Puriena, sveikinu
pas mane iki šiol tas kvapas tulike jaučiasi nors ir ne pirmas kartas buvo
sillwio, matai?? ne tik man tas kvapas vaidenasi
QUOTE(sayonara @ 2009 02 20, 15:49)
andriuska, fotoimpekso kataloge adox 50 chs 10 vnt rašo, kad kainuoa 28,60. tai su visais siuntimais išeitų vieneto kaina mažiau negu 10 lt ar ne? nes to kūdriečio sąlyga yra tokai - kd vnt kaina neviršytų 10 lt nebežinau, kaip čia skaičiuot.. help
nu kad man gavosi 14,7 lt (nebent čia kainą jau su PVM parašei, tada biški mažiau). imi kainą be pvm ir padaugini iš 0,47. tada pria gauto rezultato pridedi kainą be pvm. vat ir gauni maždaug galutinę kainą eurais. tas koeficientas 0,47 bus mažesnis,jei daugiau prekių bus, bo siuntimo mokestis į daugiau dalių dalinsis. bet labai nežymiai, bo jis tik 20 eu.
Puriena - sveikinu mano galva geriausia vieta ryškinti yra vonios kambarys su tuliku, bo viskas po ranka: ir vanduo, ir kanalizacija. ir grindys atsparios drėgmei
Papildyta:
dėl kvapo - tai seleninį tonerį pabandykit. amoniakas grynas su kažkuom. kaip kvėptelėjau, galvojau plaučiai per tiesią žarną iškris
p.s. reik gamintojams pasufleruoti moteriškajai rinkai gaminty reaktyvus su pušų arba jūros kvapais, kad oro gaiviklį atstotų.
Ačiū, brangieji, už sveikinimus Tikiuosi pirmas kartas nekainuos tiek kiek skalbimo mašina
Andriuska, tu minėjai, kad chemikalai gali sugadinti keraminę dangą kriauklėje ir t.t. O katilinėje pas mane skardinė kriauklė, patogus stalviršis, tai aš ten ir ryškinau. Bet vistik reikėjo man bakelį įstatyti į dubenį, kad prabėgę chemikalai nebėgtų nuo stalviršio žemyn.
Papildyta:
Cha, neblogai būtų Buvo mintis, kad reikės ryškinti su kava. Neseniai Foto žurnale skaičiau, kaip tai daroma. Viskas iš natūralių, nekenksmingų moterims ir skalbimo mašinoms medžiagų
Andriuska, tu minėjai, kad chemikalai gali sugadinti keraminę dangą kriauklėje ir t.t. O katilinėje pas mane skardinė kriauklė, patogus stalviršis, tai aš ten ir ryškinau. Bet vistik reikėjo man bakelį įstatyti į dubenį, kad prabėgę chemikalai nebėgtų nuo stalviršio žemyn.
Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2009 02 20, 15:29)
p.s. reik gamintojams pasufleruoti moteriškajai rinkai gaminty reaktyvus su pušų arba jūros kvapais, kad oro gaiviklį atstotų.
Cha, neblogai būtų Buvo mintis, kad reikės ryškinti su kava. Neseniai Foto žurnale skaičiau, kaip tai daroma. Viskas iš natūralių, nekenksmingų moterims ir skalbimo mašinoms medžiagų
QUOTE(andriuska @ 2009 02 20, 15:29)
nu kad man gavosi 14,7 lt (nebent čia kainą jau su PVM parašei, tada biški mažiau). imi kainą be pvm ir padaugini iš 0,47. tada pria gauto rezultato pridedi kainą be pvm. vat ir gauni maždaug galutinę kainą eurais. tas koeficientas 0,47 bus mažesnis,jei daugiau prekių bus, bo siuntimo mokestis į daugiau dalių dalinsis. bet labai nežymiai, bo jis tik 20 eu.
Puriena - sveikinu mano galva geriausia vieta ryškinti yra vonios kambarys su tuliku, bo viskas po ranka: ir vanduo, ir kanalizacija. ir grindys atsparios drėgmei
Papildyta:
dėl kvapo - tai seleninį tonerį pabandykit. amoniakas grynas su kažkuom. kaip kvėptelėjau, galvojau plaučiai per tiesią žarną iškris
Papildyta:
niek nesuprontu su tom kainom ir jų skaičiavimo metodika tai vadinasi jis neužsisakinės, jei virš 10 lt vienetas jei netingi ir turi su manim kantrybės, gal gali paskaičiuoti kaip įmanoma tiksliau, kaip ten gaunasi, nes aš tikrai per mažų smegenų, kad suprasčiau, kodėl Tu ten daugini ir dar daugini
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 21, 00:07)
NORIU paklausti, ar toks boken grynai leicos? ar kt kameru toks buna
bokeh ne nuo kameros priklauso,o nuo objektyvo. Rasoma, kad tos pacios leicos summicron nuo summilux jau skiriasi. Summiluxo nepbandziau, nezinau. O summicronas graziai plukdo. Kodel nezinau, bet daugiausia senesniu modeliu objektyvai graziau paisalioja. Gal del kosntrukcijos, gal del to stiklo sudeties.... Konkreciai kodel, gal andriuska pasakys
QUOTE(Puriena6 @ 2009 02 20, 16:35)
Andriuska, tu minėjai, kad chemikalai gali sugadinti keraminę dangą kriauklėje ir t.t.
labiau kalbėjau apie emaliuotą dangą. keramikai kažin ar kas atsitiks (nebent tarpuose tarp plytelių esančiam glaistui). o vat emalis gali pakeist spalvą. gali, bet nebūtinai taip įvyks. jei po darbo gerai sutvarkysite vietą - gerai nuplausite vandeniu - viskas bus o.k. aš jau virš dviejų matų pilu viską unitazan ir skalauju vonioje. ir nieko. o namuose kai paauglys buvau vonią buvau sugadinęs. pats nesuprantu kaip. padžioviau virš jos juosteles, nuo jų vanduo nuvarvėjo ir toj vietoj liko melsva dėmė. bet tada gal nebuvau gerai praplovęs ar šiaip kas. dabar, kaip minėjau, jokių pasekmių nematau. bet ir rūpsetingesnis pasidariau. ryškinimo metu bakelis pas mane stovi vonelėje (galite kačių tulikus pritaikyti). ir jei kas išsitaško, tai ir lieka tenai.
QUOTE(sayonara @ 2009 02 20, 17:58)
niek nesuprontu su tom kainom ir jų skaičiavimo metodika tai vadinasi jis neužsisakinės, jei virš 10 lt vienetas jei netingi ir turi su manim kantrybės, gal gali paskaičiuoti kaip įmanoma tiksliau, kaip ten gaunasi, nes aš tikrai per mažų smegenų, kad suprasčiau, kodėl Tu ten daugini ir dar daugini
Vatsonai, tai elementaru (bent man taip atrodo ). kainą sudaro tokie elementai: kaia, PVM, siuntimo mokestis ir paypalo mokestis pardavėjui. taigi, jamam pliką kataloginę kainą ir prie jos dedam viską kitą. o tą viską kitą aš skaičiuoju taip: sudedu PVM, siuntimo mokestį ir paypalo mokestį ir padalinu iš kataloginės kainos. taip gaunu kiek prie vieno kataloginės kainos euro reikia pridėti visų tų kitų mokesčių. pagal aną sąskaitą paskaičiavus gaunasi, kad prie 1 eu kataloginės kainos reikia dėti 0,47 eu: 19 centų PVM, 4,7 ct paypalo ir 22,3 ct siuntimo mokesčio (na panašiai taip ir gaunasi - 100 eu kataloginė kaina ir 20 eu siuntimas, tai 1 eu tenka 0,20 eu...apvalinant matyt centai pasikraipė). eurokursą apvalindamas skaičiuoju 3,5 lt už 1 eu, nes paypalas nepripažįsta lietuvos banko korso (praėjusį kartą paskaičiavo net 3,7 lt, dėl ko patyriau virš 20 lt nuostolį). sistema veikia taip: kuo brangesnį pirkinį darai - tuo didesnę siuntimo dalį sumoki (socdeminis proporcingumo principas kelt didesnę naštą turtingiesiems ) ir kuo daugiau pirkinių/pirkėjų yra - tuo labiau mažėja siuntimas skaičiuojant vienam eurui (PVM ir paypalas nesikeičia, nes yra ne tvirta suma, o procentinė konstnta).
aš nesu matematikas ar finansininkas, todėl nepretenduoju į modelio teisingumą. jei kas matote klaidų - pasakykit. tikrai nesiekiu iš to daryti biznio.
QUOTE(_ms_ @ 2009 02 21, 08:51)
Gal del kosntrukcijos, gal del to stiklo sudeties.... Konkreciai kodel, gal andriuska pasakys
ne-a, nepasakysiu. leikos fetišas man nesuprantamas. akies dar neišlavinau, kad galėčiau pagal nuotrauką pasakyti, kokiu objektyvu daryta. man visuomet atrodo mistika, kai kokiam forume kas nors atspėja, kokiu aparatu/objektyvu daryta nuotrauka (visuomet įtariu, kad tas spėjikas pažįsta fotografą arba pasiskaitė kur nors, kokia technika jis fotografuoja ir tuomets "spėja").
aišku, konkrečiam pvz. bokeh neblogas, ben man nepatinka. raibuliukai gerai ir gražu, kad nesimato "veržlių" - pvz. canono 50/1.8 tokioje nuotraukoje būtų konkrečios penkiakampės "veržlės" bo diafragmos lapalių mažai ir skylę jie formuoja neapvalią. bet vat iš šakų ar žolės stiebų pasidarę sliekai man nelabai. aišku, geriau nei tuo atveju, kai bokeh susidvejinęs būna. bet jei tai būtų spalvota foto, tai manau, kad nelabai toje vietoje.
tai dėl užsakymo. kaip supratau "kudrietis" pasuoja (bet kaip jis tikėjosi kaina mažiau nei 10 lt, kai ten kataloge kaina 2,8 eu, kas savaime jau 9,8 lt ir tai, ar kartais ne be PVM čia kaina) o apie siuntimą nepagalvojo?).
-ms- laukiu apsisprendimo
ir laukiu bendrų pastabų dėl skaičiavimo. laukiu iki pirmadienio, tada siunčiu galutinį užsakymą, kai pateiks suformuotą invoisą paskelbsiu patikslintas kainas atsižvelgdamas į prekių kiekio pokyčius ir pastabas dėl skaičiavimo.
p.s. gal kas kur yra išsisaugojęs kokią nuorodą į portretus? reikia tipo studijinio, klasikinio vyro portreto pvz.
kalbam apie siaurą ir efke IR 820?
neatsakei į mano klausimą dėl juostos ir filtro suderinamumo. filtaras pasirodo iš viso 720 nm. ar nepersišvies juosta?
neatsakei į mano klausimą dėl juostos ir filtro suderinamumo. filtaras pasirodo iš viso 720 nm. ar nepersišvies juosta?
taip, kalbam apie siaura ir ta efke.
Del klausimo - tai konkreciai nezinau
Del klausimo - tai konkreciai nezinau
QUOTE(andriuska @ 2009 02 21, 12:23)
kalbam apie siaurą ir efke IR 820?
QUOTE(andriuska @ 2009 02 21, 08:47)
p.s. gal kas kur yra išsisaugojęs kokią nuorodą į portretus? reikia tipo studijinio, klasikinio vyro portreto pvz.
As paskutiniu metu ziurejau Avedono portretus cia
Dar
http://photo.net/learn/portraits/
http://www.portrait-photos.org/
O namu kompe ir daugiau linku turiu, gal tada vakare imesiu.
Jei ka rasi gero - pasidalink