Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(_ms_ @ 2009 01 30, 08:04)
as ant leicos pabandziau uzklijuot  (nors irgi nera poreikio).. na tai isvis negalima buvo sufokusuoti/ Bet ta klijuojama langiuka patobulinus (susiaurinus) pavyko. Bet vistiek nenaudosiu, nes ir be jo gerai smile.gif

Tas sprendimas geras, kai reikia greitai ir pigiai reabilituoti tolimati, o keisti veidrodi nera galimybiu. Jei jis veikia, nematau prasmes. Juk visokie kleckai tik gadina aparato estetini vaizda. Ypac leicos smile.gif Kokia leica fotografuoji? Kaip ji lyginant su kitais tolimaciais? Ar is tikruju atidirba i ja idetus pinigus, ar tai daugiau vardas? (tokiu budu noriu save itikinti, kad man leicos dar nereikia biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 30 sausio 2009 - 09:37
M6 TTL. Lyginant su zorkij ir fedu, tai du skirtumus konstrukcijoje pastebiu - tai per leicos ieskikli patogiau ziuret ir fokusavimo malonumas kitas. Rusiski kazkokie trantai-tai stringa, tai neuzsidaro, tai nesimato.. Na man tokie modeliai pasitaike. O leica - laikrodukas smile.gif
Na apie optika tai nera ko kalbet. O kitu tolimaciu nebandziau, tai negaliu palyginti. gal ir yra uz leica geresniu biggrin.gif

O kalbant apie nesiojimasi - ziauriai patogu. Net i pacia maziausia KATA tasiuke sudedu leica, jos tris objektyvus, blica, kelias juosteles, red filtra ir pora batareikuciu smile.gif Idesiu nuotrauka kaip viskas atrodo veliau smile.gif

QUOTE(sillwio @ 2009 01 30, 11:37)
Tas sprendimas geras, kai reikia greitai ir pigiai reabilituoti tolimati, o keisti veidrodi nera galimybiu. Jei jis veikia, nematau prasmes. Juk visokie kleckai tik gadina aparato estetini vaizda. Ypac leicos smile.gif Kokia leica fotografuoji? Kaip ji lyginant su kitais tolimaciais? Ar is tikruju atidirba i ja idetus pinigus, ar tai daugiau vardas? (tokiu budu noriu save itikinti, kad man leicos dar nereikia biggrin.gif )

Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 01 30, 09:53)
M6 TTL. Lyginant su zorkij ir fedu, tai du skirtumus konstrukcijoje pastebiu - tai per leicos ieskikli patogiau ziuret ir fokusavimo malonumas kitas. Rusiski kazkokie trantai-tai stringa, tai neuzsidaro, tai nesimato.. Na man tokie modeliai pasitaike. O leica - laikrodukas smile.gif
Na apie optika tai nera ko kalbet. O kitu tolimaciu nebandziau, tai negaliu palyginti. gal ir yra uz leica geresniu biggrin.gif

O kalbant apie nesiojimasi - ziauriai patogu. Net i pacia maziausia KATA tasiuke sudedu leica, jos tris objektyvus, blica, kelias juosteles, red filtra ir pora batareikuciu smile.gif Idesiu nuotrauka kaip viskas atrodo veliau smile.gif

Joooo... Aš kol kas tik seilę varvinu. Pasiliksiu leicą svajonių sąraše smile.gif

Prisiskaičiau šiandien įdonmių istorijų apie leicų kolekcionierius. Vienas nusipirkęs naują kamerą aukcione, aukciono organizatorius privertė padaryti rentgeno nuotrauką, kad įsitikinti, jog kamera dėžutėje. Atidaryti dėžutės nenorėjo, juk taip kamera nuvertės biggrin.gif
Atsakyti
vakar ryškinau adoxą ir kai kuriose vietose pamačiau nemolonų dalyką - apvalius juodus taškučius. net tarpkadriniame. suprasčiau, jei tai būtų buvę burbulai.... bet kad jie mano galva turi būti kaip tik skaidrūs (ryškalas nepradirbo sidabro emulsijoje ir fiksažas jį išplovė, o čia kap tik juodi-juodi, nuotraukoje realiai gausis baltas taškas). ir jų vieta kažkaip įdomi - juostos centre beveik. 3 taškai per tris gretimus kadrus, net tarpkadriniame yra. kad ir nelabai gali būti burbulas, bo ryškinau 25 min ir sąžiningai maišiau, purčiau, kilnojau ir t.t.. vakare įdėsiu skaną.

p.s. svaras pradeda kilti g.gif
Atsakyti
kzk vakar nusivyliau biski nuotrauku darymu unsure.gif t.y. ne paciu procesu, bet rezultatu - is kokiu 10 spausdintu tik 2 padorios. kt su njutono ziedais (baisiai rieciasi negatyvas ant to ne baisiai prabangaus mano didintuvo, o iskart nepastebejau), tai kontrastingumo normalaus niekaip nejo islauzti.

rasiau cia nevilties akimirka andriuskai ir sayonarai sms (kazkodel nei veinas neatsake g.gif ), bet paskui pati issiaiskinau, kur VLN be fototechnikos fiksazo gauti - Pelesos g. 3 yra Kodak atstovybe, ten visko ju galima isigyti (juostu, chemijos).
Atsakyti
sms nebuvau gavęs.

niutono žiedai didžiulė problema, gadinanti nervus. bandyk arba išimti stiklą ir kaip nors įtempti juostą skoču, arba pabandyk skaitytą būdą: plaukų laką. papuršji į orą ir po tuom ebesiu pakiši rėmelio stiklus (ta puse, kur prie negatyvo liečiasi paviršiai). stiklai tipo pasidengs tam tikru sluoksniu, kuris neleis prilipti juostai pie stiklo taip, kad niutono žiedai susidarytų.

o šiaip patarimas - nesikankink. ieškok normalaus didintuvo. įtariu, kad ir siaurai juostai gali rasti normalų, gerą didintuvą už protingą kainą. duok skelbimus ir lauk. o tai su tuo trantu visą norą atmuši....čia kaip dabar būtų kokiu zaporožiečiu važinėti: vieną kartą prikolas, trečią - gaidys.

p.s. aš iš pirmo karto išmečiau visas. iš antro - kelias palikau pamąstymui....po kokio penkto, kai jau filtrus turėjau, pasilikau pusę. dabar jau normaliai. negatyvų tik nebėr, kuriuos spausidinti labai jau norisi.
Atsakyti
user posted image

ką manot (galit sakyti tiesiai - vaikas ne mano mirksiukas.gif )
Atsakyti
apie ka konkreciai manom? smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 02 02, 22:54)
ką manot (galit sakyti tiesiai - vaikas ne mano mirksiukas.gif )
[

Atsakyti
gerai, priekabusis tu mano, paaiškinsiu: kaip vertinat, kokios pastabos (dėl rakurso, kompozicijos, ar netrukdo kairiame apatiniame kampe matomas kelnių fragmentas), ar pažiūrėjus aišku, koks čia momentas, šiaip kokios mintys ir t.t. ir pan.
Atsakyti
aisku, koks momentas smile.gif
1. rakursas nelabai man (pirstelis, krutis.. jie pavirsta i daleles, kurios erzina aki: tokiu atveju arba ju daugiau, arba nieko) smile.gif
2. kompozicija dar nelabiau (sukadravai sausai, per centra.. rankos linijos netinka..smile.gif )
3. tonai keisti - labai skaitmeniniai atrodo smile.gif
4. Kelniu fragmentas (jei ten kelnes) - irgi netinka man.
5. O vaikucio veidas.. akys.. viska atperka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 02 02, 19:32)
rasiau cia nevilties akimirka andriuskai ir sayonarai sms (kazkodel nei veinas neatsake g.gif ), bet paskui pati issiaiskinau, kur VLN be fototechnikos fiksazo gauti - Pelesos g. 3 yra Kodak atstovybe, ten visko ju galima isigyti (juostu, chemijos).

negavau jokio sms blink.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 02 03, 08:30)
gerai, priekabusis tu mano, paaiškinsiu: kaip vertinat, kokios pastabos (dėl rakurso, kompozicijos, ar netrukdo kairiame apatiniame kampe matomas kelnių fragmentas), ar pažiūrėjus aišku, koks čia momentas, šiaip kokios mintys ir t.t. ir pan.

nors aš ne Tavo, kaip ms'as, bet irgi pasisakysiu..biggrin.gif
man kompozicija nepatinka, per tiesmuka ir daug kartų matyta. aišku, koks procesas, tik gal labiau ir krūtį norisi akcentuoti. pirštukas, skirtingai nei Mariui man labai patinka ir būtent vienas.. akys be žodžių.. kelnių krašto nepamačiau, kol nepasakei smile.gif tonai man normalūs, mgražus nedickas grūdukas, viskas normaliai. didžiausia problema, mano akimis - rakursas, kompozicija..

šeštadienį ir aš adox'ą ryškinau, tai man kitkas gavosi ant negatyvų - tokie rudos spalvos plėmai ant kai kurių kadrų, tokie panašūs, kaip kad būna, kai popierius patenka netoli ugnies. dar neskanavau, tai nežinau, kaip tai atrodys, bet sunerimau.. blink.gif

beje, visiems kitiems, gavau pati vakar šią nuorodą ir labai mielai dalinuosi su Jumis. Vakar pusę dienos pratūnojau. ne visos foto juostinės, bet tokių labai daug, o skaitmeninės vis tiek juostą primena..smile.gif enjoy..smile.gif

http://www.weschta.eu/
ir jis flickre: http://www.flickr.co...otos/thom_thom/
wub.gif
Atsakyti
ačiū už pastabas. tikrai 4u.gif dėl kadravimo ir rakurso pats suprantu. rakurso nebepakeisiu, kadravimą dar bandysiu. bet nežinau kaip. "mėsos" t.y. erdvės ten daug lieka, bet vat pusiausvyros nerandu. arba motinos peties ir nugaros per daug, arba juodumos. bandysiu dar labiau pjauti, bo didinti erdvę nelabai mano galva. skaitmeniškumą naikinsiu spausdamas į popierių. dabar reikia su kadravimu labiau apsispręsti.

dėl "padegusių kraštelių". ar tai iš pačių kraštų (prie perforacijos) ir atrodo kaip tamsi, persiliejanti atspaviais, zona? pažiūrėk gerai prieš šviesą. jei ji dar ir neskaidri (t.y. neskaidresnė, nei normaliai pradirbtas juodas negatyvo plotas) bus tas pats bajeris, kurį aprašiau prie šveicarijos kadrų: nepriėjo fiksažas ir neišplovė emulsijos. patikrinti paprasta. paimk juostą (dalį su tuom reiškiniu) ir dar kartą atfiksuok. jei darei vakar ir pakartotinai fiksuosi šiandien - turi išsiplauti be pasekmių.

atskanavau savo "burbulus". pozityve balti apskritimai gan taisiklingos formos. padidinus matosi raštas, primenantis senąjį penkiakampį futbolo kamuolio raštą. matyt burbulas. gal fiksaže susidarė ir irgi tai yra emulsijos likutis? bet kad negatyve visiškai juodas kai pilnai išdžiuvo ir gan skaidrus g.gif
Atsakyti