Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2009 01 17, 20:57)

O, ačiū, geras puslapiukas. 4u.gif  Noriu pasitikslinti :ten kur "Dilution" tai yra skiedimo santykis? O ten kur 35 mm - ar ten ryškinimo laikas minutėmis?
Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2009 01 17, 21:05)

1) iš vokiečių galiu užsakyti bet kada, jei susidarys norinčiųjų (ech, pažiūrėjau katalogą šių metų...dingo nebrangus popierius...o juostos dar yra., bet adoxas lyg ir pasibaigusio galiojimo, o be jo ten nelabai ką ir apsimoka pirkti. na nebet fuji acros).

2) 35 an cropo 1.6 akurat yra 56 mm ant juostinio.

1) Aš iš ten paimčiau tą nuodėmingai brangų bakelį smile.gif Ir chemijos ryškinimui. Ir Tmax'o. Jei dar kažko kam reikia - kooperuojamės.

2) O čia jau aš pasimečiau. Tai 35mm objektyvas ant juostos bus analogas, kaip ant skaitmenos 50'tukas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 17 sausio 2009 - 21:18
...norisi kažko, kas turi ženkliai pagerinti nuotraukų grožį...

tos lentelės yra gerai, bet jos vis vien tik orientacinis laikas. labai priklauso nuo to, kaip tu maišai (kaip dažnai, kokiu būdu, intensyvumu), kaip tioksliai vandens temperatūrą pamatuoji, galiausiai, kokia temperatūra vonios kambaryje, ne nuo to priklauso, kaip greitai pašyla ryškalas bakelyje ir trumpėja laikas. mano patirtis rodo, kad ten nurodyti laikai, jei ryškini apie 16 min gali reikalauti paklaidos iki 30 sek.

Tas pats ir pas mane. Uzeina kartais ir taip pat praeina. Kazkada ilgai rinkausi telezoom'a. Norejau 70-200/2.8, o nusipirkau 70-300 VR. Pastarasis 3 kartus pigesnis. Ar tai reiskia, kad 70-200 3 kartus geresnis? Ne. Tikrai ne. O jei prie nuotraukos prikist nagus PS, tai ir atskirt bus sunku smile.gif

Teisybe, bet tai gera pradzia. As pats ilgai kankinausi - kiek skiesti, kaip koreguoti ryskinimo laika ir t.t. Cia tvarkingai susisteminta info.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 01 17, 21:17)
1) Aš iš ten paimčiau tą nuodėmingai brangų bakelį smile.gif  Ir chemijos ryškinimui. Ir Tmax'o. Jei dar kažko kam reikia - kooperuojamės.

2) O čia jau aš pasimečiau. Tai 35mm objektyvas ant juostos bus analogas, kaip ant skaitmenos 50'tukas?

man nuodeminguju popieriniu sliveriu reikia biggrin.gif

atvirksciai - 35-tukas ant skaitmenos bus analogas kaip 50-tukas (56-tukas tongue.gif ) ant juostos. o 50-tukas ant skaitmenos yra realiai koks 75. nebent sakau, man blogai su skaiciais cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 01 17, 21:17)
Noriu pasitikslinti :ten kur "Dilution" tai yra skiedimo santykis? O ten kur 35 mm - ar ten ryškinimo laikas minutėmis?

Dilution, tai santykis. Pvz. 1+3 reiskia 1 dalis ryskalo + 3 dalys vandens. Kur 35mm, ten ryskinimo laikas siaurai 135 formato juostai.
Patariu palandziot po ta puslapi. Ten nemazai naudingos info. Pvz. kaip koreguoti ryskinimo laika push'inant arba kai ryskalu temperatura ne 20 laipsniu ir t.t.
Atsakyti
pasakysiu ne naują mintį, tačiau prie kurios reikia pribręsti: gyvenime apie objektyvą negalima spręsti iš laikraščių ar plytų sienos nuotraukų (dažniausi testų objektai). ir ryškumas nėra absoliutus kriterijus renkantis objektyvą. man asmeniškai 24-70 irgi nepatiko. turiu 50/1.8 jis patinka. turiu 70-200/4 jis "padaro" pagal ryškumą 50-uką. jis sunkesnis, tamsesnis. ir pasakyti, kuris geresnis aš nedrįstu. aš juos abu visumet nešioju. matėt mano kuprinę neseniai dėtoje foto? joje daug kas telpa mirksiukas.gif  kitas pvz. bronika ir ikonta. dariau tą patį kadrą šiais aparatais. bronicos rezultatas - aštrus, blakstienas galima suskaičiuoti. ikonta akivaizdžiai minkštesnė. o kai rodau nuotraukas, tai kiek žmonių - tiek nuomonių. o aš pats negaliu vienareikšmiškai pasakyti - kuriuo aparatu daryta nuotrauka geresnė (nors atskiriu jas iš karto). tai vat. o dar dėl to ryškumo - jei nedaryti didelių formatų, tai pofig tas ryškumas. 99 proc. žiūrinčiųjų neatskirs ar foto buvo šarpinta. tai suvokęs aš visai normaliai sutariu su kitiniu canoniniu objektyvu. tik žinau, kad negalima fotogrfuoti visiškai kraštinėse transfokatoriaus padėtyse, jei tai peizažas, spadžiu diafragmą iki f13, o portretų stengiuosi nefotografuoti. o jei ir fotografuoju, tai dažnai vis vien šopą naudoju. o jau po jo įsikišimo objektyvo kaina nedaug reikšmės turi, ir ypač jei monitoriuje žiūrėti.
žodžiu, fazė, kai norisi kažko, kas turi ženkliai pagerinti nuotraukų grožį, man pažįstama. ir dabar dar kartais užeina. bet dabar jau greitai ir praeina. bo nei vienas įsigytas priedas ar pakeistas aparatas nepridėjo kokybės tiek, kiek lėtas, neskubus fotografavimas galvojant apie tai, ką darai.
o jei iš ties trūksta plataus kampo, tai galima ir fiksą paimti, nebrangų kokį. ebejui nerizikuočiau. be to ten ir kaina tokių šiuolaikinių dalykų didelė. archaizmai visai kitas reikalas.

apie ta faze cia man dedikuota? biggrin.gif nu ne del to pagerinimo - sakau gi, truksta platesnio kampo (tik 50-tuka faktiskai ir turiu, kit'as seniai dulka), ir jau gana ilga laika ta jauciu. Todel susimasciau apie platesni fix'a. zoom'o netruksta, todel apie ji net negalvojau. bet kai pasiulei universalesni zoom'a vietoj fix'o, pagalvojau apie dar viena fix'o pranasuma pries zoom'a - didesni ryskuma (kurio gal nieks ir nepastebes cool.gif. o su ebejum iki siol nesu turejus blogos patirties, ir 50-tukas naudotas is ten unsure.gif imciau MF, tai tokiu kaina ryskiai mazesne mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 01 17, 21:34)

atvirksciai - 35-tukas ant skaitmenos bus analogas kaip 50-tukas (56-tukas tongue.gif ) ant juostos. o 50-tukas ant skaitmenos yra realiai koks 75. nebent sakau, man blogai su skaiciais cool.gif

na va - jau dvi nuodėmingosios biggrin.gif kas dar jungiasi?

Su skaičiais tau viskas gerai. Man čia blogai. Su logika. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 01 13, 15:46)
Na as papasakociau savais zodziais kaip juostoje vaizdas gaunasi, bet tai susije su moterimis ir intymumu, todel patylesiu biggrin.gif biggrin.gif

kelinta diena bandau iki galo suprasti jusu su andriuska diskusija apie dviguba expo, tai siatas sakinys ramybes neduoda biggrin.gif noriu isplestinio paaiskinimo, jeigu labai blogai, galima az
Atsakyti
manau, kad tmax pigiau rasi vilniuje (bent jau plačios juostos čia pigiau 2 lt maždaug). o vien sliverius siųstis neapsimoka. reikia siuntimo mokestį 15 eu "paskandinti" pirkiniuose. aš sau atsisiųsčiau kokios chemijos. baisiai patiko seleninis toneris. tiek jo matomas darbas, tiek ir nematomas (sidabro transformavimas "amžinam"saugojimui).

frazė buvo skirta bendrai, ją jaučua kiekvienas. svarbu tik suvokti, ar tikrai reikia, ar šiaip "užėjo". jei tikrai norisi - pirk. foksais dar nieks nesiskundė (išskyrus tai, kad jeis sunku kokį reportažą fotografuoti, nes kojmis zuminti reikia r nevisuomet fokusinis ant aparato toks, kokio reikia.

35 mm ant skaitmenos bus tas pats, kas 56 ant juostos.

tas tinklapis su nuorodom labai geras. tik sakau, kad po kelių bandymu pamatysi, ar tau reiks pridėti - ar atimti kažkiek laiko. o gal visai ir tas tiks. reikalas tas, kad po kiek laiko, jei dirbi su vienais ryškalais, ateina praktika paremta intuicija. aišku, burti bile kaip nereikia, vis vien reikia paisyti pagrindinių dalykų. pvz. kar bakelio turinyje turi būti kažkoks minimalus ryškalo kiekis, kitaip nieko gero nesigaus. negali x-tolo skiesti kaip kokį rodinalą 1+100. jo vis vien turi būti kokie 50 ml. kitaip kad ir 3 val ryškinsi - š gausis, nes išsikvėps chemija iki galo vaizdo negavusi.

dar info: jei stovi "+" tai reiškia prie dalies ryškalo reikia pridėti tiek dalių vandens. jei ":" tai ryškalo dalis vandenyje. pvz: 1+3 reiškia, kad jei reikia 400 ml ryškalo, tai dalinam jį iš 4 (1+3) ir pilam 100 ml ryškalo ir 300 ml vandens. jei nurodyta 1:3 tai 400 ml dalinam iš 3 ir pilam 133 ryškalo ir 266 vandens.

dėl užsakymo reiškiasi lėtai galvojam. kai bus pakankama masė užsakymų - darysim.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 01 17, 21:34)

QUOTE(Puriena6 @ 2009 01 17, 21:43)
na va - jau dvi nuodėmingosios biggrin.gif  kas dar jungiasi?

man irgi sliverių reik.
ir juostų paimčiau. andriuska, kur radai, kad adoxai pasibaigusio galiojimo? jei nesmarkiai pasibaigę, aš surizikuočiau. ir dar kokių kitų naujų pabandyčiau.
be to, keli kūdriečiai visai mielai prisijungtų, jau rodė susidomėjimą.

tai galim per savaitę paformuoti užsakymą. jei susidarys padori suma, davai darom smile.gif
Atsakyti
aš vokiškai nelabai, bet ten po adoxais parašyta, kad rolfilmai datuoti 2009, o paprastos (matyt) 2008. iš to ir sprendžiu. tai o.k. bandom formuoti siųskite privatan (až) pageidavimus. kainas pasakysiu orientacines. paskutinį kartą buvo nemalonus siurprizas, kai rezervavo vieną sumą, o susvyravus valiutom nuskaitė kitą ir euras gavosi 3,79 lt. nors po to ebejui užsakinėjau, tai viskas normoje buvo. matyt pataikėm, kai doleris pike buvo, o latas pasmuko. nu ne esmė. siųskite.
Atsakyti
Man su vokieciu irgi nelabai, bet as pasinaudoju google translate paslaugom. Sakykit, kokias juostas is ten imat. Linka gal imeskit kas nors. Dar klausimas, ar bandet kas ortochromatines juostas is ten?
Atsakyti
ėmiau adox, acros ir ilford 3200 rolfilmus. lietuvoj tokių nėra. adox pigios bet nieko (tik problema, kad jas sukti reikia visiškoj prieblandoj, bo per rakordą biški pasišviečia. kadrų nelabai gadina (iš 20 tik viena juosta pasišvietė kiek iš krašto, o kitose tik koks 1 mm iš abiejų šonų). acros supersmulkiagrūdė - datalizacija nereali. na o 3200 ir afrikoje 3200. kitų kainos čia panašios arba ne pigiau gaunasi. norisi kokią egzotiką pabandyti. turiu ir filtrą. reiks gal pabandyti kokią vieną g.gif
Atsakyti