Užėjau kažko ieškodama, o radau diskusijas apie foto ir formatus
Tai užsikabinau, nes mano darbe kasdien su tuo susiduriu
Pradėjusi dirbti pati nesuvokiau, kaip yra su tais baltais kraštais ir kada gaunasi gerai, o kada ne
dabar jau atkalusi, kaip reikalas.
Jau čia merginos teisingai aiškino, apie foto formato ir jūsų pagamintų darbelių formatų neatitikimus.
Jei kam reikia, galiu surašyti tikslius matmenis foto formatų,įrėmindamos arba darydamos tokius darbelius privalote jais vadovautis, kitaip gali ir apkarpyti, ir atsirasti balti kraštai(o gali būti ir labai super, jei laborantas darbo neturi - ir sutvarko, taip kaip turi būti
).
Žodžiu taip:
9x13 formatas yra 8,9x12,7(kaip matot, jei darysit lygiai 9x13 gali darbelį truputį ir apkirpti);
10x15 - 10,2x15,2
13x18 - 12.7x17.8
15x20 - 15,2x20,3
15x21 - 14,8x21,0
20x30(vadinamas A4) - 21,0x29,7
Na čia yra tokie standartai, aišku, kartais gali būti kažkokiu skirtumų tarp minilaboratorijų, bet čia jau retenybė turbūt
Na tikiuosi ši info kam nors pravers
, jei kas nors supras, ką norėjau pasakyti
Bent man, su kai kuriais klientais jau pavyko viską išsiaiškinti ir atneša man spausdinti super paruoštas nuotraukas
Tada rezultatais džiaugiasi abi pusės
O dėl pixelių/cm tai 300 tikrai jau per daug, jei failas užima 16MB, tai čia vos ne plakatą galima spausdint
, nes rezoliucija čia jau gaunasi 6300x8910, o 20x30 formatui pilnai pakanka 2048x3072, kad kokybė būtų super duber
Čia ne pamokslas, bet tiesiog patarimas, kad neapkraut ir savo ir kitų kompiuterių bereikalingai dideliais failais
Žodž, pavariau, kaip kokia pamokslautoja, bet iš tikro, noriu tik padėti, ir jei kiltų jums dar kokių nors klausimų, tikrai stengsiuos atsakyti, nes pati viską po lašelį rankiojaus, daug klydau, kartais tai ir nervų daug kainavo, nes dirbti reikia, o tu dar nieko nesusigaudai ir net klientui neturi, ką pasakyti