Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sayonara @ 2009 01 02, 11:26)
pas mane fed 5v ir zorki 5. fedas tai naujutėlis.
ant zorki stovi industar 50 3.5 diafragma.
ant fedo - industar 55 2.8.
zorkio objektyvas panašus į išardomą, bet aš apie tai tikrai nieko nepasakysiu - nesuprantu. bet panašu, kad jis pagedęs..sad.gif nefokusuoja man niekaip.. va fedas tai puikiai veikia..smile.gif

Aha, pas tave kiek kitokie, negu aš ieškau. Aš ieškau va tokio:

user posted image

Objektyvai visi išardomi. Bent jau vieną kartą biggrin.gif Aš turėjau šitą:

user posted image

Jis "susideda", t.y. tampa kompaktiškesnis.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 01 02, 11:53)
Aha, pas tave kiek kitokie, negu aš ieškau. Aš ieškau va tokio:

user posted image

Objektyvai visi išardomi. Bent jau vieną kartą biggrin.gif Aš turėjau šitą:

user posted image

Jis "susideda", t.y. tampa kompaktiškesnis.

gražuolis biggrin.gif
ant zorkio pas mane tada tas, kuris išsitraukia va lygiai taip biggrin.gif
Atsakyti
tai ką, įstojau į juostų ryškintojų gretas. vakar išsiryškinau dvi, šiandien dar dvi.. viskas apynormaliai - ryškint lyg ir išeina, lieka išmokt fotkint biggrin.gif vakar su bite bastėmės po Vilnių dieną, tai šiandien jau visas tris juostas iš bastymųsi turiu. lieka nuskanuoti..smile.gif preliminariai keli kadrai man patinka, berods būsiu užsikabinus už dvigubos expo.. beveik visus kadrus vakar dariau prieš saulę - šešėlizmus gaudėm su bite. pasirodysiu, kai nuskanuosiu.
ir bakelis mano geras, pati atradau, kame reikalas aną pirmąjį kartą buvo - nesustabdžiau proceso.. kai sustabdau su vandeniu, viskas puikiai, jokių durnų kraštų nelieka..biggrin.gif bet vyras kaip pyksta, kad namie su chemikalais šlaistausi.. nesupranta poezijos anas biggrin.gif
suku galvą ir pati su savim ginčijuosi, ar ir 3200 juostas pabandyt namie ryškint, ar vis tik geriau į procentrą nešt.. g.gif nes turiu ir tokias dvi eilėje laukiančias.. rolleyes.gif
Atsakyti
o kas su 3200 kitaip, tik ilgesnis laikas - ryskink, aisku irnesakyk.gif

ta dviguba tavo serija man g.gif asmeniskai tik su stalu ir lempa kabina, melanchiliskai liudnoka nuotaika atspindi, kitos na nezinau, man dviguba ekspozicija ir tiek. ta prasme, galiu suprasti ir ideja, ir techniskai nieko, bet tikriausiai dar nepriaugau iki 2-gubos expozicijos stadijos
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 01 03, 17:40)
tai ką, įstojau į juostų ryškintojų gretas. vakar išsiryškinau dvi, šiandien dar dvi.. viskas apynormaliai - ryškint lyg ir išeina, lieka išmokt fotkint biggrin.gif vakar su bite bastėmės po Vilnių dieną, tai šiandien jau visas tris juostas iš bastymųsi turiu. lieka nuskanuoti..smile.gif preliminariai keli kadrai man patinka, berods būsiu užsikabinus už dvigubos expo.. beveik visus kadrus vakar dariau prieš saulę - šešėlizmus gaudėm su bite. pasirodysiu, kai nuskanuosiu.
ir bakelis mano geras, pati atradau, kame reikalas aną pirmąjį kartą buvo - nesustabdžiau proceso.. kai sustabdau su vandeniu, viskas puikiai, jokių durnų kraštų nelieka..biggrin.gif bet vyras kaip pyksta, kad namie su chemikalais šlaistausi.. nesupranta poezijos anas biggrin.gif
suku galvą ir pati su savim ginčijuosi, ar ir 3200 juostas pabandyt namie ryškint, ar vis tik geriau į procentrą nešt.. g.gif nes turiu ir tokias dvi eilėje laukiančias.. rolleyes.gif

Yes! Turim dar vieną sektantą biggrin.gif Būtinai parodyk rezultatus.

Ryškink ir 3200. Viskas taip pat. Gal tik ryškalus praskiesk, ar bent stebėk, kad ryškalų temperatūra nebūtų per aukšta, nes grūdas bus žiaurus. Ir taip 3200 juostoje jis "gana" pastebimas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 03 sausio 2009 - 21:48
sveiki visi "sektantai" biggrin.gif

aš dar po kelionės blink.gif dar laukia šešios juostos ryškinti. kažkaip nesifotografavo. kai su būriu nefotografu vaikštai, tai ne kas....

dėl stabdymo vandeniu - vanduo nestabdo. vanduo nuplauna, bet procesas dar vyksta. stabdyk į vandenį biški paprasto acto įmaišiusi (tik to, kuris be prieskonių). kažkur turi būti apie 2 proc tirpalo. tai ypač patartina, jei ryškini neskiestais ryškalais (t.y. apie 6 minutes procesas trunka).
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 01 04, 19:00)
sveiki visi "sektantai" biggrin.gif

aš dar po kelionės blink.gif dar laukia šešios juostos ryškinti. kažkaip nesifotografavo. kai su būriu nefotografu vaikštai, tai ne kas....

dėl stabdymo vandeniu - vanduo nestabdo. vanduo nuplauna, bet procesas dar vyksta. stabdyk į vandenį biški paprasto acto įmaišiusi (tik to, kuris be prieskonių). kažkur turi būti apie 2 proc tirpalo. tai ypač patartina, jei ryškini neskiestais ryškalais (t.y. apie 6 minutes procesas trunka).

o su prieskoniais netinka? man visai patiktų baziliko skonio juosta lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
vieną kadrą rodau iš pačios ryškintos juostos. čia penktadienį su bite pasivaikščiojom.

user posted image
Atsakyti
įdomus kadras... ir išryškinai gerai. jei jau skanuojant šešėliuose matosi grindinio detalės (nors fotografuota prieš saulę) tai tikrai mano supratimu geras negatyvas. kontrastą visada pasikelsi.

smagumėlis gebėti ryškinti pačiam, a ne mirksiukas.gif tiesa, kuom ryškini? įtariu, kad ne tuom, ką daviau.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 01 05, 10:44)
įdomus kadras... ir išryškinai gerai. jei jau skanuojant šešėliuose matosi grindinio detalės (nors fotografuota prieš saulę) tai tikrai mano supratimu geras negatyvas. kontrastą visada pasikelsi.

smagumėlis gebėti ryškinti pačiam, a ne mirksiukas.gif  tiesa, kuom ryškini? įtariu, kad ne tuom, ką daviau.

tai kad būtent tuom, ką davei smile.gif
nors aš ne suvalkietė, ale sunaudosiu, ką turiu, tada naujus pirksiu biggrin.gif
o ryškinti pačiai LABAI patinka.. gaila, kad vyras zyzia ir nemato tame poezijos biggrin.gif
vis tiek ryškinsiu smile.gif
ačiū, beje, būtent Tau už tą paskutinį pendelį užpakalin biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
paskutiniu pendeliu bus galima vadinti tą, po kurio nusipirksi didintuvą ir šlapiu būdu nuotraukas pradėsi daryti biggrin.gif

o dėl to ryškalo tai maloniai nustebintas. šiaip tai jis pagal viską sprendžiant jau kaip ir "out of date" turi būti...ir gerokai, nes pas mane prastovėjo gal du-trys mėnesius atkimštas. D-76 nuo stovėjimo "garuoja" kažkoks elementas, atsakingas už lėtesnį darbą ir mažesnį kontrastą. oksiduojantis tai medžiagai ryškalas geltonuoja. tai tas ilfordas iš viso kaip kava juk dabar turbūt atrodo g.gif. tai turi archekontrastingai ryškinti ir greitai.... o aš galvojau, kad kokį mikrofeną nusipirkai. galvoju ar neverta pabandyti, kaip tik dabar 6 juostos laukia. matyt reiks.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 01 05, 12:28)
paskutiniu pendeliu bus galima vadinti tą, po kurio nusipirksi didintuvą ir šlapiu būdu nuotraukas pradėsi daryti biggrin.gif

o dėl to ryškalo tai maloniai nustebintas. šiaip tai jis pagal viską sprendžiant jau kaip ir "out of date" turi būti...ir gerokai, nes pas mane prastovėjo gal du-trys mėnesius atkimštas. D-76 nuo stovėjimo "garuoja" kažkoks elementas, atsakingas už lėtesnį darbą ir mažesnį kontrastą. oksiduojantis tai medžiagai ryškalas geltonuoja. tai tas ilfordas iš viso kaip kava juk dabar turbūt atrodo g.gif. tai turi archekontrastingai ryškinti ir greitai.... o aš galvojau, kad kokį mikrofeną nusipirkai. galvoju ar neverta pabandyti, kaip tik dabar 6 juostos laukia. matyt reiks.

na, paskutinis pendelis įvyks, kai namą turėsiu ir savo laboratoriją, kurioje aš spausdinsu foto, o vyras sakė iš spalvotų ryškalų sūnų mokins bombeles gaminti biggrin.gif t.y. negreitai, nes namie visiškai nėra sąlygų spausdinti, o ir vyro kantrybės netampysiu - jau dėl ryškinimo zyzia..smile.gif

ryškalo spalva skaidri smile.gif būčiau atkreipus dėmesį, jei būtų tamsus koks.. ax.gif
Atsakyti