Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

_ms_, su gimtadieniu? 4u.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 02 23, 09:56)
vėl gi filosofinis klausimas (pirmadienis, matyt). čia kaip su mada. haute couture dažnai nepasiekiama ir ne visiems suprantama. pret-a-porter čia ir dabar. paprasta, funkcionalu, suprantama.  neseniai buvo pateikta nuoroda į Avedono tinklapį su portretais tame tarpe. dauguma jų mano supratimu yra būtent pret-a-porter kategorijos. ir man jie atrodo geriau, nei tie otkutiuriniai, nesufokusuoti, ševelionkė ar dar koks velnias. portretas mano supratimu yra žmogaus atvaizdo įamžinimas ir turi jį parodyuti kaip įmanoma naturaliau. žaidimai su šviesa, poza, fonu, aplinka ir pan. jau yra fotografo, kaip menininko, darbas ir pats modelis (asmenybė) toje nuotraukoje yra antraplanis dalykas. aš save pozicionuoju kaip pret-a-porter fotografą, kaip amatininką, o ne menininką. ambicijas tapti menininku jau seniai palikau praeityje. man nelemta, kad ir kaip stengčiausi. aš tuom neapdovanotas. mano galva menas yra kurti, arba fiksuoti kažką kitaip, nei yra, o fiksuoti jau sukurta taip, kad maksimaliai atitiktų tikrovę yra amatas, meistriškumas, jei norite. ir manau, kad po saule visiems vietos užteks.

tai as suprantu, kad nepretenduoji cia i dideli mena. bet koks tikslas tu zaidimu su sviesa, poza? nu ok, sakai, parodyti zmogu kaip imanoma naturaliau. bet tam reikia zmogu atpalaiduot, uzmegzti santyki, kad zmogus atsiskleistu. tada pats darbas su modeliu (nors man priimtiniau skambetu, santykis su fotografuojamu zmogumi) yra neatsiejama fotografavimo dalis. tie zaidimai su sviesa, fonu ir aplinka siuo atveju vis tiek prisideda prie turinio kurimo. nes "tikrove" kalbant apie zmogu irgi yra reliatyvus dalykas. formos ir turinio vienove visada buvo nemaza vertybe daugelyje meno rusiu. aj, diena kazkaip nesifilosofuoja
Atsakyti
ms, su gimtadieniu ! 4u.gif

Andriuska, nieko naujo iš savo varpinės aš tau nepasakysiu. Kai papasakojai, kokiu tikslu buvo daryti portretai, tai aš tada sutinku su pirmuoju. Manau, draugai bus patenkinti, ypač vyrukas biggrin.gif Antrasis portretas(i) silpnokas ir pats tą supranti. Kadravimas, ryškumo gylio pasirinkimas kliūna.Tai čia būtų viena iš mano pozicijų, tiksliau tariant, bendros pastabos. O jei jau grynai komentuoti iš dar labiau asmeninės, emocinės pusės, tai tokio pobūdžio studijinės nuotraukos man nepatinka, nėra "gyvenimo "jose biggrin.gif "Papozavom smagiai" ir tiek. Žodžiu, neįkvepiančios manęs biggrin.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 02 23, 09:26)
Puriena, turiu ir aš kadrų su Portra 800, iš tų vestuvių kur fotografavau, na man ji patiko, kad bažnyčioje galėjau fotografuoti be blykstės. Na spalvos tikrai nebuvo geltonos, nors negaliu žinoti, nes Procentras, kur spausdinau nuotraukas ima kartais ir pareguliuoja spalvas, kaip jiem gražiau. O geltonos tai tikrai nuo kaitrinių lempučių šviesos. Tokiai šviesai yra specialios spalvotos juostos.

Tikiu, kad tai yra visai nebloga juostelė 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 23 vasario 2009 - 13:11
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 23, 13:37)
_ms_, su gimtadieniu? 4u.gif
tie zaidimai su sviesa, fonu ir aplinka siuo atveju vis tiek prisideda prie turinio kurimo.

gal nelabai gerai supratai, kokias nuotraukas turėjau omenyje sakydamas "žaidimai" bei priskirdamas jas meno, o ne amato/meistriškumo sričiai.
ant geitųjų, skant: http://club.foto.ru/...hoto_id=1272844

http://club.foto.ru/...hoto_id=1259881

na ir pan. kur žmogus, kuris buvo fotografuotas, neturi reikšmės kaip individas, o geriausiu atveju reikšmingos jo anatominės savybės ar gebėjimai. man tai taip pat gražu ir įdomu. bet aš nesistengiu eiti tą kryptim. suvokdamas, kad gerai nepadarysiu, o plagijuoti nesinori, aš šiuo momentu renkuosi kitą kelią. įvaldyti technologinį procesą ir nepriekaištingą, techniškai kokybišką rezultatą. o tada gal ir menininkas manyje prabus. o tai techninio broko pristatymas kaip meno man visuomet buvo juokingas. net dabar prisiminus pirmuosius savo fotošopo bandymus iš š spausti vašką graudžiai juokinga pasidaro.

Puriena ačiū už nuomonę. aš panašiai galvojau, tik dar kiek laikė emocinis ryšis su nuotrauka (vis tik linksmai pasedėjom drinks_cheers.gif ). bet manau laikui bėgant tiek man, tiek bičiuliams tas ryšys dingtų ir liktų tik tai, apie ką parašei tu ir kiti. dažnai kad suprastum reikia tik kito nešališko stebėtojo patvirtinimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 23 vasario 2009 - 13:26
Dar pagalvojau - duotų man kas padaryti tokius studijinius portretus, kaip Andriuskos, tai nė velnio neišeitų. Nesusitvarkyčiau nei su pozom, nei su apšvietimu tuo labiau.
Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2009 02 23, 13:22)
Puriena ačiū už nuomonę. aš panašiai galvojau, tik dar kiek laikė emocinis ryšis su nuotrauka (vis tik linksmai pasedėjom drinks_cheers.gif ). bet manau laikui bėgant tiek man, tiek bičiuliams tas ryšys dingtų ir liktų tik tai, apie ką parašei tu ir kiti. dažnai kad suprastum reikia tik kito nešališko stebėtojo patvirtinimo.

O aš manau, kad tavo emocinis ryšys su nuotraukomis yra daug svarbesnis už mūsų nuomonę, išsakytą jų adresu. Todėl jei tau šios nuotraukos primena jūsų smagų pasisėdėjimą, tai nekreipk dėmesio į mūsų pastabas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 23 vasario 2009 - 13:36
Andriau, man pirma kaip studijinė visai nieko - joje nemažai natūralumo, ypač mergina taip fainai išlindus.. vaikinas atšlijęs, lyg stengtųsi dingti iš kadro. Antra primena tarybinius fotoateljinius portretus - nelabai man.
man šiaip sunku komentuot studijinio tipo fotografijas, tai labai net ir nesikabinėsiu.. nes neišmanau nieko apie tai, ojei pačiai reiktų - nugriūčiau iš siaubo smile.gif
bet sutinku, kad Tavo paties emocinis ryšys su žmonėmis ir situacija yra svarbus smile.gif tiap kad nenurašyk jų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 02 23, 13:22)
gal nelabai gerai supratai, kokias nuotraukas turėjau omenyje sakydamas "žaidimai" bei priskirdamas jas meno, o ne amato/meistriškumo sričiai.
ant geitųjų, skant: http://club.foto.ru/...hoto_id=1272844

http://club.foto.ru/...hoto_id=1259881

na ir pan. kur žmogus, kuris buvo fotografuotas, neturi reikšmės kaip individas, o geriausiu atveju reikšmingos jo anatominės savybės ar gebėjimai. man tai taip pat gražu ir įdomu. bet aš nesistengiu eiti tą kryptim. suvokdamas, kad gerai nepadarysiu, o plagijuoti nesinori, aš šiuo momentu renkuosi kitą kelią. įvaldyti technologinį procesą ir nepriekaištingą, techniškai kokybišką rezultatą. o tada gal ir menininkas manyje prabus. o tai techninio broko pristatymas kaip meno man visuomet buvo juokingas. net dabar prisiminus pirmuosius savo fotošopo bandymus iš š spausti vašką graudžiai juokinga pasidaro.

tai suprantu, kad darai skirti tarp amato/uzfiksuotos tikroves, praktiskai niekaip jos neitakojant ir meno/sukurto (iv.priemonem) vaizdo. siaip sita diskusija tokia pat amzina ir beprasmiska kaip ir apie skaitmenos/juostos privalumus.

Papildyta:
QUOTE(Puriena6 @ 2009 02 23, 13:35)
1. Dar pagalvojau - duotų man kas padaryti tokius studijinius portretus, kaip Andriuskos, tai nė velnio neišeitų. Nesusitvarkyčiau nei su pozom, nei su apšvietimu tuo labiau.

2. O aš manau, kad tavo emocinis ryšys su nuotraukomis yra daug svarbesnis už mūsų nuomonę, išsakytą jų adresu. Todėl jei tau šios nuotraukos primena jūsų smagų pasisėdėjimą, tai nekreipk dėmesio į mūsų pastabas  mirksiukas.gif

1. o as galvoju, kad tai ismokstamas dalykas. parodytu kas - sustatai sviesas taip, toks apsvietimas, taip - kitoks. ir susitvarkytum smile.gif

2. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gaziulka, Puriena - Aciu smile.gif

Andriuska. Mano supratimu Avedonas tikrai ne pret-a-porter, o menininkas (jei jau vartojam tavo savokas). Jo fotografijos - man menines. Beje, gal atrodys keistai, taciau man pasine nuotrauka didesni emocini kruvi turi nei tokie portetai, kaip pas tave (beje man pasines nuotraukos isvis labai patinka, nes paziurek, kaip zmones jose atrodo, kaip akyse viskas atsispindi). As tikrai ne lazdavoju, o nuosirdziai sakau. Tavo tos dvi fotografijos - buitines. Jose emociju nera (primityvios). Sviesos - visiskai nera. O siaip sviesa juk labiausiai per pasamone ir kala (dazniausiai zmogui net to nesuprantant). Bandei siauru DOFu suzaist apie vyro/zmonos santyki. Nu imanoma tai padaryti (nors tai truputi banalokas budas), nu bet tik ne sitaip-pritempiant zodziais. Beje, kadravimas - taip pat nesiziuri man. Tai tiek - trumpai.. nevyniojant nieko i vata.
Atsakyti
-ms- su tortadieniu!
ačiū. skaudi tiesa yra geriau už saldžią apgaulę. toks spyris į užpakalį jei nepargriaus, tai privers judėti smile.gif

o dėl emocinio ryšio - tai jis reikšmingesnis tarp žiūrovi ir foto, o ne fotografo ir jo foto. bo po to ir tūkstančiai žodžių nieko nereikš, kaip tik pritempimą.

Sayonara, ačiū už taiklų apibūdinimą antrai nuotraukai biggrin.gif vis galvojau, ką primena. vėl gi, neatmetu to, kad būtent šis kadras jiems patiks. nedidelė mano praktika rodo, kad paprastai dauguma žmonių neieško kažko super puper nuotraukose ir netgi to nesupranta. jiems pilnai pakanka nuotraukoje matyti save, neišsivėpusi, be raudonų akių, fokuse ir pan.

p.s. vokiečių užklausiau ryte - atsakymo dar nėra. gal užgavėnes švenčia?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 02 23, 16:02)
Sayonara, ačiū už taiklų apibūdinimą antrai nuotraukai biggrin.gif  vis galvojau, ką primena. vėl gi, neatmetu to, kad būtent šis kadras jiems patiks. nedidelė mano praktika rodo, kad paprastai dauguma žmonių neieško kažko super puper nuotraukose ir netgi to nesupranta. jiems pilnai pakanka nuotraukoje matyti save, neišsivėpusi, be raudonų akių, fokuse ir pan.

p.s. vokiečių užklausiau ryte - atsakymo dar nėra. gal užgavėnes švenčia?

būtent smile.gif
kartais stebiuosi, kokios mūsų akimis š.. foto kitus mirtinai sužavi..smile.gif
bt juk tai natūralu. pvz., mane bet kas megztas rankomis žavi, nes nemoku to daryti ir nieko apie tai nesuprantu, o išmegztas Mikimauzas man apskritai atrodo meno viršūnė biggrin.gif
Atsakyti
Na štai, rodau. Grūdas didokas. Kas įtakoja grūdą ryškinant? Pats ryškalas - parašyta - duoda mažą grūdėtumą.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 23 vasario 2009 - 18:50
Andriuska - aciu wink.gif Nepriimk mano zodziu uz tiesa - tai tik mano nuomone smile.gif

Puriena, kokioje temp ryskinai? Keistas man tas grudas. Itariu skenavima, kai sarpo uzvarvolina ant auto. Bet tik spejimas. Jei duotum juosteles gabaliuka, ant savo skanerio pabandyciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 23 vasario 2009 - 20:03
Ryškinau 20 laipsnių tempoje. Tik jau skalavau tai iš akies temperatūroje - tipo 20 g.gif Ir man tas grūdas keistas. Skano talpa gan didelė, bet nuotrauką vos vos padidinus, tas "grūdas" virsta kažkokiais pikseliais.
Įdomu, aišku, būtu pabandyti tavuoju skaneriu. Na kada nors, prie progos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 23 vasario 2009 - 20:26