o as vakar zuvies turguj neradau dazu... ir nei viena neprisipazino kad kazkada prekevo dazais...
Inočka, vakar "vargau" su šokoladinėm rožėm - keletą šiokių tokių nulipdžiau Tu man patark kur jas laikyt padarytas (iki rytojaus bent)? Kol kas šaldytuve laikau ar geriau traukt iš jo Ir iš viso gal žinai kiek jas padarytas galima laikyt?
QUOTE(RiMami @ 2008 11 27, 11:40)
Inočka, vakar "vargau" su šokoladinėm rožėm - keletą šiokių tokių nulipdžiau Tu man patark kur jas laikyt padarytas (iki rytojaus bent)? Kol kas šaldytuve laikau ar geriau traukt iš jo Ir iš viso gal žinai kiek jas padarytas galima laikyt?
IS SALDYTUVO TRAUK. Cia sokoladas, jis nuo saldytuvo aprasos. Tos rozes nemiegsta temperaturos pokyciu.
Laikyk sausoje patalpoje, paprastai virtuveje ar dar kur nors.
Turejau tokia patirti padaryti rozes anksciau laiko. Padariau antradieni, dejau ant torto sestadieni. NEGERAI. Kadangi lapeliai ploni (bent pas mane, stengiuosi daryti kuo ploniau), man jau penktadieni luzinejo krastiniai lapeliai.
Siaip max. tai daryti pries 2 dienas, geriau pries diena. O asiku geriausiai ta pacia diena. Bet per 2 dienas jom nieko neatsitinka. Viskas OK.
Ant torto geriausiai sodint ta pacia diena, kai bus valgomas. Tada jau galima su tortu kartu ir i saldytuva. Nieko neatsitiks.
QUOTE(Inočka @ 2008 11 27, 11:50)
IS SALDYTUVO TRAUK. Cia sokoladas, jis nuo saldytuvo aprasos. Tos rozes nemiegsta temperaturos pokyciu. Laikyk sausoje patalpoje, paprastai virtuveje ar dar kur nors.
Ačiū tau už atsakymą Lekiu namo pietaut ir ištrauksiu iš šaldytuvo. Gerai, kad užklausiau, o tai būčiau prisidirbus
Na pas mane jos truputėlį storėlesniais lapeliais gavosi, gal nieko jom nenutiks iki rytdienos, kol bus patupdytos ant torto Tortas savo šeimoj bus suvartotas tai nieko tokio, jei kas ir atsitiktų Labai jau rūpėjo jas išmėginti
laba, norėjau paklausti, šiandien darau Napaleoną ir noriu papuošti grietinėle, ir iškilo klausimas, nes pirmą kartą darau, į grietinėlę tik cukrų dėti ar dar ką nors? Ačiū
QUOTE(Oksiukas @ 2008 11 27, 12:09)
laba, norėjau paklausti, šiandien darau Napaleoną ir noriu papuošti grietinėle, ir iškilo klausimas, nes pirmą kartą darau, į grietinėlę tik cukrų dėti ar dar ką nors? Ačiū
As dedu cukraus pudra, ar cukru kaip kada ir pilu citrinos sultys. Viskas pagal skoni
QUOTE(Inočka @ 2008 11 27, 13:12)
As dedu cukraus pudra, ar cukru kaip kada ir pilu citrinos sultys. Viskas pagal skoni
o kiek tuomet reikia deti cukraus pudros? ir kaip keiciasi skonis , jei su cukraus pudra , o ne su cukrum?
QUOTE((Ericka) @ 2008 11 27, 12:35)
o kiek tuomet reikia deti cukraus pudros? ir kaip keiciasi skonis , jei su cukraus pudra , o ne su cukrum?
Tai kad man atrodo skonnis nesiskiria . Net nezinau. Matai, mes nemiegstam saldzios grietineles, tai as pradzioje plaku be nieko iki vidutinio standumo, ir tik paskui dedu pudra, dideliam 450 indeliui gal 2 valg. saukstus pudros gal kiek daugiau ir citrinos sulciu. As suprantu ta skoni tik kai jau ji yra beveik isplakta, del to dedu pudra, nes bijau kad cukrus neistirps taip greitai.
QUOTE(butke @ 2008 11 26, 11:29)
wow nu super zmogeliukai
QUOTE((Ericka) @ 2008 11 27, 12:35)
o kiek tuomet reikia deti cukraus pudros? ir kaip keiciasi skonis , jei su cukraus pudra , o ne su cukrum?
cukraus pudra gi yra tas pats cukrus, tik smulkus.
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 27, 15:15)
cukraus pudra gi yra tas pats cukrus, tik smulkus.
nu jus fantastiskos!!! bandysiu ir as is jusu pasimokyt...kaledom ka nors grazaus stengsiuos padaryt... jei iskils klausimu...labai tikiuosi, kad padesit
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 27, 14:15)
cukraus pudra gi yra tas pats cukrus, tik smulkus.
ne visai...yra ir dar viena sudėtinė dalis...krakmolas arba supersmulkūs kvietiniai miltai. Manau, nuo to priklauso ir tai, kad gaunasi skirtinos konsistencijos cukrinių gėlių tešla - naudojam skirtingų gamintojų cukraus miltelius (kaip pabrėžė Cipciukas, su d'oetker gaunasi geriausiai). Be to, šaukštas cukraus nevisai atitinka šaukštą cukraus pudros. Nepamenu, reiktų pasitikslinti, kokiu atveju saldžiau, berods cukraus. Kai tešlą rekomenduojama kai kuriuose receptuose nepermaišyti, labiau tinka cukraus milteliai - greičiau tirpsta. karameliniams reikalams - cukrus. Tų subtilių skirtumų esama...