brokas bet kad negatyve lyg ir nesimatė. parodyk tą broką būtinai. jaučiuosi nesmagiai. gal ryškalai ar praploviau blogai?
andriuska, kad mano tas cemodancikas tai turi specialu laikykli filtrams, panasiai kaip pas tave, tik kad gerokai mazesnio formato tu filtru reikia. gal bandysiu is pradziu taip paeksperementuot, o paskui jeigu matysiu kad aparatas veikia, ir siaip uzsikabliuosiu, tai isigysiu as ju kada nors.
o as va issidziovinus ant paciu nuotrauku pamaciau broka - aisku, ant tos, kur su sansara spausdinom tokie yra 3 vietose ratilai, na panasiai kaip nukirsto medzio rieves. cia nebus tie tavo mineti Niutono ziedai
o as va issidziovinus ant paciu nuotrauku pamaciau broka - aisku, ant tos, kur su sansara spausdinom tokie yra 3 vietose ratilai, na panasiai kaip nukirsto medzio rieves. cia nebus tie tavo mineti Niutono ziedai
QUOTE(Gaziulka @ 2008 11 30, 18:08)
greičiausiai tai bus Niutono žiedai. gaila, kad iš kart nepamatėm. parodysiu kaip atrodo:
dėl to kalti tik stiklai rėmeliuose. vidutiniame formate jie pasitaiko rečiau, bet pasitaiko (čia būtent iš 6x4,5). todėl ir bandau spausti be stiklo.
o čia pvz. kai kalbėjau apie maskavimą. nelabai akivaizdus, bet jei prisiminsit kai pasakojau - suprasit.
QUOTE(andriuska @ 2008 11 30, 19:03)
greičiausiai tai bus Niutono žiedai. gaila, kad iš kart nepamatėm. parodysiu kaip atrodo:
Man įdėjus matinį stiklą irgi išlindo toks š... Išėmiau jį ir daugiau nebenaudoju.
Kaip maskuoji, andriuška? Tiesiog rankomis ar išsikerpi formą?
P.S. Pasigirsiu Yashicos nukauti nepavyko, rolleicordo nepavyko, bet pavyko nukauti va šitą grožį:
na gal dėl matinio stiklo - tai buvo sutapimas, nes tie žiedai atsiranda tik juostai per daug prilipus prie kurio rėmelio stiklo. netgi matosi plika akim, jei rėmelį su negatyvu prieš šviesą pažiūri. gydoma antiniutoniniais stiklais, kurių paviršius kiek banguotas ir dėl to negatyvas taip neprilimpa.
o šitoje nuotraukoje maskavau rankom. nes labai patogu per medžiu linijas. vat tik bokštas irgi patamsėjo kartu su dangumi. vis ruošiuos padaryti kokį spec dalykėlį: blyną ant plonos vielinės kojalės, nes rankos nevisuomte tinkamas prietaisas, ypač kai reikia ką nors nuotraukos centre pridengti, pvz. veidą.
dar kartą sveikinu su pirkiniu ir sveikas atvykęs į 120 formatą. kai ieškosi informacijos, atkreipk dėmesį, ar šitoje kameroje galima keisti išlaikymą po to, kai užvestas užraktas. kiek girdėjau - rolejai nuo to genda. yashicos ne, patikrinau porą kartų netyčia .
o šitoje nuotraukoje maskavau rankom. nes labai patogu per medžiu linijas. vat tik bokštas irgi patamsėjo kartu su dangumi. vis ruošiuos padaryti kokį spec dalykėlį: blyną ant plonos vielinės kojalės, nes rankos nevisuomte tinkamas prietaisas, ypač kai reikia ką nors nuotraukos centre pridengti, pvz. veidą.
dar kartą sveikinu su pirkiniu ir sveikas atvykęs į 120 formatą. kai ieškosi informacijos, atkreipk dėmesį, ar šitoje kameroje galima keisti išlaikymą po to, kai užvestas užraktas. kiek girdėjau - rolejai nuo to genda. yashicos ne, patikrinau porą kartų netyčia .
andriuska, ryt įmesiu. tokia prie krašto šviesi juosta yra beveik per visus kadrus. kaip stiprus išdegimas atrodo su dideliais grūdais. nu ryt įmesiu, dabar jau tingiu, po svečių paipaliojuos
Tu tik kaltas nesijausk, gi pirma mano juosta, viską pati dariau, išmoksiu itin vertingų kadrų nėra toje juostoje, todėl nėra dėl ko ir nervintis. učiebnyj proces
Tu tik kaltas nesijausk, gi pirma mano juosta, viską pati dariau, išmoksiu itin vertingų kadrų nėra toje juostoje, todėl nėra dėl ko ir nervintis. učiebnyj proces
QUOTE(andriuska @ 2008 11 30, 19:38)
ačiū
Atkreipiau dėmesį. Visus išlaikymus, išskyrus 1/500, galima kaitalioti ir su užvestu užraktu (jis pats užsiveda persukant juostą). Sako, kad 1/500 kita spyruoklė sumontuota. Su instrukcijom tokiam raritetui 2 dienas ieškojau ir radau tik švediškai (galima sakyti, kad pasisekė ).
aš bendrai apie tavo bakelį vakar galvojau. man prieš akis tas raudonas kantelis per perforaciją eina. reiškias toj vietoj neprasiplovė. o kodėl? gal dėl tų apvijų? jos gan siauros ir gal ten skystis kaip kitaip cirkuliuoja? ryškalo juk buvo su kaupu (reikėjo 375 ml o pylėm tai juk vos ne 500, ir fiksažo irgi 500 ml). juk jei skane per šviesu - tai negatyve per tamsu, t.y. geriau išryškinta (ilgiau laikyta/daugiau šviežio ryškalo gaudavo). jaučiu dabar neatgaminsi ar tai iš apatinės pusės (kuri prie dugno buvo) ar viršutinės....
dar variantas - pažiurėk vizualiai ar matosi tas perėjimas. paimk baltą lapą ir pridėk prie jo negatyvą. tada prieš šviesą atsuk ir žiūrėk (ant balto ekrano geriau matysis). gal vis tik tai yra ne ryškinimo brokas o praplovimo ir tą efektą duoda neišplautas raudonumas? gal paimk juostos atkarpą su visai nevertingais kadrai ir idėjusi į bakelį dar paplauk (pirmą kartą pripilusi vandens palaikyk kokį 30 min. ir tada dar kokius 3 kartus pakeisk vandenį kas 5 min.). jei išdžiuvus raudono kraštelio nesimatys - pabandyk atskanuoti. jei tas pats - reiškia reikia bandyti keisti agitacijos būdą. jei nebeliks - reiškia plauti dar ilgiau reikia.
p.s. aš nuotraukas į darbą paimsiu. į centrą tankiai važiuojam, sutarsim kaip perduosiu. turiu tą peilį, bet jaučiu, kad nekirpsiu kraštų, jei sugalvosi paspartuoti - geriau pasportu pridengti.
dar variantas - pažiurėk vizualiai ar matosi tas perėjimas. paimk baltą lapą ir pridėk prie jo negatyvą. tada prieš šviesą atsuk ir žiūrėk (ant balto ekrano geriau matysis). gal vis tik tai yra ne ryškinimo brokas o praplovimo ir tą efektą duoda neišplautas raudonumas? gal paimk juostos atkarpą su visai nevertingais kadrai ir idėjusi į bakelį dar paplauk (pirmą kartą pripilusi vandens palaikyk kokį 30 min. ir tada dar kokius 3 kartus pakeisk vandenį kas 5 min.). jei išdžiuvus raudono kraštelio nesimatys - pabandyk atskanuoti. jei tas pats - reiškia reikia bandyti keisti agitacijos būdą. jei nebeliks - reiškia plauti dar ilgiau reikia.
p.s. aš nuotraukas į darbą paimsiu. į centrą tankiai važiuojam, sutarsim kaip perduosiu. turiu tą peilį, bet jaučiu, kad nekirpsiu kraštų, jei sugalvosi paspartuoti - geriau pasportu pridengti.
Perskaičiau atidžiai praeitą temą - pasikartojau vakarykštę pamoką
Rytoj nešiu skenuoti savąją, tai žiūrėsim kaip pas mane. Kol kas dabar kai kuriuose kadruose akivaizdūs lašiukai. Šiaip man tas bakelis patiko. Sayonara, gavau tavo žinutę. Ačiū Kol kas neskubėsiu, ramiai paieškosiu bakelio, kai tikrai nuspręsiu kokio man reikia. Būtų jis Kaune, tai ko gero paimčiau pabandymui ir tavo pasiūlytą Pas sillwio lyg tai toks bakelis, kokį mes bandėme (pagal senąją temą atsekiau) Sillwio, ar patenkintas juo? Beje, su nauju fotiku tave Sėkmės prisijaukinant!
Rytoj nešiu skenuoti savąją, tai žiūrėsim kaip pas mane. Kol kas dabar kai kuriuose kadruose akivaizdūs lašiukai. Šiaip man tas bakelis patiko. Sayonara, gavau tavo žinutę. Ačiū Kol kas neskubėsiu, ramiai paieškosiu bakelio, kai tikrai nuspręsiu kokio man reikia. Būtų jis Kaune, tai ko gero paimčiau pabandymui ir tavo pasiūlytą Pas sillwio lyg tai toks bakelis, kokį mes bandėme (pagal senąją temą atsekiau) Sillwio, ar patenkintas juo? Beje, su nauju fotiku tave Sėkmės prisijaukinant!