Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(_ms_ @ 2009 02 24, 18:22)

g.gif

as tai savo 100 Adox'o isvis nematau g.gif nera, nebus ar nematau? kaip noreciau su galutiniais skaiciavimais (primokeciau papildomai biggrin.gif ), po sokiu galva visai neverda ax.gif as tai pervesiu visa savo suma is anksto.
Atsakyti
kad yra tavo adoxai. 25-10 (Sayonarai) -5 (Purienai) akurat lieka 10 tau. kaina jau yra paskaičiuota 10 vnt. sliverių irgi 3x100 taigi vienas komplektas tavo. kaina irgi yra. lyg daugiau nieko ir neužsakinėjai?

QUOTE(Sansara @ 2009 02 24, 19:02)
puikiai victor viena syki papasakojo apie du pazistamus fotografus...

vakar prieš miegą dar pagalvojau apie tai... nelogiška. arba tas antrasis tik migla pučia, kad visiškai vat taip "iš akies" ir bilia kuokiais ryškalais/popierium/didinuvu, arba jam tiesiog pasisekė iš kokių kelių tūkstančių variantų kelias nuotraukas padaryti. kitaip būtų paneigta meno, kaip mokslo ir lavinamojo dalyko, idėja. tiesiog uždarom meno mokyklas ir universitetus. steigiam prigimtinių talentų antrankos agentūras. gal aš labai ribotas žmogus, bet vertinu klasikinį meną, kai tapytojai, skulptoriai gilinosi į žmogaus anatomiją, į medžiagas ir dažus. man tai pirmojo fotografo koncepcija. o antrasis... na tokį meną regiu prie Žaliojo tilto...to juodo vamzdžio už 100 tūkst. litų. taip pat galiu išžvelgti dvimečio terlionėje, jei jam leisti pasiterlioti su dažais. gal iš viso darželinukų būrio metų terlionės ir išeis keli išties įdomūs rabai. gal net labai vertingi menine prasme. bet tai bus, kaip liaudis sako, FUKSAS. tokiu fuksų turiu ir aš (kad ir dukros portretas darytas rusiškoje juostoje svema 1988 metų gamybos). bet žiūriu į juos labiau kaip į bajerį, nei kaip į rimtą darbą ir būsimų ieškojimų kryptį.
Atsakyti
gaziulka ne 400 adox norėjo, o 100-inių, man rodos. ar ne taip?
Atsakyti
a tu pyp, nedažiūrėjau. bandysiu pakeisti, kaina man rodos jų panaši, bet jaučiu, kad vakare, bo užsakymo nr namų kompe liko. man matyt 100 be iso prierašo pasirodė kaip pavadinimas. jis ten 125, juosta 135 žodžiu vieni šimtai, tai ir susipainiojau.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 02 24, 06:48)
o ne kad Tu būtum, kada šiukšlės nori?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

kaip sako ms, lotuliukas smile.gif

QUOTE(_ms_ @ 2009 02 24, 07:41)
p.s. man ir malonuma teikia fotografuojant visais "senukais". Bet nemegstu rizikos del galimai prarandamu fotografiju. Siaip ir taip tos rizikos pakankamai.. cia apie laborantus. Pora kartu man buvo apsviete 120 juostele su vilniaus peizazais - teliko keli kadrai tik: Po to viena placia juosta vobscie sugadino ryskinant. Mol per silpnai priklijavo. smile.gif

Del to as net negalvoju fotografuot i spalvota. Bent jau kol kas. j/b darau pats, taigi kaltinti galiu tik save smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 02 24, 09:25)
vakar eksperimentavau su c-41 proceso juostos ryškinimu paprastuoju būdu. paėmiau portra 160 (tik nereikia baimintis, 8 metai kaip A.A. blink.gif ) išfotografavau ir išryškinau. vieną pusę pabandžiau ryškinti beveik standartinį laiką. išėjo vos matomas vaizdas. antrą - dvigubai daugiau, nei tokio nominalo BW (xtol 1+3 20 min.) tai vaizdelis išėjo sakyčiau geras. jei pagrindas būtų skaidrus - butų pats tas. vakare mėginsiu skanuoti. Kam dariau? bendram suvokimui (kad ir c-41 yra sidabro....skaičiau, mačiau skanus, bet pats pabandžiau) ir praktinei naudai. dar turiu gal 8 tokias juostas. galvoju pasikonstruoti vieną daiktą (kamerą tam tikrą). eksperimentams ir konstravimo klaidų nustatymui bus pats tas.

Nori pasakyt, kad c-41 proceso juosta ryskinai xtol'u?

QUOTE(Enija @ 2009 02 24, 09:31)
ar verta juosteles ryškinti namie?  Turiu dar nuo seno bakelius tuos visokius, bet neapsisprendžiu dėl kokybės. Ar jums nesubraižo juostelių tose fotolabėse?

Manau, kad namie subraizysi labiau negu labe. Ypac pradzioje. Namie ryskinam del kitu priezasciu. Pagrindinis manau - proceso kontroliavimas.

QUOTE(andriuska @ 2009 02 24, 13:12)
vat čia viena "baisiausių" juostų - ilford pan (be F), kuri 10 lt kainuoja. dar kompe kaip kompe, bet kai pabandžiau spausti - tai košmaras. 13x18 be ašarų žiūrėti neįmanoma. grūdas kaip gelinio tušinuko taškas. čia iso 100

O man patinka toks grudas. Pats ilfordo dar nebandziau. Nesenai nusipirau nenauju 120 formato forte juostu. Vieni giria, kiti peikia. Niezti nagai isbandyt.

QUOTE(andriuska @ 2009 02 24, 13:40)
aišku, bakelyje yra ne visai tas pats, kadangi klampumas yra kitos. bet principas panašus. skysčiai juda tais pačiais dėsniais. todėl jei bakelį sukti patį (ne spiralę jame) susidarys irgi tam tikras sūkurys, kuris netolygiai paskirstys ryškalą ir ardys laminarinį sluoksnį. todėl centre ir kraštuose bus skirtingo tamsumo negatyvas. todėl aš kaitalioju agitacijos pobūdį: suku spiralę, kilnoju ją aukštyn-žemyn, pateliuškuoju bakelį.

Butent taip ir buvo nesenuose mano pavyzdziuose. Kai pradejau vartyti (o ne sukti) bakeli, problema dingo.

QUOTE(andriuska @ 2009 02 24, 17:58)
gal čia maskė suėdė viską, bet skanuojant histograma tokia siaurutė, kad vos trys trikampiukai slankiojimo telpa.

O man atrodo, kad diapazonas ir buvo labai siauras. Saules nera, panasu i debesuota diena. Neturi kitu pavyzdziu?

QUOTE(andriuska @ 2009 02 25, 08:48)
vakar prieš miegą dar pagalvojau apie tai... nelogiška. arba tas antrasis tik migla pučia, kad visiškai vat taip "iš akies" ir bilia kuokiais ryškalais/popierium/didinuvu, arba jam tiesiog pasisekė iš kokių kelių tūkstančių variantų kelias nuotraukas padaryti. kitaip būtų paneigta meno, kaip mokslo ir lavinamojo dalyko, idėja. tiesiog uždarom meno mokyklas ir universitetus. steigiam prigimtinių talentų antrankos agentūras.

Andriuska, tai buvo truputi hiperbolizuota. Aisku, kad net nezinodamas kuo ryskini nesiryskinsi, nebent tau labai pasiseks. Esme buvo parodyti skirtuma tarp dvieju tipu menininku - vienas viska daro pagal instrukcija, o kitas nelabai paisydamas instrukciju. Stulbinamus rezultatus sugeba parodyti abu. Improvizuotojas, zinoma, ivaldes teorija ir praktika, ir improvizuodamas zino, kuo rizikuoja. Cia tas pats kaip su mano minetom dulkem - noretusi valdyti procesa taip, kad jos butu, kada ju reikia, o ne atvirksciai smile.gif
Atsakyti
Gaziulka, jei nori galiu savo Adox 100 keletą duoti, nes žiūriu, kad jau net galiojimo laikas pasibaigė blink.gif neišfotografavau.. visą laiką laikiau šaldytuve. Exp. buvo iki 2008 08, tai labai blogai nemanau kad bus. Tikrai mielai atiduočiau kelias, nes turiu kokias 6. Reik jas išfotkint, kol visai nesuseno, nusipirksiu naujų biggrin.gif kol kas aprimęs mano fotografavimas, tai tiek greitu laiku nepavyks išfotografuot. o tuo labiau dabar daugiau į iso 400 fotografuoju, nes tamsokas dar vis metas.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 02 25, 09:48)
vakar prieš miegą dar pagalvojau apie tai... nelogiška. arba tas antrasis tik migla pučia, kad visiškai vat taip "iš akies" ir bilia kuokiais ryškalais/popierium/didinuvu, arba jam tiesiog pasisekė iš kokių kelių tūkstančių variantų kelias nuotraukas padaryti. kitaip būtų paneigta meno, kaip mokslo ir lavinamojo dalyko, idėja. tiesiog uždarom meno mokyklas ir universitetus. steigiam prigimtinių talentų antrankos agentūras.

na čia irgi kaip pažiūrėsi, turbūt to "antro" nuotraukos tikrai nėra idealios nei juodos, nei baltos, gal ir ryškumas neidealus (vot įdomu būtų jo foto pamatyt kada g.gif ) ir matyt ne klasikinės... bet tai jo "arkliukas". jis moka tai pateikti įsitikinęs to verte, tai yra vertinama stebėtojų ir visiems nusispjauti ar jis praleidžia ryškindamas 10 min 5 sek 20 laipsnių aplinkoje ar 30 min+/-12 min. 30+ aplinkoje.
ar tau paveikslas, jei patinka tai kas pavaizduota ir tave veža, praranda vertę nuo to, jei sužinai, kad jam nutapyti dailininkas sugaišo 1 naktį, ar 5 mėn?

o ginčas ar tas vamzdis (beje aš mes jį seniai išjuokėm savo šeimoj) menas ar ne ir liks amžinas. man tai jau yra kitas kraštutinumas ir nusipiginimas (nes tiesiog lietuvės charakteris ir požiūris man čia maišo. man atrodo tiesiog išplovė kažkas pigiai pinigus ir tiek blush2.gif Lietuvoje turbūt nedaug meno net klasikinio, vertinamo tokiom sumom... )

sillwio išvada kaip visada teisingiausia thumbup.gif aš malu malu aplinkui, o ateina sillwio ir suformuluoja tai keliais sakiniais thumbup.gif tas vyrų minčių kelio tiesumas mane žavi ir pribloškia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 25 vasario 2009 - 10:24
Žodžiu peržiūrėjau savo juostelių atsargas, tai turiu Adox 100 7vnt. Pasilieku 2, atiduodu 5 (kitos juostos galiojančios ilgai, tai tikrai sunaudosiu pati). Kadangi pasiūliau pirmiausia Gaziulkai, tai jai pirmenybė biggrin.gif jei ji užsisakys ir nenorės mano senstelėjusių, o kas kitas daugiau fotografuojantis norėtų, tai perleisiu 4u.gif nenoriu kad galutinai susentų. Kaip jau sakiau - visą laiką laikytos šaldytuve, neturėtų būt labai negeros.

Bręsta man laikas vėl išimti bakelį iš sandėlio, nes matau, kad ištrūkti iš namų išsiryškinti juostos gerokai sudėtinga. Šį kartą jau nebemakaluosiu iš akies. Perskaitysiu visas andriushkos pamokas ir darysiu kaip reikiant cool.gif Reik gi galų gale normaliai išmokt.
Atsakyti
Sillwio - taip, kodak portra 160 NC paėmiau ir begėdiškai x-tolan sukišau. diena buvo niuroka. gal tai įtakojo. bet aš pamenu ryškinau siaurą monochrominę pagal c-41 ir skanavau planšetiniu. tas pats š.. išėjo. matyt planšetinis nepramuša dorai mask'o ir libdo vat tokį skaitmeninį š.dgrūdį...
Atsakyti
Pupeliukai, as imu visas 5, susitarsim per az mirksiukas.gif

andriuska, tai tada mano lieka tik sliveriai 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti