Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

Sveikos,

seniai ir aš buvau čia prisijungusi,bet šiandien vėl grįžtu,deja sad.gif Mano damai paūmėjimas nemenkas, gavom ventolino 4k.po 2 įpurškimus ir flixotide 2k.po 1 įpurškimą, plius nuo alerginio rinito flixonase kasryt doh.gif
Išrašė ir singulairo trims mėnesiams, bet pasirodo šiandien pirma diena kai singulairui panaikinta kompensacija... Iki vakar dar eurovaistinėse buvo nemokamai, o va šiandien mėnesio dozės priemoka eurovaistinėj 48lt doh.gif Teks pakaitalą išsirašyti, ką padarysi.. Svarstėte apie tą kitą vaistą, tai kaip tik šiandien pulmonologė pasakė,kad didelio skirtumo nėra, tačiau singulairas buvo pirmasis vaistas, praėjus 10 metų po patentavimo gali kitos firmos imti gaminti jo pagrindu, tad visi kiti bus tik kopijos. Manau tai nereiškia,kad blogesni bus smile.gif

Gal kas Panevėžyje lankotės konsultacinėje pas pulmonologą?
Mane domina sanatorijos... Vis neišdrįstu paprašyti pas gydytoją, bet antradienį važiuosiu ir prašysiu - vaikas per metus gavęs 10 kursų antibiotikų, išsekintas organizmas, nu negi negalima kažkaip pastiprinti jos... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ELIV @ 2009 03 17, 04:20)
sveikos mamytes, turiu klausima apie Flixotide...Musu inhaliatoriuje yra 60 doziu po 125 mg bet mums ne visuomet pavykdavo is pirmo karto visa doze sukvepuoti. Kaip suprantu si vaista reikia naudoti nepertraukiamai ir gydytoja israse recepta sekanciam inhaliatoriui po 30 dienu, bijau kad musu senasis inhaliatorius gali pasibaigti anksciau g.gif 
kaip zinoti ar vaistuko dar liko jame ar jau ne, gal kuri ilgiau naudojate ir turite patirties?

Nelabai supratau, kaip tai : ne visuomet pavykdavo is pirmo karto visa doze sukvepuoti. Mes naudojam ta pati Flixotide 125mg. Turim tarpine AeroChamber,istatau vaistukus,viena kart supurskiam,dar sunus pakvepuoja su ta uzdeta tarpine , kad vaistukai pasiektu plauciukus ir viskas. Ar dar yra vaistuku, matosi purskiant juos per tarpine. Jus tarpines nenaudojat? Kartoti ipurskima antra karta tikrai nesirysciau,nes ta doze 125mg ir taip jau ne tokia maza g.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 03 16, 20:16)
Sveikos,

seniai ir aš buvau čia prisijungusi,bet šiandien vėl grįžtu,deja sad.gif Mano damai paūmėjimas nemenkas, gavom ventolino 4k.po 2 įpurškimus ir flixotide 2k.po 1 įpurškimą, plius nuo alerginio rinito flixonase kasryt doh.gif
Išrašė ir singulairo trims mėnesiams, bet pasirodo šiandien pirma diena kai singulairui panaikinta kompensacija... Iki vakar dar eurovaistinėse buvo nemokamai, o va šiandien mėnesio dozės priemoka eurovaistinėj 48lt doh.gif Teks pakaitalą išsirašyti, ką padarysi.. Svarstėte apie tą kitą vaistą, tai kaip tik šiandien pulmonologė pasakė,kad didelio skirtumo nėra, tačiau singulairas buvo pirmasis vaistas, praėjus 10 metų po patentavimo gali kitos firmos imti gaminti jo pagrindu, tad visi kiti bus tik kopijos. Manau tai nereiškia,kad blogesni bus smile.gif

Mane domina sanatorijos... Vis neišdrįstu paprašyti pas gydytoją, bet antradienį važiuosiu ir prašysiu - vaikas per metus gavęs 10 kursų antibiotikų, išsekintas organizmas, nu negi negalima kažkaip pastiprinti jos... verysad.gif

Pabandykit pirkt Camelijos vaistinėj, gal ten dar taikys 100 proc. nuolaidą priemokoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 03 16, 20:16)

Na as nebe Pnv, bet butinai lankykis pas Karsokiene - tikrai labai gera gydytoja, Vln as dar tokios nesutikau, na +/-, bet tokios tai dar ne, ypac jos kompetencija atsiskleidzia kritiniais atvejais, laiku i ja pasikreipus beveik visada isvengdavom antibiotiku, nes neuzsistovejus karkalams ir parinkus tinkama vaistu doze viskas susitvarkydavo. Ir sanatorija pas gauti lengva.
Atsakyti
QUOTE(lietutis @ 2009 03 17, 09:52)
Na as nebe Pnv, bet butinai lankykis pas Karsokiene - tikrai labai gera gydytoja, Vln as dar tokios nesutikau, na +/-, bet tokios tai dar ne, ypac jos kompetencija atsiskleidzia kritiniais atvejais, laiku i ja pasikreipus beveik visada isvengdavom antibiotiku, nes neuzsistovejus karkalams ir parinkus tinkama vaistu doze viskas susitvarkydavo. Ir sanatorija pas gauti lengva.

Mes pas Lataitienę visad lankomės, tai man ir įdomu, ar verta jos prašyti sanatorijos, ar pati pasiūlo, šiaip atrodo gan kompetentinga gydytoja... g.gif Dėl antibiotikų irgi taip pat mąsto, netgi pyktelėjo,kad pediatrė mums skyrė antibų kursą prieš dvi savaites, nes galėjom apsieiti ir be jų, sako karščiavimas - normalu, su priešuždegiminiais nukristų ta tempa unsure.gif
Atsakyti
Siandien pirkom kompensuojama singulaira, tai uz viena dezute ta kur milteliais-85Lt doh.gif
Atsakyti
Mamytės, noriu paklausti ką darote kai tik tik pasirodo slogytė?
ar vartojate kokius vaistukus?
maniškiui astmos paūmėjimas prasideda nuo slogos bespalvės ir čiaudulio.
ir ar vartojate kokius homeopatinius vaistus imunitetui stiprinti-ar neverta jei jau ir taip naudojam hormoninius vaistukus nuo astmos g.gif
Atsakyti
Tik pasirodžiusią slogą bandau gydyti iš karto, naudodama purškalus į nosį - dažniausia Vibrocil, Galazolin (dar nuo mano vaikystės žinomas vaistų pavadinimas smile.gif Bjaurūs, bet geri 4u.gif ) ir taip pat plaunu nosį su jūros vandeniu. Jei nepadeda iki vakaro šitie vaistai, duodu actifedo, nors juo stengiuosi nepiktnaudžiauti ir duodu, jei tik matau, kad kitaip nesigaus.

Imuniteto vaistiniais ar kokiais kitais preparatais nestiprinu.

Šiaip anksčiau maniškei irgi nuo slogos paūmėjimas būdavo, bet atitaikius vaistus ir jų dozes, net ir susirgus iki priepuolių nebeprieidavo 4u.gif

Dėl singulairo kažkaip nelabai smagu klausyt unsure.gif Kai žinau, kad greičiausia po mėnesio prie jo teks prieiti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2009 03 17, 12:43)
Tik pasirodžiusią slogą bandau gydyti iš karto, naudodama purškalus į nosį - dažniausia Vibrocil, Galazolin (dar nuo mano vaikystės žinomas vaistų pavadinimas  smile.gif Bjaurūs, bet geri  4u.gif ) ir taip pat plaunu nosį su jūros vandeniu. Jei nepadeda iki vakaro šitie vaistai, duodu actifedo, nors juo stengiuosi nepiktnaudžiauti ir duodu, jei tik matau, kad kitaip nesigaus.

Imuniteto vaistiniais ar kokiais kitais preparatais nestiprinu.

Šiaip anksčiau maniškei irgi nuo slogos paūmėjimas būdavo, bet atitaikius vaistus ir jų dozes, net ir susirgus iki priepuolių nebeprieidavo  4u.gif

Dėl singulairo kažkaip nelabai smagu klausyt  unsure.gif Kai žinau, kad greičiausia po mėnesio prie jo teks prieiti  doh.gif

dekui 4u.gif
o Euforbium nenaudojot?
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2009 03 17, 14:01)
dekui 4u.gif
o Euforbium nenaudojot?

Naudojom, bet nė kiek nepadėjo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperBaba @ 2009 03 17, 10:52)
Siandien pirkom kompensuojama singulaira, tai uz viena dezute ta kur milteliais-85Lt doh.gif

eurovaistinėj 48Lt 4u.gif

QUOTE(shimmer @ 2009 03 17, 12:29)
Mamytės, noriu paklausti ką darote kai tik tik pasirodo slogytė?
ar vartojate kokius vaistukus?
maniškiui astmos paūmėjimas prasideda nuo slogos bespalvės ir čiaudulio.
ir ar vartojate kokius homeopatinius vaistus imunitetui stiprinti-ar neverta jei jau ir taip naudojam hormoninius vaistukus nuo astmos g.gif

Buvome ir pas LOR, tai nustatė alerginį rinitą prie astmos, kaip taisyklė paūmėjimas kartu pasireiškia-čiaudulys,sloga kaip vanduo ir kosulys. Tai liepė kas antrą rytą purkšti flixonase, o jūros vandenys ir kiti nekalti dalykai - tik šiaip palengvinti būklę, kad nesikomplikuotų (kad sloga nepereitų į sinusitą ar ausis..)
Atsakyti
Siandien gydytoja israse Singulair,anksciau pirkdavau Eurovaistineje,buvo 100%kompensacija,tai ir nubegau pirmiausia ten. Farmacininke pasake primoketi 97lt.,paprasiau paaiskinti kodel:dabar valstybe kompensuoja tik 30%,o Eurovaistine kompensuoja tik 8%, tai ir lieka kad reikia likusia suma paciam susimoketi. Salia namu uzejau i Camelia vaistine ir labai nustebau, kad primokejau tik 5lt su centais. Tai is to dziaugsmo net ju nuolaidu kortele isigijau ax.gif Pasirodo Camelijos vaistiniu kompensacija butent Singulair vaistukams net 95%. Gal kam pravers si informacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaudi: 17 kovo 2009 - 13:20