Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

dekui uz nuorodas ir patarimus.
bandysim sportuoti :-)
mano sunui 6 metai. spirometrija dare keliose vietose (prof. Valiulis, santariskese, alergologiniame skyriuje). kartais gyyd. sakydavo, akd neteisingai pucia. jis dar nelabai suprantas ko is jo nori ir kartais "pavaro" zaisdamas ne i tema :-)
einu pirkti liezuveliu putimui. jam labai patinka sitie dalykai biggrin.gif
dar karta dekui uz patarimus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2008 11 20, 17:43)
Elvyrce, o gali papasakot kaip buvo? Man labai idomu. Na bendriausius bruozus.

Na, visa istorija matyt irgi turi prasme. Pas mane gimineje yra astmatiku, vyro semos visa linija alergiski, - vyras tame tarpe. Jau maziukas mano sunus susirgo atopiniu dermatitu, ji issigydem, dar buvo nepilni 2 metukai prasirgom obstrukciniu bronchitu, o keliu meneiu - antras, su pastaruoju - jau i ligonine. Cia ir pradejo itarineti astma. Po to seke plauciu uzdegimas. Vel. obstrukcinis bronchitas. O veliau, kai tik pasaldavom, koks virusas, - is karto kosulys su obstrukcija, bet jau ne bronchitai. jau mineta gydytoja Mykolaitiene dar ligonineje mums prasitare, kad reiktu gydyti lengvos formos astma. Poliklinikoje pulmonologe nieko panasaus nepripazino. Kai po pusmecio nuo pirmojo plauciu uzdegimo, poliklinikoje nustate antra, nieko nepagalvojom ir "kimsom" antibiotikus, bet kai po 1,5 menesio vel pasake, kad plauciu uzdegimas, musu pediatrei jau kilo itarimas ir pasiule geriau nuvaziuoti i santariskes arba pas Valiuli, kad pasiaiskintume tiksliau. Ir ka gi - nusiveziau visas plauciu nuotraukas, pasidarem kraujo tyrimus, - ir Mykolaitiene, o po to ir Valiulis pasake ta pati - nesamone, cia jokio plauciu uzdegimo nera, o obstrukcija, ir reikia vartoti vaistus nuo astmos. Tad beveik metus ir vartojome, Flixotida mums skirdavo esant paumejimams, o siaip naudojome Salbutamoli ir Singuliara. Bet dabar jau tikiuosi, kad isaugame (bent jau irgi abu gydytojai tvirtino, kad musu atveju greiciausiai taip ir bus-nezinau, kaip jie tai numato), nes daugiau kaip 6 menesiai nieko nenaudojame, ir nera jokiu pablogejimo pozymiu.
Manau, svarbiausia, surasti kompetetinga pulmonologa, kuriuo galetumete pasitiketi, ir tuomet jau vykdyti nurodymus

Atsakyti
QUOTE(elvyrce @ 2008 11 21, 12:14)
nes daugiau kaip 6 menesiai nieko nenaudojame, ir nera jokiu pablogejimo pozymiu.

Nuo vasario iki rugsėjo (7 mėn) mano mažasis nė karto nesukosėjo... irgi maniau, kad gal jau praeidinėja...Deja deja... Pasidėjo ruduo - vėl prasidėjo visi kosuliai...
Atsakyti
Va mūsų istorija labai panaši į Elvyrcės 4u.gif Nuo pat kelių mėnesių atopinis dermatitas, paskui 7 mėn. pirmas gulimasis į ligoninę su bronchiolitu, kur jau tada gydytoja paminėjo, kad daugiau nei pusei vaikų, persirgusių bronchiolitu, ilgainiui suserga astma unsure.gif Paskui bronchitai, plaučių uždegimai su antibiotikais, paskui ligoninės ligoninės ligoninės prie kiekvieno peršalimo, kur jau aiški astmos diagnozė...
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2008 11 21, 12:27)
paskui ligoninės ligoninės ligoninės prie kiekvieno peršalimo,

O kodėl kiekvienąkart guldydavo į ligoninę? Dėl obstrukcijų?
Atsakyti
QUOTE(Urartu @ 2008 11 21, 12:36)
O kodėl kiekvienąkart guldydavo į ligoninę? Dėl obstrukcijų?

Taip, dėl astminių obstrukcijų, kol nebuvo pripažinta astma ir nepaskirtas gydymas 4u.gif
Na, tų rimtesnių peršalimų nebūdavo kas mėnesį ar savaitę, bet į metus kokius tris kartus teko apsilankyti ligoninėj, o kai buvo pripažinta astma, tada dar keletą kartų, kai arba mažindavom dozes, arba pereidavom prie Singulairo. Jau minėjau anksčiau, kad keisti tokie sutapimai buvo - du kartus bandėm pereiti prie singulairo ir abu kartus po trijų savaičių atsidurdavom ligoninėj.
Dabar jau, ačiū Dievui, kokius gerus metus negulėjom ligoninėje, o ir serga mergina žymiai mažiau, bet net ir sergant nebeatsiranda obstrukcijos smile.gif Gal irgi išauga? rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
sakykit prasau, o tas Singuliar'as isgido bronchita ir astma. Jo galima gauti tik jeigu diagnoze yra astma?
Mes viena karta gulejom su bronchitu ligonineje, irgi vaikas alergiskas, viskas labai panasu kaip cia rasot.. Mums daktare norejo jau tada parasyti diagnoze -astma, bet mes issiganom ir nepasirasem, parase obstrukcinis bronchitas..
O dabar antra karta susirgom bronchitu, tai gal prasyti to Singuliar vaisto, bet niekas neisrasys nes nera diagnozes astma g.gif as taip suprantu?
patarkit ka daryti, nesinori vaiko antibijotikais gydyti.. (nor jau isgerem 5d, o kosulys yra, ir plauciuose recidivas ) blink.gif
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Liusijaa @ 2008 11 21, 15:26)
sakykit prasau, o tas Singuliar'as isgido bronchita ir astma. Jo galima gauti tik jeigu diagnoze yra astma?

Singulair'as yra receptinis vaistas, jis blokuoja leukotrienus (medžiagas, kurios susiaurina kvėpavimo takus)...Šiaip tai siūlyčiau kreiptis į kokį normalų pulmonologą, jis patikslins diagnozę ir pasakys - reikia to vaisto ar ne...

Apie jį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Urartu: 21 lapkričio 2008 - 14:59
O apie masažus kas nors žinot tokiems vaikiukams kaip mūsų? Kurį laiką kosėjom šlapiai, susiradau masažistę vibraciniam masažui, bet kol susiorganizavo kosulys negerasis baigėsi. Bet galvoju, gal tą masažą reiktų vis tiek imti. Gal turėtų teigiamą poveikį?
O į baseiną mes irgi labai norim, bet bijau, sergam praktiškai be perstojo. Nelabai koks tarpas yra, kad galėtumem jį pabandyt... unsure.gif
Šiaip ačiū visoms, įtariu, kad mes vis dėlto dar toj pradžioj pagal jūsų pasakojimus, žiūrėsim kaip toliau seksis. Norėtųsi kažką daryt ax.gif , o ne pasyviai laukt.
Vakar viena pažįstama įdavė Strelnikovos kvėpavimo pratimus kompakte, (gal kažkaip galėčiau pasidalint - tik nežinau kaip, ten DVD įrašas), pažiūrėjom atrodo labai faini pratimukai, skirti stiprinti kvėpavimo takus.
Kas įdomiausia, kad pratimai skirti intensyviam, giliam ir greitam įkvėpimui, kai pamačiau tuos pratimus, iškart pažinau, kad taip įkvėpinėja mano dukrytė prieš kosulio priepuolius.
Sėkmės visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2008 11 21, 17:23)

Vakar viena pažįstama įdavė Strelnikovos kvėpavimo pratimus kompakte, (gal kažkaip galėčiau pasidalint  - tik nežinau kaip, ten DVD įrašas), pažiūrėjom atrodo labai faini pratimukai, skirti stiprinti kvėpavimo takus.
Kas įdomiausia, kad pratimai skirti intensyviam, giliam ir greitam įkvėpimui, kai pamačiau tuos pratimus, iškart pažinau, kad taip įkvėpinėja mano dukrytė prieš kosulio priepuolius.
Sėkmės visoms 4u.gif

O tuos pratimus sugebetu atlikti 2metu ir 8 men vaikas?
Tada ir as labai noreciau tokio kompakto blush2.gif ax.gif
Atsakyti
sveikutės, jei priimsite jungiamės į jūsų būrį,deja.. verysad.gif Prieš kelias dienas mano keturmetei diagnozavo BA. Sako greičiausiai tai susiję su turėtu atopiniu dermatitu.. unsure.gif

Dabar viskas labai įdomu,nauja, tai paklausiu jūsų - kokią patalynę perkate vaikams ir kur? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2008 11 24, 10:32)
sveikutės, jei priimsite jungiamės į jūsų būrį,deja.. verysad.gif Prieš kelias dienas mano keturmetei diagnozavo BA. Sako greičiausiai tai susiję su turėtu atopiniu dermatitu.. unsure.gif

Dabar viskas labai įdomu,nauja, tai paklausiu jūsų - kokią patalynę perkate vaikams ir kur? 4u.gif

Liudna, kad dar viena mama prisijunge. isivaizduoju tavo savijauta. taciau kaip cia esancios mamos raso - tai ne baisiausia liga. ja reikia priimti ir tiek.
mes visa patalyne pirkome Otileje, Kaune. pataline suomiska, sintetine, tinka alergiskiems vaikams. pries tai buvom sunui pirke kaldra Merkio parduotuveje, bet jis su ja tai perkaisdavo tai susaldavo (nuo puses nakties). naujaja patalyne visi patenkinti, bet ji brangesne nei lietuviska.
Papildyta:
musm iskilo problema su inhaletoriu tarpinemis. gydytojai israse inhaliuojamu vaistu ir tarpine (stiklaini), mano mazius nemoka teisingai ja naudotis. kiek kartu ikvepti reikia is tos tarpines po 1 ipurskimo? ar iskvepti i tarpine ar atsitraukti i sali? g.gif
pasidalinkite patirtimi blush2.gif
Atsakyti