QUOTE(andriuska @ 2009 01 17, 21:05)
pasakysiu ne naują mintį, tačiau prie kurios reikia pribręsti: gyvenime apie objektyvą negalima spręsti iš laikraščių ar plytų sienos nuotraukų (dažniausi testų objektai). ir ryškumas nėra absoliutus kriterijus renkantis objektyvą. man asmeniškai 24-70 irgi nepatiko. turiu 50/1.8 jis patinka. turiu 70-200/4 jis "padaro" pagal ryškumą 50-uką. jis sunkesnis, tamsesnis. ir pasakyti, kuris geresnis aš nedrįstu. aš juos abu visumet nešioju. matėt mano kuprinę neseniai dėtoje foto? joje daug kas telpa

kitas pvz. bronika ir ikonta. dariau tą patį kadrą šiais aparatais. bronicos rezultatas - aštrus, blakstienas galima suskaičiuoti. ikonta akivaizdžiai minkštesnė. o kai rodau nuotraukas, tai kiek žmonių - tiek nuomonių. o aš pats negaliu vienareikšmiškai pasakyti - kuriuo aparatu daryta nuotrauka geresnė (nors atskiriu jas iš karto). tai vat. o dar dėl to ryškumo - jei nedaryti didelių formatų, tai pofig tas ryškumas. 99 proc. žiūrinčiųjų neatskirs ar foto buvo šarpinta. tai suvokęs aš visai normaliai sutariu su kitiniu canoniniu objektyvu. tik žinau, kad negalima fotogrfuoti visiškai kraštinėse transfokatoriaus padėtyse, jei tai peizažas, spadžiu diafragmą iki f13, o portretų stengiuosi nefotografuoti. o jei ir fotografuoju, tai dažnai vis vien šopą naudoju. o jau po jo įsikišimo objektyvo kaina nedaug reikšmės turi, ir ypač jei monitoriuje žiūrėti.
žodžiu,
fazė, kai norisi kažko, kas turi ženkliai pagerinti nuotraukų grožį, man pažįstama. ir dabar dar kartais užeina. bet dabar jau greitai ir praeina. bo nei vienas įsigytas priedas ar pakeistas aparatas nepridėjo kokybės tiek, kiek lėtas, neskubus fotografavimas galvojant apie tai, ką darai.
o jei iš ties trūksta plataus kampo, tai galima ir fiksą paimti, nebrangų kokį. ebejui nerizikuočiau. be to ten ir kaina tokių šiuolaikinių dalykų didelė. archaizmai visai kitas reikalas.
apie ta faze cia man dedikuota?

nu ne del to pagerinimo - sakau gi, truksta platesnio kampo (tik 50-tuka faktiskai ir turiu, kit'as seniai dulka), ir jau gana ilga laika ta jauciu. Todel susimasciau apie platesni fix'a. zoom'o netruksta, todel apie ji net negalvojau. bet kai pasiulei universalesni zoom'a vietoj fix'o, pagalvojau apie dar viena fix'o pranasuma pries zoom'a - didesni ryskuma (kurio gal nieks ir nepastebes

. o su ebejum iki siol nesu turejus blogos patirties, ir 50-tukas naudotas is ten

imciau MF, tai tokiu kaina ryskiai mazesne