Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Čili @ 2009 05 11, 15:38)
nu gali būt, žinai su tom farmacinėm kokia painiava doh.gif unsure.gif Man skaudžiausia,kad patiems mažiausiems, t.y. iki dvejų metukų, mes kaip ir neturime pasirinkimo - pirkti pakaitalą ar singulairą atomine kaina doh.gif Nes granulėmis pakaitalų nėra doh.gif
Dičkei jau perku monkastą, tai kelis lt primokėti nebaisu kažkaip.. O tas šimtukas mažei labai jaučiasi cool.gif

Gali buti, kad kazkas pasikeite, nes stai kokia info pagooglinus radau apie singulair granules blink.gif
Priemokos dydis priklauso nuo kodo įrašyto Jūsų recepto langelyje „Kompensacijos rūšies kodas“
Galimos priemokos
1 - 92,03 Lt.
2 - 92,03 Lt.
3 - 92,03 Lt.
6 - 108,61 Lt.
7 - 108,61 Lt.
8 - 98,66 Lt.
9 - 108,61 Lt.
10 - 92,03 Lt.
11 - 98,66 Lt.
12 - 95,35 Lt.

Atsakyti
blink.gif jo, kainelės nuostabios... ir dar mažiesiems doh.gif

aš vakar camelijos vaistinėj su nuolaidų kortele, už singulair 4mg tablečių dėžutę sumokėjau 26,70Lt. gal irgi kam pravers, nes tos kainos, vos ne kas savaitę keičiasi 4u.gif be viso to, mūsų pulmonologė minėjo, kad nuo liepos mažins kompensacijas dar labiau, tai birželio gale eisim išsirašyt dar keliems mėn cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juoda_saulė: 12 gegužės 2009 - 09:36
QUOTE(juoda_saulė @ 2009 05 12, 09:35)
blink.gif jo, kainelės nuostabios... ir dar mažiesiems doh.gif

aš vakar camelijos vaistinėj su nuolaidų kortele, už singulair 4mg tablečių dėžutę sumokėjau 26,70Lt. gal irgi kam pravers, nes tos kainos, vos ne kas savaitę keičiasi 4u.gif be viso to, mūsų pulmonologė minėjo, kad nuo liepos mažins kompensacijas dar labiau, tai birželio gale eisim išsirašyt dar keliems mėn cool.gif

o ar galima issirasyti keliems menesiams i prieki? g.gif
Siaip musu daktare netgi pries savaite kol baigsis vaistai neraso, liepia ateiti kai liks 2-3 dienos.
Juos labai tikrina del tu vaistu kiek zinau ax.gif
Atsakyti

Laba diena,

Praėjusią savaitę ir aš sužinojau, kad mano 8 metų sūnui yra bronchinė astma. Kol kas aš labai pasimetusi ir susinervinusi... verysad.gif
Pabandysiu papasakoti mūsų istoriją:
2008 m. spalio mėnesį mums padovanojo mažą mažą kačiuką, 2009 metų vasario mėn. vaikas pardėjo kosėti. Iš pradžių sausai, po to šlapiai, po to vėl sausai. Vasario gale pasidarėme mikoplazmos ir chlamidijų tyrimus. Rado mikoplazmą, sugėrėme kursą antibiotikų. Tačiau kosulys nedingo. Tada kovo viduryje apsilankėme pas alergologę Gelžinienę Santariškėse. Padarė spirogramą, atliko alergenų tyrimus. Nustatė, kad vaikas alergiškas dulkėms, patalynės erkutėms ir katėms. Liepė išvežti kilimą iš namų, pakeisti pagalvę į sintetinę, nes prieš tai jis miegojo ant pūkinės pagalvės. Bet katino nesakė išvežti, nors specialiai paklausiau. Liepė tik rankas vaikui plauti po prisilietimo prie katino ir nemiegoti kartu. Diagnozė-obstrukcinis bronchitas. Sugėrėme vaistus (clenbuterolį , loratiną, nosanex), kuriuos jinai išrašė, bet kosulys nedingo. Gegužės 6 d. vėl apsilankėme pas alergologę Gelžinienę, kuri paklausiusi plaučiukų, nustatė bronchinę astmą. Išrašė vaistų purškiamų vaistų (ventolin priepolio atveju, o kitų pavadinimo neprisimenu), loratiną. Spirogramos nedarėme pakartotinai, nes aparatas buvo sugedęs. Taigi alergologė uždraudė sportuoti, ledus valgyti ir t.t. Liepė iškart katiną išvežti. O kai aš pas ją paklausiau, o kodėl jūs nesakėte išvežti katino prieš du mėnesius, tai ji tik numykė.... Po to tą pačią dieną nuėjome pas pulmonologę Jusienę Santariškėse. Ji nusiuntė pasidaryti plaučių nuotrauką, kurios mes nė karto nesame darę. Pasižiūrėjusi tą nuotrauką, ji pasakė, kad būdingų astmai požymių ji nemato. Bet vistiek liepė purškis vaistus į burną, neleido sportuoti...
Po gydytojų diagnozės, esu labai pasimetusi (kadangi vaikas nėra linkęs labai sirgti, jis sirgęs bronchitu kai jam buvo 3 metukai), džiaugiuosi tik tuo, kad jam dar nėra buvę dusulio priepuolių.
Jau beveik savaitė, kaip purškiamės, tuos vaistus, iškart grįžę išvežėme katiną. Vaikas lyg mažiau kosėti pradėjo rolleyes.gif
Be je, internete skaičiau, kad astma per 3 mėnesius neišsivysto.
Gal jūs, mielos mamytės, galėtumėte patarti, pasidalinti žiniomis dėl šios ligos?
Iš anskto dėkoju.

Tai tokia mūsų liūdna istorija.....

Vida
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2009 05 12, 10:38)
o ar galima issirasyti keliems menesiams i prieki? g.gif
Siaip musu daktare netgi pries savaite kol baigsis vaistai neraso, liepia ateiti kai liks 2-3 dienos.
Juos labai tikrina del tu vaistu kiek zinau ax.gif

mūsiškė rašo, ir pediatrė, ir pulmonologė, trims mėn išrašo,kad nereiktų važinėti į kitą miestą dėl tų vaistų...
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 05 12, 11:45)
mūsiškė rašo, ir pediatrė, ir pulmonologė, trims mėn išrašo,kad nereiktų važinėti į kitą miestą dėl tų vaistų...

kokiam čia taip mieste-jei ne paslaptis?
Reikes mano vaikų pediatrės paklausti ar galima taip, nes jau nusibodo kas mėnesį į tą polikliniką vaikščiot.
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2009 05 12, 13:03)
Reikes mano vaikų pediatrės paklausti ar galima taip, nes jau nusibodo kas mėnesį į tą polikliniką vaikščiot.

Mums irgi vln buvo israse porai menesiu.
Atsakyti
Mum Šiauliuose irgi 2 mėn. visada išrašo.
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2009 05 12, 13:03)

Panevėžy, Kupiškyje..
Atsakyti
kadangi liko ir jau nebenaudosim, gal kam reikia dvi dėžutės Singulair 4 mg, po 28 tabl. galioja iki 2009/10 men,
parašykite i az
kazkaip išmesti gaila....
Atsakyti
skorpyte, būtų miltukais - paimčiau mažei... Deja, iki dvejų metukų tik miltukus gersim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrai @ 2009 05 12, 12:24)
Mums irgi vln buvo israse porai menesiu.

QUOTE(persikiuks @ 2009 05 12, 13:18)
Mum Šiauliuose irgi 2 mėn. visada išrašo.

QUOTE(Čili @ 2009 05 12, 13:33)
Panevėžy, Kupiškyje..

dekui, reikes ir man pasiklausti 4u.gif
Atsakyti