Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

jei užsakinėsi ką iš vokiečių - pasiimk už 10 eu sliverių popierinių. jie ne tik neįelektrina negatyvo, bet juose negatyvas "kvėpuoja" ir ilghiau išsilaikys.

stiklus aš išėmęs dabar, nes su dulkėm irgi vargo buvo. bet dabar be stiklų atsirado problema, kaip išlaikyti negatyvą tiesiai. valydavau akinių stiklams skirta dirbtinio pluošto servetėle. o nuo negatyvo dulks pučiu su kriauše (ta, kur su vožtuvu, skirta nuo objektyvų dulkes pūsti).
Atsakyti
Ačiū už info, andriuska.

Na va, atspaudžiau antrą juostą. Niekaip negaliu atsistebėt detalizacija. Nagai niežti atspaust ant didelio formato.

Beja, eksponometrui jokiu priekaištų neturiu.

Vienas dalykas, kurį pastebėjau ant nekontrastingų negatyvų (pastebėjau atspauduose), kad vienas kraštas (vertikalus) truputį lyg pašviestas. Arba kodak'o juosta praleidžia (nors išiminėju iš fotiko tamsoje prieš dėdamas į bakelį), arba kažkur pro sandarinimus "leidžia". Dabar įsidėjau naują juostą, taigi bandysiu ieškot, kai ją baigsiu. Yra, aišku, dar ir trečias variantas - kreivos rankos biggrin.gif
Atsakyti
na juosta tai kažin ar gali apšviesti. aš egipte prie piramidžių keičiau tik nuo saulės nusisukęs ir nieko. ten sąžiningai parašyta, kad reikia vengti tiesioginių saulės spindulių.

o kodėl atmeti ryškinimo variantą? būtų apšviesta (jei per aparato tarpines leistų) - būtų visuose negatyvuose matyti. o čia nekontrastinguose (matyt vienodos tonacijos vazdu per visą kadrą ar didžiają dalį). man panašiau į ryškinimo reikalus. aparate juk centrijis užraktas, tad užrakto brokas irgi atkrenta.+ būtų vinjete ar kažkas panašaus, bet ne per kadro vertikalią kraštinę. o jei kraštinė vertikali, reiškia išilgai juostos. o jei išilgai juostai, galvojam ir apie turbulenciją, reaktyvo išsekimą, spiralių konstrukciją ir visokius kitus reiškinius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 12 16, 09:45)
na juosta tai kažin ar gali apšviesti. aš egipte prie piramidžių keičiau tik nuo saulės nusisukęs ir nieko. ten sąžiningai parašyta, kad reikia vengti tiesioginių saulės spindulių.

o kodėl atmeti ryškinimo variantą? būtų apšviesta (jei per aparato tarpines leistų) - būtų visuose negatyvuose matyti. o čia nekontrastinguose (matyt vienodos tonacijos vazdu per visą kadrą ar didžiają dalį). man panašiau į ryškinimo reikalus. aparate juk centrijis užraktas, tad užrakto brokas irgi atkrenta.+ būtų vinjete ar kažkas panašaus, bet ne per kadro vertikalią kraštinę. o jei kraštinė vertikali, reiškia išilgai juostos. o jei išilgai juostai, galvojam ir apie turbulenciją, reaktyvo išsekimą, spiralių konstrukciją ir visokius kitus reiškinius biggrin.gif

Neatmetu. Sakau, kad rankos kreivos biggrin.gif Pirmiausia eliminuosiu si faktoriu, o tada jau ieskosiu slieku toliau. Pameginsiu siandien nuskanuot ir parodyt apie ka kalbu.
Atsakyti
Keletas kadrų iš vakarykštės juostos. Visumoj aš patenkintas. Skanai atrodo žymiai prasčiau. Detalizacijos nebeliko.
Antroje dešinėje matosi tamsesnė siaura juosta, apie kurią kalbėjau.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
ar man visai jau, kas pirmos ir antros viršuje, kaip su šukom įstrižai perbrauta? g.gif ar valei su kuo nors negatyvus ir čia taip g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 12 16, 19:56)
ar man visai jau, kas pirmos ir antros viršuje, kaip su šukom įstrižai perbrauta? g.gif ar valei su kuo nors negatyvus ir čia taip g.gif

Negatyve šito nėra, nuotraukoj nesimato, o skane išlindo. Įtariu, kad ryškinant popierių atsirado, nes jo nejudinau.
Atsakyti
Silwio,

pas mus tokios jusotos likdavo negatyve del to, kad bakelis nesandarus arba pakankamaoj sviesoj ja ryskindavom bakelyje. Bet dazniausiai budavo tik perforacijos vietoje, i kadra ar vualio sriti islysdavo tikrai retai.

Buvo toks atvejis, kad mes skaiciavom fotografine platuma ir ryskinom juostas. Pas visas gavosi labai aukstas vualis ir kreives nelygios. Pasirodo, kad tame kambaryje pabuvus 5 min pradeda rysketi sviesa is kazkur apacioje ir del tokios menkos svieseles buvo sugadinti negatyvai.

Tu cia placiajuosciu fotkinai?
Atsakyti
man nerodo nuotraukų.
Papildyta:
QUOTE(Labradoriukė @ 2008 12 17, 01:26)
Buvo toks atvejis...

kažin ar vualis atsiranda dėl to, kad pro durų plyšį skverbiasi šiek tiek šviesos, nebent ryškinot lakštus kiuvetėse. aš ne kartą vyniojau juostą į bakelį vonios kambaryje, kuriame atrodė tamsu, o kiek pabuvus matydavau savo pėdas, nes pro durų apatinį plyšį švietė. ir nei karto nepastebėjau kažkokių problemų dėl to. aįšku, aš vynioju ne ant grindų ir nelaikau išimtos juostos prie to plyšio. o bakelio sandarumas ir skystis yra pakankama uždanga, kad tokia šviesa nepaveiktų proceso. vualis atsiranda dėl temperatūros, ilgo ryškinimo silpnos koncentracijos ryškaluose, pasenusiose ar netinkamai laikytose juostose
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2008 12 17, 00:26)
Silwio,

pas mus tokios jusotos likdavo negatyve del to, kad bakelis nesandarus arba pakankamaoj sviesoj ja ryskindavom bakelyje. Bet dazniausiai budavo tik perforacijos vietoje, i kadra ar vualio sriti islysdavo tikrai retai.

Buvo toks atvejis, kad mes skaiciavom fotografine platuma ir ryskinom juostas. Pas visas gavosi labai aukstas vualis ir kreives nelygios. Pasirodo, kad tame kambaryje pabuvus 5 min pradeda rysketi sviesa is kazkur apacioje ir del tokios menkos svieseles buvo sugadinti negatyvai.

Tu cia placiajuosciu fotkinai?

Aciu, Labradoriuke, bet itariu, kad ne apsvietime reikalas. Kazkur perskaiciau, kad taip gali nutikti del oro burbulu, likusiu nupylus ryskalus ir uzpylus vandeni praplovimui. Kol tarp ryskinimo ir fiksavimo neplaudavau, tokiu bajeriu nepastebedavau. Cia placiajuosciu.

QUOTE(andriuska @ 2008 12 17, 09:24)
man nerodo nuotraukų.
Papildyta:
kažin ar vualis atsiranda dėl to, kad pro durų plyšį skverbiasi šiek tiek šviesos, nebent ryškinot lakštus kiuvetėse. aš ne kartą vyniojau juostą į bakelį vonios kambaryje, kuriame atrodė tamsu, o kiek pabuvus matydavau savo pėdas, nes pro durų apatinį plyšį švietė. ir nei karto nepastebėjau kažkokių problemų dėl to. aįšku, aš vynioju ne ant grindų ir nelaikau išimtos juostos prie to plyšio. o bakelio sandarumas ir skystis yra pakankama uždanga, kad tokia šviesa nepaveiktų proceso. vualis atsiranda dėl temperatūros, ilgo ryškinimo silpnos koncentracijos ryškaluose, pasenusiose ar netinkamai laikytose juostose

g.gif Man rodo. Ir namie, ir darbe.
As irgi pastebejau, kad silpna sviesa, sklindanti pro duru apacia, itakos nedaro. Del visiskos garantijos juosta laikau taip, kad tiesioginiai spinduliai ant jos nekristu, t.y. nusisuku nuo duru. Niekada nebuvo jokiu problemu.
Zodziu ryskalus ispyliau. Sekancia juosta pameginsiu naujais ryskalais ir nauju fiksazu.
Tie bajeriai, kuriuos pastebejo Gaziulka, islindo jau popieriuje, taigi i juos demesio nekreipiu, nes tai mano beda. Sekanti karta reiks pajudint lapa ryskaluose, o ne palikt gulet minutei.
Atsakyti
4u.gif Sveiki, fotografuojantys juostomis. Gal galit suorientuoti kainose- atsirado norinciu pirkti is manes canon eos 50e, klausia kainos, o as isvis nesiorientuoju kiek tai galetu kainuot- gal patarsit nors mazdaug kokios eiles kainos dabar tokiu aparatu? nesinori atiduoti dykai, bet suprantu, kad ju kainos dabar nera dideles..

Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 12 17, 10:59)
Kazkur perskaiciau, kad taip gali nutikti del oro burbulu..

burbuliukų buvimą lengva pastebėti ir paprastai tai būna maži taisyklingos apvalios formos taškeliai. o negatyve tiesiog nėra emulsijos toj vietoj, tik pagrindas juostos. procesas vyksta taip: dėl burbulo ryškalas nepatenka ant emulsijos ir niekaip jos neveikia. užpylus fiksažo jei burmulas dingsta (o jis dažniausiai dingsta) fiksažas nuėda emulsija iki švaraus pagrindo. burbulai taip pat pavojingi ir fiksaže, nes toje vietoje nesifiksuoja ir ryškinimo procesas vyksta iki galo (suirimo). kad nebūtų burbuliukų, patartina juostelę įdėjus į skystį bakelį lengvai patrankyti dugnu į paviršių, ant kurio jis stovi. eksperimentuoti galima plaunant. vat iš krano dažnai vanduo bėga prizotintas oro ir ant spiralės ir juostos dažnai lieka burbulai. pabandykite pasukioti spiralę ir pažiūrėti, ar burbulai nusiima. o po to patrankykite bakelį. rezultatus palyginkite (prisiminiau vadovėlis biggrin.gif ).

QUOTE(Victor*photo* @ 2008 12 17, 11:55)
atsirado norinciu pirkti is manes canon eos 50e, klausia kainos...

manau, kad 150 lt, su rankena - 200 lt. aišku, jei yra pirkėjas, kuris supranta, ką perka, galima prašyti kiek daugiau. o šiaip pardavinėjant tai reali kaina už tvarkingą aparatą. reik įvertinti, kad nors jis ir buvo savo laikais geras aparatas, vis tik 1997 ar kada jis pradėtas gaminti, buvo seniai. jei nėra rankenos, batareikų komplektas kainuos 24 lt. aš vat esu kelis canonus pardavęs. paskutinį pardavinėjau gal pusmetį ir pardaviau už 125 lt. modelis buvo eos 300. aišku, klasė kiek kita, bet ir aparatas 7 metais jaunesnis, funkcijos beveik tos pačios. paklausa juostiniams kritusi ir jei kas dar žiūri (studentai, kurie mokosi pvz.), tai ieško raritetų mechaninių.
Atsakyti