Ir aš prisijungiu prie pavargusiųjų, bet laimingų
Ačiū Andriui už kantrybę ir pasidalintas žinias
QUOTE(sillwio @ 2008 11 29, 19:18)
Džiaugiuosi už jus Ech... Ir aš norėčiau prie jūsų prisijungti.
Rezultatus rodykit
Rezultatus rodykit
aš ryt pabandysiu paskanuoti kelis pačios ryškintos juostos kadrus.
o spausdintas tikiuosi atsiimti kitą savaitę, nes palikom šlapias pas Andrių, ir tada skanuosiu fotkę ir galėsiu palyginti su skanuotu negatyvu šiaip man daryta didesnio formato nuotrauka stovi akyse. negalėjau akių atitraukti, kai jinai išlindo ryškaluose, paskui fiksavosi ir kai ją galiausiai pamačiau šviesoje
sillwio, daryk meet'ą Švedijoj, sulėks pas Tave bobų gvardija naktimi fotkes spausdinti
p.s. kai kitą kartą būsi LT, reikia iš anksto kažkaip sukontaktuoti ir padaryti antrą tokį seansą. jei tik kas turės vietos, įrangos, žinių ir kantrybės tiek, kiek Andrius
o šiaip nekantrauju pradėti nuolat ryškinti namie, nes pasirodė nevisai sudėtingas procesas, bakelis mano išvis tobulas - paprastumo įsikūnijimas. man dabar svarbiausia išsiaiškinti viską su chemija, proporcijomis ir laikais. visa kita - lengva. o spausdinimas.. kol kas liks tolima svajone. su vyru man grįžus aptarėme, kad kai turėsim didesnius namus arba namą, suplanuosim laboratorijai vietą, kurioje aš ryškinsiu ir spausdinsiu, o jis sakė pamokins sūnų iš ryškalų sprogmenis daryti
nu jau čia taip išgyrėt
man kiek apmaudu, kad labai mažai padarėm nuotraukų. bet užbrėžtas tikslas pasiektas: išgirdot, pamatėt, pabandėt... tvirtai "sėdit ant adatos"
aš jau pradėjau tvarkyti "laboratoriją". kažkaip nebėjo, matyt irgi nuovargis.
dabar, Sillwio, nebebūsim dviese bekalbantys šioje temoje
p.s. Sayonara - ta nuotrauka tikrai gera.
man kiek apmaudu, kad labai mažai padarėm nuotraukų. bet užbrėžtas tikslas pasiektas: išgirdot, pamatėt, pabandėt... tvirtai "sėdit ant adatos"
QUOTE(andriuska @ 2008 11 29, 20:47)
nu jau čia taip išgyrėt
ne, nu Tu ir kukliniesi. koks dar vyras, turėdamas laisvą nuo namiškių laiką, neprisikviečia namo krūvos diedų žiūrėti kašės, o vietoj to apklijuoja langą plėve, suneša aparatūrą, voneles, chemikalus, aiškina, kantriai atsakinėja į keturių ciocių klausimus, rodo joms, aiškina, kartoja, vėl rodo, vėl kartoja, tada po jų tvarko namus, džiovina nuotraukas ir t.t. ir NEŽIOVAUJA į akis?!
tikrai - ačiū. ant adatos tikrai sėdim manau mes visos keturios
nekantrauju pamatyti tą foto dienos šviesoje ir padovanoti modeliui
foto jau ant plytelių
dabar net baugu į vonią užeiti - nuo sienos lyg gyvas tas tavo modeliukas į mane žiūri...reiks dabar laukt, kol pradžius ir kentėt pamatysi - norėsi ją 30x40 padaryti (gigantomanija užkerčiama )
p.s. aš asportiškas vienintelis sportas kurį žiūriu ir žaidžiu dar kol kas - dažasvydis. vieną mytą skirsim temai "reportažas iš sporto varžybų", o tai kai žaidimą su fotografavimu man sunku sukryžminti.... vat čia yra mūsų klubo tinklapio galerija www.exzero.lt/galerija.html [/COLOR]
dabar net baugu į vonią užeiti - nuo sienos lyg gyvas tas tavo modeliukas į mane žiūri...reiks dabar laukt, kol pradžius ir kentėt pamatysi - norėsi ją 30x40 padaryti (gigantomanija užkerčiama )
p.s. aš asportiškas vienintelis sportas kurį žiūriu ir žaidžiu dar kol kas - dažasvydis. vieną mytą skirsim temai "reportažas iš sporto varžybų", o tai kai žaidimą su fotografavimu man sunku sukryžminti.... vat čia yra mūsų klubo tinklapio galerija www.exzero.lt/galerija.html [/COLOR]
QUOTE(andriuska @ 2008 11 29, 21:23)
foto jau ant plytelių
nu tai pirk bilietus tudablin sausio mėn. ir vėl renkamės
QUOTE(sayonara @ 2008 11 29, 20:17)
sillwio, daryk meet'ą Švedijoj, sulėks pas Tave bobų gvardija naktimi fotkes spausdinti
p.s. kai kitą kartą būsi LT, reikia iš anksto kažkaip sukontaktuoti ir padaryti antrą tokį seansą. jei tik kas turės vietos, įrangos, žinių ir kantrybės tiek, kiek Andrius
Sekantis meet'as Švedijoj. Sedat visi į keltą ir atlekiat. Geras laikas jau kelte prasidės.
Būtinai. Iki to laiko aš gal vidutinį formatą "apjodinėsiu"
QUOTE(andriuska @ 2008 11 29, 20:47)
Smagumėlis, o tai nykoka kažkaip čia buvo
b... vaikas vakare galva prasikirto, vaziavom i ligonine , tai nespejau vakar padekot. tikrai tikrai labai labai as entuziazmo apimta jau parvaziavus buvau ir savo UPA (725 pasirodo) surinkus, galvojau vakare paspausdint. nu bet. bet vis tiek kada isbandysiu, dabar ir chemikalus turiu ir isivazduoju daugmaz procesa.
''zuvytes'' irgi visai saugiai parsiveziau ir ant vonios sienu iskabinau. taip romantiskai atrode
sayonara, laukiu saskaitos nr. o andriuska, tikiuos, rado tuos 4 lt uz juosteles likusius paliktus prie akvariumo .
''zuvytes'' irgi visai saugiai parsiveziau ir ant vonios sienu iskabinau. taip romantiskai atrode
sayonara, laukiu saskaitos nr. o andriuska, tikiuos, rado tuos 4 lt uz juosteles likusius paliktus prie akvariumo .
jo, gaila, kad taip atsitiko
vat kaip tik šiandien pagalvojau, kad be filtrų kažin ar galėsi gauti normalų rezultatą (nebet negatyvai labai kontrastingi). reiktų pagalvoti, ką galima naudoti vietoj jų ir kaip. esu matęs, kad iš vielos padaro tokį tipo laikyklį ir filtrą tvirtina jau po objektyvu (tarp objektyvo ir popieriaus). svarbu, kad filtras būtų kiek toliau nuo objektyvo ir projektuojamos plokšumos, tada jis mažiau įtakos vaizdą nuotraukoje (tiksliau ne jis, o jame esančios dulkės, įbrėžimai ar pan. bus daugiau išplaukusios ir nepastebimos ant nuotraukos. o ką naudoti čia jau kreatyvo ir eksperimentų reikalas. jei ketini ir ateityje nuotraukas daryti - tai geriau nusipirk filtrus (ebejui jie nedažnai pasitaiko, o ir kaina jų su atsiuntimu mažiau 50 lt niekada nebus). pažaidimui galima pabandyt kokiue spalvotus fotofiltrus, jei turi, kokia spalvota plėvelė. atsimeni juk spalvas tų filtrų. o dėti jas galima bandyti ir virš kondensorių (tų padidinamųjų stiklų) svarbu, kad nuo lempos karščio neišsilydytų. o gali ir tiesiog flomasteriais kelias lemputes padažyti . irgi variantas, tik jau kiek procesas sulėtės, kol lemputę tinkamą parinksi. bet realiai jų ir dviejų užteks - vieną kokią geltoną, o kitą rūžavą.
o čia ko nespėjom pamatyti.
čia kas pasidaro, kai išryškini ir sustabdai be fiksažo (t.y. nefiksuoji fiksaže):
o čia, kai išryškini ir nepraplauni ( taip po kurio laiko pasidaro, jei blogai praplauni, tik dėmė būna ne ruda, o geltona):
vat kaip tik šiandien pagalvojau, kad be filtrų kažin ar galėsi gauti normalų rezultatą (nebet negatyvai labai kontrastingi). reiktų pagalvoti, ką galima naudoti vietoj jų ir kaip. esu matęs, kad iš vielos padaro tokį tipo laikyklį ir filtrą tvirtina jau po objektyvu (tarp objektyvo ir popieriaus). svarbu, kad filtras būtų kiek toliau nuo objektyvo ir projektuojamos plokšumos, tada jis mažiau įtakos vaizdą nuotraukoje (tiksliau ne jis, o jame esančios dulkės, įbrėžimai ar pan. bus daugiau išplaukusios ir nepastebimos ant nuotraukos. o ką naudoti čia jau kreatyvo ir eksperimentų reikalas. jei ketini ir ateityje nuotraukas daryti - tai geriau nusipirk filtrus (ebejui jie nedažnai pasitaiko, o ir kaina jų su atsiuntimu mažiau 50 lt niekada nebus). pažaidimui galima pabandyt kokiue spalvotus fotofiltrus, jei turi, kokia spalvota plėvelė. atsimeni juk spalvas tų filtrų. o dėti jas galima bandyti ir virš kondensorių (tų padidinamųjų stiklų) svarbu, kad nuo lempos karščio neišsilydytų. o gali ir tiesiog flomasteriais kelias lemputes padažyti . irgi variantas, tik jau kiek procesas sulėtės, kol lemputę tinkamą parinksi. bet realiai jų ir dviejų užteks - vieną kokią geltoną, o kitą rūžavą.
o čia ko nespėjom pamatyti.
čia kas pasidaro, kai išryškini ir sustabdai be fiksažo (t.y. nefiksuoji fiksaže):
o čia, kai išryškini ir nepraplauni ( taip po kurio laiko pasidaro, jei blogai praplauni, tik dėmė būna ne ruda, o geltona):
mane irgi buitines problemos uzspaude. vaikas tik 5dieni patvirtintas, kaip "sveikas", vel "nebesveikas" ir daug rimciau nei buvo....
bet ka atiduociau uz pabegima nuo tokiu problemu bent trumpam i tamsu kambariuka su raudona lampecka
mes su gaziulka buvom paliktos vienos gamintis foto, kol kitos mokesi ryskinti juosteles. ir kai nebuvo patarejo is sono, tai per 1.5-2 val pasidarem tik 2 foto (na aisku kokiu 10 kontroliniu bandymu, kokie 2-3 tarpiniai variantai ir po 1 galutini ).... o dar aklai bandant pataikyt su ekspozicija, filtru ir net neisivaizduojant kur pakryps viskas imetus i ryskalus...
bet ka atiduociau uz pabegima nuo tokiu problemu bent trumpam i tamsu kambariuka su raudona lampecka
mes su gaziulka buvom paliktos vienos gamintis foto, kol kitos mokesi ryskinti juosteles. ir kai nebuvo patarejo is sono, tai per 1.5-2 val pasidarem tik 2 foto (na aisku kokiu 10 kontroliniu bandymu, kokie 2-3 tarpiniai variantai ir po 1 galutini ).... o dar aklai bandant pataikyt su ekspozicija, filtru ir net neisivaizduojant kur pakryps viskas imetus i ryskalus...
QUOTE(Sansara @ 2008 11 30, 11:34)
per 1.5-2 val pasidarem tik 2 foto (na aisku kokiu 10 kontroliniu bandymu, kokie 2-3 tarpiniai variantai ir po 1 galutini ).... o dar aklai bandant pataikyt su ekspozicija, filtru ir net neisivaizduojant kur pakryps viskas imetus i ryskalus...
Ale tame ir yra visas gėris