Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(rjv @ 2008 12 03, 22:18)
Siaip apie siurblius reiketu paskaityti i-nete.
As manau, kad ir kokie jie butu geri, vistiek praleidzia dulkeles.
Mano drauge turi Karcher (taip atrodo rasosi) siurbli, jis turi vandens filtra.
Ir turi oro valytuva Vortex lite, kuri jungineja po siurbimu. Liuks  thumbup.gif
Ir vaikutis neblogai jauciasi, o tai svarbiausia.
As valytuva turiu, dabar taupau siurbliui  ax.gif

manau ekonomiskiausia is viso atsisakyti bet kokiu kilimu, takeliu, i lovas pirkti antialerginius ciuzinius, nekabineti jokiu uzuolaidu ir vengti pliusiniu zaislu. Tikrai padeda! Be abejo, geras siurblys irgi gerai, bet jis tuomet kainuoja keleta tukstanciu, tai nezinau ar verta...
Atsakyti
QUOTE(elvyrce @ 2008 12 04, 11:20)
manau ekonomiskiausia is viso atsisakyti bet kokiu kilimu, takeliu, i lovas pirkti antialerginius ciuzinius, nekabineti jokiu uzuolaidu ir vengti pliusiniu zaislu. Tikrai padeda! Be abejo, geras siurblys irgi gerai, bet jis tuomet kainuoja keleta tukstanciu, tai nezinau ar verta...

Mes turim Thomas siurblį, kur dulkes traukia į vandenį, niekad jokio dulkių kvapo juo naudojantis nejaučiau, nors pati esu labai jautri visokioms dulkėms... Kainuoja ne taip jau baisiai daug.

Pas mus vėl priepuoliai, bet tokie keisti, kosom kosom ir ant galo išvemiam gleivių - po to gleivių pasišalinimo visi kosuliai keliom dienom baigias. Ėjom pas gydytojus, eilinį kartą - nieko negirdi, nieko nežino. Atrodo, kad kažkur gaminasi sekretas, bet kur nieks nežino. Vešiu šiandien tepinėlį iš gerklės į visuomenės sveikatos centrą priduot. Ventolino poveikis lygiai nulinis, vakar priepuolio metu, prisipurškėm ir nieko. Pradėjom savo nuožiūra singulairą, jau dešimt tablečių sukramtėm, ir jokio efekto verysad.gif .

Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2008 12 04, 09:35)
Mes turim Thomas siurblį, kur dulkes traukia į vandenį, niekad jokio dulkių kvapo juo naudojantis nejaučiau, nors pati esu labai jautri visokioms dulkėms... Kainuoja ne taip jau baisiai daug.

Pas mus vėl priepuoliai, bet tokie keisti, kosom kosom ir ant galo išvemiam gleivių - po to gleivių pasišalinimo visi kosuliai keliom dienom baigias. Ėjom pas gydytojus, eilinį kartą - nieko negirdi, nieko nežino. Atrodo, kad kažkur gaminasi sekretas, bet kur nieks nežino. Vešiu šiandien tepinėlį iš gerklės į visuomenės sveikatos centrą priduot. Ventolino poveikis lygiai nulinis, vakar priepuolio metu, prisipurškėm ir nieko. Pradėjom savo nuožiūra singulairą, jau dešimt tablečių sukramtėm, ir jokio efekto verysad.gif .

tai kad man minejo, kad singulairo poveikis geriausiu atveju po 3 men pasireiskia...
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 12 04, 11:36)
tai kad man minejo, kad singulairo poveikis geriausiu atveju po 3 men pasireiskia...

Šiaip jis mums pavasarį buvo paskirtas mėnesiui laikui. Be to pavasarį, po dviejų savaičių singulairo kurso Klinikose irgi stebėjosi, kad efekto jokio nėra, ir buvo pasiūlyta daugiau jo nevartot, jei pagerėjimo nuo jo nėra.
O dabar kalbėjom su savo pediatre, tai pasisakėm, kad jį pradėjom vartot (buvom dar tik kelias dienas vartoję), tai pasakymas buvo tik, kad dar per mažai vartojam. Na bet aš supratau, kad tikrai ne trijų mėnesių reikės. Ir anotacijoj apie kažkokį pavėlintą poveikį nerašo, nors prie Flixotide rašo g.gif
Galbūt pilnam efektui ir reikia ilgo kurso, bet pagerėjimo pradžia ne ūmiu metu gal ankščiau turėtų būt pastebima?...
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2008 12 04, 09:35)

o cia nebus vidine sloga? g.gif mano maziui panasisi buvo...
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2008 12 04, 09:57)
Šiaip jis mums pavasarį buvo paskirtas mėnesiui laikui. Be to pavasarį, po dviejų savaičių singulairo kurso Klinikose irgi stebėjosi, kad efekto jokio nėra, ir buvo pasiūlyta daugiau jo nevartot, jei pagerėjimo nuo jo nėra.
O dabar kalbėjom su savo pediatre, tai pasisakėm, kad jį pradėjom vartot (buvom dar tik kelias dienas vartoję), tai pasakymas buvo tik, kad dar per mažai vartojam. Na bet aš supratau, kad tikrai ne trijų mėnesių reikės. Ir anotacijoj apie kažkokį pavėlintą poveikį nerašo, nors prie Flixotide rašo g.gif
Galbūt pilnam efektui ir reikia ilgo kurso, bet pagerėjimo pradžia ne ūmiu metu gal ankščiau turėtų būt pastebima?...

o mums kaip tik pagerejimo metu flexotida iskeitus i singulaira, po keliu savaiciu pablogejo... tai kadangi pablogejo, tai gydytoja liepe prie singulairo prideti flexotida... nes singulairo poveikio tipo dar teks palaukti... paskutini kart santariskese irgi minejo, kad singulairas yra mums pagrindinis vaistas, bet teks vartoti ilgai... tai man tas singulairas dabar kaip koks šventintas vanduo atrodo... tikesi - gal suveiks, netikesi - nesuveiks biggrin.gif
Atsakyti
mes jau 5 men.vartojam singulair,bet pradejus vartot po dvieju savaiciu mes apsirgom-pradejom stipriai koseti,sloguoti.kreipemes i dukryte gydancia pulmonologe ir mums papildomai skyre kvepuoti flixotide.ir stai jau beveik penki menesiai kaip mes nesergame,dukryte jauciasi puikiai.vien vaistu nepakanka,reikia prieziuros namuose-atsisakem kilimu,vaiku kambary-uzuolaidu,pliusiniu zaislu,visus lovu ciuzinius ispurskiam su milbiol purskalu,antklodes ir pagalves lengvai skalbiamos.tikiuosi,kad mes bronchine astma iveiksim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(edita74 @ 2008 12 04, 16:40)
mes jau 5 men.vartojam singulair,bet pradejus vartot po dvieju savaiciu mes apsirgom-pradejom stipriai koseti,sloguoti.kreipemes i dukryte gydancia pulmonologe ir mums papildomai skyre kvepuoti flixotide.ir stai jau beveik penki menesiai kaip mes nesergame,dukryte jauciasi puikiai.vien vaistu nepakanka,reikia prieziuros namuose-atsisakem kilimu,vaiku kambary-uzuolaidu,pliusiniu zaislu,visus lovu ciuzinius ispurskiam su milbiol purskalu,antklodes ir pagalves lengvai skalbiamos.tikiuosi,kad mes bronchine astma iveiksim smile.gif

Aš labai pritariu tokiam poziuriui ir veiksmams.
Man patinka kad zmones sugeba priimt sprendimus del savo vaiko sveikatos.
Nes niekaip nesuvokiu, kai yra itarimas, kad vaikui alergizuoja namu erkute, vistiek gyvenama su kiliminem dangom, pukiniais patalais ir kruva gyvunijos namuose. Ir po to nervuojamasi, kad neveikia vaistai. Juk jei tai alerginis rinitas, bronchitas, astma - svarbiausia minimizuoti priezasti del ko tai atsitinka, o jau tuomet salint pasekmes ankstesnio nesusivokimo.
Atsakyti
O mes visus alergenus (patalynė, kilimai, užuolaidos ir kt.) pašalinom daug ankščiau nei susirgom, bet... vis tiek susirgom. Alergija aukščiausio laipsnio dulkių erkutėms. g.gif O geriausiai, kad rado alergiją katinui, nors vaikas katino iš arti gyvenime nėra matęs (niekas jų neturi iš giminių, pažįstamų). Aišku, po rastos alergijos atsirado dar ką tobulint, salione baldus pakeitėm į odinius doh.gif , drėkintuvą įsigijom, naudos lygiai jokios.
Šiandien nuvežiau paiimti tuos tepinėlius iš nosytės ir gerklės, gal ką atrasim. Jei kam reikia - juos daro prie visuomenės sveikatos centrų esančiose laboratorijose(kiek supratau, tai visos poliklinikos ten jiems ir suveža).
Negali gi vaikas iš nealergiško, per mėnesį ar du pasidaryt baisiai alergiškas (būdamas jau šešerių metų), tokie įtarimai kyla, kad kažkas mus iš imunininės bei alerginės pusiausvyros išmušė. Juolab, kad maža kai buvo ne taip labai jau ir sirgdavo ir jokie kosuliai nekankino.
Sėkmės visoms, drauge kažkaip drąsiau 4u.gif .
Atsakyti
Vilytte, drekintuvai nepadeda, jie tik ora sudrekina.
Jus pabandykite oro valytuva, sako geriausias IQ AIR atrodo, bet jis didelis ir Lietuvoj neparduodamas, be to gan brangus. O pas mus yra pardavime, ir kainos nekosmines.
Idomu, ar padetu. As turiu, bet mes nesam jautrus dulkems, tai nejauciam poveikio.
Ijungiu ji tik nuo slogos pasigydyti.
Atsakyti
mano sunus alergiskas duliu erkems, alergologiniam mums rekomendavo sharp firmos oro valytuva. salyginai nedidelis, mobilus, iperkamas. ar padeda nezinau, nes nezinau kaip butu be jo. jis ijungtas pastoviai kai vaikas yra namie. lempuciu indikatorius rodo kada valo uztersta ora (pvz vaikas pagadina ora thumbup.gif ) tada jis automatiskai pradeda smarkiau veikti. taip pat yra oro jonizatorius. apie ji daug ivairiu nuomoniu, bet nieko konkretaus negaliu pasakyti. dar viena is jo funkciju, kad rades ore virusu ar alergenu juos sunaikina.
noriu tiketi, kad padeda mirksiukas.gif

vakar nusipirkau knygyne knyga ir kompakta, kur kazkuri mamu rekomendavo kvepavimo pratimai pagal strelnikova, kazi ar kuri mama bande juos mokyti daryti g.gif

dar turiu klausima mamoms, ar yra tikslinga profilaktiskai nueiti spirometrija pasidaryti? mano sunaus astma irgi man atrodo mistiska.... vis tikiuosi, kad gal klaida, gal viska pakeitus (patalus, gyvenimo buda, atsisakius kates) ji praeis. be to vaistus vartojam ir noreciau juos palaipsniui pasilpninti, gal maziui nereikia tokiu stipriu kokius naudoja, taciau kaip tai padaryti, kad per anksti nenutraukti ir tuo nepakenkti. (Dabar geria singulaira ir purskia flexitida 2 kartus per diena po 1 ipurskima, noreciau bandyti sumazinti bent iki vieno karto nors kol kas). o siaip dar puciam balionus, darom masazus... reiktu i baseina kazkaip uzrasyti ir pavedzioti, bet esu nestuke.gif neuzilgo bus kitas lelius. kazkiek laiko bus sunku su laiku susitvarkyti, tai nezinau net ar reikia pradeti...

o dar sakykit, kaip jusu vaikuciai i skiepus reagavo. laikas mums 6 metu skiepus susirinkti.... bet nedrasu
Atsakyti
QUOTE(Inguole @ 2008 12 04, 19:06)
o dar sakykit, kaip jusu vaikuciai i skiepus reagavo. laikas mums 6 metu skiepus susirinkti.... bet nedrasu

va va dar klausimas smile.gif

mano mergiote per ligas liko neskiepyta MMR skiepu (labai metausi ar isvis skiepyti) ir tuo baisiuoju kokliusas/poliomelitas ir t.t.... tai sita va reiktu paskiepyti. gydytoja sako, kad reik skiepyti net ir sergancia (t.y. su paumejusia astma). as bijau... ka daryti?
Atsakyti