QUOTE(zi-zi @ 2009 05 12, 19:42)
Mano sūnelis prieš metus pradėjo kosėti, tada jam nė dviejų metukų nebuvo. Pradėjau vizitacijas pas gydytojus. Lankėmės pas alergologę, tačiau padarius visus įmanomus tyrimus buvome iš jos pusės sveiki. Nusiuntė pas pulmonologę, tačiau ir ji nieko iš savo pusės neįtardama nusiuntė pas gastro... Gastro įtarė padidėjusį rūkštingumą ar pan. Gėrėm mikroelementus, gerasias bakterijas. Gastro mus nusiuntė pas LOR. LOR rado padidėjusius adenoidus. Išsioperavom... Vėl pas pulmonologę. Diagnozavo recidyvuojantį opstrukcinį bronchitą. Prieš mėnesį vėl grįžom pas pulmonologą, nes nepagerėjo ir.... bronchinė astma ir, galbūt, alerginis rinitas. Visą mėnesį jau geriam vaistų kursą (Singulair Mini, Ventoliną, Flixotidą, Aeriusą). Pokyčių nematau
Man pačiai šienligė, tad vaikučio sveikatėlę genai ir galėjo nulemti. Paminėsiu tai, kad nuo rudens pradėjau leisti į lopšelį. Sirgo labai dažnai. Pas mus namie yra gan drėgna, bet alergologiniai tyrimai nerodo alergijos pelėsiui.
Šią savaitę eisim vėl pas gydytoją ir žiūrėsim ką pasakys. Prašysiu sanatorijos...
Tiesa, mikoplazmų ir chlamidijų imunoglobulinus tyrimo dar nedarėm. Gal verta būtų
O kas čia per tyrimas?
buvom šiandien pas pulmonologę... Sakiau, kad kosulys niekur nedingo, tik gal kiek aprimo priepoliukai. Liepė pasidaryti tyrimą dėl kokliušo, nes jei vaikutis yra pasigavęs šitą "zarazą", tai kosulys gali kamuoti net tris metus. Bet juk mažiukus skiepyja nuo šitos bakterijos, ar kažką maišau
O kas liečia mikoplazmų ir chlamidijų imunoglobulinus, tai vaikas turintis šitą virusą ar bakteriją, nežinau kaip pavadint, tai kosulys netruktų šitaip ilgai. Iškart išrašė antibiotikų, nesvarbu kokie bus tyrimai (atsakymas tik po 3 sav.). Ventoliną ir fliksotidą paliko toliau kvepuoti. Įtaria, kad mano sūnelis bus kokią lazdinę bakteriją pasigavęs, gal net nuo gimdymo namų. Žodžiu, tiriames toliau ir ieškom priežaščių