Turiu maišą senų dieduko juostų su mano vaikyste ir gal net mamos.
Prieš skenuojant su canon 8800 gal reiktų kaip nors praplauti, atgaivinti?
Ar geriau nieko nedaryti?
jei nesukarpytos ir labai dulkėtos - tai gali praplauti. jei bakelį turi, žinoma. palaikęs vandenyje kokį 30 min ir išdžiovinęs gausi kiek tiesesnes juostas. bo jei jos gulėjo 20 metų susuktos - tai jų jau niekap neištiesinsi kitaip. bet tavo skaneryje reikės karpyti negatyvus. pagalvok, kur po to dėsi. paprasčiausias būdas - padaryti armonikėlę iš paprasto lapo ir sukarpytus negatyvus dėti į klostes.
sillwio aš nepasiduodu o to naujo didintuvo rėmeliuose paprastas stiklas ar antiniutoninis? pats tokio neturiu ir nesu girdėjęs, kad jis kaip neigiamai veiktų, bet vis ieškau atsakymų, nes labai jau įdomi mįslė... kalbant apie visokių "raštų" atsiradimą nuotraukose tai esu pastebėjęs savo krokuso kondensoriuose sukurius. matyt kai liejo stiklus susidarė turbulenciniai sukuriai kurie staigiai sustingus stiklui taip ir liko. plika akmi jie nematomi, su didele balta lempa irgi ne. bet kartą pabandžiau įsukti halogeninę lemputę (radau tokią su paprastu cokoliu) - tai mama mia gavau siklonų žemėlapio projekciją. tada tik supratau, kodėl visi keikia krokuso stiklus.
sillwio aš nepasiduodu o to naujo didintuvo rėmeliuose paprastas stiklas ar antiniutoninis? pats tokio neturiu ir nesu girdėjęs, kad jis kaip neigiamai veiktų, bet vis ieškau atsakymų, nes labai jau įdomi mįslė... kalbant apie visokių "raštų" atsiradimą nuotraukose tai esu pastebėjęs savo krokuso kondensoriuose sukurius. matyt kai liejo stiklus susidarė turbulenciniai sukuriai kurie staigiai sustingus stiklui taip ir liko. plika akmi jie nematomi, su didele balta lempa irgi ne. bet kartą pabandžiau įsukti halogeninę lemputę (radau tokią su paprastu cokoliu) - tai mama mia gavau siklonų žemėlapio projekciją. tada tik supratau, kodėl visi keikia krokuso stiklus.
QUOTE(andriuska @ 2008 12 19, 08:36)
As irgi nepasiduodu. Savaitgali bandysiu vel kiek pakeista metodika.
Koks stiklas, nezinau. Instrukcija apie tai neraso, o ir atrodo kaip paprastas, taigi darau prielaida, kad paprastas. Beja, ji reiktu pakeist, tik nezinau, kas man ispjautu milimetrini stikla ir krastus apdirbtu, kaip reikia (2 krastines is 4 ne tiesiog statmenai nupjautos, o mazdaug 45 laipsniu kampu).
Ziurineju kvadratu komponuotas nuotraukas ir radau va toki saita http://www.gerardlaurenceau.com/. Nerealus darbai. Beja, is jo saito yra linkai ir i kitu autoriu saitus, su taip pat nerealiais darbais
andriuska - o kas yra rc?
QUOTE(Labradoriukė @ 2008 12 19, 17:00)
andriuska - o kas yra rc?
resin-coated - padengti sintetine danga. jis plonesnis už kartoninio pagrindo, turi savyje tipo celofano sluoksnį. jei plėši tokį popierių, matosi tas padengimas kaip plyšta išsitempdamas. pigesnis už tikrą popierių.
QUOTE(andriuska @ 2008 12 19, 20:39)
resin-coated - padengti sintetine danga. jis plonesnis už kartoninio pagrindo, turi savyje tipo celofano sluoksnį. jei plėši tokį popierių, matosi tas padengimas kaip plyšta išsitempdamas. pigesnis už tikrą popierių.
Papildysiu - kadangi RC popierius turi tą polietileno sluoksnį, jis atsparus skysčiams, tai reiškia smarkiai sutrumpėja apdirbimo (ryškinimo ir t.t.) laikas, taip pat jis greitai džiūsta, o džiūdamas nesikraipo. Kita vertus baritinis popierius (pluoštinis) naudojamas aukštesnės kokybės atspaudams, nors su juo terlionės daugiau.
aaa, supratau RC - sintetinis, FB - naturalus. Bet kadangi mazom raidem paraset, tai vis speliojau kas ten gali but
Jei gerai pamenu, minejo, kad jei nuotr. daromos ant FB popieriaus, tai jei plovimo metu ilasint kelis lasus glicerino - jos nesiraito. Nezinau, gal jus isbandet ir galit pasakyt kiek tame tiesos?
Jei gerai pamenu, minejo, kad jei nuotr. daromos ant FB popieriaus, tai jei plovimo metu ilasint kelis lasus glicerino - jos nesiraito. Nezinau, gal jus isbandet ir galit pasakyt kiek tame tiesos?
QUOTE(Labradoriukė @ 2008 12 20, 20:35)
aaa, supratau RC - sintetinis, FB - naturalus. Bet kadangi mazom raidem paraset, tai vis speliojau kas ten gali but
Aš nebandžiau, tik pastebėjau, kad multikontrastinis FB popierius bangesnis. Kai sumažės broko procentas, būtinai išbandysiu.
QUOTE(sayonara @ 2008 12 21, 09:48)
sillwio, nežinau, ar skaitai aną temą, todėl čia noriu parašyti - labai labai ačiū už nuotrauką kabės šalia rūkų
Džiaugiuosi, kad patiko
QUOTE(Gaziulka @ 2008 12 21, 23:46)
kur gerai (ir dabar jau greitai ) paspartus Vln padaro? paprasciausius juodus. atsispausdinau mainams nuotrauka, bet prasosi dar ir paspartavimo. padaryciau ir pasparta pati, bet kol irankius supirksiu, jauciu, greiciau bus kur nors padaryt...
Kai kažkada rėmindavau, tai naudodavausi kontoros, esančios Vokiečių g. ant kampo, paslaugomis ir niekada nesigailėjau. Gal jau ir nėra tos kontoros dabar.
Išryškinau vakar dar viena 120 formato juostą. Ryškalai tie patys - kodak d76, tik šį kartą skiesti 1+3. Ryškinimo laikas - 17 minučių. Fiksažas - Ilford Rapid Fixer, kurį visada naudojau popieriui, o ne juostai fiksuoti. Problemos su tamsesne (negatyve šviesesne) juosta nebeliko. Matyt kalti buvo seni ryškalai.