Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Puriena6 @ 2008 12 01, 22:26)
Gaziulka, jau renkiesi priedus  thumbup.gif

biggrin.gif ne, sito specialiai neieskojau - tiesiog prisiminiau, kaip ilgai su Sansara to fokuso ieskojom ir vis tiek neradom doh.gif o pirkt ziurineju filtrus cool.gif
Atsakyti
nu spekit, ka vakar dariau? ax.gif

3 nuotraukas, laiko uztruko panasiai kaip su Sansara darem doh.gif

andriuska, o kam reikalingas matinis stiklas - turiu komplekte, bet kzk neisbanziau vakar.

su fokusu tai kazkokie keistumai - nustatynejau, tiesa, is akies, nes net lupos kol kas neturiu, bet keistumas tame, kad fokusas zymiai tikslesnis, kai nustatau i pati pavirsiu, ant kurio paskui popieriu dedu (yra ten toks specialus, baltas), negu kad kai fokusuoju i jau padeta popieriu g.gif

o va tas daiktas, kur pas tave, andriuska, i rozete, sakei, netelpa, man visai praverte - labai paprastai ten tada su sekundem. nustatai kiek nori ir automatiskai sviesa po tiek laiko issijungia.

is blogesniu dalyku dar yra tas kad kzk ne iki galo priglundantis tas aparatas, isjungus sviesa vonioj ir palikus tik pati aparata ijungta su raudonu filtru, pro tokius plysius vis tiek gerokai sviecia normali lemputes sviesa. is pradziu maniau, kad atsilieps nuotraukom, bet lyg ir nieko.

filtru kol kas nepasigedau - maziau turi, maziau mandravoji smile.gif

tiesa, lempa turbut gerokai per stipri (plius atstumas iki foto mazas), nes visi mano bandymai apsiribojo islaikymais - 0.5 sek iki 1. speju, kad ir trumpesnio islaikymo kai kur butu uzteke, bet tas, kur sekundes skaiciuoja, trumpesnes gradacijos jau neturi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 03 gruodžio 2008 - 09:44
QUOTE(Gaziulka @ 2008 12 03, 09:43)
tiesa, lempa turbut gerokai per stipri (plius atstumas iki foto mazas), nes visi mano bandymai apsiribojo islaikymais - 0.5 sek iki 1. speju, kad ir trumpesnio islaikymo kai kur butu uzteke, bet tas, kur sekundes skaiciuoja, trumpesnes gradacijos jau neturi.

Sveikinu!

Kai susireguliuosi fokusa pabandyk didintuvo diafragma pridaryt. Islaikymas pailges. Kiek stopu pridarysi diafragma, tiek stopu pailges eksponavimo laikas (taip pat, kaip fotoaparate).
Atsakyti
Andriuska, niekur nerandu info, kaip skiesti d76 ir kiek laiko ryskinti su skiestu, kad sumazinti negatyvo kontrasta ir gruda. Gal zinai?
Papildyta:
Jau radau va toki iranki http://digitaltruth.com/devchart.html

Pasirenkam juosta ir ryskalus ir gaunam lentele su ryskinimo laikais skirtingos koncentracijos tirpaluose. Netgi nurodyta kaip ryskinti nepilnai eksponuotas ar pereksponuotas juostas (push/pull).
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 12 03, 10:43)
nu spekit, ka vakar dariau? ax.gif
andriuska, o kam reikalingas matinis stiklas - turiu komplekte, bet kzk neisbanziau vakar.

filtru kol kas nepasigedau - maziau turi, maziau mandravoji smile.gif

tiesa, lempa turbut gerokai per stipri (plius atstumas iki foto mazas)

nu sveikinu thumbup.gif parodyk rezultatus. matinis stiklas reikalingas tolygesniam šviesos sklaidymui (na labiau išplauti pvz. kaitinimo siūlo zoną). be to su juo galėsi pailginti išlaikymą. taip pat priverk diafragmą. kaip kad Sillwio rašė vienas žingsnis - laikas x2.

o dėl filtru.... ateis laikas (kai praeis pirmoji euforija arba negatyvas specifinis pasitaikys mirksiukas.gif ). manau ir Sillwio pritars, kad čia tikrai ne iš mandrumo tie filtrai.

dėl fokusavimo. na tai 10x15 tikrai iš akies galima ir upos "autofokusas" susitvarko. problema, kai didesnių nuotraukų norėsi.

žiūrėk su stipria lempa neperkaitink negatyvų. ir plauk nuotraukas nuoširdžai. kokią valandą pakeisdama kokius 5 kartus vandenį (čia tokie minimalesni reikalavimai).

dar kart sveikinu ir džiaugiuosi, kad turi drąsos ir noro. tik darydama išmoksi ir suprasi, ko tau reikia, o ko - ne 4u.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 12 03, 13:58)

jo, aš irgi juom naudojuosi. kaip pradinį atskaitos tašką. po to pats pamatai, kiek reikia pakoreaguoti. bet nežymiai. mano atveju prie 17 min. man reikėjo pridėti 30 sek.
Atsakyti
Gaziulka, maladiec. pasigirk rezultatais smile.gif

pas mane namie upa 510 stovi. kada nors gal irgi panaudosiu.. doh.gif per šviesu pas mane biggrin.gif
Atsakyti
landžioju po tą saitą, kur sillwio parašė, ir kadangi neturiu ryškinimo patirties, kilo klausimas, ką lentelėje reiškia žodis "stock"? koncentratas?
o ISO čia pushinimo ar pullinimo tikslais nurodomas, ania?
Atsakyti
stock reiškia tai, kaip gamintojas nurodo skiesti. pvz. kodako d-76 maišelis skirtas galonui (3,8 l berods). x-tol - 5 litram. mikrofenas - 1 litrui. tai ir bus "stock". o vat toliau 1+2 reiškia 1 dalis stock + dvi dalys vandens (pvz. 150 ml stock ir 300 ml H2O); 1+3 tai 150 ml stock + 450 ml H2O

o iso tai teisingai, kaip push ar pull. bet pasikartosiu - viskas ten yra orientacinis laikas ir priklauso nuo to, kokio dydžio bakelis ir kiek to "stock" pilate (ne kokiu santykiu skiedžiat, o kiek skiedinyje, kuris pilamas į bakelį yra to stock. taip pat ir nuo agitacijos. ir nuo to, kaip tiksliai termometras rodo 20 laipsnių. ir kaip karšta jūsų vonios kambaryje ir per kiek laiko iš 20 laipsniu ryškalas pasidaro 22. ir nuo mėnulio fazės net. vat kai išryškinsit taip kelias juostas ir pažiūrėsit, galėsit rezultatą tiksliau pasidaryti.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 12 03, 15:16)
stock reiškia tai, kaip gamintojas nurodo skiesti. pvz. kodako d-76 maišelis skirtas galonui (3,8 l berods). x-tol - 5 litram. mikrofenas - 1 litrui. tai ir bus "stock". o vat toliau 1+2 reiškia 1 dalis stock + dvi dalys vandens (pvz. 150 ml stock ir 300 ml H2O); 1+3 tai 150 ml stock + 450 ml H2O

o iso tai teisingai, kaip push ar pull. bet pasikartosiu - viskas ten yra orientacinis laikas ir priklauso nuo to, kokio dydžio bakelis ir kiek to "stock" pilate (ne kokiu santykiu skiedžiat, o kiek skiedinyje, kuris pilamas į  bakelį yra to stock. taip pat ir nuo agitacijos. ir nuo to, kaip tiksliai termometras rodo 20 laipsnių. ir kaip karšta jūsų vonios kambaryje ir per kiek laiko iš 20 laipsniu  ryškalas pasidaro 22. ir nuo mėnulio fazės net. vat kai išryškinsit taip kelias juostas ir pažiūrėsit, galėsit rezultatą tiksliau pasidaryti.

kadangi Tu pas mus kantrus, o aš rimtai blondine jaučiuos, aš perklausiu: vadinasi, turi pasidaryti mišinį (tai jis vadinamas stock? ax.gif ) ir tada dar kartą skiesti, kaip nurodoma šioje lentelėje? blush2.gif sorry, kad jau pradėjau domėtis, tai reik nebijot ir apsidurnint biggrin.gif

Atsakyti
doh.gif nu jo, ir kaip as pamirsau apie diafragma... kt karta reiks butinai reguliuot. o filtrai as ir negalvoju, kad del mandrumo tongue.gif , maciau gi pas tave ka jie daro. bet kol neturiu ju ir siaip pirmas kartas buvo, tai uzteko "problemu" ir be ju.

rezultatus parodyti neisivaizduoju kaip, skenuotas foto? bet cia gi ne tas irnesakyk.gif o ir siaip nieko ispudingo, tiesiog pabandziau, ar kas nors gausis.
Atsakyti
Sveiki,
labai malonu, kad tokios temos kaip šita, dar egzistuoja. Ir norėčiau prisijungti prie jūsų, jeigu priimsite. Įmesiu ir aš savo pirma 120 formato juosta "provia 100f" fotografuota su Yashica-Duser posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 12 03, 16:22)
aš perklausiu: vadinasi, turi pasidaryti mišinį (tai jis vadinamas stock? ax.gif ) ir tada dar kartą skiesti, kaip nurodoma šioje lentelėje? 

galima ir taip pasakyti. bet stock paprastai sakoma apie mišinį, gaunamą iš miltelių atskiedus pakelį tuo kiekiu vandens, kurį nurodo gamitojas. vat to ilford lc29 stock'u nėra ką vadinti, nes gamintojas iš karto nurodo, kad skiesti galima 1+9, 1+19 ir 1+29. nebent stock'u vadint 1+9 o kitus du laikyti 1+2 ir 1+3. o vat mano minėti milteliniai ryškalai yra fasuoti tam tikrais kiekiais iš kurių galima padaryti gamintojo nurodytą kiekį stockinio mišinio. matei kur rodžiau x-tol pakuotę? ji sudaryta iš 2 pakelių ir juos reikia užmaišyti 5 litruose vandens (tiksliau vandens supilti iki 5 litrų). vat ir gausim stock skiedinį. o po to priklausomai nuo noro ir tikslų skiesime 1+1, 1+2, 1+3. daugiau x-tol nerekomenduojama. o vat yra toks vienas seniausių ryškalų Rodinal, kuris skiedžiamas 1+200 berods blink.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2008 12 03, 17:04)
rezultatus parodyti neisivaizduoju kaip, skenuotas foto? bet cia gi ne tas irnesakyk.gif o ir siaip nieko ispudingo, tiesiog pabandziau, ar kas nors gausis.

būtent. dedi ant skanerio ir parodai skaną. o pamatyti norisi.

QUOTE(renderis @ 2008 12 03, 20:15)
Sveiki,
labai malonu, kad tokios temos kaip šita, dar egzistuoja. Ir norėčiau prisijungti prie jūsų, jeigu priimsite. Įmesiu ir aš savo pirma 120 formato juosta "provia 100f" fotografuota su Yashica-D

sveiks atvykęs. su tokia kamera atėjai ten kur reikia. dabar mes tave įkalbėsim išmest spalvotas juostas, prisipirkti tikrų b/w, ryškalų, fiksažų, bakelį ir didintuvą lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 03 gruodžio 2008 - 20:43