Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanestus

QUOTE(Inočka @ 2008 12 08, 00:11)
Cipciuk, atejau pas Jus konsultacijos  4u.gif
Prispyre reikalas daryti beze. Kilo klausimu.
1. Reikia isplakti baltymus iki standziu putu, iki pilant sirupa, tokiu, kad apvertus puoda jie neiskristu (tas plakimas uzima mazdaug apie 10 min)?
2. Raset, kad reikia ipilti citrinos rugsties. Cia citrinos sulciu ar tu milteliu?
3. Toliau parasyta, kad reikia plakti, kai ipili sirupa, apie 10 min. Tai cia dar 10 min. Ar cia viso nuo pradzios 10 min.
4. Kiek supratau is recepto, beze tinka deti ant grietineles, bent taip parasyta ten.
5. Ar medaus tortui is 2 kiausiniu uzteks 3 baltymu.

Ot, tundra as , niu visai nieko nezinau  blush2.gif .

Inocka , turbut as jau nespejau i traukini lotuliukas.gif , bet atsakysiu :
1. nevisada tiek uzima schmoll.gif cia turbut nuo kiausu sviezumo priklauso , kartais tai ivyksta daug greiciau 3 min.

2. sausu citrinos rugsties grudeliu ...ne sulciu ( jokios dregmes)!!!!!!!!

3. O va cia tai uzima apie 10 min. nuo sirupo ipilimo , plakama supylus , po to istatome i bliuda su saltu vandeniu ir jame plakame tol , kol jis atsals ir bus standus .

4. NA JEI DARYSI MEDAUS TORTA , VIRSUTINIO BLYNO NETEPK NIEKUO schmoll.gif , JIS TAU SUMIRKS IR IS VIENOS PUSES , O SONU TAIP PAT NEREIKIA TEPTI ( del ko as taip sakau , nes jis slysta nuo grietineles ir be galo sunku lygiai uztepti ), bet is principo - tai ant grietineles galima ji tepti , bet as nerizikuoju).

5. IS DVIEJU KIAUSINIU GAUNASI DIDELIS TORTAS ,as beze plakciau du kartus po du kiausinius ( kad neperkaistu mikseris dar sudegs doh.gif ir po du kiausinius beze issiplaka geriau negu po daugiau kiausiniu ).

Papildyta:
QUOTE(MAMICY @ 2008 12 08, 07:45)
dar viena torto puosimo ideja biggrin.gif
user posted image

2ia

Na ir sugalvok tu man bigsmile.gif ....ot tos moteros , isradiga " tauta " lotuliukas.gif
Atsakyti
Nezinojau i kuria tema rasyt,tad rasau cia 4u.gif
Ar yra skirtumas kuria puse naudoti sviestini popierium?
Nesisaipykite is mano kvailo klausimo blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistukke: 09 gruodžio 2008 - 00:14
QUOTE(aistukke @ 2008 12 09, 00:13)
Nezinojau i kuria tema rasyt,tad rasau cia 4u.gif
Ar yra skirtumas kuria puse naudoti sviestini popierium?
Nesisaipykite is mano kvailo klausimo blush2.gif

Klausimas visai nekvailas , tik dabar issiaiskinkime apie koki popieriu tu kalbi : yra tikrasis sviestinis popieriu , bet as jo niekur nemaciusi jau n metu , gal tu jo gauni , tai kepinius reikia deti ant tos slidzios puses ( lyg vasku isteptos ), o jei tu kalbi apie ta kur pardese yra , tai cia yra kepimo popierius , ir ant kokios puses deti , neturi reiksmes schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 09, 00:21)
Klausimas visai nekvailas , tik  dabar issiaiskinkime apie koki popieriu tu kalbi : yra tikrasis sviestinis popieriu , bet as jo niekur nemaciusi jau n metu , gal tu jo gauni , tai kepinius reikia deti ant tos  slidzios puses ( lyg vasku isteptos ), o  jei tu kalbi apie ta kur pardese yra , tai cia yra kepimo popierius , ir ant kokios puses deti , neturi reiksmes schmoll.gif

Nu vat,kokia durnele as doh.gif Jo,jo as apie kepimo popieriu kalbejau,tik parasiau sviestinis lotuliukas.gif
Tai ant kepimo popieriaus neturi reiksmes? g.gif
Kepiau bandeles ant jo,bet visos jau taip prikepe prie jo,kad nebuvo imanoma nuimti graziai doh.gif tai ir pagalvojau,kad gal turi reiksme kuria puse deti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistukke: 09 gruodžio 2008 - 14:07
QUOTE(aistukke @ 2008 12 09, 14:07)
Nu vat,kokia durnele as doh.gif  Jo,jo as apie kepimo popieriu kalbejau,tik parasiau sviestinis lotuliukas.gif
Kepiau bandeles ant jo,bet visos jau taip prikepe prie jo,kad nebuvo imanoma nuimti graziai doh.gif  tai ir pagalvojau,kad gal turi reiksme kuria puse deti g.gif

keiskit popieriu... as viena kart irgi ant tokio "uzsiroviau", tai nuo tada perku tik FINO ir viskas liuks.
Atsakyti
merginos - paaiskinkit man - kaip jus taip graziai lakstus apipjaunat, kad visi kaip vienas atrodo. Jei buvo aiskinta - labai atsiprasau, bet bakstelkit man pirstu - nerandu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aistukke @ 2008 12 09, 14:07)
Nu vat,kokia durnele as doh.gif  Jo,jo as apie kepimo popieriu kalbejau,tik parasiau sviestinis lotuliukas.gif
Kepiau bandeles ant jo,bet visos jau taip prikepe prie jo,kad nebuvo imanoma nuimti graziai doh.gif  tai ir pagalvojau,kad gal turi reiksme kuria puse deti g.gif

O kokias tu bandeles kepiai ???gal mielines ???zinok joms nesitiesia joks popierius schmoll.gif istepi riebalais skarda ir psio ....ant istepimo dedi ir kepi smile.gif

Editamm .
...jei tai biskvitas , tai jo sonai ie taip lygus , o tu , gal klausi apie ju perpjautu lyguma , tai daroma ipjovus aplink 1 cm. peijiu , tada imi stipru siula( geriau , kad tai butu silkinis) istatai i ipjovima , aojuosi , atsuki i save , sukryziuoji ji peis ir trauki i atskiras puses .

Jei apie laksteliu lyguma , tai juos gali apipjauti tik istrauktus is orkaites , tada bus visi kaip vienas .
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 09, 16:34)
O kokias tu bandeles kepiai ???gal mielines ???zinok joms nesitiesia joks popierius schmoll.gif istepi riebalais skarda ir psio ....ant istepimo dedi ir kepi  smile.gif

Mielines lotuliukas.gif ir dar buvo mintis nesiterlioti su tuo popierium ir deti i skarda patepta aliejum,bet galvoju reikia profesionaliau daryt doh.gif biggrin.gif
Beje ir bandeles net nesigavo man tada lotuliukas.gif labai "puiki" diena buvo smile.gif
Ne velnio tesla nekilo,susinervinau ir dejau i orkaite 50laipsniu,maniau ten pakilt,bet kur tau schmoll.gif doh.gif tai zodziu,viskas keliavo i siuksliu deze biggrin.gif
Jauciu tesla nekilo,nes indu su tesla idejau i kita indu su karstu vandeniu,tik po to suzinojau,kad turi buti siltas smile.gif Ir dar klausimelis ar mieliu kilimui turi itakos kefyras ar ne? g.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites 4u.gif
Turiu klausimeli - vakar dariau nameli kaledini. Ji puosiau glajumi is kiausinio baltymo,cukraus pudros ir rugsteles. Dabar va galvoju, stoves jis man dvi savaites iki Kaledu. Tai ar galima bus valgyti ta glaju, ar jis nesuges????? Nes dariau ir pusnis, ir eglutes, kuriose viduj jis toks minkstas wub.gif lieka, virsus tik sudziuvo. Ir taip negailedama tepiau ax.gif Ypac bijau duoti vaikui, nes zinau, kad nores, bet bijau apnuodyti, tuo labaiu, kad baltymai tai zali naudoti buvo unsure.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif prašau Jūsų pagalbos noriu padaryt marcipanines gėlytes ir kaip Jūs padarot tešlą joms (ar tai, kad ir iš cukraus pudros) pvz. marc. masei reikia 225g migdolų(maltų) 225g cukraus pudros ir 1 šaukštelio citrinų sulčių ir kaip iš tokio kiekio skysčio užminkyti tešlą?????? ar tai minkyt laaabai ilgai ra ką??? na man niekaip nesigauna neipylus daugiau skysčio sad.gif
Atsakyti
Ačiū Cipciuk už paaiškinimus - mane domino kaip su medaus koržais elgtis
Atsakyti
O ar matėt kada tokių tortų? bigsmile.gif
Žiūrėjau ir stebėjausi, kaip tai įmanoma blink.gif
Atsakyti