Sveikos, norėjau pasiklausti kaip sprendėte dujų vamzdžių paslėpimo klausimą? Gal nuotraukų kokių galit įkelt? Gyvenu pirmame aukšte ir tas įvadas labai matosi.
QUOTE(Yoli @ 2008 11 24, 10:15)
baldu rojuj esu maciusi gatavu spinteliu, o siaip tavo vietoje bandyciau, kur www.skelbiu.lt paieskot, ten tokiu patentininku labai daug skelbinmu yra.. paklausinek kiek kainuotu.
Noriu padėkoti už pasiūlymą
Pasirodo baldų rojuj lengvai galima užakyti ir po viena spintele na ten pagal standartus. Taigi šiandien ir užsakėm - gatavų po vieną nebuvo. Kainuos apie 500
QUOTE(lututė @ 2008 11 28, 18:46)
Ir dar-jei dėsi kaitlentę kampe ir nebūsi pasiruošus sumokėti už kampinį gartraukį nemažai pinigėlių,reikės kažką daryti su pačia siena-t.y. dėti kampu gipskartonį,prieš tai po juo numačius profilių vietą,kad galėtum kabinti gartraukį,arba kažką konstruoti iš baldinės plokštės.Jei ji bus tamsi-atrodys gana gremėzdiškai.Na,žinoma,jei tavo virtuvė bent dvylika-penkiolika kvadratų,tai mano patarimai nieko verti .Sėkmės.
Ačiū, lutute. Aš tikrai nenoriu mokėti už kampinį gartraukį. Planavau turbūt tai, ką tu pavadinai kažką konstruoti iš baldinės plokštės. Tai yra kampinės lentynėlės aplink gartraukį, su durelėmis arba be, ar ne? Nes kampu uždėtas gipskartonis man negražu, nes kai patalpų linijos tampa nebestatmenos, jas reikėtų (bent mano supratimu) derinti su kitomis tokiomis pačiomis linijomis kitose patalpose, ar pan. Tas pats galioja ir visokiems apvalainiems išlenkimams - jei toks yra vienas, man negražu, jei du, jau geriau, o jei tai viso namo leitmotyvas - tai bravo. Tik čia ir pinigai papildomi, ir dar skonį reikia mokėti išlaikyt, kad intejeras nepersikrautų detalėmis. Man taip atrodo. O gal ir nusišnekėjau. Bet man vis tiek įstrižas baldas geriau nei įstriža vidinė siena.
Mano virtuvė išties 15 kv. m. Bet per didelė ji man nepasirodys, nes nenoriu daug kabinamų spintelių, daugiausia 1-2. Man jos kažkaip labai suspaudžia erdvę. Aš geriau prie priešingos sienos pasistatysiu didelę spintą, pati susisuksiu iš lentų, jau sugalvojau, kaip. Vyras pamačys techniniais klausimais, ir bus liuks. Kaimo namui pats tas. (O ta alergija kabančios spintelėms man nuo tada, kai svečiuose pas močiutę virš lovos amžinai kabėjo didelis paveikslas sunkiais gipsiniais rėmais. Jis buvo visada pasviręs, ir atrodė, kad pritrėkš mane miegančią. Nuo tada - jokių kabančių sunkenybių palei galvą ).
Kad nebūtų tik taip, kad vis šneku ir nieko doro nepasakau, pasidalinsiu išmintim iš vienos tokios knygelės apie namo įrengimą. Kažkas jau buvo minėjęs, kaip turi atrodyti ideali virtuvė, turiu galvoj dirbamąjį paviršių, taip sakant. Tik jau seniai rašyta . Taigi cituoju:
Baldų gamintojai, orientuodamiesi į naujausias technologijas ir gaminių dizainą, kartais pamiršta pirminę virtuvės funkciją - maisto ruošimo procesą. O jis patogiausias tuomet, kai maisto produktai keliauja logine seka:
Atsargų spintelė (šaldytuvas) → Darbastalis (žalių maisto produktų apdorojimui) → Plautuvė (apačioje rūšiuojamų atliekų konteineriai) → Darbastalis (pjaustymas, paruošimas virimui, kepimui) → Kaitlentė ir orkaitė (mikrobangų krosnelė) → Darbastalis (pagaminto maisto serviravimas, dekoravimas)
Na, man pačiai toks idealus variantas neišeis, bet tikiu, kad šitaip būtų patogiausia.
QUOTE(elva @ 2008 11 28, 18:56)
O ka reiskia "SKS wenge"
SKS firmos pavadinimas (pvz. kaip Termopalas), wenge - plokštės spalva
na dar karta sveikos imetu 3 variantus gal kas pades su man iskilusia problema del virsutinius spintuciu na negaliu apsispresti nes ryt atvaro baldininkai uzstata paimt tai gal kas pasiulys kaip zaisti su stiklu ir plokste apacia tai atmsi o virsus sviesus +stiklas o gal viska darytarba is plokstes arba is stiklo
1 variantas
2 variantas
3 variantas
noriu apacia dary taip is kaires jei vaziuojant i desine :
is trecio varianto palikti ukine spinta tik ta siaura daryt istisines dureles ten likysiu pvz sluotas ilgais kotais tada kita bus indauja , toliau is 1 varianto indauja cargo (ranksluostine) kriaukle, ir lieka dujine su stalciais taip pat is pirmojo varianto.
tai kyla klausimas ar virsutines daryt vien stikla, ar vien mdi, ar stiklas + medis
bukit geri plyyyyz patarkit iki ryt galutinis variantas turi but paruostas o galkas gali ir spalvota vaizdeli imest a...
ir beje jei breziniuose tas melynas bruksnys tai duju vamzdis kur eina is katilines (rusyje)
monikute mes kaip savo problema issprendem taip foto is arciau galesiu imest tik ryt
1 variantas
2 variantas
3 variantas
is trecio varianto palikti ukine spinta tik ta siaura daryt istisines dureles ten likysiu pvz sluotas ilgais kotais tada kita bus indauja , toliau is 1 varianto indauja cargo (ranksluostine) kriaukle, ir lieka dujine su stalciais taip pat is pirmojo varianto.
tai kyla klausimas ar virsutines daryt vien stikla, ar vien mdi, ar stiklas + medis
bukit geri plyyyyz patarkit iki ryt galutinis variantas turi but paruostas o galkas gali ir spalvota vaizdeli imest a...
ir beje jei breziniuose tas melynas bruksnys tai duju vamzdis kur eina is katilines (rusyje)
monikute mes kaip savo problema issprendem taip foto is arciau galesiu imest tik ryt
QUOTE(Viktorijag @ 2008 11 28, 23:07)
na dar karta sveikos imetu 3 variantus gal kas pades su man iskilusia problema del virsutinius spintuciu na negaliu apsispresti nes ryt atvaro baldininkai uzstata paimt tai gal kas pasiulys kaip zaisti su stiklu ir plokste apacia tai atmsi o virsus sviesus +stiklas o gal viska darytarba is plokstes arba is stiklo
1 variantas
2 variantas
3 variantas
1 variantas
2 variantas
3 variantas
Man 3 var. labiausiai
Papildyta:
QUOTE(ner_ko @ 2008 11 28, 18:20)
Turiu porą klausimų dėl virtuvės, pasidalykit patirtim.
1. Kaip jums patogiausia laikyti puodus? Man geriausias variantas atrodo didelis ir gana aukštas stalčius, išsitrauki visą ir pasiimi reikiamą puodą. Ne kartą esu mačius, kaip pas žmones nepatogiai padėti puodai (lentynose, spintose, nenaudojamose orkaitėse...), kai artimesnius reikia iškraustyt, kad pasiektum tolimesnius. O stalčius atrodo pats tas. O kaip jum atrodo?
2. Dėl lėkščių, na ir galbūt puodukų. Visų pirma tai, mano supratimu, jei nėra indaplovės, tai lėkščių spintelę patogiausia turėti virš kriauklės, su tom metalinėm grotelėm, kad indai nusivarvėtų. O jei yra indaplovė, tai turbūt ta spintelė su grotelėm nebetenka prasmės, tada galima turėt tiesiog paprastą spintelę virš indaplovės (nebe virš kriauklės) arba stalčių lėkštėm su tokiais spec. rėmeliais, kad lėkštės nevažinėtų po stalčių. Kaip pas jus padaryta ir kaip jums būtų ar yra patogu?
3. Kai virtuvė yra su kampu, kaip geriausia - ar kai kampas yra įstrižas, ar kai status (turiu galvoj ant žemės stovinčias, ne pakabinamas spinteles)? Žmonės skirtingai pasidaro, bet iš virtuvių nuotraukų susidaro vaizdas, kad įstriža spintelė su kriaukle ar virykle (ir, pvz., orkaite) yra praktiškiau, tas status kampas lyg sunkiau prieinamas ir mažiau mėgstamas ir išnaudojamas.
1. Kaip jums patogiausia laikyti puodus? Man geriausias variantas atrodo didelis ir gana aukštas stalčius, išsitrauki visą ir pasiimi reikiamą puodą. Ne kartą esu mačius, kaip pas žmones nepatogiai padėti puodai (lentynose, spintose, nenaudojamose orkaitėse...), kai artimesnius reikia iškraustyt, kad pasiektum tolimesnius. O stalčius atrodo pats tas. O kaip jum atrodo?
2. Dėl lėkščių, na ir galbūt puodukų. Visų pirma tai, mano supratimu, jei nėra indaplovės, tai lėkščių spintelę patogiausia turėti virš kriauklės, su tom metalinėm grotelėm, kad indai nusivarvėtų. O jei yra indaplovė, tai turbūt ta spintelė su grotelėm nebetenka prasmės, tada galima turėt tiesiog paprastą spintelę virš indaplovės (nebe virš kriauklės) arba stalčių lėkštėm su tokiais spec. rėmeliais, kad lėkštės nevažinėtų po stalčių. Kaip pas jus padaryta ir kaip jums būtų ar yra patogu?
3. Kai virtuvė yra su kampu, kaip geriausia - ar kai kampas yra įstrižas, ar kai status (turiu galvoj ant žemės stovinčias, ne pakabinamas spinteles)? Žmonės skirtingai pasidaro, bet iš virtuvių nuotraukų susidaro vaizdas, kad įstriža spintelė su kriaukle ar virykle (ir, pvz., orkaite) yra praktiškiau, tas status kampas lyg sunkiau prieinamas ir mažiau mėgstamas ir išnaudojamas.
1. man dar labai patogu puodai metaliniuose istraukiamuose krepsiuose, jiekaip dziovykla,ir nuvarva jei reikia ir siaip patogu keliais aukstais sukraut..
2. Tie laikikliai apie kuriuos kalbi, bent jau BLUM'iniai neverti savo kainos, ten lekstes vienodo dydzio turi buti ir pan. O kaina vieno ~160 lt. neklausiu apie puodeliu laikyma
.... As asmeniskai turiu indaplve, taciau indus laikau dziovykloje, tik tokiu atveju dziovykla patogiau virs indaploves. Galu gale jei isplausi koki puodeli drasiai galesi ji ''dziauti'' i dziovykla. Ir patogumo variantas yra geresnis, nes jei tau reikia konkrecios lekstes nereikia penkias virsutines nuimti, kad paimti apatine ir pan.
3. Patogiau yra 45 laipsniu kampas darbo atzvilgiu, bet grazesnis kampas 90 bet cia mane subjektyvi nuomone.. Bet visa tai labai remiasi i daugeli dalyku, tokiu kaip pvz. kokias karuseles ruosiesi deti, kur gartraukio anga ar kanalizacija ir pan.
QUOTE(Monikutė @ 2008 11 28, 21:17)
Sveikos, norėjau pasiklausti kaip sprendėte dujų vamzdžių paslėpimo klausimą? Gal nuotraukų kokių galit įkelt? Gyvenu pirmame aukšte ir tas įvadas labai matosi.
spinteliu pagalba
QUOTE(Yoli @ 2008 11 29, 15:22)
spinteliu pagalba
Nepadės, juk nepadarysi ūkinės spintos vidury virtuvės.
QUOTE(Monikutė @ 2008 11 29, 13:53)
Nepadės, juk nepadarysi ūkinės spintos vidury virtuvės.
tai as ir nepasakiau kad tai ukine spinta turetu buti, spinteles...
turiu viena pvz, tik nelebai gerai padaryta, ir jei mokeciau ideciau
monikute mes tai taip padarem
Yoli ieik i sia nuoroda http://keep4u.ru/ ikelk foto uzkrauk tada nucopink i cia 3 raudonai pazymeta nuoroda ir viskas
moteros o kaip patartumete del virsutiniu spintuciu 1-stiklas; 2-plokste, 3-stiklas+plokste virtuve su svetaine bus
Papildyta:
p.s. atsistojus ant foto ji pasididina
Yoli ieik i sia nuoroda http://keep4u.ru/ ikelk foto uzkrauk tada nucopink i cia 3 raudonai pazymeta nuoroda ir viskas
moteros o kaip patartumete del virsutiniu spintuciu 1-stiklas; 2-plokste, 3-stiklas+plokste virtuve su svetaine bus
Papildyta:
p.s. atsistojus ant foto ji pasididina
QUOTE(Yoli @ 2008 11 29, 16:08)
tai as ir nepasakiau kad tai ukine spinta turetu buti, spinteles...
Yoli, sprendimas ten geras, bet man netinka Mano kaitlentė tiesiai priešais dujų vamzdį numatyta. Virtuvė nedidelė, viso labo 3x3 m, kaitlentės niekaip neina perkelt į kitą vietą
ziurim ar pasiseke
Papildyta:
QUOTE(Monikutė @ 2008 11 29, 14:34)
Yoli, sprendimas ten geras, bet man netinka Mano kaitlentė tiesiai priešais dujų vamzdį numatyta. Virtuvė nedidelė, viso labo 3x3 m, kaitlentės niekaip neina perkelt į kitą vietą
o kodel neina perkelt kaitlentes i kita vieta? ta prasme, tada kazi ar apskritai paslepsi? nevisada geriausias sprendimas yra slepti... dar sprendimas gali buti kad gilinti spinteles... ir visa vamdzyna palikti uz plokstes, tarkim kaip ten pas mane matosi plokste ant sienos, tai tarp tikros sienos ir jos palikti oro tarpa, zinoma spinteliu jau kazkokiu dideliu napasikabinsi, nors viskas imanoma