Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2009 01 16, 21:07)
aisku, tuomet gulbės - tavo smile.gif

o dėl plačiakampių fiksų - manau, kad ar 2 ar 2,8 didelio skirtumo nebus (nebent techniškai tie objektyvai skirsis: stiklai ten kokie, ar pan.) nes su plačiakampiu bokeh nelabai išgausi. su 35 mm dar. o 28 tai tingiu žiūrėti skaičiuoklėje, bet ten hiperfokalas prasidės nuo kokių f8 ir 2 metrų (ant kropintos matricos gal kiek daugiau) bet esmė - kuo fokusinis mažesnis - tuom DOF didesnis. aš bronicai turiu 50 mm objektyvą tai jis siauros juostos ekvivalentu kaip tik 28 mm ir išeina. pora juostų paskutiniu juom fotografavau. platumo man per akis. bet neįdomus niekuom. ir būtent tuo, kad jei kiek iš toliau fotografuoji, tai ir planai visi pakankamai ryškūs. turiu m42 objektyvą 28 mm. jei turi adapterį, galiu duoti pažaisti.

4u.gif

nu mastau tada g.gif nes siaura ryskumo zona tai as irgi megstu doh.gif bet 35 man per siauras atrodo. gal gali imesti pora kadru su 28, su skirtingom diafragmom? adapterio neturiu sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 16 sausio 2009 - 21:48
na kaip rodo nesena patirtis už 25 lt gali turėti paprastą adapterį (be stikliuko, leidžiančio fokusuotis į begalybę) o už kiek brangiau ir su tuom stikliuku). pas tave juk nikonas? o.k. pabandysiu užsidėti su adapteriu ant savo skaitmeninio ir atsiųsiu nuoroas į kadrus. bet gal pirmadienį kokį.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 01 17, 09:31)
na kaip rodo nesena patirtis už 25 lt gali turėti paprastą adapterį (be stikliuko, leidžiančio fokusuotis į begalybę) o už kiek brangiau ir su tuom stikliuku).  pas tave juk nikonas? o.k. pabandysiu užsidėti su adapteriu ant savo skaitmeninio ir atsiųsiu nuoroas į kadrus. bet gal pirmadienį kokį.

nikonas. aj, bet jeigu cia vargas biski, tai nevark, pasieskosiu i-nete pavyzdziu irnesakyk.gif 4u.gif siaip norejau gyvu atsiliepimu is tu kas bande
Atsakyti
na kažkiek vargo yra, nes reikia padaryti smile.gif bet vat dar pagalvojau - o kodėl būtent fiksas? man atrodo, kad koks zumas 24-70 su skyle 2,8 bus daug daug kartų funkcionalesnis. ir manau, kad kainos jų įkandamos. kad ir sigmos. kitas reikalas, kai toks objektyvas kainuoja begėdiškus pinigus (kaip bronicai: fiksas nuo zumo kaina skirėsi kokius 7-8 kartus, tai čia be variantų)
Atsakyti
Sveiki smile.gif

Norejau smarkiai paveluotai pasveikinti Silwio 4u.gif

Pagirti andriuskos preciziskus kadrus, man jie visi savaip ypatingi, o kai kurie patiko net gi labai. Ir daug labiau nei rodyti temoje "mokomes fotoggrafuoti"
smile.gif

Ir dar, jei bus organizuomas nuotrauku ryskinimas, labai noreciau prisijungti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 01 17, 14:24)
na kažkiek vargo yra, nes reikia padaryti smile.gif  bet vat dar pagalvojau - o kodėl būtent fiksas? man atrodo, kad koks zumas 24-70 su skyle 2,8 bus daug daug kartų funkcionalesnis. ir manau, kad kainos jų įkandamos. kad ir sigmos. kitas reikalas, kai toks objektyvas kainuoja begėdiškus pinigus (kaip bronicai: fiksas nuo zumo kaina skirėsi kokius 7-8 kartus, tai čia be variantų)

kad 24-70 Nikorr ir kainuoja begediskus pinigus. Sigma nezinau kodel, nelabai pasitikiu. be to, man kzk uzsifiksave, kad zoomo ryskumas (prie tu paciu skaiciu) niekada nebus toks kaip fix'o (gal cia ir neteisingas isivaizdavimas g.gif ). bet svarbiausia, kad siaip poreikio zoomui kol kas nepajutau, o va platesniam kampui - retkarciais uzsinori. del to ir galvoju pirkt koki nelabai brangu naudota is ebay - retkartiniam naudojimui

Puriena, sian uzsukau i Kalvariju turgu - tai bakelio neradau sad.gif tie prekiautojai sake, kad labai retai dabar kam reikia, tai ju beveik nebuna. paziuresiu dar prie progos, bet itariu, kad sansu rasti, nedaug unsure.gif
Atsakyti
Gaziulka, kas liecia fixa, tai dariau testa, kurio metu plastikinis 50mm 1,8 "padare" Lke 24-70mm 2,8 prie visu diafragmu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 01 17, 18:23)
Gaziulka, kas liecia fixa, tai dariau testa, kurio metu plastikinis 50mm 1,8 "padare" Lke 24-70mm 2,8 prie visu diafragmu smile.gif

tai vadinasi ne is dangaus tas mano isitikinimas 4u.gif

aj, bandau biddint 28 fix ebay'uj
Atsakyti
Oi, aš tai prijaučiu labiau zoomui, kas dėl pačio kadro komponavimo. Bet trūkumas jo toks, kad rankinėje kasdieną neprisinešiočiau - sunkus. Tai aš vistik mąstau apie 35mm f2. g.gif Čia man būtų toks optimalus tarpinis tarp plataus ir 50-tuko, manau g.gif

Gaziulka, abidna dėl bakelio verysad.gif Bet vistiek ačiū, kad nepatingėjai dėl manęs pasidomėti 4u.gif
Andriuska, kada artimiausias užsakymas iš fotoimpexo nusimato? Turbūt dar negreitai g.gif Ir dar klausimuks - ar skirtingoms juostoms tinka tos pačios rūšies ryškalai? Tarkim, aš dabar nusipirkusi Ilford, Kodak ir dar Sayonaros Adox dovanotas laukia. Kokius ryškalus rekomenduotumei?
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 01 17, 19:57)
Oi, aš tai prijaučiu labiau zoomui, kas dėl pačio kadro komponavimo. Bet trūkumas jo toks, kad rankinėje kasdieną neprisinešiočiau - sunkus. Tai aš vistik mąstau apie 35mm f2.  g.gif  Čia man būtų toks optimalus tarpinis tarp plataus ir 50-tuko, manau  g.gif

Gaziulka, abidna dėl bakelio verysad.gif  Bet vistiek ačiū, kad nepatingėjai dėl manęs pasidomėti 4u.gif
Andriuska, kada artimiausias užsakymas iš fotoimpexo nusimato? Turbūt dar negreitai g.gif  Ir dar klausimuks - ar skirtingoms juostoms tinka tos pačios rūšies ryškalai? Tarkim, aš dabar nusipirkusi Ilford, Kodak ir dar Sayonaros Adox dovanotas laukia. Kokius ryškalus rekomenduotumei?

as su tuo paciu Ilford 29 ryskalu esu ryskinusi ir Kodak ir Ilford juostas, skirtumo nepamaciau. bet gal daugiau patirties turintys pasisakys.

35 man kzk nei toks nei toks - labai jau primena 50-tuka (ant crop'intos matricos turbut panasiai ir gausis, ar man su skaiciais blogai g.gif ), o plataus kampo mazoka. bet jeigu kaip tarpinio ieskai, tai gal.
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 01 17, 14:28)
Norejau smarkiai paveluotai pasveikinti Silwio  4u.gif

Aciu smile.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2009 01 17, 19:57)
Ir dar klausimuks - ar skirtingoms juostoms tinka tos pačios rūšies ryškalai? Tarkim, aš dabar nusipirkusi Ilford, Kodak ir dar Sayonaros Adox dovanotas laukia. Kokius ryškalus rekomenduotumei?

QUOTE(Gaziulka @ 2009 01 17, 20:07)
as su tuo paciu Ilford 29 ryskalu esu ryskinusi ir Kodak ir Ilford juostas, skirtumo nepamaciau. bet gal daugiau patirties turintys pasisakys.

Buvau kazkada imetes linka, kuriuo, po to kai radau, visada naudojuosi. http://www.digitaltr...m/devchart.html

Pasirenkat juosta, pasirenkat ryskalus, ir gaunat lentele su skirtingom koncentracijom, laikais ir t.t. Tiesa, kazkur skaiciau, kad skirtingi ryskalai skirtingas juostas skirtingai veikia, t.y. gali kazkiek itakoti kontrasta ir grudo formavimasi. Pats to nepastebejau, bet ir neryskinau kazko egzotisko, ar kazkuo egzotisku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 17 sausio 2009 - 21:19
pasakysiu ne naują mintį, tačiau prie kurios reikia pribręsti: gyvenime apie objektyvą negalima spręsti iš laikraščių ar plytų sienos nuotraukų (dažniausi testų objektai). ir ryškumas nėra absoliutus kriterijus renkantis objektyvą. man asmeniškai 24-70 irgi nepatiko. turiu 50/1.8 jis patinka. turiu 70-200/4 jis "padaro" pagal ryškumą 50-uką. jis sunkesnis, tamsesnis. ir pasakyti, kuris geresnis aš nedrįstu. aš juos abu visumet nešioju. matėt mano kuprinę neseniai dėtoje foto? joje daug kas telpa mirksiukas.gif kitas pvz. bronika ir ikonta. dariau tą patį kadrą šiais aparatais. bronicos rezultatas - aštrus, blakstienas galima suskaičiuoti. ikonta akivaizdžiai minkštesnė. o kai rodau nuotraukas, tai kiek žmonių - tiek nuomonių. o aš pats negaliu vienareikšmiškai pasakyti - kuriuo aparatu daryta nuotrauka geresnė (nors atskiriu jas iš karto). tai vat. o dar dėl to ryškumo - jei nedaryti didelių formatų, tai pofig tas ryškumas. 99 proc. žiūrinčiųjų neatskirs ar foto buvo šarpinta. tai suvokęs aš visai normaliai sutariu su kitiniu canoniniu objektyvu. tik žinau, kad negalima fotogrfuoti visiškai kraštinėse transfokatoriaus padėtyse, jei tai peizažas, spadžiu diafragmą iki f13, o portretų stengiuosi nefotografuoti. o jei ir fotografuoju, tai dažnai vis vien šopą naudoju. o jau po jo įsikišimo objektyvo kaina nedaug reikšmės turi, ir ypač jei monitoriuje žiūrėti.
žodžiu, fazė, kai norisi kažko, kas turi ženkliai pagerinti nuotraukų grožį, man pažįstama. ir dabar dar kartais užeina. bet dabar jau greitai ir praeina. bo nei vienas įsigytas priedas ar pakeistas aparatas nepridėjo kokybės tiek, kiek lėtas, neskubus fotografavimas galvojant apie tai, ką darai.
o jei iš ties trūksta plataus kampo, tai galima ir fiksą paimti, nebrangų kokį. ebejui nerizikuočiau. be to ten ir kaina tokių šiuolaikinių dalykų didelė. archaizmai visai kitas reikalas.

ryškinti juostas gali bet kuom. ryškalai skirstomi ne pagal juostas, o pagal poveikį jai: kontrastiongi, smulkiagrūdžiai ir pan. aš dabar naudoju x-tolą. jį siūlau naudoti tiems, kas turi vietą kur laikyti 5 litrus skiedinio arba ryškina daug. aš vat atsiskiedžiau 2008-08 ir dar beveik litrą turiu. o išryškinau keliasdešimt juostų per tą laiką. arba surasti su kuom nusipirkti per pusę arba ant trijų. jis gerai stovi, iki metų. o vat ilfordo atkimšus po pusmečio geriau pilti lauk. oksiduojasi. ir geriausiai apsistoti prie bieno ryškalo. tada rezultatas bus stabilesnis.

iš vokiečių galiu užsakyti bet kada, jei susidarys norinčiųjų (ech, pažiūrėjau katalogą šių metų...dingo nebrangus popierius...o juostos dar yra., bet adoxas lyg ir pasibaigusio galiojimo, o be jo ten nelabai ką ir apsimoka pirkti. na nebet fuji acros).

35 an cropo 1.6 akurat yra 56 mm ant juostinio.

tos lentelės yra gerai, bet jos vis vien tik orientacinis laikas. labai priklauso nuo to, kaip tu maišai (kaip dažnai, kokiu būdu, intensyvumu), kaip tioksliai vandens temperatūrą pamatuoji, galiausiai, kokia temperatūra vonios kambaryje, ne nuo to priklauso, kaip greitai pašyla ryškalas bakelyje ir trumpėja laikas. mano patirtis rodo, kad ten nurodyti laikai, jei ryškini apie 16 min gali reikalauti paklaidos iki 30 sek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 17 sausio 2009 - 21:10