Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(renderis @ 2008 12 03, 19:15)
Sveiki,
labai malonu, kad tokios temos kaip šita, dar egzistuoja. Ir norėčiau prisijungti prie jūsų, jeigu priimsite. Įmesiu ir aš savo pirma 120 formato juosta "provia 100f" fotografuota su Yashica-D

Mielai priimsim. Smagu matyt didėjančias mūsų gretas.

QUOTE(andriuska @ 2008 12 03, 20:40)
dabar mes tave įkalbėsim išmest spalvotas juostas, prisipirkti tikrų b/w, ryškalų, fiksažų, bakelį ir didintuvą lotuliukas.gif

akurat lotuliukas.gif
Atsakyti
andriuška, uf..wink.gif matai, kol nereikėjo, ignoruodavau info, nes nenorėjau nereikalinga info apsikrauti, o dabar va jau reikia..biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
sveiks atvykęs. su tokia kamera atėjai ten kur reikia. dabar mes tave įkalbėsim išmest spalvotas juostas, prisipirkti tikrų b/w, ryškalų, fiksažų, bakelį ir didintuvą lotuliukas.gif
[/quote]

Išmesti visada spėsiu biggrin.gif kaip sakant "v chazeistve vsio prigaditsa" , o b/w ryškalų, fiksažų, bakelį (rusškia) jau įsigijau ir spėjau net pirma b/w juosta išsiryškinti. Tai buvo ILFORD HP5 PLUS 400 ryškinta Kodak D-76. Įmetu pvz. tik smarkiai nemuškit biggrin.gif visdelto pirmas blynas. Tiesa kažkas sakė, kad daugiau kaip 23 laipsniu nepatariama ryškinti. Aš ryškinau 24c, nes labai knietėjo greičiau išryškint juosta, o ir juostos pakuotėje nurodyta dvi temperatūros 20 c ir 24c
user posted image

O dėl didintuvo ir gamybos proceso paprašysiu jūsų patarimo, jeigu galima.
Atsakyti
na o ką čia pasakysi - normaliai išryškinta. būtum ryškinęs 20 C būtų mažesnis grūdas. čia skonio reikalas. stoke galima ir 24 C jei nori grūdo. labiau praskiestuose kai ilgiau ryškini gali ir vualis atsirasti. internetan dėdamas gali nuimti tą bendrą pilkumą, bo jis daugumą erzina. šope per gradient map išsirenki tokį juodai baltą mapą. jis vos pakelia kontrastą bet nuima tą pilkumą.

p.s. siužeto nevertinu. tik nesuprantu, jei laikei kamerą ant juosmens, kodėl taip sienos griūna? g.gif
Atsakyti
man tai uzkliuvo daug šiukšlių, ypac ant kaires sienos matosi.
Atsakyti
dulkės dalykas laikinas (aišku, jei neprilipo prie šlapios smulsijos). man nuotraukose irgi nepatinka. kiti, kaip išgirdau, vos ne specialiai po kilimą pavolioja, kad tik kuo daugiau būtų. savotiškas šopo filtras, tik analoginis biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Dėl grudo, tai mane tenkina toks rezultatas, tik va šiukšlės doh.gif Čia kažkas rašė, kaip nereikia daryti, taip aš pirmą kartą ir padariau, tai visų merginų mylimas fenas blush2.gif
O dėl Sienų griuvimo, tai aš manau perspektyvoje yra taip, kuo iš žemesnio taško žiuri tuo sienos daugiau griūna. Fotografuočiau akių lygyje butu mažiau išgriuvę.
Atsakyti
jo... fenas....kas dar galvoja, kad visi žmonės skirtingi? cool.gif

dėl perspektyvos. įtakos turi ne tik taško aukštis, bet ir juostos plokštumos pasvyrimas (o kartu ir visos optinės ašies kampas) objektų atžvilgiu. juk neveltui nuo seno fotografijoje (ypač tokioje) naudojami nivelyrai ir tilt/shift sistemos.
Atsakyti
QUOTE(renderis @ 2008 12 03, 21:27)
Tai buvo ILFORD HP5 PLUS 400 ryškinta Kodak D-76. Įmetu pvz. tik smarkiai nemuškit  biggrin.gif  visdelto pirmas blynas. Tiesa kažkas sakė, kad daugiau kaip 23 laipsniu nepatariama ryškinti. Aš ryškinau 24c, nes labai knietėjo greičiau išryškint juosta, o ir juostos pakuotėje nurodyta  dvi temperatūros 20 c ir 24c 

Kaip suprantu, cia skenuotas negatyvas? Man patinka tavo kadras. Netrukdo net siuksles. Kompozicija tvarkinga, tik griuvimo i kaire pujutis yra. Kuo ir kaip skenavai?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 12 04, 13:38)
Kaip suprantu, cia skenuotas negatyvas? Man patinka tavo kadras. Netrukdo net siuksles. Kompozicija tvarkinga, tik griuvimo i kaire pujutis yra. Kuo ir kaip skenavai?

Scanavau minilabe. Planuoju pats įsigyti koki CanoScan 8800F (taip sakant, pasidovanoti Kalėdų proga)
Atsakyti
plačiai juostai bus pats tas. ir šiaip namų ūkyje pravers.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 12 04, 16:36)
plačiai juostai bus pats tas. ir šiaip namų ūkyje pravers.

Tik klausimas ar siaurai dar užteks ?
nes dar turiu savo pirmąją juostinią meilę Olympus om-10
Atsakyti