Įkraunama...
Įkraunama...

ŽALOS ATLYGINIMAS

Gerb.Teisininke,labai noreciau suzinot savo teises.
Mano ex.sutoktines ,primiktinai reikalauja padaryt musu vaikams DNR tyrima.
Del savo saziningumo as neabejoju,vaikai yra nuo juo.Ar galeciau po tyrimo priteisti pinigine bauda ex sutoktiniam uz moraline zala,man ir vaikams.
Mano vaikams jau 10metu ir 9metai.Manau jie supras tevo poelgi ir manau jiems bus taip pat skaudu ,kaip ir man.
Aciu.
Atsakyti
SVEIKI,

ŠEŠTADIENĮ SUSIŽEIDŽIAU RANKOS PIRŠTĄ TELEKOMO BASEINE.
O BUVO TAIP. ATVYKAU SU VAIKU IR VYRU I BASEINĄ PAPLAUKIOTI, DUŠINĖJE NUSIPRAUSIAU IR KAI ĖMIAU MAIŠELĮ NUO PAKABOS IR RENGIAUSI EITI I BASEINĄ, NUO PAKABOS ATSKILO METALO GABALIUKAI IR SULINDO MAN Į NAGĄ. sad.gif
KREIPIAUSI Į TEN DIRBANČIĄ BUDĖTOJĄ, JI SU PINCETU IŠĖMĖ METALO GABALĖLIUS MAN IŠ NAGO, BET GABALIUKŲ KURIE BUVO PO NAGU IŠIMTI NEPAVYKO. JI PATARĖ VAŽIUOTI Į GREITOSIOS PAGALBOS LIGONINĘ .

NUVAŽIAVAU, NUSKAUSMINO, VISKĄ SUTVARKĖ,GĖRIAU VAISTUS NUO SKAUSMO, ŠIANDIEN BUVAU PAS GYDYTOJĄ, VĖL TVARKĖ ŽAIZDĄ, PRISKYRĖ DAR VAISTŲ IRT.T NEDARBINGUMO LAPELIO NEĖMIAU, NES DIRBTI VISGI GALIU. TIK UŽSIKLIJAVUS PLEISTRAIS VISOKIAIS.

BŪTŲ ĮDOMU PAKLAUSTI KAIP TELEKOMO SPORTO KLUBAS TURĖTŲ MAN ATLYGINTI PADARYTĄ ŽALĄ. BUDINTI MINĖJO KAD PARAŠYČIAU LAIŠKĄ DIREKTORIUI IR JIS MAN KOMPENSUOS IŠLAIDAS. RENKU VAISTŲ ČEKIUKUS IR T.T

SPORTUOJU PAGAL VYRO DARBOVIETĖS ABONEMENTĄ IR GIRDĖJOM KAD IR ESAME KAŽKAIP APDRAUSTI PAGAL BENDRĄ SUTARTĮ.

BUTŲ MALONU, JEI KAS PAGELBĖTUMĖTE SU INFORMACIJA, KAIP MAN GERIAU ELGTIS.
ACIŪ smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Visi "padorus" sporto klubai yra sudare draudimo sutartis, t.y. apdraude savo klientus nuo nelaimingu atsitikimu. Klubas (arba jo draudimo kompanija) turi atlyginti zala. Reikia surinkti visus islaidas pateisinancius kvitus ir kreiptis i sporto kluba. Jei jie neatlygintu zalos, tuomet butu galima kreiptis i teisma
Atsakyti
Jeigu sutiksi graziuoju daryti DNR, tai jokios moralines zalos kaip ir nera, nes pati sutikai.
Jei nesutinki, tuomet vyrui yra galimybe kreiptis i teisma del tevystes gincijimo. Siuo atveju teisme galetum pasakyti, kad vaikai vyro. Po to butu ekspertize. Jei ji patvirtintu, kad vaikai tavo vyro, tuomet galetum bandyt issiieskot moraline zala, motyvuodama, kad sakiau, kad vaikai jo, taciau netikejo ir pazemino mano garbe
Turiu pasakyti, kad tai tik teorine prielaida, nes praktikoje tokios bylos man neteko girdeti
Atsakyti
Aciu uz pagalba. As nesutinku ,nes tai tikrai zema is jo puses. To labiau abu vaikai panasus i teva,ypac dukra.
Atsakyti
Noreciau suzinoti, ar galima preteduoti i moralines zalos atlyginima, jei tetuka reikia padavineti i teisma, norint gauti is jo pinigus vaiku islaikymui (ne tas atvejis kai jis nustoja moketi alimentus, o kai daromas teismas, norint prisiteisti alimentu suma is tevelio, kuris vaikus pripazista, bet apsimeta, kad jis cia ne prie ko). Aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Deje ne.
Atsakyti
Laba diena,

Noreciau suzinoti, ar galiu paduoti aukliu agentura(aukle) i teisma del turtines/moralines zalos atlyginimo, auklei nevykdzius savo isipareigojimu(nutraukus sutarti anksciau numatyto laiko(isipareigojimas dirbti 5 men., nes rado kita darba). Agentura taip pat neivykde savo isipareigojimu - nerado kitos tinkamos aukles. Ar privaleciau moketi agenturai konsultavimo mokesti atsizvelgiant i sias aplinkybes ir jeigu mokejimo kvitas buvo atsiustas 2 men. paveluotai.

Pagarbiai
Atsakyti
QUOTE (aisha @ 2004 04 20, 10:12)
Laba diena,

Noreciau suzinoti, ar galiu paduoti aukliu agentura(aukle) i teisma del turtines/moralines zalos atlyginimo, auklei nevykdzius savo isipareigojimu(nutraukus sutarti anksciau numatyto laiko(isipareigojimas dirbti 5 men., nes rado kita darba). Agentura taip pat neivykde savo isipareigojimu - nerado kitos tinkamos aukles. Ar privaleciau moketi agenturai konsultavimo mokesti atsizvelgiant i sias aplinkybes ir jeigu mokejimo kvitas buvo atsiustas 2 men. paveluotai.

Pagarbiai

Reikia ziureti, kokia yra numatyta atsakomybe sutartyje su agentura.
Tam, kad prisiteisti zala, reikia irodyti, kad ji buvo patirta ir kokio dydzio.
Atsakyti
Buvom gave mes su panele kelialapi reabilitacijai. Pasirinkom sanatorija "Palangos Gintaras" is kurios grizom po desimties dienu del zarnyno infekcijos. Infekcija pasigavom tikrai sanatorijoje, nes ne mes vieni ja gavo, keli vaikai ir ligoninej gulejo. Po visko buvo atliktas patikrinimas, kuris patvirtino antisanitarine sanatorijos bukle ir pazeidimus, vienas is kuriu, kad nera pritaikyto valgiarascio mazameciams vaikams ( nors niekas apie tai neperspeja). Ar realu tiketis kazkokios kompensacijos, pvz uz keliones islaidas, nes del ju kaltes, ne tik kad negalejom pasinaudoti reabilitacijai skirtais pinigais ( o jie skiriami tik karta i metus), bet ir turejom aibe kitokiu islaidu.
Atsakyti
Manau kad galetumet reikalauti - gydymosi nuo zarnyno ligos islaidas (kurias jus patys patyrete ir jei turite patvirtinancius dokumentus), taip pat moraline zala del patirto skausmo. Keliones islaidas vargu ar prisiteistumet, nes ju butumet tureje ir taip, jei nebutu infekcijos, nors... reikalauti manau galima. O gal teismas kitaip i ta reikala paziures ir priteis.

Taip pat manyciau galima butu reikalauti atlyginti papildomos reabilitacijos dalies islaidas, ta prasme, jei jums neskirs papildomai kelialapio uz dienas, kurias jus sirgote zarnyno infekcija ir negavote reikalingu paslaugu del sios ligos, is valstybes lesu ir jums reiketu privaciai jas pirkti - tada ir situ islaidu galite reikalauti.
Atsakyti
siaip del keliones ir yra pikciausia, nes beveik negavau tu paslaugu, del kuriu vaziavau - buvo paskirtos dvejos vonios, kineziterapija, bet kaip tai padaryti kai vaikas vos ant koju laikesi. Ar ne per didelis malonumas tik del masazo i palanga vaziuoti?
O kelialapio ir taip aisku, kad kito niekas neskirs - reabilitacijai priklauso viena karta metuose ir mes ji skaitomes jau isnaudojom.
O kur reiktu su pretenzijomis kreiptis?
Atsakyti