Galiu pacituot: "tyrimo rezultatas: s.pneumoniae, l.daug kolonijų".
Dar nustatė antibiotikus, kuriems ši bakterija jautri, ir kuriems atspari. Šįvakar turėtumėm gaut antibų kursą, deja.
Pirminis tyrimas kainuoja 29 Lt (čia abiem pasėliams iš gerklės ir nosies), kada pamatė, kad kažkas auga, augino toliau, bet reikia dar primokėt - kadangi primokėjo šįryt vyras, kiek nežinau - nepaklausiau, bet nemanau kad daug.
Vaikas visiškai niekuo neapsirgo (kad įtarinėt naują virusą ar jo komplikaciją, temperos nėra, nosis užsineša tik kosulio metu, ant tonzilių jau paėmus pasėlius po savaitės atsirado baltų apnašų, jas vakar poliklinikoj vėl pagramdė, ekstra tvarka nunešė ištirt - nieko nerado).
Matyt savygynai pediatrė numetė tokią teoriją, kad mes negyvenam steriliai ir galėjo rasti tų bakterijų patekusių iš aplinkos. Bet iš nosiaryklės toj laboratorijoj pasėlius paėmė du kart, pirmą kart pasakė, kad labai gausi mikroflora, bet niekas neišaugo (buvo savaitgalis, ir jie įtarė, kad bakterijos per jį prarado gyvybingumą), antrą kartą - atsakymas šios žinutės viršuj. Be to, ten dakatrė dariusi tyrimą, sakė atvirkščiai, paprastai tikrai randa burnoj, ir tikrai dėl užterštumo, pvz. nuo liežiuvio - todėl labai svarbu tą pasėlį paiimt tinkamai.
Šįryt vėl baisus priepuolis, su kraupiais kiekiais atvemtų [/B]visiškai skaidrių skreplių[B], oro gaudymu ir aiškiausiu spazmu. O dėl spazmo tai dar geriau perskaičiau, kad obstrukcija būna ir viršutinių kvėpavimo takų. Ir tiesa sakant kai pirmą kart pasirodėm alergologei, įrašusiai mums nepatvrtintą astmą, ji paklausius sakė, kad spazmas kažkur aukštai, ties trachėja.
Ir pneumokokas nosyje randamas apie 5proc. vaikų (čia interneto info), kas vėlgi mūsų gydytojos nuomone yra nesąmonė, nes čia plaučių bakterija.
Mūsų homeopato nuomone, jei vaikas nešiojasi "kokį gėrį" ilgainiui organizmas pradeda rodyti alergijas, nes nuo to gėrio įsijautrina. Mūsų pulmonologo nuomone, alergijos teigiamas atsakymas nepatvirtina alergijos, jei nėra aiškių požymių.
Pvz. mūsų kitam vaikui yra aiškūs alergijos požymiai - yra buvę būklė artima anifilaksiniam šokui, bėrimui atsigėrus žolelių arbatų ar kokių sirupų, įkandus vabzdžiams - bet ji visai nekoso.
Tuo tarpu šitam vaikui, su kuriuo šitaip kamuojamės, niekad niekuo panašaus nėra buvę, o alerginiai tyrimai būtent įkvepiamiems alergenams (dulkių erkutėms, žiedadulkėms, ir kaip jau rašiaus katei, kurios ji iš arti gyvenime nėra mačius) rodo stiprią alergiją. Kadangi lyg ir pastoviai pasikišus nosis, bandė verst alerginiam rinitui, bet aš pati turiu alerginę slogą ir žinau kokie čiaudulio priepuoliai ir akių ašarojimai būna.
O čia puslapis, su visų miestų info apie tas laboratorijas:
http://www.ml.lt/ind...p...&id=2026576
Sėkmės visoms
Kazkaip man keista, kad S. pneumoniae nosiarykleje vadinamas egzotika.. Maniskiam irgi si bakterija buvo rasta . O pulmonologai vienareiksmiskai skiria Singulaira, Flixotida ir Ventolina... Bet kazkaip as cia izvelgiu nenora gydytoju gilintis ir skirti ta, ka propaguoja firmos, kuo daugiau astmatiku, tuo daugiau bus ispirkta vaistu (brangiu), kuriuos apmoka valstybe...Zmonems kaip ir ner pagrindo piktintis, o firmos klesti. Tiesiog tobula
man siryt siurprizas... pasirodo is santariskiu parveztame atsakyme (kurio as net neskaiciau ) jau alergine astma ir alerginis rinitas... ir kas idomiausia, kad iki siol buvo nealergine astma, bet nieko nepaaiskinusi gydytoja uzbaltino nealergine ir irase alergine... mums aisku tas nieko nekeicia (tikriausiai), bet vat idomu kodel ji taip pakeite... nes nuo praeitos diagnozes NEalergine niekas jokiu papildomu tyrimu nedare....
beje 3 men uzsitesusi kosuli stebuklingai isgyde PROTORGOLIS... kazi tikrai cia mums tas BA, jei jau protorgoliais gydytis galim?
beje 3 men uzsitesusi kosuli stebuklingai isgyde PROTORGOLIS... kazi tikrai cia mums tas BA, jei jau protorgoliais gydytis galim?
QUOTE(MAMICY @ 2008 12 12, 15:25)
man siryt siurprizas... pasirodo is santariskiu parveztame atsakyme (kurio as net neskaiciau ) jau alergine astma ir alerginis rinitas... ir kas idomiausia, kad iki siol buvo nealergine astma, bet nieko nepaaiskinusi gydytoja uzbaltino nealergine ir irase alergine... mums aisku tas nieko nekeicia (tikriausiai), bet vat idomu kodel ji taip pakeite... nes nuo praeitos diagnozes NEalergine niekas jokiu papildomu tyrimu nedare....
pasitikrinkit adenoidus, ir temelę SM adenoidų paskaitykit, mes išsioperavom, kuriam laikui buvo stipriai pagerėję, bet matyt, kol tų bakterijų iki galo neišnaikinom, tai su mokykliniu sezonu (t.y. dažnias virusiniias susirgimais) vėl viskas įsisuko.
QUOTE(vilytte @ 2008 12 12, 13:45)
pasitikrinkit adenoidus, ir temelę SM adenoidų paskaitykit, mes išsioperavom, kuriam laikui buvo stipriai pagerėję, bet matyt, kol tų bakterijų iki galo neišnaikinom, tai su mokykliniu sezonu (t.y. dažnias virusiniias susirgimais) vėl viskas įsisuko.
adenoidai yra. 2 laipsnio. bet mergai dar tik 1.5, tai pasak gydytoju reik tempti kiek iseis, nes labai greit ataugs tokiai...
vat tik man kilo klausimas ar mums tikrai reik tu visu vaistu nuo astmos... bet nutraukti juos bijau tiek kad dozes sumazino kelis kartus... pvz flexotido vietoj 2x1.25, paliko 1x0.5...
QUOTE(MAMICY @ 2008 12 12, 16:15)
adenoidai yra. 2 laipsnio. bet mergai dar tik 1.5, tai pasak gydytoju reik tempti kiek iseis, nes labai greit ataugs tokiai...
vat tik man kilo klausimas ar mums tikrai reik tu visu vaistu nuo astmos... bet nutraukti juos bijau tiek kad dozes sumazino kelis kartus... pvz flexotido vietoj 2x1.25, paliko 1x0.5...
tai bent tą pasėlį padaro tegul (patys pasidarykit, gi jei reik vaikui antiastmatinio gydymo, tai niekur nedingsi, tik kitas ligas reik atmest pradžioj, o ne nuo hormonų pradėt). nieko neras, tai bent ramu bus, kad ne be priežasties vaikui vaistai paskirti.
gi infekcinė astma ir reiškia, kad yra kažkokia infekcija. man kažkokia nesąmonė, įrašo infekcinę astmą, o kas per infekcija nesigilina. taigi esant infekcinei astmai, tik pašalinis infekciją galima ir astmą įveikti. bent jau mums aiškino taip, prieš adenoidų operaciją, ir adenoidai buvo II laipsnio tik, o paaiškėjo išoperavus, kad visi pūlingi. begėdžiai, kad tyrimų iki galo neatliko, nes matyt uždegimas vietinis ir liko kvėpavimo takuos, nes kraujas pilnai geras.
aš tai dabar save grauziu, ko anskciau nepasidarem to tyrimo . vis atrode, kad nezinia ko ieskom. tinkamus antibus laiku sugerus gal ir adenoidu but nereikeje operuot
Sveikos merginos
Oi skauda mums dabar galva, turime mes kosuliuka(mums dabar 2metai ir 3 men.) na nuo kokio pavasario jau taip pradejau stebeti idemiau,tas kosulys po miego nakties ir ryto, vaikas pakosti ir tiek, bendras alergenu tyrimas - niekam nealergiskas, kraujas geras, pas Lor'a viskas gerai. Rugseji pradejo i darzeli eiti, zinoma po savaites sloga ir kosulys, dar po dvieju saltasis plauciu uzdegimas, buvo paskirtas antibiotiku kursas, bet is pat pradziu gydytoja israse per pus mazesne antibiotiku doze, tai teko ilgokai gydytis. Po beveik dvieju menesiu vel i darza, na po savaites sloga ir temp(viena diena) ir vel kosulys, dabar vel menuo namie. Geriame 2 menesiai Singuliara(nieko negereja), siandien pulmonologe siule pabandyti ir hormoninius vaistus(kaip man jie baisiai skamba ), mes ne puoleme sutikti tai dar menesiui pratese, Singuliara. Na dabar vaikas kosti, bet pradejo ne tik po miego, bet ir aktyviau palakscius, paverkus ir pan., na pagal pozymius kaip ir turetu buti BA (bet jau ja mums raso), bet nezinau vistiek kazkaip nepriimu as dar to, kazkaip be rimtu irodymu, nelimpa man (cia pries tai alergologe irgi siule pagerti vaistus nuo alergijos, be jokiu tyrimu, siaip ).
Kaip jus merginos isistikinote, kad cia jau tikrai BA, na suprantu kai vaikas dusta ir pan., o kas dar ta rodo?
Oi skauda mums dabar galva, turime mes kosuliuka(mums dabar 2metai ir 3 men.) na nuo kokio pavasario jau taip pradejau stebeti idemiau,tas kosulys po miego nakties ir ryto, vaikas pakosti ir tiek, bendras alergenu tyrimas - niekam nealergiskas, kraujas geras, pas Lor'a viskas gerai. Rugseji pradejo i darzeli eiti, zinoma po savaites sloga ir kosulys, dar po dvieju saltasis plauciu uzdegimas, buvo paskirtas antibiotiku kursas, bet is pat pradziu gydytoja israse per pus mazesne antibiotiku doze, tai teko ilgokai gydytis. Po beveik dvieju menesiu vel i darza, na po savaites sloga ir temp(viena diena) ir vel kosulys, dabar vel menuo namie. Geriame 2 menesiai Singuliara(nieko negereja), siandien pulmonologe siule pabandyti ir hormoninius vaistus(kaip man jie baisiai skamba ), mes ne puoleme sutikti tai dar menesiui pratese, Singuliara. Na dabar vaikas kosti, bet pradejo ne tik po miego, bet ir aktyviau palakscius, paverkus ir pan., na pagal pozymius kaip ir turetu buti BA (bet jau ja mums raso), bet nezinau vistiek kazkaip nepriimu as dar to, kazkaip be rimtu irodymu, nelimpa man (cia pries tai alergologe irgi siule pagerti vaistus nuo alergijos, be jokiu tyrimu, siaip ).
Kaip jus merginos isistikinote, kad cia jau tikrai BA, na suprantu kai vaikas dusta ir pan., o kas dar ta rodo?
QUOTE(vilytte @ 2008 12 12, 15:43)
aš tai dabar save grauziu, ko anskciau nepasidarem to tyrimo . vis atrode, kad nezinia ko ieskom. tinkamus antibus laiku sugerus gal ir adenoidu but nereikeje operuot
Na jau tikrai nereikia savęs graužti. Kiek gydytojų apeita, tyrimų daryta, kad tik vaikelui pagerėtų. Juk visą tą laiką galvą laužet, kaip padėti. Ir kas baisiausia, juk ne vidury miškų gyvenam, atrodo tereikia tik pas gyd nueiti ir pagerės. Man klaiku daros pagalvojus, jeigu jie žinojo, kad yra tokie tyrimai ir jų nedarė, leisdami vaikui ir kartu mamai taip kenteti. Tiesiog žodžių nerandu. O jūs ŠAUNUOLĖ . Ir duok dieve Jum sveikatos!
Sveikutes atleiskite mamytes, kad isibroviau i jusu tema, noriu tiesiog pasiklausti.. Dukryte serga atopiniu dermatitu nuo menesio laiko, sunki forma. Pediatre vis kartoja, ziurekite, kad ateity nepereitu jums tas dermatitas i astma. Ar tikrai taip gali atsitikti? Ar yra cia tokiu vaikuciu mamyciu, kurioms dermatitas peraugo i astma ar i kokia kita forma(slogyte ir pan...)
QUOTE(Olgina @ 2008 12 15, 09:31)
Sveikutes atleiskite mamytes, kad isibroviau i jusu tema, noriu tiesiog pasiklausti.. Dukryte serga atopiniu dermatitu nuo menesio laiko, sunki forma. Pediatre vis kartoja, ziurekite, kad ateity nepereitu jums tas dermatitas i astma. Ar tikrai taip gali atsitikti? Ar yra cia tokiu vaikuciu mamyciu, kurioms dermatitas peraugo i astma ar i kokia kita forma(slogyte ir pan...)
O kaip žiūrėti nepasako?
Manau, sergantiems atopiniu yra didesnė rizika ateityje susirgti astma, bet tai tikrai nėra taisyklė
Maniškė turėjo atopinį dermatitą, dabar turi astmą Bet ji taip pat ir sirgo bronchiolitu, kuris padidina riziką susirgti astma. Taigi nesu tikra, kuris faktorius, o gal ir paveldimumas, turėjo didžiausios įtakos jos susirgimui astma.
Tai tiek, sėkmės Atopinis turėtų dingti apie trečiuosius metus, bent maniškei būtent suėjus trečiajam gimtadieniui ėmė ir išnyko visi požymiai
Tiesa, sausa odelė liko, ir, manau, čia jau visam gyvenimui
Mums sakydavo lygiai taip kaip jum dabar sako. Klausdavau, ką man daryti, kad taip neatsitiktų? atsakymas:"kai susirgsit, tada ir gydysim" Dabar sako, kad ligos eiga kaip iš knygos. Iš pradžių sunkios formos atopinis, paskui sloga nereali ir galų gale dusuliukai Net nežinau ką patarti, matyt nuo vaiko organizmo priklauso susirgs ar ne. Aš labai prižiūrėjau odelę, maistą, gal nuo to (o gal ir ne?) AD dingo. Kaip džiaugiausi, paskui pavasarį, bac ir prasidėjo. Atrodo, kad tos ligos tupėjo ir laukė tinkamo momento. O kaip nužiūrėt, išsaugot...
Siaip beveik visi astminukai perserga atopiniu dermatitu, taciau tai tikrai nereiskia, kad visi atopiniu dermatitu sergantys butinai tures astma. Taisykles cia pritaikyti tikrai negalima. Yra tik tendencija, prie kurios isvadas ir risa gydytojai.