Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Inguole @ 2008 12 04, 19:06)
mano sunus alergiskas duliu erkems, alergologiniam mums rekomendavo sharp firmos oro valytuva. salyginai nedidelis, mobilus, iperkamas. ar padeda nezinau, nes nezinau kaip butu be jo. jis ijungtas pastoviai kai vaikas yra namie. lempuciu indikatorius rodo kada valo uztersta ora (pvz vaikas pagadina ora  thumbup.gif ) tada jis automatiskai pradeda smarkiau veikti. taip pat yra oro jonizatorius. apie ji daug ivairiu nuomoniu, bet nieko konkretaus negaliu pasakyti. dar viena is jo funkciju, kad rades ore virusu ar alergenu juos sunaikina.
noriu tiketi, kad padeda  mirksiukas.gif

vakar nusipirkau knygyne knyga ir kompakta, kur kazkuri mamu rekomendavo kvepavimo pratimai pagal strelnikova, kazi ar kuri mama bande juos mokyti daryti  g.gif

dar turiu klausima mamoms, ar yra tikslinga profilaktiskai nueiti spirometrija pasidaryti? mano sunaus astma irgi man atrodo mistiska.... vis tikiuosi, kad gal klaida, gal viska pakeitus (patalus, gyvenimo buda, atsisakius kates) ji praeis. be to vaistus vartojam ir noreciau juos palaipsniui pasilpninti, gal maziui nereikia tokiu stipriu kokius naudoja, taciau kaip tai padaryti, kad per anksti nenutraukti ir tuo nepakenkti. (Dabar geria singulaira ir purskia flexitida 2 kartus per diena po 1 ipurskima, noreciau bandyti sumazinti bent iki vieno karto nors kol kas). o siaip dar puciam balionus, darom masazus... reiktu i baseina kazkaip uzrasyti ir pavedzioti, bet esu  nestuke.gif  neuzilgo bus kitas lelius. kazkiek laiko  bus sunku su laiku susitvarkyti, tai nezinau net ar reikia pradeti...

o dar sakykit, kaip jusu vaikuciai i skiepus reagavo. laikas mums 6 metu skiepus susirinkti.... bet nedrasu

Tai kad ozonatoriai ar jonizatoriai virusus zudo, tai cia tikrai.
Kosuliukus ir slogytes visokias. Bet jeigu jau rimtas koks virusas su auksta temperatura, tai jis bejegis, antibiotiku neisvengti. doh.gif
Pas mane Vortex lite, irgi mazytis kaip ir sharp thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rjv: 04 gruodžio 2008 - 21:44
LABA VAKARELI

Vat ir vel griztu i si skyreli cool.gif
Pas mus vel viskas is naujo. Nejaugi cia rimtai pas mus BA salciui g.gif

Priimsit atgal rolleyes.gif

Del skiepu - tai dukra skiepijau, nors ir sirgo , bet nepaumejimo metu. (nes jauciu iki siol puse skiepu nebutume padare)

Vat as mastau del tu oro valytuvu cool.gif ar ju tikrai reikia. Vaikai negyvena vien namuose, kas bus jei jie pripras prie labai svaraus oro ir nueis i svecius, ar siaip kur kur oras nebus toks idealus g.gif
Atsakyti
QUOTE(anuska:) @ 2008 12 04, 21:43)
LABA VAKARELI

Vat ir vel griztu i si skyreli  cool.gif
Pas mus vel viskas is naujo. Nejaugi cia rimtai pas mus BA salciui  g.gif

Priimsit atgal  rolleyes.gif

Del skiepu - tai dukra skiepijau, nors ir sirgo , bet nepaumejimo metu. (nes jauciu iki siol puse skiepu nebutume padare)

Vat as mastau del tu oro valytuvu  cool.gif ar ju tikrai reikia. Vaikai negyvena vien namuose, kas bus jei jie pripras prie labai svaraus oro ir nueis i svecius, ar siaip kur kur oras nebus toks idealus  g.gif

Tai nereikia ji pastoviai laikyti ijungta, tiesiog pries miega pavalyti, kai lovas kloji, vaikutis miegos geriau.
Arba kai siurbi, valai dulkes.
Siaip daiktas reikalingas ir naudingas.
Tai yra mano nuomone.
Atsakyti

Vat as mastau del tu oro valytuvu  cool.gif ar ju tikrai reikia. Vaikai negyvena vien namuose, kas bus jei jie pripras prie labai svaraus oro ir nueis i svecius, ar siaip kur kur oras nebus toks idealus  g.gif

as to paties klausiau alergologes, kai konsultavausi ar verta ji pirkti. ji primygtinai jo nesiule. net tiesa sakant visai nesiule, kol as pati apie ji neuzklausiau ir nepradejau rimtai dometis. man ji paaiskino apie organizme vykstancias reakcijas, kaip tie alergenai susidaro ir kas ten kada sprogineja (nesu medike, nepakartosiu)... isvada buvo tokia, jei namie nera alergenu, organizmas nera iaudrintas, todel maziau reaguoja ir i kitose vietose esancius alergenus. nesukeliamos tokios pasekmes kaip "iaudrinto" vaiko.
pas mumi jis veikia nuolat kai vaikas namie. pastebejau, kad gerai isvedinyus kambari tas aparatas dar gerokai tuir ka veikti. taciau kai buvo pasale, oras kambary buvo idealiai svarus po vedinimo ir aparato darbas nesuintensyvedavo.
laukiu saltuko biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, deja ir as jungiuosi prie sios temos.. dukrytei ir metu dar nera, o jau nustate bronchine astma, pagrindinis alergenas - dulkiu erkutes. Keisime dabar patalyne, koldras, pagalves, sake jokiu kilimu, vaistus reikes gerti.
Tik man vis kazkaip sunku patiketi, asmatiku seimoje nera, mes su vyru nealergiski, atrodo namuose tu dulkiu nelabai ir yra.
Mamytes, pasidalinkite patirtimi, kaip tas erkes naikinti? Ar patalyne gali buti medvilnine? Pvz. namuose vienitelis sintetinis kilimas yra, ant kurio vaikas zaidzia, nes ant pliku grindu salta, tai to kilimo irgi negalima, mesti lauk?
Dar girdejau, kad oro valytuvu filtra labai daznai keisti reikia, nes priesingu atveju bus daugiau zalos, nei naudos, ar tiesa? Ka patartumete pirkti - oro valytuva ar ionizatoriu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noraxxx: 05 gruodžio 2008 - 16:15
...
Pas mus vel viskas is naujo. Nejaugi cia rimtai pas mus BA salciui  g.gif
...

kuo pasireiškia g.gif
Atsakyti
QUOTE(noraxxx @ 2008 12 05, 16:11)
Dar girdejau, kad oro valytuvu filtra labai daznai keisti reikia, nes priesingu atveju bus daugiau zalos, nei naudos, ar tiesa? Ka patartumete pirkti - oro valytuva ar ionizatoriu?

kas kiek laiko reikia keisti filtra nurodo gamintojas. kaip suprantu daugiausia valytuvu dabar yra su jonizatoriais...
Atsakyti
QUOTE(Inguole @ 2008 12 05, 20:09)
kas kiek laiko reikia keisti filtra nurodo gamintojas. kaip suprantu daugiausia valytuvu dabar yra su jonizatoriais...

Pas mane valytuvas turi ozonatoriu (kvarco kvapa skleidzia), UV, anionai ir dar plius istatoma bonkute su ivairiais aromatais i vidu.
O dar parasyta, kas turi zudyti patalynes erkutes, tik nesuprantu, ji reikia i lova deti, ar ka?
Atsakyti
QUOTE(Barikada @ 2008 12 05, 19:57)
kuo pasireiškia g.gif

mano reakcija praeitais metais buvo panasi g.gif cool.gif
O pasireiskia paprastai (mano pupa niekam nealergiska, bent tyrimai nieko neparode) , astma pasireiskia atsalus orams smile.gif , kai tik saltukas paspaudzia , ir jei nevartuojam nieko, tai ir prasideda doh.gif , o kai atsila oras - atleidzia
Dabar jau pradejome vel vaistukus naudot ir jauciu iki pavasario Singulaira tikrai reikes. Kol neatsils orai smile.gif (nezinau ar aiskiai cia aprasiau blush2.gif tongue.gif )
Atsakyti
Sveikos, mergaitės! Padėkit, patarkit ką daryti. Mano sūneliui irgi BA ir dar alerginis rinitas. Geriam pastoviai Singulair ir Flexotida kvėpuojam, tai su BA lyg ir susitvarkem. Bet dabar prasidėjo baisi nesustabdoma sloga. Istraukem papuošti eglutę, net neįtariau, kad taip sureaguos vaikas, ankščiau taip nebūdavo. Kokia ten dulkė pasitaikė? pradėjo čiaudėti, snargliuotis. Teko nupuošti eglę verysad.gif , grindis iššlaviau, vėdinau, pradėjom Zyrteką gerti, vibrocilą nuolat lašinu. Ir nieko - jau 3dienos nesustodamas vanduo bėga, nosytė siaubingai užsikimšus. Nebežinau kaip padėti. Kaip Jūs tokiu atveju stabdote sloga ir čiaudulį? Dieve, dieve kaip gaila vaiko cray.gif
Atsakyti
Tai gal geriau puošti tikrą eglutę? g.gif
Pasidalinkit mamytės kokią eglutę puošiate, kurių vaikučiai serga BA ir alerginiu rinitu.
Mes pernai puošėm tikrą eglutę, bet tada maniškis sirgo BA,bet nebuvo patvirtinta alerginė ir alerginis rinitas.
Na lyg nieko nebuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2008 12 07, 18:12)
Tai gal geriau puošti tikrą eglutę? g.gif
Pasidalinkit mamytės kokią eglutę puošiate, kurių vaikučiai serga BA ir alerginiu rinitu.
Mes pernai puošėm tikrą eglutę, bet tada maniškis sirgo BA,bet nebuvo patvirtinta alerginė ir alerginis rinitas.
Na lyg nieko nebuvo g.gif

nu siaip tai dirbtine pridulka baisiai... siemet traukiau, tai jau net pati jauciu, kad net saldu nuo dulkiu... nors is supakuota sandariai buvo...
Atsakyti