QUOTE(klaudi @ 2009 01 21, 23:54)
Sveikos,mano suneliui greitai bus ketveri.Su alergine bronchine astma gyvenam jau dvejus metus, be to turim atopini dermatita ir alergini rinita,zodziu visa puokste
Visa laika gerem singulair su nedidelem pertraukom, bet inhaliuojamu hormonu iki siol nenaudojom, gyvenom pakenciamai, kartais susipurksdavom ventolina.Bet didziausia problema -persalimai, viskas prasideda nuo nosies ir leidziasi zemyn , ant krutineles ir baigiasi baisingais obstrukciniais kosuliais.Per metus 3-4kartus. Vaziuodavom i ligonine ir ten kaip supratau astmatiniu priepuoliu gydymas vienintelis-leidziamas prednizolonas. Zodziu siaubas,dabar pulmonologe mums paskyre flexotida, bet singulair nueme.Po 125mg 2 kartus paroj, ryte vakare. O man taip baisu tam vaikui inhaliuot tuos hormonus,gal galit parasyt kaip jus gydotes persalimu metu,ar teko naudot prednizolon,ar nepriprato vaikas prie hormonu? Kazkur girdejau, kad kai jau pradedi hormonus inhaliuot, organizmas pripranta ir >>visam gyvenimui
Dar idomiai kaip cia skaiciau, vieniems palieka singulair su flexotide, kitiems kaip mums nuima.Kazin nuo ko priklauso, gal zinot?
del hormonu. mane visi (kokie 4, sutikti skirtingose vietose, todel kaip ir linkusi jais tiketi) mano sutikti gydytojai ramino, kad flexotide veikia vietiskai, todel tokio visų bijomo hoprmonu poveikio neturi buti (mano mergiote labai apvali pasidare, tai as pradejau mykti kad gal nuo hormonu, bet sake tikrai ne. nu tai tikiu. kas man belieka). va prednizolonas jau kitas reikalas. tik tiek, kiek mums teko su juo susidurti, tai uzejus priepoliui jo tereikia max 3-4 dienas. buvo mums viena karta, kad as sugirdziau namie, dar viena suleido ligoninej, o kai as isvaziuojant is ligonines pradejau klausineti kiek cia man dabar jo reiks mazinti, kiek dienu (nes gi hormonu negalima staigiai nutraukti
), tai abu pravizitave gydytojai sake, kad cia per mazas laiko tarpas, kad reiktu kazka mazinti. ir isvis kad nuo tu 2-3 dienu organizmas nepripranta ir kitaip
baisiai nereaguoja i ta hormona. (pasak ju buna, kad zmones geria tuos hormonus menesiai, va tada sake galima sneketi apie hormonu salutini poveiki). zodziu mane siek tiek nuramino... (nes kaip visada norisi tiketi tuokuo norisi. labai tikiuosi kad taip yra istikro).
o siaip tai kad nereiktu vaziuoti i ligonine, tai siulyciau nusipirkti paciai prednizolono (paprasyti kad gydytoja israsytu recepta, paskaiciuotu doze) ir kai jau tikrai nebepadeda ventolinas sugirdyti prednizolona .kazkaip keistai parasete, kad retkarciais purskiat
nes pirma priemone nuimti priepoli yra ventolinas. geriamas prednizolonas suveikia irgi labai greit. nereiks vaziuoti i ligonine, o is ryto galesit ramiai nueiti pas savo pulmonologa/seimos gydytoja. nes pvz ir man ir vaikui ligonines yra didziulis stresas (ypac tas ju kateteriu statymas) ir mes ju vengiam kaip velnias kryziaus...
zodziu prirasiau visa paklode