QUOTE(andriuska @ 2008 12 17, 12:28)
burbuliukų buvimą lengva pastebėti ir paprastai tai būna maži taisyklingos apvalios formos taškeliai. o negatyve tiesiog nėra emulsijos toj vietoj, tik pagrindas juostos. procesas vyksta taip: dėl burbulo ryškalas nepatenka ant emulsijos ir niekaip jos neveikia. užpylus fiksažo jei burmulas dingsta (o jis dažniausiai dingsta) fiksažas nuėda emulsija iki švaraus pagrindo. burbulai taip pat pavojingi ir fiksaže, nes toje vietoje nesifiksuoja ir ryškinimo procesas vyksta iki galo (suirimo). kad nebūtų burbuliukų, patartina juostelę įdėjus į skystį bakelį lengvai patrankyti dugnu į paviršių, ant kurio jis stovi. eksperimentuoti galima plaunant. vat iš krano dažnai vanduo bėga prizotintas oro ir ant spiralės ir juostos dažnai lieka burbulai. pabandykite pasukioti spiralę ir pažiūrėti, ar burbulai nusiima. o po to patrankykite bakelį. rezultatus palyginkite (prisiminiau vadovėlis ).
manau, kad 150 lt, su rankena - 200 lt. aišku, jei yra pirkėjas, kuris supranta, ką perka, galima prašyti kiek daugiau. o šiaip pardavinėjant tai reali kaina už tvarkingą aparatą. reik įvertinti, kad nors jis ir buvo savo laikais geras aparatas, vis tik 1997 ar kada jis pradėtas gaminti, buvo seniai. jei nėra rankenos, batareikų komplektas kainuos 24 lt. aš vat esu kelis canonus pardavęs. paskutinį pardavinėjau gal pusmetį ir pardaviau už 125 lt. modelis buvo eos 300. aišku, klasė kiek kita, bet ir aparatas 7 metais jaunesnis, funkcijos beveik tos pačios. paklausa juostiniams kritusi ir jei kas dar žiūri (studentai, kurie mokosi pvz.), tai ieško raritetų mechaninių.
manau, kad 150 lt, su rankena - 200 lt. aišku, jei yra pirkėjas, kuris supranta, ką perka, galima prašyti kiek daugiau. o šiaip pardavinėjant tai reali kaina už tvarkingą aparatą. reik įvertinti, kad nors jis ir buvo savo laikais geras aparatas, vis tik 1997 ar kada jis pradėtas gaminti, buvo seniai. jei nėra rankenos, batareikų komplektas kainuos 24 lt. aš vat esu kelis canonus pardavęs. paskutinį pardavinėjau gal pusmetį ir pardaviau už 125 lt. modelis buvo eos 300. aišku, klasė kiek kita, bet ir aparatas 7 metais jaunesnis, funkcijos beveik tos pačios. paklausa juostiniams kritusi ir jei kas dar žiūri (studentai, kurie mokosi pvz.), tai ieško raritetų mechaninių.
Dekui!