Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

Gaziulka, parodyk nuotraukyčių su 800 jautrumo juostele mirksiukas.gif

ms, klausimuks - ką darai su dideliu kiekiu jb nuotraukų - ar spausdini iš skanų, ar vistik viską po didintuvu g.gif
Pas Andriuską pamatėm kaip super atrodo nuotrauka, padaryta klasikiniu būdu. Bet dabar gi skaitau R. Požerskio interviu, kad jis dažnai skanuoja savo negatyvus, sutvarko ir neša spausdinti. Ir dėl kokybės negali neprikibt g.gif Aš po mūsų meeto kžkp nusivyliau savimi - galvoju :ar verta man fotkinti į jb juostelę, jei neturiu didintuvo?
Atsakyti
puriena, 99 proc nuotrauku skenuoju skaneriu ir tik tada spausdinu. Su didintuvu pazaidziu pora kartu i metus smile.gif
Atsakyti
Na, mane tai nuteikia optimistiškai biggrin.gif Bet gi aš buvau išfotkinus pirmą savo jb ir siunčiau nuotrauką mainams. Oi, kaip vaizdas monitoriuje skyrėsi nuo vaizdo popieriuje pastarojo nenaudai, žinoma. Nešiau spausdint, koregavau, vėl nešiau. Na nebuvau patenkinta.. Spausdino Fotopro - kiečiausi Kaune biggrin.gif Skanuoja tai ten labai kokybiškai - negaliu skųstis.
Tai aš vis mastau, po to nemastau ir vėl mastau apie didintuvą... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 22 vasario 2009 - 16:11
ta 800 mano flickr'e gali pasiziuret, pasirink folderi 'musu kaledos', apsvietimas darzelyje tikrai neblizgejo.

http://www.flickr.co...21879@N06/sets/
Atsakyti
Pažiūrėjau, Gaziulka. Čia turbūt tas geltonumas nuo kaitrinių lempų, ane? Išlaikymo užteko turbūt, tik kad spalva intensyviai geltona. Na taip, ir pas mus darželyje labai prastas apšvietimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 22 vasario 2009 - 17:02
QUOTE(Puriena6 @ 2009 02 22, 16:36)
Pažiūrėjau, Gaziulka. Čia turbūt tas geltonumas nuo kaitrinių lempų, ane? Išlaikymo užteko turbūt, tik kad spalva intensyviai geltona. Na, taip ir pas mus darželyje labai prastas apšvietimas.

islaikymo siulomo, jeigu gerai prisimenu, ne visur uzteko, kzk ten manual kombinavau. geltonumas nezinau, gal ir nuo lempu, nes ta kur lauke kopose su ta pacia juosta, ir nieko.zdz, tuo metu buvau nusivylusi ta uosta, nes spalvu kokiu tikejausi, nepamaciau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 22 vasario 2009 - 16:56
Puriena. Kauno fotopro man nepatiko. t.y. nepatiko spausdinimas.
o del didintuvo - nezinau ka patart. Jei abejoji - tai nepirk. Nes pabandysi viena karta i po to vieta uzims. (o kaip skalbimo masina? veikia? smile.gif )

Gaziulka (nu bet ot nickas smile.gif ) ir as naglai perziurejau visas tavo nuotraukas bigsmile.gif O tu bandei tas "geltonas" nuotraukas ant autoleveliu pavaryt? Man kartais labai patinka taip padurniuot. Nuotrauka atsidarai, tada autolevels... ir uzdarai. Ir px tie visi pustoniu pustoniai ir atspalviu atspalveliai biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 22 vasario 2009 - 17:34
QUOTE(_ms_ @ 2009 02 22, 17:14)
Gaziulka (nu bet ot keistas/juokingas nickas smile.gif ) ir as naglai perziurejau visas tavo nuotraukas  bigsmile.gif

nu jo, gan naglai susipazinai su manim artimiau, bet gi pati leidau tongue.gif smile.gif . o ant nick'o nevaryk, nuo gazeles cia - gal kai zinai kilme, nera toks juokingas cool.gif

puriena, as dar tokios keistos paslaugos noriu ax.gif prisimeni, pries simta metu siuntei man ta Elzes plugin'a? gal netycia dar surastum savo pasto dezutej i koki maila man siuntei g.gif (zebroj lyg tai gavosi pagaliau). nes as tik tam reikalui ja panaudojau, o dabar neprisimenu net vartotojo vardo. o reiktu, bo visus windowsus man cia pakeite kartu su PS, tai noriu vel ta plugina is ten istraukt 4u.gif

del didintuvo, tai mano upa man tik nervus gadina paskutiniu metu. jeigu pirksi, pirk gera.

Papildyta:
QUOTE(_ms_ @ 2009 02 22, 17:14)
O tu bandei tas "geltonas" nuotraukas ant autoleveliu pavaryt? Man kartais labai patinka taip padurniuot. Nuotrauka atsidarai, tada autolevels... ir uzdarai. Ir  px tie visi pustoniu  pustoniai ir atspalviu atspalveliai  biggrin.gif biggrin.gif

bandziau, tie autoleveliai pirmoji pagalba, kad wb ar spalvos kokios nuplaukusios. bet tada ate (as kulturingiau pasakysiu tongue.gif ) visa spalvotos uostos specifika, kaip as ja isivaizduoju.
Atsakyti
tai suprantu, kad gaziulka nuo gazeles. Cia jus, gaziulka su andriuska, nicku konstruktoriai lotuliukas.gif

juostos specifika? kaip cia tau buitiskiau paaiskint... nu labai retas atvejis butu, kad ji ta specifika prarastu.. nes ji "savyje" visai kitoki... galingesni... pacios spalvos potenciala turi. Juostos spalva - tai Spalva, o skaiciaus - tai "tipo spalva". Is juostos spalvos daugiau ispest galima, nei is skaiciaus. Juosta spalva jau turi savyje, o skaitmena ja tik speja biggrin.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 22, 19:46)
nu jo, gan naglai susipazinai su manim artimiau, bet gi pati leidau  tongue.gif  smile.gif . o ant nick'o nevaryk, nuo gazeles cia - gal kai zinai kilme, nera toks juokingas cool.gif

bandziau, tie autoleveliai pirmoji pagalba, kad wb ar spalvos kokios nuplaukusios. bet tada ate (as kulturingiau pasakysiu tongue.gif ) visa spalvotos uostos specifika, kaip as ja isivaizduoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 22 vasario 2009 - 18:06
Gaziulka, radau , kad siunčiau į zebra. Bet ten lyg keli tie bandymai buvo ir neprisimenu ar būtent į zebrą gavai? Adresas tai buvo gaziulka@zebra.
O Gaziulkos nickas tai mūsų šeimoje labai populiarus biggrin.gif Ypač vaikai dažnai vartoja biggrin.gif O anądien vartau žurnalą - Austėja rodo nuotrauką ir klausia :čia Gaziulka? lotuliukas.gif

ms, aišku, kad man dar nereikia didintuvo. Ir tavo patarimas labai logiškas. Man patirtis jb fotografijoje nulinė. Tik labai jau sužavėjo nuotraukos tada pas andriuską. Aikčiojom ten visos ir dabar aš vis padūsauju sau biggrin.gif
Skalbimo mašina veikia, meistras išvalė, viskas o.k. Labiausiai rūpi, ką juostos skanuose pamatysiu rolleyes.gif
Atsakyti
nezinojau, kad mano nick'as toks populiarus biggrin.gif

Puriena, aciu, bandysiu veliau atkapstyt.
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 02 22, 10:38)
silwio. Su leica nuotraukos nepasidarys NE KARTO geresnes lyginant su zorkiu smile.gif Ne tame esme. As su savo skaitmenine muiline esu padares tokiu kadru, kad zmones ziuri ir sako: gerai ta tavo leica fotografuoja.
Sakai zmones, pirkdami leicas nera pragmatiski ir racionalus? Zinoma, pragmatiskiau ir racionaliau yra pirkti nikono ir canono plastasinius gabalus uz 3000k, kurie po metu ar pusantru ne puses savo kainos nebekainuoja. Arba tureti zorki 100 kartu pigesni, kuris  gal veiks rytoj, o gal nebe. O gal nutrauks juostele, o gal ne. Ar turesi kadrus, ar ne.  As fotografuoju sau - TURETI , o ne - TYRINETI, ar BANDYTI ir ISMESTI.

smile.gif nebandau įrodyti tau, kad leicas perka tik snobai, kurie nusipirkę naują leica jos net iš dėžutės neišima - nuvertės smile.gif Ačiū dievui dar yra ir tokių kaip tu, fotografuojačių jomis.

Kiek kartų tau zorkis ar fedas suplėšė juostą? Įdomu labai. Gal aptarnavimui buvo laikas?

Dėl canono ir nikono plastmasės gabalų atskira tema - bet kuris vestuvių fotografas tau paaiškintų plačiau šiuolaikinės plastmasės privalumus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 22 vasario 2009 - 18:56