QUOTE(sillwio @ 2009 02 11, 09:54)
_ms_, sayonara - огласите весь список Bais idomu patapo, apie kokias kontreciai kombinacijas kalbat (juosta, ryskalai, fiksazas). Man melynumas lenda Kodak T-Max'e, ryskinant D-76 (ir stock, ir skiestu) bei fiksuojant Ilford Fix Hypam (tas pats s... buvo ir su kodak fiksazu).
iki šiol naudojau tik ilford ryškalus (andriuška žino, kokius, aš neprisimenu tų skaičiukų) ir ilford rapid fixer. ryškinau: kodak tmax400, ilford hp5, adox 400 ir kodak 3200. va pagalvojau, kad šimtinių dar niekada neryškinau.
paskutinį kartą sekmadienį tai eksperimentą dariau - viename bakelyje ryškinau 400 ir 3200 juosteles. 400-inę išėmiau jos laikui atėjus, 3200 liko, kol atbuvo savo laiką, aš tuo tarpu 400-inę tamsoje užfiksavau kitame inde, primenančiame litrinį majonezo indelį tada ryškalus supyliau į bakelį, pridėjau praplautą 3200-inę, tą užfiksavau ir abi kartu ploviau. abi puikiai išėjo. beje, pastarąjį kartą labai mažai dulkių prisigaudžiau, jokių įbrėžimų, jokių kraštuose nesąmonių, skaitau, kad labai neblogai padirbėjau naudojau ryškalus bei fiksažą du kartus. fiksažą prieš antrąjį fiksavimą vos vos pastiprinau keliais lašiukais. iš akies. vanduo visad būna 20 laipsnių. kadangi sukant man nekas gavosi pirmais kartais (skundžiausi tarsi išdegintais kraštais), tai dabar vartau bakelį judindama riešą 10 kartų per minutę. gaunasi kontrastingi, kaip aš ir mėgstu, negatyvai.
ms, lotuliukas ant Tavo lotuliuko