Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(klaudi @ 2009 03 06, 16:49)
Bendradarbe, kurios vaikas serga BA, sake, kad dabar  Singulair [COLOR=red]nebekompensuojamas? Ar kuri pirkot po kovo 1-os? Mus gydytoja perspejo, kad taip gali buti, bet tiesiog nesitiki.  Mes dabar naudojam Flixotide, bet nuo balandzio 1-os turetume gryzti prie Singulair. Nejaugi nueme kompensacijas astmatiku vaistams?

mes vakar pirkom,ir ne cento nedamokejom,perkam camelijos vaistineje ,ten nera priemoku 100 procentu kompensuojamiems vaistams thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(anuska:) @ 2009 03 06, 19:52)
Vat, paziurejau, galiojimas iki 2010.11  smile.gif
jei iki pirmadienio neatsiras norinciu, tai atiduosiu pulmonologei, gal ji atiduos tiems , kuriems nekompensuoja  smile.gif

tai gal gali siusti blush2.gif ,uz siuntima sumokeciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2009 03 06, 20:14)
mes vakar pirkom,ir ne cento nedamokejom,perkam camelijos vaistineje ,ten nera priemoku 100 procentu kompensuojamiems vaistams thumbup.gif
...

mes irgi, bet mokėjom kelis litukus ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, noriu pasiguosti: mums ale itaria BA. Itaria todel, kad mes puse savo gyvenimo, o jei rimtai - mums tik 5men, sergam infekcinems ligom - kostim klerkiam sloguojam. Pradzioje paskyre simptominius vaistukus, veliau kylant temperaturai skyre antibiotikus, lyg pagerejo, po savaites, pabaigus antibus, vel viskas is naujo - kosulys, karkimas, sloga, dusulys nuo fizinio kruvio iki cypianciu plauciu. Vel pas gydytoja, issiunte pas pulmonologus i antakalni, ten kitus antibiotikus paskyre (mol ankstesni niekam tike, jie ne plaucius gydo), sugerem savaite, kvepavom ventolina (nuo jo dusulys visai nesumazedavo). Na kazkas pagerejo per savaite, lyg nekostim, sloga tokia gleiveta nedidele, taciau tik labiau pajudam ir imam dust. Visa tai trunka jau nuo praeitu metu pabaigos.... blink.gif verysad.gif verysad.gif Neviltis baisi, nebegaliu ziuret i vaikeli, kuris linksmas, nori zaisti, sedeti verysad.gif verysad.gif Nu vien zo, issiunte mus pas kardiologus, jei jie neras sirdies ligos, bus diagnozuota BA. verysad.gif verysad.gif
Ziuriu jus cia turite jau vyresnius vaikelius, o gal kuri auginate toki maziu, kuris serga BA?
Galvoju nuo ko cia mums taip gali but, jei butu nuo dulkiu ar erkuciu - jis nakti kosetu, ryte sloga butu...o jam po nakties buna geriausiai- jis visiskai nedusta, nekosti, nesloguoja, viskas prasideda i vakara....Ar kam panasiai buna?
Aciu uz isklausyma ir gal but kokius nors patarimus.... verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Besi L @ 2009 03 07, 11:08)
Sveikos mamytes, noriu pasiguosti: mums ale itaria BA. Itaria todel, kad mes puse savo gyvenimo, o jei rimtai - mums tik 5men, sergam infekcinems ligom - kostim klerkiam sloguojam.
Ziuriu jus cia turite jau vyresnius vaikelius, o gal kuri auginate toki maziu, kuris serga BA?

Na mano dukrai greitai 3m, bet astmos priepuoliai prasidejo kai buvo 6 men, kai du kart atsidurem reanimacijoj diangnozavo - bronchu astma.. verysad.gif
Pasidomek gal kas is seimos serga astma..mano lelei greiciausiai paveldima, mano teveliui panasus priepuoliai buna...
Sveikit.. 4u.gif

Atsakyti
As anksciau jau rasiau, todel nebesu naujoke.. smile.gif
mes apturejom astmos priepuoli ketvirtadienio nakti.. verysad.gif Vakar ir siandien inhaliuojam vaistukus..su elektoriniu kvepuojam ventolina....gereja...
Buvom pas Gp (seimos gydytojas) nuleke, tai paskyre antibiotiku(amoksicilin) plius kartu israse prednizolon tabl... blink.gif sake galima abu is kart duoti...ir 4 tab prednizolon 5 dienas... blink.gif Nu ir anglijos daktarai...gavom tuos vaistukus vaistinej , pasitikslinau ar tikrai galima abu is kart duoti...ir spekit ka? nedaviau dukrai prednizolon visas 5d, nedaviau nei antibiotiku (ju nera neikada gavusi gyvenime, ir nezinau ar alergiska penisilinui)..del antibiotiku pabijojau alerginio soko, mat mano puse seimos alergiski penicicilinui...As greit pasikosultavau su daktare is lt..man paskirta prednizolon doze pasirode per didele, tai dariau kitaip, sudaviau tas 4 (arkliska doze) kita diena 2, ir siandien 1.Nors zinau kad vaistu mazinimo seka 4, 3, 2, 1...bet nebenoriu to hormono duoti lelkai...Taip taip, cia daktarai lengvai prednizolon dalina.... blink.gif Kvepuojam su elektriniu ventolina plius flexotida..i tarpus drekinam plauciukus kvepuodami fiziologini vandeni...gereja...dziaugiuos labai... smile.gif
O kada jusu vaikams priepuoliai prasideda, na kuriuo paros metu?mums nakti tarp 3 ir 4...pradeda matau kad trukti deguonies...blaskosi...nemiega..tada sukveouojam su aparatu ventolina ir pagereja...
Esu ne lt ir labai bijau patekti cia i reanimacija, turbut teko visiems girdeti kokia puiki uk medicina.. unsure.gif Kevinuko istorija mane labai pasiurpino...todel reanimaciju prisibijau... verysad.gif As matau pagal situacija, jeigu butu labai prastai tai kviesciau greitaja, bet kartais pagalvoju znau daugiau nei cia dirbantys daktarai....Mano mb visad sako kad reikia labai melstis ir tiketi, kad vaikas isauks ta liga...ai maziukei buna negerai mb labai meldziasi, kad ir visa nakti sedes..(jis labai religingas)...Taip kad kartais, susikaupkim, pasimelskim..prasykim Dievo..juk tai musu vaikai, musu ateitis.... smile.gif
Papildyta:
Mums priepuoliai prasideda kai dazniausiai pasigaunam virusa be visa to prisipaise sloga ir gerklyte skauda man rodos...manau todel daktarai liepe duoti antibiotiku... g.gif fiziologinis vanduo gerai, jis su druskele...duodu lelei pakvepuoti per aparata...siandien maziau kosti....mums lt daktarai liepe privengti visokiu skaniu sirupu kai skauda gerkle ir jei priepuolis yra...todel tokiu ir nenaudojam....Kokius lasiukus naudojat slogai? mes vibrocil...
Atsakyti
anuska:), tau balionu glebys 4u.gif 4u.gif 4u.gif Aciukas didelis oro_buckis.gif
Atsakyti
Besi L nenusimink, mes irgi sergam nuo pat gimimo... BA diagnozuota po 4 pasikartojusiu obstrukciniu bronchitu, kai mazyliui buvo vos 6 men. Antibiotiku isvengem, bet kosulius ir dusuliukus teko malsinti Prednisolon, padejo is kart tik labai nesinori tokiu stipriu vaistuku maziukui vaikiukui duoti verysad.gif
Dabar jau menesi kvepuojam Fliksotide ir atrodo pavyksta isvengti bronchito! Retkarciais kosuliukai pasikartoja bet zymiai reciau ir ne tokie intensyvus. Pulmunologai itaria jog musu BA yra ne alerginio pobudzio ir tikimes jog pavyks isaugti smile.gif todel nei dulkiu erkes nei kiti alergenai maziui itakos nedaro...visos bedos prasideda nuo virusiuku kuriuos vaikiukas ikvepia ir po keliu dieneliu pradeda kosuliuoti...
Atsakyti
QUOTE(Barikada @ 2009 03 06, 22:30)
mes irgi, bet mokėjom kelis litukus ax.gif

Mes vakar pirkom Singulaira Gintarinej vaistinej, ne cento nemokejom, tai vis juokiames, kad mums vaistus nemokamai dalija 4u.gif kiti zmones tik pasiziuri i mus kreivai, o man toks juokas ima smile.gif
Atsakyti
Sveikos visos. Ar jums jau kam nors gyd. išrašė Singulairo pakaitalą Monkasta?
Atsakyti
QUOTE(kristinikė @ 2009 03 11, 01:03)
Sveikos visos. Ar jums jau kam nors gyd. išrašė Singulairo pakaitalą Monkasta?

Tiesa sakant, pirma karta girdziu apie toki vaista. O kuo gydytoja motyvavo Singulair keitima kitu vaistu?
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2009 03 10, 22:01)
Tiesa sakant, pirma karta girdziu apie toki vaista. O kuo gydytoja motyvavo Singulair keitima kitu vaistu?

Tai kad vyras nuėjo ir išrašė. Matot jis dabar neseniai yra atsiradęs, tipo tas pats kas ir Singulair, nes ir sudedamoji pagrindinė medžiaga montelukastas. Tai gal ir nieko baisaus g.gif Nors šiaip iš vienos draugės girdėjau, kad čia kažkoks šlamštas verysad.gif , tai dabar net nežinau ką galvot, negi gydytojai nežino ką išrašo vaikučiams. Esu labai susirūpinus unsure.gif
Atsakyti
O tai šlamštas todėl, kad pigesnis? rolleyes.gif
Veiklioji medžiaga ta pati, jos kiekis tas pats, skiriasi gamintojas - vieno merck'as, kito krka 4u.gif
Čia labiau klausimas pripratimo ir jūsų požiūrio į vieną ar kitą gamintoją 4u.gif

Tuo labiau, kad jeigu singulairas bus nebekompensuojamas, gal monkasta bus pilnai kompensuojamas? 4u.gif Ir vėlgi biudžeto taupymas skiriant pigesnius kompensuojamus vaistus 4u.gif
Tik ne visada, kas pigiau, tas labai blogiau 4u.gif
Atsakyti