Pasvirusio torto formavimas Pasvirusio torto formavimo video
Formeles-lengvai ir greitai
manau kad daug kam prisireiks nevisur LT yra pirkti formeliu,bet visur yra skarbonkiu :)Jums prireiks:liniuote,zirkles,klijai,tusinukas.
tai vat as dariau is pepsi
Visu pirma nupjaunam virsu ir apacia
Gaunasi 20cm ilgio ir 8cm plocio
Supjaustome i 1,5cm juosteles gaunasi 5 ir viena nereikalinga.
Sulenkiame pusiau
Islyginame ir darome formeles,formeliu krastus klijuojame super klijais arba dar galima sukisti viena i kita
Padare formeles butinai pradezinfikuokite jas :)Sekmes
manau kad daug kam prisireiks nevisur LT yra pirkti formeliu,bet visur yra skarbonkiu :)Jums prireiks:liniuote,zirkles,klijai,tusinukas.
tai vat as dariau is pepsi
Visu pirma nupjaunam virsu ir apacia
Gaunasi 20cm ilgio ir 8cm plocio
Supjaustome i 1,5cm juosteles gaunasi 5 ir viena nereikalinga.
Sulenkiame pusiau
Islyginame ir darome formeles,formeliu krastus klijuojame super klijais arba dar galima sukisti viena i kita
Padare formeles butinai pradezinfikuokite jas :)Sekmes
kilimelis
QUOTE(eda.dita @ 2011 07 02, 22:53)
kilimeli dariau labai paprastai, visu pirma nusidaziau dengimo mase (galite naudoti bet kuria kokia turite) dviem skirtingomis spalvomis, as norejau pasteliniu spalvu, tai nuspalvinau svelniai pilkai ir roziniai. Is pilkos mases iskociojau blyna apie 7X7cm. dydzio, o paskui is baltos mases ir is rozines mases suvoliojau virveles (galima plonesnes, galima storesnes, galima skirtingu dydziu) ir tas virveles uzdeliojau ant pilkos mases, taip, kad gautusi susikryziavimai, ale languota Tada viska taip su kocelu iskociojau kartu ir gavosi languotas kilimelis. Tuomet su liniuote atsimatavau reikiamo dydzio kvadrata (kita syk daryciau siek tiek mazesni ), o tuomet astraus peiliuko pagalba (turiu siaip specialius astrius peiliukus keiciamais antgaliais, bet tinka ir siaip astrus peilio galiukas) ipljoviau visus krastus ir suformavau kutosiukus. Beliko su specialiu 'siules imitacijos' ratuku sudaryti persiuvimo vaizda.
Aciu auksiuke
Aciu auksiuke
Torto pjaustymo schema
Papildyta:
ŠI TEMA NEKOMENTUOJAMA
Papildyta:
ŠI TEMA NEKOMENTUOJAMA
DENGIAMOJO PASTILAŽO GAMYBA pagal @adrija@ receptą
PASTILAŽAS PAGAL CIPCIUKĄ skirtas tortu dengimui
1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos Oetker firmos
3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus ( su natūraliu nebandžiau ) ,
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .
Aliejus pilamas į jau užminkytą masę , puikiai , lygiai pasidengia tortai .....nerekomenduoju dėti ant grietininių kremų , geriau aptepti sviestiniu .
Šitos normos užtenka ( truputi lieka ) apdengti 30 cm. tortą .
*Želatiną užpilame vandeniu, leidžiame išbrinkti.
* Pudrą su krakmolu sumaišome, persijojame.
*1/3 ar net mažiau sauso mišinio įsidedame į dubenį, kuriame maišysime masę, jokiu būdu nesusidėkite visko iš karto.
* Išbrinkus želatinai, ją išlydome, aš tai darau mikrobangėje 50 sekundžių ją pakaitinus.
* Į iškaitintą, ištirpusią želatiną dedu 1 arbatinį šaukštelį citrinos rūgštelės, supilu medų, išmaišau iki vientisos masės, maišant supilu į 1/3 jau atsidėto sauso mišinio, maišau iki vientisos masės, paskui palaipsniui susidedu likusį sausą mišinį, pačioj pabaigoj susipilu ir įsiminkau aliejų, įpilu konditerinių kvapų.
* Masę užminkius, suvynioju maišelyje sandariai ir palieku kambario temperatūroje pailsėti. Visada pasidarau iš vakaro, nors galima dengti ir iš karto, bet man daug lengviau ir paprasčiau, kai ji pastovi, subręsta. Citrinos rūgštelės ir kvapų nėra recepte, tačiau, rūgštelė priduoda masei ir skonio ir baltumo, kas labai aktualu vestuviniams tortams dengti. prieš dengimą kočioju tik ant krakmolu plonai pabarstyto stalo.
GERBIAMI FORUMO DALYVIAI, ŠIOJE TEMOJE NEDISKUOTUOJAMA, NEKLAUSIAMA, NEGIRIAMA, TAM YRA ATSKIRA TEMA
PASTILAŽAS PAGAL CIPCIUKĄ skirtas tortu dengimui
1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos Oetker firmos
3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus ( su natūraliu nebandžiau ) ,
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .
Aliejus pilamas į jau užminkytą masę , puikiai , lygiai pasidengia tortai .....nerekomenduoju dėti ant grietininių kremų , geriau aptepti sviestiniu .
Šitos normos užtenka ( truputi lieka ) apdengti 30 cm. tortą .
*Želatiną užpilame vandeniu, leidžiame išbrinkti.
* Pudrą su krakmolu sumaišome, persijojame.
*1/3 ar net mažiau sauso mišinio įsidedame į dubenį, kuriame maišysime masę, jokiu būdu nesusidėkite visko iš karto.
* Išbrinkus želatinai, ją išlydome, aš tai darau mikrobangėje 50 sekundžių ją pakaitinus.
* Į iškaitintą, ištirpusią želatiną dedu 1 arbatinį šaukštelį citrinos rūgštelės, supilu medų, išmaišau iki vientisos masės, maišant supilu į 1/3 jau atsidėto sauso mišinio, maišau iki vientisos masės, paskui palaipsniui susidedu likusį sausą mišinį, pačioj pabaigoj susipilu ir įsiminkau aliejų, įpilu konditerinių kvapų.
* Masę užminkius, suvynioju maišelyje sandariai ir palieku kambario temperatūroje pailsėti. Visada pasidarau iš vakaro, nors galima dengti ir iš karto, bet man daug lengviau ir paprasčiau, kai ji pastovi, subręsta. Citrinos rūgštelės ir kvapų nėra recepte, tačiau, rūgštelė priduoda masei ir skonio ir baltumo, kas labai aktualu vestuviniams tortams dengti. prieš dengimą kočioju tik ant krakmolu plonai pabarstyto stalo.
GERBIAMI FORUMO DALYVIAI, ŠIOJE TEMOJE NEDISKUOTUOJAMA, NEKLAUSIAMA, NEGIRIAMA, TAM YRA ATSKIRA TEMA
KRIKŠTYNŲ BATUKŲ IŠKARPOS
ir video kaip jos daryti
http://www.youtube.c...h?v=0vkvESoe7FU
KEDUKUvideo kaip jos daryti
http://www.youtube.c...h?v=kY-jKqyKynU
.
________________________________________________
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
ir video kaip jos daryti
http://www.youtube.c...h?v=0vkvESoe7FU
KEDUKUvideo kaip jos daryti
http://www.youtube.c...h?v=kY-jKqyKynU
.
________________________________________________
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Dar vieni kedukai pažingsniui
kedukų iškarpos ir gamyba
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
kedukų iškarpos ir gamyba
Mielieji forumo dalyviai, prašau šitoje temoje NERAŠYTI komentarų, klausimų bei padėkų
Kaip pasigaminti cukraus kristalus?
Kirstalu gaminimo video!
Proceso vertimas i lietuviu kalba:
Zingsniai:
1. Apvyniokite apie ledinuko pagaliuka (plastmasinis ar medinis pagaliukas, gali buti piestukas) medvilnini ar vilnoni virvute. ( Video irase moteris naudoja piestuka ant kurio privynioja kazkoki ale kailiuka).
2. I platu metalini inda ipilkite ¼ vandens ir uzvirkite ji, i verdant vandeni supilkite ¾ cukraus. Taigi, jei naudosite 1 stikline vandens, tai 3 stiklines cukraus, jei 0,5 stiklines vandens, tai 1,5 stiklines cukraus.
3. Kuomet visas cukrus istirps ir nebeliks jokiu kruopelyciu, nuimti nuo ugnies, truputi atvesinti is supilti i svaru stiklainiuka (video parodyta, kad pries supilant i stiklaini, moteris i sirupa pridejo dazu, kvapu, bet aprasyme apie tai nerasoma). I stiklaini nereiktu supilti kristaliuku nuo puodo sieneliu, jei tokie yra susiformave stengtis, kad i stiklaini papultu skaidrus sirupas.
4. Paruosta virvute ikisti i sirupa, pakabinti ji, kad kabetu nesiekiant dugno (piestuka arba pagaliuka ant kurio pririsote virvute palikti virs stiklainio, skersai virs stiklainio angos (paziurekite video, kaip moteriske pakabino ta virvele). Palikite saugioje vietoje keletai dienu. Kad neprikristu i stiklaini jokiu priemaisu ar dulkiu, ji galite pridengti servetele.
5. Kas diena priaugs vis daugiau ir daugiau kristalu apie virvele. Kai pasieks norimo dydzio kristala, ji galima isimti is stiklainio ir palikti isdziuti keletai valandu.
Pastabos: video moteriske demonstruoja, kaip kasdien pakeicia stiklaini ir isskaidrina sirupa tam tikslui ji atsargiai istraukia ir padeda ant lekstutes susiformavusi kristala, sirupa perpila i kita svaru stiklaini, taciau nesupila atsiradusiu kristaliuku. Tuomet kristala vel ileidzia i skaidru sirupa.
Kristalas susiformuoja per 6-7 dienas. Patartina: naudoti platu puoda ruosiant sirupa; stiklaini laikyti siltoje patalpoje. Ispejimas: jei panaudosite per daug ar per mazai cukraus, kristalai gali nesusiformuoti. Taigi, patarciau gal netgi matuoti mililitrais arba sverti gramais (pvz.: 100ml H20 + 300ml cukraus).
Manyciau, kad is tokiu kristalu galima butu suformuoti sages, klijuojant juos ant pastilazo. Tiesiog reiktu ismeginti
Kirstalu gaminimo video!
Proceso vertimas i lietuviu kalba:
Zingsniai:
1. Apvyniokite apie ledinuko pagaliuka (plastmasinis ar medinis pagaliukas, gali buti piestukas) medvilnini ar vilnoni virvute. ( Video irase moteris naudoja piestuka ant kurio privynioja kazkoki ale kailiuka).
2. I platu metalini inda ipilkite ¼ vandens ir uzvirkite ji, i verdant vandeni supilkite ¾ cukraus. Taigi, jei naudosite 1 stikline vandens, tai 3 stiklines cukraus, jei 0,5 stiklines vandens, tai 1,5 stiklines cukraus.
3. Kuomet visas cukrus istirps ir nebeliks jokiu kruopelyciu, nuimti nuo ugnies, truputi atvesinti is supilti i svaru stiklainiuka (video parodyta, kad pries supilant i stiklaini, moteris i sirupa pridejo dazu, kvapu, bet aprasyme apie tai nerasoma). I stiklaini nereiktu supilti kristaliuku nuo puodo sieneliu, jei tokie yra susiformave stengtis, kad i stiklaini papultu skaidrus sirupas.
4. Paruosta virvute ikisti i sirupa, pakabinti ji, kad kabetu nesiekiant dugno (piestuka arba pagaliuka ant kurio pririsote virvute palikti virs stiklainio, skersai virs stiklainio angos (paziurekite video, kaip moteriske pakabino ta virvele). Palikite saugioje vietoje keletai dienu. Kad neprikristu i stiklaini jokiu priemaisu ar dulkiu, ji galite pridengti servetele.
5. Kas diena priaugs vis daugiau ir daugiau kristalu apie virvele. Kai pasieks norimo dydzio kristala, ji galima isimti is stiklainio ir palikti isdziuti keletai valandu.
Pastabos: video moteriske demonstruoja, kaip kasdien pakeicia stiklaini ir isskaidrina sirupa tam tikslui ji atsargiai istraukia ir padeda ant lekstutes susiformavusi kristala, sirupa perpila i kita svaru stiklaini, taciau nesupila atsiradusiu kristaliuku. Tuomet kristala vel ileidzia i skaidru sirupa.
Kristalas susiformuoja per 6-7 dienas. Patartina: naudoti platu puoda ruosiant sirupa; stiklaini laikyti siltoje patalpoje. Ispejimas: jei panaudosite per daug ar per mazai cukraus, kristalai gali nesusiformuoti. Taigi, patarciau gal netgi matuoti mililitrais arba sverti gramais (pvz.: 100ml H20 + 300ml cukraus).
Manyciau, kad is tokiu kristalu galima butu suformuoti sages, klijuojant juos ant pastilazo. Tiesiog reiktu ismeginti