Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2009 02 03, 12:08)
dėl "padegusių kraštelių". ar tai iš pačių kraštų (prie perforacijos) ir atrodo kaip tamsi, persiliejanti atspaviais, zona? pažiūrėk geri prieš šviesą. jei ji dar ir neskaidri (t.y. neskaidresnė, nei normaliai pradirbtas juodas negatyvo plotas) bus tas pats bajeris, kurį aprašiau prie šveicarijos kadrų: nepriėjo fiksažas ir neišplovė emulsijos. patikrinti paprasta. paimk juostą (dalį su tuom reiškiniu) ir dar kartą atfiksuok. jei darei vakar ir pakartotinai fiksuosi šiandien - turi išsiplauti be pasekmių.
a
atskanavau savo "burbulus". pozityve balti apskritimai gan taisiklingos formos. padidinus matosi raštas, primenantis senąjį penkiakampį futbolo kamuolio raštą. matyt burbulas. gal fiksaže susidarė ir irgi tai yra emulsijos likutis? bet kad negatyve visiškai juodas kai pilnai išdžiuvo ir gan skaidrus g.gif

ne padegę ir ne krašteliai, o rudos dėmes kai kurių kadrų viduryje, peršviečiamas.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 02 03, 08:25)
beje, visiems kitiems, gavau pati vakar šią nuorodą ir labai mielai dalinuosi su Jumis. Vakar pusę dienos pratūnojau. ne visos foto juostinės, bet tokių labai daug, o skaitmeninės vis tiek juostą primena..smile.gif enjoy..smile.gif

Aciu, endzoinu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 02, 19:32)
kzk vakar nusivyliau biski nuotrauku darymu unsure.gif t.y. ne paciu procesu, bet rezultatu - is kokiu 10 spausdintu tik 2 padorios. kt su njutono ziedais (baisiai rieciasi negatyvas ant to ne baisiai prabangaus mano didintuvo, o iskart nepastebejau), tai kontrastingumo normalaus niekaip nejo islauzti.

Nepergyvenk taip. As iki siol kruva popieriaus ismetu, bet su kiekvienu kartu proporcija keiciasi i geraja supe smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 02 02, 20:54)
ką manot (galit sakyti tiesiai - vaikas ne mano mirksiukas.gif )

Nieko naujo nepasakysiu. Noriu tik pridet, kad mama, gavusi tokia vaiko nuotrauka, tikrai dziaugsis labiau uz mus smile.gif Manau rezultatas pasiektas.

P.S. man patinka labai tiksliai perteikti visi pustoniai ant vaiko veido.

QUOTE(sayonara @ 2009 02 03, 09:25)

Aciu. Zaviuosi bico gabumais (patirtim) nustatant ekspozicija.

QUOTE(andriuska @ 2009 02 03, 12:08)
atskanavau savo "burbulus". pozityve balti apskritimai gan taisiklingos formos. padidinus matosi raštas, primenantis senąjį penkiakampį futbolo kamuolio raštą. matyt burbulas. gal fiksaže susidarė ir irgi tai yra emulsijos likutis? bet kad negatyve visiškai juodas kai pilnai išdžiuvo ir gan skaidrus g.gif

Nemanai, kad gali buti brokas? Kad burbulas butu penkiakampio formos kazkaip neitiketinai skamba, ypac zinant, kad skystis bakelyje maisosi.
Atsakyti
Sayonara - ar aina išilgai perforacijos ir kartojasi kas 3-4 kadrą? ar negali būti taip, kad apvijos sulipo?

o vat mano "burbulai":
100 proc. kropas
user posted image

200 proc
user posted image

juostoje 3 vnt tokių. jei būtų brokas emulsijos liejime, tai toj vietoj negatyvas būtų skaidrus. o pozityvas - juodas. bet jei burbulas ryškinant tai juok irgi fiksažas išplautų iki švaraus pagrindo. burbulas fiksuojant? gal čia blikas (zuikis)?
Atsakyti
šiandien gavau dovanų iš silverprinto. tiesiogiai pusbrolis atvežė. kaina blink.gif ilford HP5 - 1.8 svaro (vos ne 7 lt). su turimais rezervais geram pusmečiui užteks.
tai kad koncentruojamės ties fotoimpexu (adoxai, sliveriai ir pan. fotopopierius tarp kitko).
Atsakyti
andriuška, wow smile.gif pavydu smile.gif

aš šiandien visą vakarą juostas ryškinu. ryžausi ir 3200-ąją. laukiu rezultato..smile.gif
su bite pasivalkiojom popietę po vilnių, tai 4 juostas sugadinau smile.gif blush2.gif
Atsakyti
tikiuos, kad "nesugadinai" mirksiukas.gif

skanuojant lauks lengvas šokas, manau.... aš tai sau tyliai baigiu apsispręsti, kad skanuoti sau maža rezoliucija, kad susidaryti pirminį bendrą vaizdą. po to daryti kokia 13x18 ir jau ją skanuoti. bo gaunas gražiau gerokai. bent ju man.

iš juostos:
user posted image

iš foto:
user posted image

gal ir neidealus pvz g.gif bet na ką galiu padaryti, jei kompas neperteikia foto taip, kaip ją matai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 08 vasario 2009 - 20:18
QUOTE(sayonara @ 2009 02 08, 19:45)
su bite pasivalkiojom popietę po vilnių, tai 4 juostas sugadinau smile.gif blush2.gif

blink.gif cia mano iprastas kokiu 2 menesiu rezervas..

QUOTE(andriuska @ 2009 02 08, 20:13)
skanuojant lauks lengvas šokas, manau.... aš tai sau tyliai baigiu apsispręsti, kad skanuoti sau maža rezoliucija, kad susidaryti pirminį bendrą vaizdą. po to daryti kokia 13x18 ir jau ją skanuoti. bo gaunas gražiau gerokai. bent ju man.

nu bent jau is sito konkretaus pvz, tai man pirma akivaizdziai geresne - tokia klasikine, su visais priklausanciais juostos pustoniais, antroj kontrastas tai toks jau skonio reikalas
Atsakyti
Vat laukiau tokio komentaro. nes pačiam iš pradžių taip atrodė. BET: pirma nuotrauka akivaizdžiai "pilkesnė" (už ką internautai dažnai bara), joje nėra juodos ir baltos, o antroje nuotraukoje yra juoda ir balta, bet išlieka ir nemažai pustonių. jei palyginti mergaitės galvos vaizdą, tai juk viskas beveik identiška, visi šešėliai tie patys, matomos detalės juose, net jie juodesni. "išlėkė" tik šviesiausios vietos - tapkyčių padas ir sofos dalis arčiausiai blykstės. utat kaip gražiai merhgaitė atsiskyrė nuo fono. o ir pati siena - juostos skane ji vienodai pilka, o nuotraukos - pereina nuo šviesios viršuje/centre eina tamsyn.

o jei dar geriau įsižiūrėti, tai viršutinė nuotrauka man plokštesnė atrodo, o apatinėje labiau jaučiu erdvę ir, jei taip galima išsireikšti, 3D
Atsakyti
andriuska, man antra geriau, bet ne dėl erdvės, o dėl kontrasto, kuris man asmeniškai labiau prie širdies..smile.gif
Atsakyti
andriuzka, man abi jos nelabai. O siaip tai pirma geresne vos vos.
Atsakyti
a man dar ir tonas pradeda patikti. pradžioj selenino tonerio spalvos nelabai mėgau, bet dabar man pradeda patikti. neutrliai pilkos kažkaip nelabai. tas atspalvis jas gerokai pakeičia (įtariu, kad ne tik dėl spalvos, bet ir selenas keisdamas sidabro struktūrą kažką padaro su atspalviais...kažkur kažką skaičiau, bet nebepamenu dabar). vat su warmtoniniu popierium jis įdomiai pasireiškia - pustonius pašviesina, o juodą lyg ir paintensyvina.

ms, o kas "nelabai"? šį kartą nekalbam apie turinį, šviesą, rakursą ir kompoziciją. tik apie kontrastą, pustonius ir priimtinumą peržiūrai per monitorių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 09 vasario 2009 - 10:20