QUOTE(Asseni @ 2009 01 16, 00:07)
DAR VIENA MASĖ TIEK TORTUI DENGTI, TIEK GĖLYTĖMS BEI FIGURĖLĖMS LIPDYTI
Receptas:
7 g. bekvapės zelatinos ( kuo brengesnes ir šviesesnės)
60 ml. salto vandens
25 g. riebalu ( augaliniai , kuo tirstesni , aliejai )
120 ml. gliukozes ( skystos)
15 ml. glicerino
5 ml. vanilės ekstrakto
1005 g. geros , smulkios cukraus pudros .
masės gamybos procesas vaizdžiai (anglų k.)
komentaras (Cipciukas)
komentaras2 (Cipciukas)
Taip pat pridėsiu: viename rusiškame puslapyje radau panašios masės receptą, ten autorė rašo, kad vietoje skystos gliukozės naudoja medų (geriau dirbtinį).
Štai tos masės receptas autorės žodžiais:
10 gr. želatinos + 50 ml. vandens
10 ml. medaus (pagal receptą t.b. gliukozė, tačiau jos neturiu)
10 ml. aliejaus (pagal receptą glicerinas)
1 kiaušinių baltymas
450 gr. cukraus pudros (tačiau aš sunaudojau apie 1 kg.)
Šita masė labai elastinga, kiek savo konsistencija panaši į saldainių masę. Ji tinka tiek tortui dengti, tiek gėlytėms bei figurėlėms lipdyti
Receptas:
7 g. bekvapės zelatinos ( kuo brengesnes ir šviesesnės)
60 ml. salto vandens
25 g. riebalu ( augaliniai , kuo tirstesni , aliejai )
120 ml. gliukozes ( skystos)
15 ml. glicerino
5 ml. vanilės ekstrakto
1005 g. geros , smulkios cukraus pudros .
masės gamybos procesas vaizdžiai (anglų k.)
komentaras (Cipciukas)
komentaras2 (Cipciukas)
Taip pat pridėsiu: viename rusiškame puslapyje radau panašios masės receptą, ten autorė rašo, kad vietoje skystos gliukozės naudoja medų (geriau dirbtinį).
Štai tos masės receptas autorės žodžiais:
10 gr. želatinos + 50 ml. vandens
10 ml. medaus (pagal receptą t.b. gliukozė, tačiau jos neturiu)
10 ml. aliejaus (pagal receptą glicerinas)
1 kiaušinių baltymas
450 gr. cukraus pudros (tačiau aš sunaudojau apie 1 kg.)
Šita masė labai elastinga, kiek savo konsistencija panaši į saldainių masę. Ji tinka tiek tortui dengti, tiek gėlytėms bei figurėlėms lipdyti