Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

šaunuolės, iš tikrųjų labai šaunu.
Vat aš neseniai taip pat susidomėjau juostine fotografija, tad dabar ieškau kur galima būtų nusipirkti pigų fotoaparatą(zenit'a, fed'a, smen'a, nelabai svarbu). Gal galit ką pasiūlyti?

Beje ar bandote fotografuoti kadras ant kadro?
Nespėjau dar visų puslapių peržiūrėti. 4u.gif
Atsakyti
1. ieškom www.skelbiu.lt
2. žiūrim prieš tai buvusį puslapį, ten yra nuorodą į kudroje talpintą multiekspozicinę seriją.
Atsakyti
pristatau naujausią savo kuklios kolekcijos eksponatą, apie kurį svajojau kone metus - dumplinuką wub.gif didžiulis dėkui sillwio už neįkainojamą pagalbą medžiojant šį žvėrelį 4u.gif :

user posted image
user posted image

aparatas vidutinio formato, 6x6 kadras. tolimatis. išlaikimai 1/200, 1/75, 1/25 ir B. tai kad tenka pasukti galvą, kokią ekspoporą pasirinkti....
o štai kadrai iš pirmos juostos:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Sveiki visi 4u.gif

Sayonara - tikrai šaunuolė. Ir eksponuota ir išryškinta tvarkingai. Čia iso 3200?

Kaiptu - andriuska patarė ieškoti per skelbimus, o aš dar patarsiu gimines ir draugus paklausinėt. Dažnai būna, kad lobis guli nenaudojamas, o žmonės nežino kur jį dėt.

Andriuska - smagu, kad aparatas veikia, nors meistro rankose ir degtukų dėžutė fotogafuoja biggrin.gif

O aš vakar gavau geriausią dovaną savo gyvenime - mums gimė berniukas smile.gif Ir jis ir mama jaučiasi gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 06 sausio 2009 - 23:29
Sillwio , sveikinimai 4u.gif 4u.gif 4u.gif Įsivaizduoju kaip dabar smagu namuose bigsmile.gif

Su baltu pavydu pažiūriu kaip čia jūs puikiai išnaudojat jau turbūt antikvarinius galima sakyti reliktus biggrin.gif Aš vieną juostą su savo Roleicordu išfotkinau ir dulka ans toliau ant lentynos unsure.gif Kada kai jau ištrauksiu vėl, paklausinėsiu čia, nes su fokusu visai nesusitvarkiau doh.gif Įtariu kad dar nežinau kokių gudrybių g.gif , nes kiek matosi fotike, lyg ir normaliai susifokusuoja g.gif Dar pažiūrėjau kad ir Zorki turim, mažu ir tą reiks kada išbandyt g.gif Bet ten jau iš viso tamsus miškas doh.gif Ir dar Kodak Retina, tai apie tą iš vis nieko nežinau unsure.gif
Atsakyti
Sveikinimai sillwio 4u.gif Linkejimai Lotai 4u.gif soris uz off topika

Atsakyti
As irgi paofftopinsiu biggrin.gif Sillwio didziausi sveikinimai tavo pagausejusiai seimynai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 01 06, 22:56)
O aš vakar gavau geriausią dovaną savo gyvenime - mums gimė berniukas smile.gif Ir jis ir mama jaučiasi gerai.

Ooooo! Sveikinimai Jūsų šeimynai!
Atsakyti
silwiau, sveikatuzes Jusu semynai wink.gif
Atsakyti
nedidelė patirtis iš vakarykščio ryškinimo:
nežinau net kaip atsitiko, tačiau fiksuojant buvo susidaę burbulai ant spiralės ir kai ištraukiau juostą jau po praplovimo, pamačiau, kad dalyje kadrų yra nenuplautos emulsijos lopinėliai, nedideli, gal po milimetrą, bat kadrai sugadinti, galvojau...dar susinervinau, nes juosta visa feličitava išėjo, matyt todėl, kad fiksažas buvo šiltas, nes vonios kambaryje stovėjo nuo užvakar ir aš jo nešaldžiau. nu, galvoju, verysad.gif išdžiuvo per naktį, tie emulsijos lopinėliai padžiuvę patamsėjo, susikarpiau aš juostą, galvoju kaip čia iš kvadrato stačiakampiį daryti, ar pasislėps brokas ir šovė mintis - atfiksuoti vieną atkarpą pakartotinai. kadangi viskas po ranka vonioje (dar 3 juostos liko išryškinti) tai greitai į bakelį, 2 min., praplaunu ant smūgio ir ką? - lopai dingo ir bent jau vizualiai nesimato, kur jie buvo. o kartu su jais dingo margancovkė - juostelė švari, pilkutėlė, tarpkadriniai skaidrūs ir neutralūs smile.gif .

vakare skanuosiu ir žiūrėsiu, ar matosi kas. jei ne - bandysiu ir kitus per naują atfiksuoti. tai kad kovos su feličitavumu būdas rastas.

be to supratau, kaip elgtis su PAV (indaplovės skaliklio mano atveju). reikia pilti ne kelis lašus į bakelį, o kokį nedidelį arbatinį šaukštelį. tada garantuotai jokių pėdsakų nelieka ir juostelė džiūna labai greitai.
Atsakyti

sillwio, sveikinu biggrin.gif

ne, ten iso 400. gal perlaikiau kiek? arba skanuojant išlindo grūdai smile.gif
Atsakyti
andriuska, sveikinu su nauju aparatu... 4u.gif biggrin.gif
psix-maniak biggrin.gif
Atsakyti