As anksciau jau rasiau, todel nebesu naujoke..
mes apturejom astmos priepuoli ketvirtadienio nakti..
Vakar ir siandien inhaliuojam vaistukus..su elektoriniu kvepuojam ventolina....gereja...
Buvom pas Gp (seimos gydytojas) nuleke, tai paskyre antibiotiku(amoksicilin) plius kartu israse prednizolon tabl...
sake galima abu is kart duoti...ir 4 tab prednizolon 5 dienas...
Nu ir anglijos daktarai...gavom tuos vaistukus vaistinej , pasitikslinau ar tikrai galima abu is kart duoti...ir spekit ka? nedaviau dukrai prednizolon visas 5d, nedaviau nei antibiotiku (ju nera neikada gavusi gyvenime, ir nezinau ar alergiska penisilinui)..del antibiotiku pabijojau alerginio soko, mat mano puse seimos alergiski penicicilinui...As greit pasikosultavau su daktare is lt..man paskirta prednizolon doze pasirode per didele, tai dariau kitaip, sudaviau tas 4 (arkliska doze) kita diena 2, ir siandien 1.Nors zinau kad vaistu mazinimo seka 4, 3, 2, 1...bet nebenoriu to hormono duoti lelkai...Taip taip, cia daktarai lengvai prednizolon dalina....
Kvepuojam su elektriniu ventolina plius flexotida..i tarpus drekinam plauciukus kvepuodami fiziologini vandeni...gereja...dziaugiuos labai...
O kada jusu vaikams priepuoliai prasideda, na kuriuo paros metu?mums nakti tarp 3 ir 4...pradeda matau kad trukti deguonies...blaskosi...nemiega..tada sukveouojam su aparatu ventolina ir pagereja...
Esu ne lt ir labai bijau patekti cia i reanimacija, turbut teko visiems girdeti kokia puiki uk medicina..
Kevinuko istorija mane labai pasiurpino...todel reanimaciju prisibijau...
As matau pagal situacija, jeigu butu labai prastai tai kviesciau greitaja, bet kartais pagalvoju znau daugiau nei cia dirbantys daktarai....Mano mb visad sako kad reikia labai melstis ir tiketi, kad vaikas isauks ta liga...ai maziukei buna negerai mb labai meldziasi, kad ir visa nakti sedes..(jis labai religingas)...Taip kad kartais, susikaupkim, pasimelskim..prasykim Dievo..juk tai musu vaikai, musu ateitis....
Papildyta:Mums priepuoliai prasideda kai dazniausiai pasigaunam virusa be visa to prisipaise sloga ir gerklyte skauda man rodos...manau todel daktarai liepe duoti antibiotiku...
fiziologinis vanduo gerai, jis su druskele...duodu lelei pakvepuoti per aparata...siandien maziau kosti....mums lt daktarai liepe privengti visokiu skaniu sirupu kai skauda gerkle ir jei priepuolis yra...todel tokiu ir nenaudojam....Kokius lasiukus naudojat slogai? mes vibrocil...