Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

andriuska.
taip, pamenu nustatymus, nes kai i juosta fotografuoju, tai pilnai manual nustatymai. O juos kazkaip visus atsimenu.

Pirmoje fotoje (kur vaidulia) - 90 mm 5,6
Antroje fotoje (kur mano Ignas) - 50 mm 5,6
Atsakyti
a čia siaura? tai ašai labai arti tiesos (antros foto net ir visai pataikiau smile.gif ). o jei plati - tai tada jo....spėjimas buvo neblogas, bet klaidingas.

tiesa, ar atkreipėt dėmesį, kad bandysiu užsakyti adolux aph09 ryškalą? rašo - kad legendinio rodinalo formulė. vienas privalumų, kad iš 0,5 litro galima ryškinti iki 350 juostelių, o kaina be pridėtinių mokesčių tik 5 eu blink.gif esu girdėjęs tik gerus žodžius apie rodinalį. noriu pabandyti, kaip 2 ml koncentrato į bakelį ryškins juostas. dar kas fiksažą tokį atrastų - tai ryškinimo procesas būtų kaip toj reklamoj "kiek kainuoja ryškinimas? - a nieko nekainuoja" smile.gif
Atsakyti
siaura juostele smile.gif Siaip 50mm nuo 80 mm skiriasi smile.gif

Atsakyti
50 siauroje nuo 80 plačioje kampu nesiskiria, todėl ir laikomi standartiniais, kiek aš suprantu. jei mano žinios klaidingos, tuomet prašau pataisyti. jei čia dėl to, kad nepadariau prierašo, tai matyt per aplaidumą. bet manau, kad tikrai galima suprasti, bo siauroje 80 mm objektyvų nesu girdėjęs, ten labiau paplitę fokusiniai 70 mm, 100 mm ir 135 mm. 80 mm, 120 mm ir 150 mm yra 6x6 prerogatyva. rašiau man labiau priimtinu formatu, kadangi siaura juosta jau daugiau, kaip metus nefotografuoju. o tai mano juostiniame gyvenime beveik pusė laiko.

p.s. man žiauriai patinka diskutuoti. kai kas gali pamanyti, kad mes ginčijamės bandydami kažką įrodyti, bet taip juk nėra? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 20 vasario 2009 - 09:27
as tai nezinau, ka tu girdejes, o ko ne. o tu galvojai, kad as formata specialiai apkarpiau? smile.gif
Atsakyti
ANDRIUSKA, AČIŪ.
tai man dar Rollei RETRO 400 3 vnt pabandymui prašyčiau įtraukti smile.gif 4u.gif
derinu su kūdriečiu, ar jam tinka adox 50 kaina.
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 02 20, 10:35)
as tai nezinau, ka tu girdejes, o ko ne. o tu galvojai, kad as formata specialiai apkarpiau? smile.gif

a kas jus, fotografus, supras? iš šonų neekponuotus kraštus paliekat, iš viršausir apačios - ne... esu matęs, kad su visa perforacija ir užrašais deda, kad su tarpkadriniais ir šonais, kad trikampiukai haseliniai būtų ir kad niekam abejonių nekiltų, kad čia šedevras, nes haseliu fotografuota. dabar dar vieną būdą sužinojau. taip vat ir plečiu akiratį. už ką didelis ačiū.

tiesa, buvau labai maloniai nustebęs, kad ir tamsta kažkada pilotę turėjai drinks_cheers.gif

SAYONARA - o.k. įtrauksiu ir palauksiu. sugalvojau vieną IR pabandyti.
Atsakyti
biggrin.gif
Ka reiskia "kas jus fotografus"? o tu saves fotografu nelaikai? ar kazko nesupratau? smile.gif
Del krastu. palikciau as visus krastus, jei tik skeneris leistu.. bet kad leidzia tik soninius krastelius. Nes man patinka naturalus juostos remelis. Siaip veliau, jei darau normaliai, tai apkerpu be tu krasteliu smile.gif

drinks_cheers.gif Del pilotes biggrin.gif turejau ir pilote, ir kauke su skyle ir elektros kabelio tardymui ir t.t. ir t.t. biggrin.gif biggrin.gif

su uzsakymu manes dar palaukit. Tuoj sufomuluosiu. noresiu IR, rollei... tik dar nezinau tiksliai ko smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 02 20, 12:24)
a kas jus, fotografus, supras? iš šonų neekponuotus kraštus paliekat, iš viršausir apačios - ne... esu matęs, kad su visa perforacija ir užrašais deda, kad su tarpkadriniais ir šonais, kad trikampiukai haseliniai būtų ir kad niekam abejonių nekiltų, kad čia šedevras, nes haseliu fotografuota. dabar dar vieną būdą sužinojau. taip vat ir plečiu akiratį. už ką didelis ačiū.

tiesa, buvau labai maloniai nustebęs, kad ir tamsta kažkada pilotę turėjai drinks_cheers.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 20 vasario 2009 - 13:49
tiesa, dėl IR. gal žinai, jei juosta 820 nm o filtras atkerta tik nuo 760 nm, ar nebus problemų? tai, kad platesnio spektro spinduliai ant juostos paklius?

Atsakyti
andriuska, fotoimpekso kataloge adox 50 chs 10 vnt rašo, kad kainuoa 28,60. tai su visais siuntimais išeitų vieneto kaina mažiau negu 10 lt ar ne? nes to kūdriečio sąlyga yra tokai - kd vnt kaina neviršytų 10 lt smile.gif nebežinau, kaip čia skaičiuot..smile.gif help smile.gif
Atsakyti
Aš tai pagaliau išryškinau juostelę. Gaila, tik kitą savaitę galėsiu parodyti kas gavosi. Bent jau juostelės tai matau, kad neapšviečiau ( neįvertinau tai, kad man sujudėjus, mirksės signalizacijos lemputė), ir vaizdas ko gero gavosi kontrastingas g.gif Na, kai nuskanuos, tai ir pamatysim. Labai nervino ilgas pasiruošimas, todėl reikės ieškoti kitos - tamsesnės vietos namie. Ryškinau katilinėje, kur yra dveji langai smile.gif Beje, prikrėčiau "zbitkų" - užpyliau chemikalų ant skalbimo mašinos valdymo mygtukų, *****, išsikviečiau meistrą, kad išvalytų unsure.gif Žodžiu, pirmas savarankiškas kartas nepraėjo be nuotykių smile.gif Bet tikiuosi, kad be nuostolių. Ir tas kvapas, nu nežinau... Ar jis išsivėdins kada nors? biggrin.gif

Ačiū ms, kad paskolino bakelius ir dar kartą papasakojo, kas ir po ko. smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 20 vasario 2009 - 15:11
QUOTE(Puriena6 @ 2009 02 20, 14:59)
Aš tai pagaliau išryškinau juostelę. Gaila, tik kitą savaitę galėsiu parodyti kas gavosi. Bent jau juostelės tai matau, kad neapšviečiau ( neįvertinau tai, kad man sujudėjus, mirksės signalizacijos lemputė), ir vaizdas ko gero gavosi kontrastingas g.gif Na, kai nuskanuos, tai ir pamatysim. Labai nervino ilgas pasiruošimas, todėl reikės ieškoti kitos - tamsesnės vietos namie. Ryškinau katilinėje, kur yra dveji langai  smile.gif  Beje, prikrėčiau "zbitkų" - užpyliau chemikalų ant skalbimo mašinos valdymo mygtukų, *****, išsikviečiau meistrą, kad išvalytų  unsure.gif Žodžiu, pirmas savarankiškas kartas nepraėjo be nuotykių  smile.gif Bet tikiuosi, kad be nuostolių. Ir tas kvapas, nu nežinau... Ar jis išsivėdins kada nors? biggrin.gif

Ačiū ms, kad paskolino bakelius ir dar kartą papasakojo, kas ir po ko.  smile.gif  4u.gif

taigi, sveikinimai su pirmu kartu! thumbup.gif Jis visiems ne be nuotykiu, ziuriu biggrin.gif lauksiu kadru.
Atsakyti