Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(ELIV @ 2009 02 18, 10:23)
Mano mazylis 6 men ir jam diagnozuota BA, jau turejom 4 bronchitukus ir paskutini gydeme su itin stipriais hormoniniais vaistukais Prednisolon schmoll.gif

6 mėn kūdikiui nuo bronchito skirtas Prednisolon??? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Urartu @ 2009 02 19, 12:59)
6 mėn kūdikiui nuo bronchito skirtas Prednisolon??? blink.gif

jei dusulio nenuima ventolinas, tai ka daryti? maniskei ner poros metu, bet prednizolona yra gal 3 kartus ragavus...
Atsakyti
Norejau paklausti visu mamyciu, pradejus naudoti Flexotide, ar nepasikeite vaiko veido spalva?Maniskis siaip niekada labai rausvas nebudavo, o dabar tai labai isbales, net pasaliniai zmones pastebi.Tai galvoju, ar cia nuo Flixotide, vis deto hormonai, ar jau mums begti kraujuka tirtis. Dar Flexotide aprasyme parasyta kad geriau jo nenaudoti, jei sirgot burnos pienlige, gal kuri konsultavotes su gydytoju, kodel ir ar jau tikrai jo geriau nenaudoti tokiu atveju?
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2009 02 20, 08:04)
Norejau paklausti visu mamyciu, pradejus naudoti Flexotide, ar nepasikeite vaiko veido spalva?Maniskis siaip niekada labai rausvas nebudavo, o dabar tai labai isbales, net pasaliniai zmones pastebi.Tai galvoju, ar cia nuo Flixotide, vis deto hormonai, ar jau mums begti kraujuka tirtis. Dar Flexotide aprasyme parasyta kad geriau jo nenaudoti, jei sirgot burnos pienlige, gal kuri konsultavotes su gydytoju, kodel ir ar jau tikrai jo geriau nenaudoti tokiu atveju?

kaip man aiskino, kadangi ten yra priesuzdegiminiai vaistai, tai po kiekvieno naudojimo reiktu praskalauti burna (kad tie vaistai geruju bakteriju burnoje neismustu). Jei neiseina praskalauti, tai duoti vaikui atsigerti. kiek mes naudojam (paskutiniu metu jau ir nebutinai uzgerdavom), tai ne kart nebuvo pienliges (tfu tfu tfu).
as jokiu pasaliniu poveikiu nuo vaisut (flexotide, ventolino, singulair, prednizolon) nepastebejau. na jei neskaitysim kad mano mergiote sustorejo... bet ji niekada kuda nebuvo ir negaliu del to kaltinti kazkuriu vaistu.

dar man minejo, kad kai kuriuos vaikus pykina nuo flexotido, tai ta vaista geriau purskti ne ant tuscio skrandzio.

vat vieninteliai vaistai kurie mums nerealiai padeda ir nuo kuriu maniskei pasleidzia vidurius, tai protorgolis. bet apie juos as ir siaip negeru dalyku priskaiciau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 20 vasario 2009 - 08:12
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 20, 19:10)
kaip man aiskino, kadangi ten yra priesuzdegiminiai vaistai, tai po kiekvieno naudojimo reiktu praskalauti burna (kad tie vaistai geruju bakteriju burnoje neismustu). Jei neiseina praskalauti, tai duoti vaikui atsigerti. kiek mes naudojam (paskutiniu metu jau ir nebutinai uzgerdavom), tai ne kart nebuvo pienliges (tfu tfu tfu).
as jokiu pasaliniu poveikiu nuo vaisut (flexotide, ventolino, singulair, prednizolon) nepastebejau. na jei neskaitysim kad mano mergiote sustorejo... bet ji niekada kuda nebuvo ir negaliu del to kaltinti kazkuriu vaistu.

dar man minejo, kad kai kuriuos vaikus pykina nuo flexotido, tai ta vaista geriau purskti ne ant tuscio skrandzio.

vat vieninteliai vaistai kurie mums nerealiai padeda ir nuo kuriu maniskei pasleidzia vidurius, tai protorgolis. bet apie juos as ir siaip negeru dalyku priskaiciau...

Aciu uz greita atsakyma,norejau paklausti taves: tavo mergaite ar turi alergija maistui, gal sirgot atopiniu dermatitu?Nes astma daznai buna tu alerginiu ligu pasekme, kaip pvz musu atveju verysad.gif
Atsakyti
Ar kas nors is jusu vaikuciu serganciu BA, turi invalidumo grupe?
Atsakyti

Na tikiuosi Flexotide pagelbes ir apsieisime be stipresniu hormoniniu vaistuku!
Aciu mamytes uz patarimus, as maziui neduodavau uzsigerti po Flexotide tai jis labai pykdavo, o dabar atrodo ramiau reaguoja i inhaliacijas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 02 20, 08:10)

manasis sunus irgi ne kudas, bet buvo toks stangrus, o pradejus naudoti inhaletorius (siuo metu naudoja flexotide ir singulair) dar labiau sustorejo (toks kaip pripustas, patines). nzn ka daryti.. rivboju saldumynus, maista......... pati nuon to jauciuosi slyksciai, nes kai kur i svecius papuola tai buna nevaldomas, kemsa issijuoses... ir siaip visa vaikyste: to nevalgyk, ano negalima... as vis tik manau, kad tie vaistai turi poveiki anstvorio formavimesi, nors tai ir neigiama. gal kazkokie hormonai organizme jo ir + vaistuose duoda toki derini?
Atsakyti
Sveikos
Aš su vienu klasimų, ar jū9sų vaikučiai skrepliuojasi g.gif Mano abu skrepliuojasi, tai nė nežinau ką galvoti g.gif
Atsakyti
Labai padejo mamu pastebejimai, kad po Flixotide inhaliacijos reiktu praskalauti burnyte, nes alergologe nieko tokio nesake. Dabar jau visada taip ir darysim bigsmile.gif O kas liecia svori, tikrai nepastebejau kad sunus storetu, kai pradejom naudoti flexotide ,jis kaip tik labiau prie liesesniu. Turbut kiekvienam vaikui hormonai veikia individualiai.
Atsakyti
QUOTE(klaudi @ 2009 02 20, 08:21)
Aciu uz greita atsakyma,norejau paklausti taves: tavo mergaite ar turi alergija maistui, gal sirgot atopiniu dermatitu?Nes astma daznai buna tu alerginiu ligu pasekme, kaip pvz musu atveju verysad.gif

alergiju visi tyrimai neigiami (bet sako kad tokiems maziems nebutinai rodo teisybe tie tyrimai), tokio kaip atopinio dermatito nera, bet oda nera labai svari... karts nuo karto kur nors kokiu spuogiuku pridygsta, bet kolkas jokiu desningumu neatsekiau...

QUOTE(Inguole @ 2009 02 20, 15:05)
manasis sunus irgi ne kudas, bet buvo toks stangrus, o pradejus naudoti inhaletorius (siuo metu naudoja flexotide ir singulair) dar labiau sustorejo (toks kaip pripustas, patines). nzn ka daryti.. rivboju saldumynus, maista.........  pati nuon to jauciuosi slyksciai, nes kai kur i svecius papuola tai buna nevaldomas, kemsa issijuoses... ir siaip visa vaikyste: to nevalgyk, ano negalima... as vis tik manau, kad tie vaistai turi poveiki anstvorio formavimesi, nors tai ir neigiama. gal kazkokie hormonai organizme jo ir + vaistuose duoda toki derini?

nu as tikiuosi kad ne... nors maniske tai irgi besote... ypac saldziai tai galetu valgyti be sustojimo...
Atsakyti
Sveikutes ,vis paskaitau ,bet retai komentuoju.Mano mergyte, tai po tu vaistu labai jau jautri pasidare.Vis gi cia nera nekalti vaistukai.Ar kas laiko namie koki augintini sergant ABA?
Atsakyti