Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(kriste01 @ 2008 12 01, 21:55)
Sveikos mamos,

Mums taipogi tiek singulairas, tiek flixotidas paskirtas trim men. o poto vizitas pas pulmonologa, prates, arba nuims... Beto sake paumejimo metu doze dvigubinti. kadangi dabar tokie orai tai paumejimo, neisvengem,prasidejo sloga,o tada ir kosuliai, tai dabar ir broncus pleciancius naudojam (beroduali) ir flixotido vietoj 50 - 100 mikrogramu naudojam.
Kadangi musu alergijos didieji pozymiai isnyke,tai nuo alergijos nieko,bent jau siuo metu nereikia.

Sveikatoms visoms ir ju mazyliam!
Papildyta:
Mamicy, pagalvojau,gal kokivirusa pasigavot,o taip juk daznai buna,kad koks paprastas  virusas gali issaukti astmos paumejima, tada ir gydyma reikia koreguot, tai gal jums gerai but paumejimo metu pas pulmonologa nueit.

Tai mums taip ir yra, kad virusai issaukia paumejimus. bet kad tas paumejimas vienas nepraeina niekaip smile.gif uztat man ir kyla noras dar kokios ligos ieskoti... (gal mes visai ne ta gydom ka reikia)
kazkaip labai tikejausi mikoplazmu... blush2.gif galvojau sugersim antibioytiku ir pamirsim visokias astmu diagnozes... deja...
dar va idomu. man viena gydytoja minejo, kad flexotidas turi buti butinai su plecianciais... atseit kitu atveju jis prastai veikia... kazi kiek cia tame tiesos?
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 12 02, 08:51)
Tai mums taip ir yra, kad virusai issaukia paumejimus. bet kad tas paumejimas vienas nepraeina niekaip smile.gif uztat man ir kyla noras dar kokios ligos ieskoti... (gal mes visai ne ta gydom ka reikia)
kazkaip labai tikejausi mikoplazmu... blush2.gif  galvojau sugersim antibioytiku ir pamirsim visokias astmu diagnozes... deja...
dar va idomu. man viena gydytoja minejo, kad flexotidas turi buti butinai su plecianciais... atseit kitu atveju jis prastai veikia...  kazi kiek cia tame tiesos?

Siaip manau, tikrai tiesos yra, ypac paumejimo atveju, jei pvz. broncai spazmuoja, tada reikia juos praplesti,kad uzdegima bronchuose gydantis flixotidas galetu patekti i bronchus. Mes dabar taip ir darom pasigarinam su Berodualiu ir tada purskiames flixotida. O normalioj busenoj uztenka ir vieno flixotido,kada broncai nera tokie susitrauke,spazmuojantys. Bet aisku,tik gydytojas gali nustatyt kiek ko ir kada reikia naudot...
Raset,kad maziukai budami sirgot bronchiolitu, o tai siaip jau padidina astmos susirgimo rizika, mes taip pat esam persirge. Musu astma taipogi dar nera pilnai patvirtinta, nemazai juk buna,kad tokie mazyliai isauga, taigi tikekimes smile.gif Sveikatytes jums
Atsakyti
QUOTE(Švelni @ 2008 12 01, 10:32)
O gal galėtumėt rekomenduoti, nuo ko turėtumėm pradėti? Ar imti siuntimą ir lėkti konsultuotis į Sanatriškes, ar ieškoti privataus kabineto?  g.gif

Jau gavot atsakyma ir viska sutvarket thumbup.gif
Linkiu sekmes!
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2008 12 02, 15:49)
Jau gavot atsakyma ir viska sutvarket  thumbup.gif
Linkiu sekmes!

Mamytės čia greitos patarti ir morališkai palaikyti smile.gif
Ačiū aciuks.gif
Atsakyti
norėjau mamyčiš paklausti visvien daugiau patirties turite? Mano vaikiui dažnai būna ištisinis toks kosulys, nu kosti be perstojo.Buvom pas pulmonologę, sakė nėra jam jokios astmos, gerdavom ventoliną, išrašė kitokįų vaistų na žodžiu nematė problemos. O mūsų terapeutė mums dabar išrašė singulairo, ką aš žinau kažkiek geriau bet nestebuklingai padeda.Nebežinau kaip be gydytyti, gal kažkam taip panašiai buvo, patarkim prašau ką nors 4u.gif
Atsakyti
Mano sūneliui irgi nustatė alerginį rinitą ir patvirtino alerginę bronchinę astmą.
Nors darė odos dūrio mėginio-tai niekam nealergiškas.
Turbut, kad alerginis rinitas tai ir alerginė bronchinė astma g.gif
Maniškiui viskas nuo slogos prasideda, nekarščiuoja, o po kelių dienų pradeda dusti, atsiranda švokštimas.
Dabar vartojam pastoviai Singulair, Flixotide(dabar padidino vartojam 125 mikrogramų dozę po 1 įpurškimą 2 kert dienoj), Claritiną ir Flixonase į nosį purškiam 1 kart dienoj.
Problema pas maniškį nosyje-kai ėmė tepinėlį KMUK rado daug bakterijų, leukocitų ir enzofilų.Adenoidai maži, 1-mo laipsnio.
Gal kam irgi taip yra?Kas galėtų paaškinti ką reiškia visi tie "blogiai"nosyje?
Kol kas pagerėjimo nelabai matau, bet nėra ir blogai-tik vis tiek palakstęs pradeda "švilpti" plaučiukai.
Na važiuosim po Naujųjų metų vėl pas alergologus į KMUK-žiūrės vėl.
Jei ne geriau, gal darys bronchoskopiją.
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2008 12 02, 17:40)
Mano sūneliui irgi nustatė alerginį rinitą ir patvirtino alerginę bronchinę astmą.
Nors darė odos dūrio mėginio-tai niekam nealergiškas.
Turbut, kad alerginis rinitas tai ir alerginė bronchinė astma g.gif
Maniškiui viskas nuo slogos prasideda, nekarščiuoja, o po kelių dienų pradeda dusti, atsiranda švokštimas.
Dabar vartojam pastoviai Singulair, Flixotide(dabar padidino vartojam 125 mikrogramų dozę po 1 įpurškimą 2 kert dienoj), Claritiną ir Flixonase į nosį purškiam 1 kart dienoj.
Problema pas maniškį nosyje-kai ėmė tepinėlį KMUK rado daug bakterijų, leukocitų ir enzofilų.Adenoidai maži, 1-mo laipsnio.
Kol kas pagerėjimo nelabai matau, bet nėra ir blogai-tik vis tiek palakstęs pradeda "švilpti" plaučiukai.
Na važiuosim po Naujųjų metų vėl pas alergologus į KMUK-žiūrės vėl.
Jei ne geriau, gal darys bronchoskopiją.

o kaip jie nustato kad alergine astma g.gif nes mums irgi visada nuo slogos prasideda... bet sloga prasideda po to kai sese is darzo grizta su sloga... ir sloga pas mus graziai zalia buna wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 12 02, 18:06)
o kaip jie nustato kad alergine astma  g.gif  nes mums irgi visada nuo slogos prasideda... bet sloga prasideda po to kai sese is darzo grizta su sloga... ir sloga pas mus graziai zalia buna  wub.gif  biggrin.gif

Tai vat nezinau kaip cia jie nustato g.gif
O pas maniškį sloga visada bespalvė, o paskui praeina ir tokia kaip užsikišusi pastoviai nosis atrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2008 12 02, 17:40)

mano drauges sunui kai operavo angina isoperavo ir adenojdus, nors pries operacija sake, kad tikrai nereikia operuoti, nes jie nedideli. po operacijos gydytojas pasake, kad jie visi supuliave buvo, nors ir nedideli, todel ispjove. po to vaikutis beveik nebeserga. gal pas jumi kazkas panasaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 12 02, 18:06)
o kaip jie nustato kad alergine astma  g.gif  nes mums irgi visada nuo slogos prasideda... bet sloga prasideda po to kai sese is darzo grizta su sloga... ir sloga pas mus graziai zalia buna  wub.gif  biggrin.gif

maniškei buno nosytė užburkusi, po to prasidėjo kosuliai. Nustatė alergiją didelę, po to spirograma parodė ax.gif

Trap kitko, rado pas mano paną mikoplazmų. Kaip gydyti ? g.gif
Atsakyti
Mamytės, o būna Jūsų vaikučiams, kad staiga dingsta naktinis kosulys? Maniškis šiąnakt nei kartelio nekostelėjo, nors prieš tai naktys buvo doh.gif O rytoj važiuojam į Santariškes konsultuotis... nebus taip, kad išbars mus, jog be reikalo trukdom? g.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(titomama @ 2008 11 29, 16:36)
mano mazasis turi alergine bronchine astma, alergija dulkiu erkutems, gyditoja sake isigyt gera dulkiu siurbli, gal galetumet patarti kas mums tiktu labiausiau:
su vandens filtru
hepa filtru
plaunantys
cikloniniai (gal zinot kuo jie skiriasi nuo kitu siurbliu?)

Siaip apie siurblius reiketu paskaityti i-nete.
As manau, kad ir kokie jie butu geri, vistiek praleidzia dulkeles.
Mano drauge turi Karcher (taip atrodo rasosi) siurbli, jis turi vandens filtra.
Ir turi oro valytuva Vortex lite, kuri jungineja po siurbimu. Liuks thumbup.gif
Ir vaikutis neblogai jauciasi, o tai svarbiausia.
As valytuva turiu, dabar taupau siurbliui ax.gif
Atsakyti