Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanestus

o as vakar zuvies turguj neradau dazu... ir nei viena neprisipazino kad kazkada prekevo dazais...
Atsakyti
Inočka, vakar "vargau" su šokoladinėm rožėm - keletą šiokių tokių nulipdžiau biggrin.gif Tu man patark kur jas laikyt padarytas (iki rytojaus bent)? Kol kas šaldytuve laikau ar geriau traukt iš jo g.gif Ir iš viso gal žinai kiek jas padarytas galima laikyt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 11 27, 11:40)
Inočka, vakar "vargau" su šokoladinėm rožėm - keletą šiokių tokių nulipdžiau biggrin.gif Tu man patark kur jas laikyt padarytas (iki rytojaus bent)? Kol kas šaldytuve laikau ar geriau traukt iš jo g.gif Ir iš viso gal žinai kiek jas padarytas galima laikyt?  g.gif

IS SALDYTUVO TRAUK. Cia sokoladas, jis nuo saldytuvo aprasos. Tos rozes nemiegsta temperaturos pokyciu.
Laikyk sausoje patalpoje, paprastai virtuveje ar dar kur nors.
Turejau tokia patirti padaryti rozes anksciau laiko. Padariau antradieni, dejau ant torto sestadieni. NEGERAI. Kadangi lapeliai ploni (bent pas mane, stengiuosi daryti kuo ploniau), man jau penktadieni luzinejo krastiniai lapeliai.

Siaip max. tai daryti pries 2 dienas, geriau pries diena. O asiku geriausiai ta pacia diena. Bet per 2 dienas jom nieko neatsitinka. Viskas OK.
Ant torto geriausiai sodint ta pacia diena, kai bus valgomas. Tada jau galima su tortu kartu ir i saldytuva. Nieko neatsitiks.
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 11 27, 11:50)
IS SALDYTUVO TRAUK. Cia sokoladas, jis nuo saldytuvo aprasos. Tos rozes nemiegsta temperaturos pokyciu. Laikyk sausoje patalpoje, paprastai virtuveje ar dar kur nors.


Ačiū tau už atsakymą 4u.gif Lekiu namo pietaut ir ištrauksiu iš šaldytuvo. Gerai, kad užklausiau, o tai būčiau prisidirbus doh.gif
Na pas mane jos truputėlį storėlesniais lapeliais gavosi, gal nieko jom nenutiks iki rytdienos, kol bus patupdytos ant torto ax.gif Tortas savo šeimoj bus suvartotas tai nieko tokio, jei kas ir atsitiktų ax.gif Labai jau rūpėjo jas išmėginti mirksiukas.gif
Atsakyti
laba, norėjau paklausti, šiandien darau Napaleoną ir noriu papuošti grietinėle, ir iškilo klausimas, nes pirmą kartą darau, į grietinėlę tik cukrų dėti ar dar ką nors? blush2.gif Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Oksiukas @ 2008 11 27, 12:09)
laba, norėjau paklausti, šiandien darau Napaleoną ir noriu papuošti grietinėle, ir iškilo klausimas, nes pirmą kartą darau, į grietinėlę tik cukrų dėti ar dar ką nors? blush2.gif Ačiū

As dedu cukraus pudra, ar cukru kaip kada ir pilu citrinos sultys. Viskas pagal skoni
Atsakyti
QUOTE(Inočka @ 2008 11 27, 13:12)
As dedu cukraus pudra, ar cukru kaip kada ir pilu citrinos sultys. Viskas pagal skoni

o kiek tuomet reikia deti cukraus pudros? ir kaip keiciasi skonis , jei su cukraus pudra , o ne su cukrum? ax.gif
Atsakyti
QUOTE((Ericka) @ 2008 11 27, 12:35)
o kiek tuomet reikia deti cukraus pudros? ir kaip keiciasi skonis , jei su cukraus pudra , o ne su cukrum?  ax.gif

Tai kad man atrodo skonnis nesiskiria g.gif . Net nezinau. Matai, mes nemiegstam saldzios grietineles, tai as pradzioje plaku be nieko iki vidutinio standumo, ir tik paskui dedu pudra, dideliam 450 indeliui gal 2 valg. saukstus pudros gal kiek daugiau ir citrinos sulciu. As suprantu ta skoni tik kai jau ji yra beveik isplakta, del to dedu pudra, nes bijau kad cukrus neistirps taip greitai.
Atsakyti
QUOTE(butke @ 2008 11 26, 11:29)
va ka vakar nulibdžiau iš cukrinės masės blush2.gif
user posted image
user posted image

wow nu super zmogeliukai wub.gif
Atsakyti
QUOTE((Ericka) @ 2008 11 27, 12:35)
o kiek tuomet reikia deti cukraus pudros? ir kaip keiciasi skonis , jei su cukraus pudra , o ne su cukrum?  ax.gif

cukraus pudra gi yra tas pats cukrus, tik smulkus.
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 27, 15:15)
cukraus pudra gi yra tas pats cukrus, tik smulkus.


nu jus fantastiskos!!! bandysiu ir as is jusu pasimokyt...kaledom ka nors grazaus stengsiuos padaryt... ax.gif jei iskils klausimu...labai tikiuosi, kad padesit 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 27, 14:15)
cukraus pudra gi yra tas pats cukrus, tik smulkus.


ne visai...yra ir dar viena sudėtinė dalis...krakmolas arba supersmulkūs kvietiniai miltai. Manau, nuo to priklauso ir tai, kad gaunasi skirtinos konsistencijos cukrinių gėlių tešla - naudojam skirtingų gamintojų cukraus miltelius (kaip pabrėžė Cipciukas, su d'oetker gaunasi geriausiai). Be to, šaukštas cukraus nevisai atitinka šaukštą cukraus pudros. Nepamenu, reiktų pasitikslinti, kokiu atveju saldžiau, berods cukraus. Kai tešlą rekomenduojama kai kuriuose receptuose nepermaišyti, labiau tinka cukraus milteliai - greičiau tirpsta. karameliniams reikalams - cukrus. Tų subtilių skirtumų esama...
Atsakyti