Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(_ms_ @ 2009 02 21, 07:51)
bokeh ne nuo kameros priklauso,o nuo objektyvo. Rasoma, kad tos pacios leicos summicron nuo summilux jau skiriasi. Summiluxo nepbandziau, nezinau. O summicronas graziai plukdo. Kodel nezinau, bet daugiausia senesniu modeliu objektyvai graziau paisalioja. Gal del kosntrukcijos, gal del to stiklo sudeties.... Konkreciai kodel, gal andriuska pasakys smile.gif

tiek tai suprantu smile.gif gal tik netiksliai ten klausima suformulavau. o "kodel" man nesvarbu, svarbu, kad graziai. o ant leicos ne leicos objektyvai tinka g.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 02 21, 08:47)
ne-a, nepasakysiu. leikos fetišas man nesuprantamas. akies dar neišlavinau, kad galėčiau pagal nuotrauką pasakyti, kokiu objektyvu daryta. man visuomet atrodo mistika, kai kokiam forume kas nors atspėja, kokiu aparatu/objektyvu daryta nuotrauka (visuomet įtariu, kad tas spėjikas pažįsta fotografą arba pasiskaitė kur nors, kokia technika jis fotografuoja ir tuomets "spėja").

o as va jau kelinta karta pastebiu skirtuma. gal tas kur buvau idejus, ne pats geriausias pvz, bet macius ir dar grazesniu, ir kzk tais atvejais kai atkreipdavau i tai demesi, tai budavo leica. todel ir susidomejau. nu tiek to, paziurejau vakar jos kaina ebay, tai biski apsiraminau dry.gif
Atsakyti
tai pacio leicos kunelio kaina.. tai dar .. bet jos objektyvu... tai ten toks miskelis smile.gif o jie realybeje tokie miniatiuriniai, mazuciai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 21 vasario 2009 - 14:08
QUOTE(BN @ 2009 02 21, 12:49)
As paskutiniu metu ziurejau Avedono portretus cia

ačiū. tai ko reikia.

dėl leikos - kiek pamenu, tai lygtais ten M39, paprastas 39mm skersmens sriegis. tai gali paimti rusišką fedą ir kokį leicos originalų objektyvą. bus BEVEIK tas pats. beveik, nes optine prasme gausi tą patį, o vat kaip su viskuom kitu (išlaikymai ir pan.) tai neaišku.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 02 21, 15:12)
dėl leikos - kiek pamenu, tai lygtais ten M39, paprastas 39mm skersmens sriegis. tai gali paimti rusišką fedą ir kokį leicos originalų objektyvą. bus BEVEIK tas pats. beveik, nes optine prasme gausi tą patį, o vat kaip su viskuom kitu (išlaikymai ir pan.) tai neaišku.

Prieskarinese leicose buvo M39, veliau - bajonetas. Pirmieji fedai ir zorkiai, nukopijuoti nuo prieskarines leicos, taigi ten tas pats M39. Netgi objektyvus didzioji tevyne sekmingai nukopijavo smile.gif Del leicos fetiso su tavim sutinku. Del leicos kokybes nesiginciju ir seile vis varvinu, bet kaina yra nerealiai auksta. Panasiai kaip ir su rollei'um.
As savo zorkiu labai patenkintas. Jeigu aparatas gerai priziuretas ir nesenai po serviso - pilnai vertas uz ji prasomu pinigu. Netgi manau, kad parduodami jie siuo metu pigiau, negu jie yra verti. Praeis keletas metu, rusai pasizais su canon'ais ir nikon'ais, supras, kad patys turi neprastos technikos, tada kainos pakils.

Sveiki visi. Parsibeldziau is komandiruociu pagaliau.
Atsakyti
Andriuska, smagu kad tiko. paziurejau del kitu linku - vargu ar idomus, labiau bendri portretiniai patarimai. Pati apie portretus klausysiu kita savaitgali.
Beje, jei Avedonas tiko, siulau paaukot kiek laiko ir nuvaryt i Akropolio (Vilniaus) baltu lanku knygyna - ana sestadieni varciau Avedono "In the American West" (ar kaip ten) popierini leidini - kaina arti 300, bet koks geris blush2.gif ax.gif wub.gif Ir dar popieriuj... Zodziu, jau zinau kokia knyga noriu gaut gimtadiniui dovanu (ar kuria kita proga). Beje, bet kurios labai noreciau ax.gif
Atsakyti
kzk net nepatogu rasyti, bet parasysiu smile.gif

_ms_, dar karta perziurejau tavo psl - nu man kazkokia susizavejimo tavim (tiksliau, tavo fotografijom biggrin.gif ) stadija. toks gebejimas is "nieko" padaryt gera nuotrauka... patiko, kad jautru, dinamiska. ir tos kompozicijos lyg ir klasikines, bet kartu tokiu svieziu zvilgsniu pamatyta. kiek metu fotografuoji?
Atsakyti
tu www ziuri, ar kudroj ms ir kuinuzi garbanota? (www as pamirsau, kad toki turiu jau biggrin.gif )

kiek metu fotografuoju? nezinau.. tokiom bangom. viena banga buvo kai buvau mazesnis, t.y. 12-17 m. o kita atrodo nuo 2005 m. Ir nuo pat pradziu neziurejau i fotografija, kaip dabar iprasta/madinga ziureti. Man ji - tai kiti potyriai, kita paskirtis, kitos priemones, kitos mintys.. be kompromisu.. todel ir sunkoka kartais su kitais bendraut ta tema biggrin.gif doh.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 21, 22:40)
kzk net nepatogu rasyti, bet parasysiu smile.gif

_ms_, dar karta perziurejau tavo psl - nu man kazkokia susizavejimo tavim (tiksliau, tavo fotografijom biggrin.gif ) stadija. toks gebejimas is "nieko" padaryt gera nuotrauka... patiko, kad jautru, dinamiska. ir tos kompozicijos lyg ir klasikines, bet kartu tokiu svieziu zvilgsniu pamatyta. kiek metu fotografuoji?

Papildyta:
silwio, andriuska... as tikrai nesigincyciu del tariamo leicos fetiso (nekalbu apie paauksuotas, jubiliejines ar progines, o apie paprastutes). Fotografavau ir su zorkiu ir su fedu ir su leica. Savo nuomone turiu ir tingiu irodineti. Pabandykit ir jus smile.gif per koki myta galesiu leica duoti pazaist. ilgai nereikes laukt atsakymo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 21 vasario 2009 - 21:56
QUOTE(_ms_ @ 2009 02 21, 22:07)
silwio, andriuska... as tikrai nesigincyciu del tariamo leicos fetiso (nekalbu apie paauksuotas, jubiliejines ar progines, o apie paprastutes). Fotografavau ir su zorkiu ir su fedu ir  su leica. Savo nuomone turiu ir tingiu irodineti. Pabandykit ir jus smile.gif per koki myta galesiu leica duoti pazaist. ilgai nereikes laukt atsakymo biggrin.gif

_ms_, leicos kokybės ir kitų privalumų bent jau man gali neįrodinėti. Niekada neabejojau, kad leica yra leica. Tik va kaina jos neadekvati. Taip, daugeliu atvejų tai kolekcinė vertybė ir įdėti pinigai tikrai neprapuls (nors leicų niekas neparduoda smile.gif ), bet jeigu žiūrėt pragmatiškai, tai nuotraukos nepasidarys geresnės lygiai tiek kartų, kiek kartų leica yra brangesnė už pvz. zorki. Deja žmonės ne visada pragmatiški ir racionalūs. Toks esu ir aš. Leicą kada nors įsigysiu, bet labiau kaip kolekcinę vertybę, o kol kas telieka ji svajone smile.gif
Atsakyti
ir www, ir kudroj mirksiukas.gif
Atsakyti
andriuska, tai kūdrietis pasuoja, sakė, gal kitą kartą prisijungs..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 02 22, 09:11)
andriuska, tai kūdrietis pasuoja, sakė, gal kitą kartą prisijungs..smile.gif

pirmadienį siunčiu galutinį užsakymą. kainodarą perpratai?
Atsakyti
silwio. Su leica nuotraukos nepasidarys NE KARTO geresnes lyginant su zorkiu smile.gif Ne tame esme. As su savo skaitmenine muiline esu padares tokiu kadru, kad zmones ziuri ir sako: gerai ta tavo leica fotografuoja.
Sakai zmones, pirkdami leicas nera pragmatiski ir racionalus? Zinoma, pragmatiskiau ir racionaliau yra pirkti nikono ir canono plastasinius gabalus uz 3000k, kurie po metu ar pusantru ne puses savo kainos nebekainuoja. Arba tureti zorki 100 kartu pigesni, kuris gal veiks rytoj, o gal nebe. O gal nutrauks juostele, o gal ne. Ar turesi kadrus, ar ne. As fotografuoju sau - TURETI , o ne - TYRINETI, ar BANDYTI ir ISMESTI.

QUOTE(sillwio @ 2009 02 22, 00:30)
_ms_, leicos kokybės ir kitų privalumų bent jau man gali neįrodinėti. Niekada neabejojau, kad leica yra leica. Tik va kaina jos neadekvati. Taip, daugeliu atvejų tai kolekcinė vertybė ir įdėti pinigai tikrai neprapuls (nors leicų niekas neparduoda smile.gif ), bet jeigu žiūrėt pragmatiškai, tai nuotraukos nepasidarys geresnės lygiai tiek kartų, kiek kartų leica yra brangesnė už pvz. zorki. Deja žmonės ne visada pragmatiški ir racionalūs. Toks esu ir aš. Leicą kada nors įsigysiu, bet labiau kaip kolekcinę vertybę, o kol kas telieka ji svajone smile.gif

Atsakyti