, nei per skystas, reikalui esant dadėkite šaukštą pudros, arba įpilkite vandens.
Viskas sumaišoma ir sukama mediniu šaukštu, kuo ilgiau. Perspėjo, nuo to jis būna tvirtesnis, baltesnis.
Galima ta daryti ir mikseriu, aišku trumpiau, bet kokybė bus prastesnė.
Nuotraukos Asseni
AISINGAS (Meian)
Kiaušinio baltymas
citrinos rugštelė arba šaukštas sulčių (naudojama tam, kad stabilizuotų baltymą, be to, jei nebus dažoma - rugštis suteikia "ryškesnio" baltumo).
ir cukraus pudra.
Cukraus pudros dedama pagal poreikį, atsižvelgiant i tai, kokios norite konsistencijos. Įdėsit mažiau - bus tekantis glajus, įdėsit daugiau - laikantis formą, galima privaryt netgi tiek, kad bus taip tiršta, jog nepajėgsit per antgalį išspaust.
Dedat cukraus pudrą ir žiūrit, kokia konsistencija - čia jokių proporcijų iš recepto nereikia tikėtis, nes tik jūsų pačios akis matys, kiek konkrečiai pudros reikia būtent tokio dydžio baltymui, norint išgaut norimą tirštumą. Todėl šitoj vietoj geriau visada maišyti rankomis, kad tiksliai jaustumėt progresą, bei naudoti išsijotą cukraus pudrą, kad nepaliktumėt gumulų.
Pats tirščiausias aisingas naudojamas "stovintiems" papuošimams naudoti, tirštu glajumi piešiami ir tokie elementai, kurie turi griežtai išlaikyti formą. Skystesnis ("tekantis") naudojamas ertmėms užpildyti (pvz., nusipaišėt ant kepimo popieriaus tinklelį, ir užpildot skylutes skystesniu aisingu). Visi variantai pilnai išdžiūna, iki tvirto sukietėjimo.
Baltymą aisingui galima plakt iki putų, galima ir neplakt (neplakant paprasčiau ir greičiau, be to, įprastus papuošimus formuojant, plakimas iki putų nėra būtinas). Tik jei neplaksit iki putų, reikia atsimint vieną keistą dalyką: išgraibyt iš baltymo visus "siūlelius", nes jei juos paliksit, gali trukdyt dirbt paruošus kremą - gali kimštis maži antgaliukai. (Čia ko gero vienintelė man žinoma vieta, kur iš tiesų vertėtų knibinėtis po baltymo sudėtį).
Geriausia, beje, jį naudoti pastovėjus parą laiko šaldytuve (prieš tai būtina stropiai apdengt maistine plėvele - negali būt jokio kontakto su oru). Kita gudrybė (kaip ir su sviestiniais kremais) - jei reikia geresnio elastingumo, švelnesnio kremo, į aisingą įmaišykit dekorgelio (1 a.š. gelio vienai stiklinei aisingo). Pamatysit iškart skirtumą ir pagalvosit "brač, kodėl anksčiau to nedariau".
Kas juose bendra, tai faktas, kad abiejuose papuošimai formuoti iš aisingo, "palengvinto" dekorgeliu. Noriu parodyt vieną detalesnę nuotrauką:
Jei pats aisingas (ar bet koks kitas kremas, tbh) yra tinkamos konsistencijos papuošimams, jis neturi trūkinėti, o turi turėti šiek tiek tąsumo. Praskiedus dekorgeliu, jis jau turi labai normaliai tąsumo - tiesiog ideali konsistencija. Tada galima lapelius formuoti kaip ir priklauso: nupiešus lapelį, sustabdai spaudimą maišelyje, ir atsargiai atitrauki antgalį. Lapelio galas savaime tampa smailas. Nieko kraipyti nereikia.
Kartu, kaip jau rašiau anksčiau, dekorgeliu praskiedus tiek aisingą, tiek ir sviestinį kremą suformuoti smaili galai idealiai laikosi bei puikiai stovi net ir išdžiūvę (į savo šilkinį morenginį - sviestinį dekorgelio nededu, jis ir taip puikiai stovi)
Beje, nežinau, ar minėjau kada, ar ne, bet geriausias būdas patikrinti kremo konsistencija (YPAČ tai aktualu aisingui) yra iššvirkšti "virvutę" ant kitos rankos dviejų praskėstų pirštų. Kremas turi laikytis, kaip virvutė, o ne nutrūkti. Jei nutrūko - per "trapus" (per daug cukraus pudros, reikia praskiesti - visada geriausia ta daryti ne vandeniu, o citrinos sultimis, o dar geriau - papildomai įdėti šiek tiek dekorgelio). Jei aisingas teka, slysta nuo pirštų skysdamas ar nelaiko formos, vadinas, per skysta - reikia įdėti daugiau cukraus pudros (tai negalioja sviestiniam kremui: pastarajį reikia tiesiog palaikyt šaldytuve, jei per skystas - o jei tikrai netinkama konsistencija, didinamas sviesto, ne cukraus, kiekis).
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Tai glazūra, tortų papuošimui, ornamentams daryti, smulkesnėms detalėms (jos išdžiovinamos), juo klijuojamos detales, puošiami meduoliukai, keksiukai .
Šitas receptas iš kito forumo, jį davė profesonali konditerė,jis labai tikslus.
1 baltymas,
2,5 - 3 didesni šaukštai vandens ( pagal kiaušinio dydį ) ,
225 g. cukraus pudros, jis turi būti nei per tirštas, nei per skystas, reikalui esant dadėkite šaukštą pudros, arba įpilkite vandens.
Viskas sumaišoma ir sukama mediniu šaukštu, kuo ilgiau. Perspėjo, nuo to jis būna tvirtesnis, baltesnis.
Galima ta daryti ir mikseriu, aišku trumpiau, bet kokybė bus prastesnė.
Nuotraukos Asseni
AISINGAS (Meian)
Kiaušinio baltymas
citrinos rugštelė arba šaukštas sulčių (naudojama tam, kad stabilizuotų baltymą, be to, jei nebus dažoma - rugštis suteikia "ryškesnio" baltumo).
ir cukraus pudra.
Cukraus pudros dedama pagal poreikį, atsižvelgiant i tai, kokios norite konsistencijos. Įdėsit mažiau - bus tekantis glajus, įdėsit daugiau - laikantis formą, galima privaryt netgi tiek, kad bus taip tiršta, jog nepajėgsit per antgalį išspaust.
Dedat cukraus pudrą ir žiūrit, kokia konsistencija - čia jokių proporcijų iš recepto nereikia tikėtis, nes tik jūsų pačios akis matys, kiek konkrečiai pudros reikia būtent tokio dydžio baltymui, norint išgaut norimą tirštumą. Todėl šitoj vietoj geriau visada maišyti rankomis, kad tiksliai jaustumėt progresą, bei naudoti išsijotą cukraus pudrą, kad nepaliktumėt gumulų.
Pats tirščiausias aisingas naudojamas "stovintiems" papuošimams naudoti, tirštu glajumi piešiami ir tokie elementai, kurie turi griežtai išlaikyti formą. Skystesnis ("tekantis") naudojamas ertmėms užpildyti (pvz., nusipaišėt ant kepimo popieriaus tinklelį, ir užpildot skylutes skystesniu aisingu). Visi variantai pilnai išdžiūna, iki tvirto sukietėjimo.
Baltymą aisingui galima plakt iki putų, galima ir neplakt (neplakant paprasčiau ir greičiau, be to, įprastus papuošimus formuojant, plakimas iki putų nėra būtinas). Tik jei neplaksit iki putų, reikia atsimint vieną keistą dalyką: išgraibyt iš baltymo visus "siūlelius", nes jei juos paliksit, gali trukdyt dirbt paruošus kremą - gali kimštis maži antgaliukai. (Čia ko gero vienintelė man žinoma vieta, kur iš tiesų vertėtų knibinėtis po baltymo sudėtį).
Geriausia, beje, jį naudoti pastovėjus parą laiko šaldytuve (prieš tai būtina stropiai apdengt maistine plėvele - negali būt jokio kontakto su oru). Kita gudrybė (kaip ir su sviestiniais kremais) - jei reikia geresnio elastingumo, švelnesnio kremo, į aisingą įmaišykit dekorgelio (1 a.š. gelio vienai stiklinei aisingo). Pamatysit iškart skirtumą ir pagalvosit "brač, kodėl anksčiau to nedariau".
Kas juose bendra, tai faktas, kad abiejuose papuošimai formuoti iš aisingo, "palengvinto" dekorgeliu. Noriu parodyt vieną detalesnę nuotrauką:
Jei pats aisingas (ar bet koks kitas kremas, tbh) yra tinkamos konsistencijos papuošimams, jis neturi trūkinėti, o turi turėti šiek tiek tąsumo. Praskiedus dekorgeliu, jis jau turi labai normaliai tąsumo - tiesiog ideali konsistencija. Tada galima lapelius formuoti kaip ir priklauso: nupiešus lapelį, sustabdai spaudimą maišelyje, ir atsargiai atitrauki antgalį. Lapelio galas savaime tampa smailas. Nieko kraipyti nereikia.
Kartu, kaip jau rašiau anksčiau, dekorgeliu praskiedus tiek aisingą, tiek ir sviestinį kremą suformuoti smaili galai idealiai laikosi bei puikiai stovi net ir išdžiūvę (į savo šilkinį morenginį - sviestinį dekorgelio nededu, jis ir taip puikiai stovi)
Beje, nežinau, ar minėjau kada, ar ne, bet geriausias būdas patikrinti kremo konsistencija (YPAČ tai aktualu aisingui) yra iššvirkšti "virvutę" ant kitos rankos dviejų praskėstų pirštų. Kremas turi laikytis, kaip virvutė, o ne nutrūkti. Jei nutrūko - per "trapus" (per daug cukraus pudros, reikia praskiesti - visada geriausia ta daryti ne vandeniu, o citrinos sultimis, o dar geriau - papildomai įdėti šiek tiek dekorgelio). Jei aisingas teka, slysta nuo pirštų skysdamas ar nelaiko formos, vadinas, per skysta - reikia įdėti daugiau cukraus pudros (tai negalioja sviestiniam kremui: pastarajį reikia tiesiog palaikyt šaldytuve, jei per skystas - o jei tikrai netinkama konsistencija, didinamas sviesto, ne cukraus, kiekis).
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
DECORGELIS, NAMINIS RECEPTAS I (Meian)
1. Imam cukraus apie 1 + 1/4 puodelio ir vandens apie 1/3 puodelio, viską paverdam, kol cukrus galutinai ištirps ir nebeliks kristalų. Nukeliam nuo ugnies (sirupo nekaramelizuojam!)
2. 2 valg. šaukštus želatinos (jei silpna, dėti šaukštus su kaupiuku) išleidžiam 2-juose šaukštuose šalto vandens (geriausia būtų tokiame inde, kaip kad būna kavai virt ant dujinės tokie skirti). Paliekam 5 min. brinkti.
3. Pakaitinam indą, kol želatina ištirpsta ir masė tampa vientisa (neužverdam!!).
4. Nenuėmus nuo ugnies, supilam į želatiną cukraus sirupą ir gerai viską išmaišom.
5. Nukeliam nuo ugnies, atvėsinam.
6. Naudojam. Jos pagalba galima suteikti blizgius akcentus papuošimams (naudojant nedažytą), arba dažyti ją (geriausia "gel paste" konsistencijos dažais, bet galima ir milteliais) ir tada suteikti spalvotus akcentus.
Šios želės likutį galima laikyti šaldytuve ir prireikus pakartotinai panaudoti vėliau. Stovi bent porą mėnesių drąsiai.
Dar viena gudrybė šitaip paruoštos želės - galima įdėti į sviestinį kremą, kuriuo ruošiatės puošti tortą (nedideliu santykiu, na, maždaug kokį arbatinį šaukštelį želės į 200 ml kremo). Jūsų kremas taps daug paklusnesnis puošiant, ir daug patvariau laikys formą pastovėjęs, Sviestiniu kremu tada bus galima ir "mandresnes" figūras raityti (visi smaili kraštai liks stovėti kaip kareivukai tarnyboje), ir plona srovele piešti, raides rašyti ir t.t.
DECORGELIS, NAMINIS RECEPTAS II (SU GLIUKOZĖS MILTELIAIS) (Meian)
Paprstesnis paruošimas nereikia tiek "terliotis", ir stovi geriau (cukrus labiau linkes kristalizuotis).
1 v.š. želatinos užpilam 2 v.š. šalto vandens; leidžiam išbrinkti.
Apie 250 ml gliukozės miltelių užpilam 1/3 stikl. vandens, užvirinam ir trumpai paverdam (nelaukiam nei kol pradės lėtai kunkuliuoti, nei tirštėti - sirupas turi likti šviesus ir poskystis).
Sirupą užpilam ant išbrinkusios želatinos, ataušinam iki kambario t-ros (lėtai maišant arba plakant).
Kiekis gausis nedidelis, o gautas produktas po atvėsinimo turi būti laikomas šaldytuve. TIKRAI stovės nepakitusi bent kokias 2 dienas, o po to jau žiūrėkit - būna, po poros dienų pradeda atsiradinėti viduje tokios baltos "snaigės" - reiškia, gliukozė ima kristalizuotis. Galima naudoti, jei prieš tai pašildysite mikrobangėje ir viską gerai išmaišysite. Bet jei visa masė taps balta - susicukravo, negerai.
Tiek į cukraus, tiek į gliukozės sirupą galima įberti šiek tiek citrinos rugštelės stabilizavimui.
---------------
Jei norite tinginio recepto, visada galima į 1 stikl. dirbtinio medaus įmaišyti 1 v.š. išlydytos želatinos ir naudoti tai kaip dekorgelį. Efektas bus labai panašus, tik spalva daug tamsesnė.
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
1. Imam cukraus apie 1 + 1/4 puodelio ir vandens apie 1/3 puodelio, viską paverdam, kol cukrus galutinai ištirps ir nebeliks kristalų. Nukeliam nuo ugnies (sirupo nekaramelizuojam!)
2. 2 valg. šaukštus želatinos (jei silpna, dėti šaukštus su kaupiuku) išleidžiam 2-juose šaukštuose šalto vandens (geriausia būtų tokiame inde, kaip kad būna kavai virt ant dujinės tokie skirti). Paliekam 5 min. brinkti.
3. Pakaitinam indą, kol želatina ištirpsta ir masė tampa vientisa (neužverdam!!).
4. Nenuėmus nuo ugnies, supilam į želatiną cukraus sirupą ir gerai viską išmaišom.
5. Nukeliam nuo ugnies, atvėsinam.
6. Naudojam. Jos pagalba galima suteikti blizgius akcentus papuošimams (naudojant nedažytą), arba dažyti ją (geriausia "gel paste" konsistencijos dažais, bet galima ir milteliais) ir tada suteikti spalvotus akcentus.
Šios želės likutį galima laikyti šaldytuve ir prireikus pakartotinai panaudoti vėliau. Stovi bent porą mėnesių drąsiai.
Dar viena gudrybė šitaip paruoštos želės - galima įdėti į sviestinį kremą, kuriuo ruošiatės puošti tortą (nedideliu santykiu, na, maždaug kokį arbatinį šaukštelį želės į 200 ml kremo). Jūsų kremas taps daug paklusnesnis puošiant, ir daug patvariau laikys formą pastovėjęs, Sviestiniu kremu tada bus galima ir "mandresnes" figūras raityti (visi smaili kraštai liks stovėti kaip kareivukai tarnyboje), ir plona srovele piešti, raides rašyti ir t.t.
DECORGELIS, NAMINIS RECEPTAS II (SU GLIUKOZĖS MILTELIAIS) (Meian)
Paprstesnis paruošimas nereikia tiek "terliotis", ir stovi geriau (cukrus labiau linkes kristalizuotis).
1 v.š. želatinos užpilam 2 v.š. šalto vandens; leidžiam išbrinkti.
Apie 250 ml gliukozės miltelių užpilam 1/3 stikl. vandens, užvirinam ir trumpai paverdam (nelaukiam nei kol pradės lėtai kunkuliuoti, nei tirštėti - sirupas turi likti šviesus ir poskystis).
Sirupą užpilam ant išbrinkusios želatinos, ataušinam iki kambario t-ros (lėtai maišant arba plakant).
Kiekis gausis nedidelis, o gautas produktas po atvėsinimo turi būti laikomas šaldytuve. TIKRAI stovės nepakitusi bent kokias 2 dienas, o po to jau žiūrėkit - būna, po poros dienų pradeda atsiradinėti viduje tokios baltos "snaigės" - reiškia, gliukozė ima kristalizuotis. Galima naudoti, jei prieš tai pašildysite mikrobangėje ir viską gerai išmaišysite. Bet jei visa masė taps balta - susicukravo, negerai.
Tiek į cukraus, tiek į gliukozės sirupą galima įberti šiek tiek citrinos rugštelės stabilizavimui.
---------------
Jei norite tinginio recepto, visada galima į 1 stikl. dirbtinio medaus įmaišyti 1 v.š. išlydytos želatinos ir naudoti tai kaip dekorgelį. Efektas bus labai panašus, tik spalva daug tamsesnė.
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
TELETABIAI (rodo Asseni)
Mano teletabiai daryti iš pastiliažo.
Iš bet kokios masės padarom kamuoliuką, čia bus veidukas.
Šiek tiek su pirštais padarom įspaudimą, kad būtų išsiskyrusi burnos bei nosies dalis.
Išformuojam nosytę.
Su pagaliuku įspaudžiam akytes ir kokiu nors įrankiu arba paprastai peiliu prapjaunam burnytę. Veidukas beveik suformuotas
Dabar darom šalmuką...
Paimam kitos spalvos masės gabaliuką, padarom rutuliuką, su kokiu nors ovaliu prietaisu padarom skylutę ir išformuojam gaubtelį-šalmuką.
Į tą šalmuką įstatom jau mūsų suformuotą veiduką.
Šalmuką šiek tiek pašlapinam su degtine, valgomais klijais arba tiesiog su vandeniu.
Kūnas.
Kūną darau iš vieno gabaliuko. Padarau storesnės dešrelės formą.
Su aštriu peiliu įpjaunu toje vietoje kur bus rankos ir kojos.
Papildyta:
Kai, matau, kad įpjautos dalys vienodos - įpjaunu toje vietoje iki galo.
Dabar išformuoju kojytes ir rankas.
Kadangi figūrėlė padaryta iš pastiliažo, ji gan tvirta, tai tokią figūrėlę iš kart galima statyti ant kojų.
Bet man reikėjo gulinčios ant pilvo figurėls. Padedu ant pilvuko, šiek tiek sulenkiu kojytes ir pastatau kokią atramą. Padarau skylutę toje vietoje kur tvirtinsiu galvą
Galvą įsmeigiu į kūną spagetti pagalba. Štai teletabis jau padarytas. Lieka nupiešti veiduką bei įstatyti anteną.
******
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Mano teletabiai daryti iš pastiliažo.
Iš bet kokios masės padarom kamuoliuką, čia bus veidukas.
Šiek tiek su pirštais padarom įspaudimą, kad būtų išsiskyrusi burnos bei nosies dalis.
Išformuojam nosytę.
Su pagaliuku įspaudžiam akytes ir kokiu nors įrankiu arba paprastai peiliu prapjaunam burnytę. Veidukas beveik suformuotas
Dabar darom šalmuką...
Paimam kitos spalvos masės gabaliuką, padarom rutuliuką, su kokiu nors ovaliu prietaisu padarom skylutę ir išformuojam gaubtelį-šalmuką.
Į tą šalmuką įstatom jau mūsų suformuotą veiduką.
Šalmuką šiek tiek pašlapinam su degtine, valgomais klijais arba tiesiog su vandeniu.
Kūnas.
Kūną darau iš vieno gabaliuko. Padarau storesnės dešrelės formą.
Su aštriu peiliu įpjaunu toje vietoje kur bus rankos ir kojos.
Papildyta:
Kai, matau, kad įpjautos dalys vienodos - įpjaunu toje vietoje iki galo.
Dabar išformuoju kojytes ir rankas.
Kadangi figūrėlė padaryta iš pastiliažo, ji gan tvirta, tai tokią figūrėlę iš kart galima statyti ant kojų.
Bet man reikėjo gulinčios ant pilvo figurėls. Padedu ant pilvuko, šiek tiek sulenkiu kojytes ir pastatau kokią atramą. Padarau skylutę toje vietoje kur tvirtinsiu galvą
Galvą įsmeigiu į kūną spagetti pagalba. Štai teletabis jau padarytas. Lieka nupiešti veiduką bei įstatyti anteną.
******
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
EGLUTĖS IR EGLĖS ŠAKELĖS IŠ PLIKYTOS TEŠLOS (rodo Kirbė)
150 ml vandens
50 gr margarino Vilnius arba EVE
250 gr miltų
dažai
riebalų galima mažiau dėti.
Padarom iš tešlos bokštelį.
Po to su pirštais išplojam iš keturių pusių.
Dabar tas išplotas vietas sukarpom su žirklutėm.
Kai sukarpom iš visų pusių, turi atrodyti štai taip:
Ir tada su pirštais atsargiai nuo apačios pasukam keletą kartų, kad tie sukarpyti spygliukai pasisuktų ir eglutė atrodytų tikroviškesnė.
Padedam džiūti šiltai, tik žinoma eglutė storesnė, tai džius ilgiau.
Dar galima šakelę va taip pasigaminti.
Paimam masės gabaliuką ir padarom tokią pailgą smailą šakelę.
Taip pat su žirklutėm paėmę įkerpam iš abiejų pusių ir iš viršaus, kad gautųsi spygliukai.
Štai kaip turi viskas atrodyti iš arčiau. viską padedam džiūti ir sėkmės puošime.
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
150 ml vandens
50 gr margarino Vilnius arba EVE
250 gr miltų
dažai
riebalų galima mažiau dėti.
Padarom iš tešlos bokštelį.
Po to su pirštais išplojam iš keturių pusių.
Dabar tas išplotas vietas sukarpom su žirklutėm.
Kai sukarpom iš visų pusių, turi atrodyti štai taip:
Ir tada su pirštais atsargiai nuo apačios pasukam keletą kartų, kad tie sukarpyti spygliukai pasisuktų ir eglutė atrodytų tikroviškesnė.
Padedam džiūti šiltai, tik žinoma eglutė storesnė, tai džius ilgiau.
Dar galima šakelę va taip pasigaminti.
Paimam masės gabaliuką ir padarom tokią pailgą smailą šakelę.
Taip pat su žirklutėm paėmę įkerpam iš abiejų pusių ir iš viršaus, kad gautųsi spygliukai.
Štai kaip turi viskas atrodyti iš arčiau. viską padedam džiūti ir sėkmės puošime.
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
BATUKAI (Daividija)
1.Padukas. Pasidarom truputį storesnį.
2.Liežuvėlis. Užklijuojam prieky, gerai būtų į patį priekį įdėti truputį lipdymo masės, kad laikytų formą.
3.Užkulniukas. Apjuosiam lygiai aplink kulną.
4.Batuko priekis, jį padarom irgi truputį storesnį ir aš peiliu padariau tokius raštus, galima kokiu nors antgaliuku padaryt, čia jau fantazijos reikalas.
Dar pasidarom juostelę ir apjuosiam visą batuko apačią, plotis kokio norite.
Skylutes išdūriau su antgaliuku maža skylute.
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
1.Padukas. Pasidarom truputį storesnį.
2.Liežuvėlis. Užklijuojam prieky, gerai būtų į patį priekį įdėti truputį lipdymo masės, kad laikytų formą.
3.Užkulniukas. Apjuosiam lygiai aplink kulną.
4.Batuko priekis, jį padarom irgi truputį storesnį ir aš peiliu padariau tokius raštus, galima kokiu nors antgaliuku padaryt, čia jau fantazijos reikalas.
Dar pasidarom juostelę ir apjuosiam visą batuko apačią, plotis kokio norite.
Skylutes išdūriau su antgaliuku maža skylute.
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
ŠVENTINĖS EGLĖS GAMYBA (Eveneirka)
(paimta iš kito forumo).
------------------------------
KALĖDINĖ GĖLĖ (Eveneirka)
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
(paimta iš kito forumo).
------------------------------
KALĖDINĖ GĖLĖ (Eveneirka)
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
MAŠINOS GAMYBA (rodo Eglejk)
Išsikepam ir apipjaustom lakštelius, dviejų dydžių
Sutepam lakštelius
Susitovėjusį tortuką apipjaustom, geriausiai, kai jis bent per naktį pastovi
Iš bulvytės masės (trupinukai su kremu) suformuojam kapotą, bagažinę ir langus
Taip atrodo aplipinta mašina iš galo
Aptepam sviestiniu kremu (šiuo atveju aptepta sviestiniu kremu su trupinukais)
Apdengiam mase (šiuo atveju dengta pastiliažu)
Nupiešiam mašinai lempas, langus ir valytuvus, įdedam veidrodėlius
Iš masės pasidarom ratus, numerius ir veidrodėlius, padedam, kad išdžiūtų (aš darau iš likusios masės nuo dengimo)
Nudažom mašiną teptuku ir dažais
Papildyta:
Priklijuojam ratus (aš lipinu su aisingu)
Nudažom ratus
Nupiešiam iš aisingo mašinai groteles, durelių rankenas, visokius papuošimus ir apdziubinam aplink mašiną ir virš ratų (apdziubinimą aplinkui nudažom mašinos spalva)
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Išsikepam ir apipjaustom lakštelius, dviejų dydžių
Sutepam lakštelius
Susitovėjusį tortuką apipjaustom, geriausiai, kai jis bent per naktį pastovi
Iš bulvytės masės (trupinukai su kremu) suformuojam kapotą, bagažinę ir langus
Taip atrodo aplipinta mašina iš galo
Aptepam sviestiniu kremu (šiuo atveju aptepta sviestiniu kremu su trupinukais)
Apdengiam mase (šiuo atveju dengta pastiliažu)
Nupiešiam mašinai lempas, langus ir valytuvus, įdedam veidrodėlius
Iš masės pasidarom ratus, numerius ir veidrodėlius, padedam, kad išdžiūtų (aš darau iš likusios masės nuo dengimo)
Nudažom mašiną teptuku ir dažais
Papildyta:
Priklijuojam ratus (aš lipinu su aisingu)
Nudažom ratus
Nupiešiam iš aisingo mašinai groteles, durelių rankenas, visokius papuošimus ir apdziubinam aplink mašiną ir virš ratų (apdziubinimą aplinkui nudažom mašinos spalva)
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Atsiprašau , kad pati keliu , bet gal nepriteršiu temos .
Iš karto perspėju , taip išpjauto ( forma ) kaip mano dvejeto , negalima taip puošti , per staigus ir gilus išlenkimas ....kitą kartą darysiu juostą aplink šoną ir išpjausiu dvejetą viršui .
Medučio lakštai ....apipjauti ir iškepti ....pertepti grietinėle ....
....
Išplaktas sviestinis kremas ( tiek gavosi - priaugo iš 2 pokiukų sviesto ) , juo aptepame tortą ir gerai išlyginame ... dedame šaltai .
.....
Išimtą apstingusį tortą , lyginame su ranka , nuo jos šilumos sviestas patirs ir bus idealiai lygus .
Dabar foto , su uždėta mase .....va tada ir pamačiau , kad to įdubimo niekaip neišformuosiu ....bet išeitis visada yra , įpjoviau masę , liko truputi neapdengta , daklijavai juostelę masės , paskui maskuosim broką ....
....
Va kas gavosi apdengus ....
Papildyta:
Dabar dirbsime su šitu instrumentu ....
.....
Suimame nedauk , 3mm....kitaip praplėš masę .....darome tai tris kartus ( apeiname visą torto kraštą ) .....
....
.....
Papuošimui reikės : balto pastilažo , raudonos spec. masės tortų dengimui ir modelevimui ( darysime rausvą ) , gėlės formos , antgaliuko , širdelės .....prisispaudžiame reikiamų ornamentų ( gali būti bet kas - žvaigždutės , pėdutės ir t.t ...) ...
....
....
Papildyta:
Išdėliojame gėlytes ir širdels pagal savo fantzij , burbuliukus dariau rankom ....
Bet man tortas - neužbaiktas tortas , jei neapdirbta apačia .....plakam beze ( arba aisingą ) , ir dzibuojam ....
....
Dabar baikta iki galo ....liko patupdyti baiboką .....
.....
Tortas dvejetas
Iš karto perspėju , taip išpjauto ( forma ) kaip mano dvejeto , negalima taip puošti , per staigus ir gilus išlenkimas ....kitą kartą darysiu juostą aplink šoną ir išpjausiu dvejetą viršui .
Medučio lakštai ....apipjauti ir iškepti ....pertepti grietinėle ....
....
Išplaktas sviestinis kremas ( tiek gavosi - priaugo iš 2 pokiukų sviesto ) , juo aptepame tortą ir gerai išlyginame ... dedame šaltai .
.....
Išimtą apstingusį tortą , lyginame su ranka , nuo jos šilumos sviestas patirs ir bus idealiai lygus .
Dabar foto , su uždėta mase .....va tada ir pamačiau , kad to įdubimo niekaip neišformuosiu ....bet išeitis visada yra , įpjoviau masę , liko truputi neapdengta , daklijavai juostelę masės , paskui maskuosim broką ....
....
Va kas gavosi apdengus ....
Papildyta:
Dabar dirbsime su šitu instrumentu ....
.....
Suimame nedauk , 3mm....kitaip praplėš masę .....darome tai tris kartus ( apeiname visą torto kraštą ) .....
....
.....
Papuošimui reikės : balto pastilažo , raudonos spec. masės tortų dengimui ir modelevimui ( darysime rausvą ) , gėlės formos , antgaliuko , širdelės .....prisispaudžiame reikiamų ornamentų ( gali būti bet kas - žvaigždutės , pėdutės ir t.t ...) ...
....
....
Papildyta:
Išdėliojame gėlytes ir širdels pagal savo fantzij , burbuliukus dariau rankom ....
Bet man tortas - neužbaiktas tortas , jei neapdirbta apačia .....plakam beze ( arba aisingą ) , ir dzibuojam ....
....
Dabar baikta iki galo ....liko patupdyti baiboką .....
.....
Ačiū už dėmesį
Šitoje temoje nerašome komentarų , padėkų , nediskutuojame