kreipimasis i cipciuka.
kurioj IKI perkat ta grietinele riebia?
QUOTE(MAMICY @ 2008 12 10, 07:08)
As irgi kalausiau to paties, sake, kad IKI
Ir as siandien Iki gavau grietineles, bet ne Silainiuose, Vilniuj irgi buvo
dabar del ganaso, pirma kart toki zveri darau, jei noriu su juo puost torta-meskiuka, kailiuka daryt, tinka ganasas? Ir kiek laiko ji saldytuve laikyt?
dabar del ganaso, pirma kart toki zveri darau, jei noriu su juo puost torta-meskiuka, kailiuka daryt, tinka ganasas? Ir kiek laiko ji saldytuve laikyt?
QUOTE(miskouoga @ 2008 12 10, 16:07)
Ir as siandien Iki gavau grietineles, bet ne Silainiuose, Vilniuj irgi buvo
dabar del ganaso, pirma kart toki zveri darau, jei noriu su juo puost torta-meskiuka, kailiuka daryt, tinka ganasas? Ir kiek laiko ji saldytuve laikyt?
dabar del ganaso, pirma kart toki zveri darau, jei noriu su juo puost torta-meskiuka, kailiuka daryt, tinka ganasas? Ir kiek laiko ji saldytuve laikyt?
Kad tinka tai tikrai. Gal per nakti?
Sveikutės
Taigis pasiryžau kepti du tortus Kalėdų proga, tai dabar viską aiškinuosi iki smulkmenų Nutariau vieną puošti cukraus pudros, baltymo ir želatinos "patalu", o tada iš tų pūstų saldainių padaryti juosteles, kur bus surišama į kaspiną, atrodys lyg dovanėlė. Taigi dabar prie esmės Norėjau paklausti, kada geriausia dėti šiuos mano išvardytus papuošimus? Ar iškepus viską, susluoksniavus ir aptepus visą tortą kremų jį atšaldyti kokiai valandžiukei, bet ar tada lips tas "pataliukas" prie torto?
Kitas klausimas Antrą tortą ketinu dekoruoti tvorele iš kremo ( torto šonai), o ant viršaus dėsiu pūstų saldainių gėles. Tai taip pat klausiu, ar reikia atvėsinti tortą, norint padaryti tą tvorelę ? Ir antras klausimas, kaip užtvirtinat gėlytes, kad jos nenukristų, mat jas dar norėčiau kaip nors patalpinti ir ant torto šono.
Cipciuk žaviuosi Jūsų talentu, gražiai papuošti tortus Tad norėčiau ir Jūsų vieno dalyko paklausti Man labai patiko baltas tortas, kuris įdėtas į viršuje esančią temelę, apie nurodymas puošybai, bet ten tik nupasakota kaip padaryti cukraus pudros, želatinos ir baltymo " patalą", o mane domintų tai, iš ko padarytas tinklelis. Būčiau baisulingai dėkinga už atsakymą
Prižadu, kad kai pagaminsiu tortus, bandomasis variantas įvyks kitą savaitę, parodysiu Jums
Iš anskto dėkui už atsakymus
Taigis pasiryžau kepti du tortus Kalėdų proga, tai dabar viską aiškinuosi iki smulkmenų Nutariau vieną puošti cukraus pudros, baltymo ir želatinos "patalu", o tada iš tų pūstų saldainių padaryti juosteles, kur bus surišama į kaspiną, atrodys lyg dovanėlė. Taigi dabar prie esmės Norėjau paklausti, kada geriausia dėti šiuos mano išvardytus papuošimus? Ar iškepus viską, susluoksniavus ir aptepus visą tortą kremų jį atšaldyti kokiai valandžiukei, bet ar tada lips tas "pataliukas" prie torto?
Kitas klausimas Antrą tortą ketinu dekoruoti tvorele iš kremo ( torto šonai), o ant viršaus dėsiu pūstų saldainių gėles. Tai taip pat klausiu, ar reikia atvėsinti tortą, norint padaryti tą tvorelę ? Ir antras klausimas, kaip užtvirtinat gėlytes, kad jos nenukristų, mat jas dar norėčiau kaip nors patalpinti ir ant torto šono.
Cipciuk žaviuosi Jūsų talentu, gražiai papuošti tortus Tad norėčiau ir Jūsų vieno dalyko paklausti Man labai patiko baltas tortas, kuris įdėtas į viršuje esančią temelę, apie nurodymas puošybai, bet ten tik nupasakota kaip padaryti cukraus pudros, želatinos ir baltymo " patalą", o mane domintų tai, iš ko padarytas tinklelis. Būčiau baisulingai dėkinga už atsakymą
Prižadu, kad kai pagaminsiu tortus, bandomasis variantas įvyks kitą savaitę, parodysiu Jums
Iš anskto dėkui už atsakymus
Kepiau šiandien Tokį tortą su kondensuoto pieno biskvitu ir varškės kremu.
Biskvitui: 1 indelis kondensuoto pieno
3 kiaušiniai
1 nubrauktas šaukštelis sodos (gesinau su rugštele)
1(250ml.)stiklinė miltų
Kondensuotą pieną išplakti su kiaušiniais iki putų.Sudėti nugesintą rugštelę,persijotus miltus.Formą patepti sviestu ir supilus masę kepti maždaug 200-220 laipsnių 25 min. orkaitėje.Aš kepiau 25 cm. tortinėje.Gavosi du sluoksniai.Bet gal geriau kepti mažesnėje gautusi aukštesnis.Seniau kepdavau po vieną lakštą nedidelėje keptuvėje orkaitėje,nes nemokėjau perpjauti ir viskas budavo gerai.
Kremą dariau iš galvos: 3 pakeliai sočiosios varškės plombiro skonio,pusę indelio kond.pieno,jogurto geriamo stiklinė,1 citrinos sultys,250ml plakamos grietinėlės,želatinos 3 šaukštai(tirpinau užpilus apelsinų sultimis).Varškę išplakiau su kond.pienu,supyliau jogurtą,citrinos sultis sudėjau ištirpusią želatiną.Dar kartą viską išplakiau.Kremą įdėjau į šaldytuvą,tada išplakiau grietinėlę su trupučiu rugštelės ir trupučiu cukraus.Kremui pradėjus stingti ,įmaišiau grietinėl.Biskvitą sulaisčiau apelsinų sultimis.Užpyliau kremo,tada kitą lapą biskvito ir vėl kremą.iš tirpinto šokolado padariau tinkliuką,o vorą padariau iš likusių riešutėlių,kuriuos kepiau prieš kelias dienas.Gavosi štai kas.
Biskvitui: 1 indelis kondensuoto pieno
3 kiaušiniai
1 nubrauktas šaukštelis sodos (gesinau su rugštele)
1(250ml.)stiklinė miltų
Kondensuotą pieną išplakti su kiaušiniais iki putų.Sudėti nugesintą rugštelę,persijotus miltus.Formą patepti sviestu ir supilus masę kepti maždaug 200-220 laipsnių 25 min. orkaitėje.Aš kepiau 25 cm. tortinėje.Gavosi du sluoksniai.Bet gal geriau kepti mažesnėje gautusi aukštesnis.Seniau kepdavau po vieną lakštą nedidelėje keptuvėje orkaitėje,nes nemokėjau perpjauti ir viskas budavo gerai.
Kremą dariau iš galvos: 3 pakeliai sočiosios varškės plombiro skonio,pusę indelio kond.pieno,jogurto geriamo stiklinė,1 citrinos sultys,250ml plakamos grietinėlės,želatinos 3 šaukštai(tirpinau užpilus apelsinų sultimis).Varškę išplakiau su kond.pienu,supyliau jogurtą,citrinos sultis sudėjau ištirpusią želatiną.Dar kartą viską išplakiau.Kremą įdėjau į šaldytuvą,tada išplakiau grietinėlę su trupučiu rugštelės ir trupučiu cukraus.Kremui pradėjus stingti ,įmaišiau grietinėl.Biskvitą sulaisčiau apelsinų sultimis.Užpyliau kremo,tada kitą lapą biskvito ir vėl kremą.iš tirpinto šokolado padariau tinkliuką,o vorą padariau iš likusių riešutėlių,kuriuos kepiau prieš kelias dienas.Gavosi štai kas.
QUOTE(GITANA.B @ 2008 12 10, 19:11)
Koks simpatiskas voriukas
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 10, 19:30)
Kryziuotis
aga prisidariau iš šokolado lapelių ,ornamentų,bet užsuko vyras su vaikais į virtuvę sako čia tik voro reikia ir jokių gėlyčių
aistuzelei
Tortus saldyti nebutina , jei jie aptepti grietineles kremu , jeigu sviestiniu , butu geriau ji sustangdinti ( gerai arsaldyti) tik ne kameroj , nebijok ta mase prilips .
Tas baltas tortas - mano sukurta mase + beze tinklelis .
Tas gelytes gali padariusi skylute ikisti , kremas turetu laikyti , arba prilipdyk su beze .
Tortus saldyti nebutina , jei jie aptepti grietineles kremu , jeigu sviestiniu , butu geriau ji sustangdinti ( gerai arsaldyti) tik ne kameroj , nebijok ta mase prilips .
Tas baltas tortas - mano sukurta mase + beze tinklelis .
Tas gelytes gali padariusi skylute ikisti , kremas turetu laikyti , arba prilipdyk su beze .