Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 19, 11:57)
apie adox'us 100 mastau g.gif dar paziuresiu ka 50 turi, gal vasarai jis geriau g.gif

vasarai.. na gal pabandymui smile.gif cia is tos paties srities kaip ir 3200. as vasara jb fotkem naudoju 200, ziema 400 (jei sniegas 200). ir viskas, daugiau nesuku galvos. Ir labai retai 3200 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 02 13, 19:16)
... o ir vasara jei nori f2,8 padaryti, tai kartais ir iso 50 per daug būna.

QUOTE(_ms_ @ 2009 02 19, 10:34)
vasarai.. na gal pabandymui smile.gif  cia is tos paties srities kaip ir 3200. as vasara jb fotkem naudoju 200, ziema 400 (jei sniegas 200). ir viskas, daugiau nesuku galvos.  Ir labai retai 3200 smile.gif

jus abu paskaitai, tai paskui nezinai zmogus ka rinktis doh.gif ok, 100 adoxo man dar 10 vnt cool.gif

kaip sunku su sniegu ekspozicija tinkama nustatyt doh.gif jau islaikyma maximalu 4000 fotikas siulo, nu mastau ISO 400, baisu pereksponuot. dabar isryskinus ziuriu - sniegas dar kaip sniegas, o visa kita kaip tamsu doh.gif ta pati istorija kaip dangu su zeme fotografuot...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 19 vasario 2009 - 10:44
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 19, 12:38)
jus abu paskaitai, tai paskui nezinai zmogus ka rinktis doh.gif ok, 100 adoxo man dar 10 vnt  cool.gif

kaip sunku su sniegu ekspozicija tinkama nustatyt doh.gif jau islaikyma maximalu 4000 fotikas siulo, nu mastau ISO 400, baisu pereksponuot. dabar isryskinus ziuriu - sniegas dar kaip sniegas, o visa kita kaip tamsu doh.gif ta pati istorija kaip dangu su zeme fotografuot...

Na tai ir spresk ka rinktis smile.gif Siaip rinkis Andriuskos patarimus, nes jis viska labiau matematiskai zino.

Leisk paklausti - o ka reiskia tau 2.8 diafragma? Aisku atsakysi, kad siaura ryskumo zona. Bet ne prastesne siaura ryskumo zona gali isgauti manipuliuodama dar dviem elementais: atstumu iki fokusuojamo objekto bei zidinio nuotoliu smile.gif Beje, pastaraisiais metodais kartais gaunamas piesinys yra tinkamesnis tam siauram dofui perteikti wink.gif Na ziurint, ka konkreciai dar fotgorafuoji. Bet norint ir su F11 gali taip isplukdyt fona, kad maza nepasirodys smile.gif Be to, dar yra bajeris, kad lengvas NEfokusas prie bet kokios diafragmos labai miela ir jautru vaizda padaro... na bet pasikartosiu.. KAM ir KO reikia. Pvz., man.. jei man NEfokusas padeda atskleist ar pamatyt, tai ka noriu, tai ir darau NEfokusa ar pan. taip pat yra ir su dulkem arba netyciniu NEfokusu..jei tai netrukdo..tai valio smile.gif

Del sniego. Si pirmadieni as fotografavau vaika, zmona ir zvejus ant apsnigto ezero+sviete silpna saule. Nustatytamai buvo tokie - juosta 400, islaikymas 1/1000 (tai trumpiausias ant mano fotiko) ir diadragma f11. Kita sav galesiu idet realiu pavyzdziu smile.gif
Del perexponavimo - su juosta as linkes 1/2 stopo VISADA pereksponuoti. Nesvarbu, ar spalvota ar jb plionke.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 19 vasario 2009 - 11:36
Andriuska, dėl mano užsakymo viskas tiksliai taip, kaip parašei.
Atsakyti
Gaziulkin, aš tai 50 neimčiau. Va, fotoimpexe mačiau, kad Kodak portra 800 yra - tokios tai norėčiau. Tarkim labai praverstų žiemą, vaikų šventės patalpose visokios ir t.t. Bet kaina didelė.
Atsakyti
andriuska, susisiekiau su kūdriečiu, prašo paklausti, kokia 10 vnt kaina va šios juostelės būtų: ADOX CHS 50 ART 135-36. 4u.gif jei gera kaina, prisijungs prie mūsų užsakymo smile.gif
Atsakyti
ms: merginos, kiek pastebėjau, televykais neapaugo dar. todėl pasinaudoti patarimu, kad su 600mm židinio nuotoliu f8 bus tas pats, kaip pas 50-uką f2,8 jos negali. užtat gali ND filtrų parsisiųsti. šiaip aš kai dar siaura fotografuodavau, tai išnaudojau pakuotę pan-f 50. vasara diskomforto nepatyriau. bet sutinku su ms (o būna ir taip mirksiukas.gif ) kad pilnai užtenka vadovautis taisykle 100-400 (200 bw kažkaip neteko matyti). nes iš 100 galima gauti ir 50, ir 200, o iš 400 atitinkamai 200 ir net 1600. čia žinoma kalbu apie pull push procesą.

o čia labai įdomus staipsnelis (kas rusiškai moka). labai gerbtino ir kompetetingo žmogaus: http://shadrin.rudtp...ution_frame.htm

ypač šita dalis:
Опыт пристального наблюдения за посетителями Русского музея, Эрмитажа и Третьяковской галереи, а также ряда петербургских фотолабораторий, показал, что в подавляющем большинстве случаев рассматривание деталей изображения — прерогатива мужчин, в частности мужчин-фотографов, тогда как женщинам и даже женщинам-фотографам почти не свойственна такая черта зрительского поведения. Судя по всему, нет альтернатив той идее, что привычка вглядываться в детали — это мужская технократическая манера, в основе которой лежит подсознательное (а, порой, и осознанное) стремление сравнить возможности личной фототехники с возможностями фототехники своего творческого конкурента, выставившего отпечаток. Проще говоря, нами движет врожденное природное любопытство, инстинкт исследователя, что, безусловно, есть залог общественного и технического прогресса (В. Дольник, 2000; В. Еремеева, Т. Хризман, 1994), но что все же не имеет отношения к искусству художественной фотографии. И нам совершенно невозможно удержаться от того, чтобы, воспроизводя изображение, не похвастаться параметрами своей аппаратуры перед потенциальным зрителем, которым, вероятнее всего, окажется, опять же, наш брат — фотограф. И так по кругу. Понятно, что эти психологические петушиные бои не имеют ничего общего с изобразительным искусством и со зрительным восприятием его произведений. Предметом же нашего сегодняшнего разговора, напомним, является фотография и рассудительный подход к ее технологии по параметру детализации.

taigi. intuityviai aš jau pats buvau priėjęs išvados, kad ne pikseliuose laimė ir objektyvo gebėjime daugiau linijų išskirti. bet vis vien mėgstu nuotraukas apžiūrinėti su padidinamuoju stiklu prikišęs nosį prie pat blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 19 vasario 2009 - 15:42
geras straipsnelis smile.gif smile.gif

andriuska... apie kokius 600mm tu kalbi dar smile.gif
na gerai, tavo nuomone, koks cia mm ir koks f:
user posted image

ir cia?
user posted image
Atsakyti
oi, buvau daug parašęs, bet matyt skubėdamas namo kažką netaip paspaudžiau doh.gif

maniau, kad turi omenyje, kad didesnis fokusinis turi siauresnį dof tai pačiai diafragmos reikšmei. bet matyt kalbėjai apie tai, kad galima padaryti mažesnį atstumą tarp objektyvo ir modelio bei laikytis didesnio atstumo tarp modelio bei fono ir tuomet net ir nustačius didesnę diafragmą bokeh bus pakankamai išplaukęs.

dėl mįslės. nevaidinsiu profo šioj vietoj. bet iššūkį priimu biggrin.gif lai būna taip:
1. 120 mm (arba 70 siaurai) ir f11
2. 80 mm ir f5,6

o tu visų kadrų nustatymus pameni? respekčiukas

o dabar mūsų vokiškieji reikalai:

Menge
quantity
Rechnungssumme 150,96 €
15 ADOX CHM 400 PRO 135/36 (Entwickeln wie HP5) ja 1,99 € 1,99 € 29,85 €
10 ADOX CHM 125 PRO 120er Rollfilm (Entwickeln wie FP4) - Datiert ja 1,55 € 1,55 15,50€
300 Negativhüllen Pergamin KB für 7 Streifen 35mm einzeln ja 0,09 € 0,09 € 27,00€
100 Negativhüllen Pergamin für 4 Streifen 6x7 (6x6+7x7+6x8+6x9) ja 0,09 € 0,09 € 9,00 €
1 AP Entwicklungsdose klein für einen 35mm Film ja 11,59 € 11,59 €
1 AP Plaste- Laborzangen ja 3,55 € 3,55 €
1 ADOLUX ADOTOL-Konstant 2x1 L Papierkonstantentwickler ja 2,50 € 2,50 €
1 Calbe A 300 Fixierer für 5 Liter ja 2,87 € 2,87 €
1 ADOLUX APH 09 (1+50), 500ml Schärfesteigernder ja 5,00 € 5,00 €
Rabatt
Rebate
Listenpreis
list price
zuzüglich MWSt. 24,10 €
Datum • Date | 19.02.2009
ausgeliefert • shipped |
LT
sold to: ship to:
netto Warenwert 106,86 €
Versandkosten 20,00 €
Rechnung # • Invoice # 200132
Kunden # • customer # | 20961
Verkäufer • salesman | Andreas Kottlorz
Artikel lieferbar
in stock

biški pramėtė, bo atsiuntė pdf. bet kainas ir prekes matote. + 20 eu siuntimas ir 24,1 pvm. dar nenurodė 4proc už paypalą. taigi, kas matematikoje kerta, gali paskaičiuoti taip:

107 eu prekės - 50 eu pridėtinės vertės. reiškiasi kiekvienas prekės euras pabrangsta 0,47 eurocentų. pvz. bakelis 11,59 + 5,44 (11,59x0,47) viso 17,04 eu x3,5 ir litais kaina gaunasi 59,64 Lt (tai orientacinė, jei euro vėl nepaskaičiuos kaip 3,7

ar gerai skaičiuoju? o adox 50 kaina yra kataloge. berods 3,5 eu su pvm. na tai atitinkamai galima primesti prie kainos be pvm 0,47 (aišku, jei užsakinės, tai ši konstanta bus mažesnė, nes siuntimas pasidalins ant daugiau).

tai kas už?
Atsakyti
tiesa, Rollei juostas turi abiejų rūšių.
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 02 19, 11:28)
Bet ne prastesne siaura ryskumo zona gali isgauti manipuliuodama dar dviem elementais: atstumu iki fokusuojamo objekto bei zidinio nuotoliu smile.gif Beje, pastaraisiais metodais kartais gaunamas piesinys yra tinkamesnis tam siauram dofui perteikti wink.gif Na ziurint, ka konkreciai dar fotgorafuoji. Bet norint ir su F11 gali taip isplukdyt fona, kad maza nepasirodys smile.gif

nu as irgi vaziavau i Palanga ir masciau, kaip cia manipuliuot. tai priejau panasios minties kaip ir andriuska su televyku, apie didesni zidinio nuotoli (nu 70-200) ir mazesni atstuma tarp fotografuojamo objekto ir fotiko. tada ir prie f/11 vaizdas is esmes patektu i samoningo nefokuso zona ir butu pakankamai isplaukes. bet su 50-tuku fixu toks manipuliavimas nelabai iseina g.gif . kt variantas apie didesni atstuma taro objekto ir fono. ar as cia visai ne i ta puse suprantu?

QUOTE(Puriena6 @ 2009 02 19, 11:57)
Gaziulkin, aš tai 50 neimčiau. Va, fotoimpexe mačiau, kad Kodak portra 800 yra - tokios tai norėčiau. Tarkim labai praverstų žiemą, vaikų šventės patalpose visokios ir t.t. Bet kaina didelė.

bandzius as sita (jeigu atmintis neapgauna g.gif ). galesiu, jeigu nori, spalvas kada parodyt. kaip tik Domuko Kaledas darzely fotografavau. bet kiek prisimenu, nebuvau labai susizavejus.

andriuska, kazko vis mano Adox 100 10vnt ignoruoji mirksiukas.gif Itrauk i saskaita 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 19 vasario 2009 - 20:58
doh.gif o.k. įtrauksiu.
Atsakyti