Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2008 12 10, 16:48)
nelabai ką galiu patrati šiuo klausimu (išskyrus pasiūymą guglint, žinoma). pas mus pasirinkimo nebuvo jokio, o apie krokusą viską žinojau iš kitų forumų, tai pirkau ne katę maiše.

šiandien ir aš apsipirkau - paėmiau porą skaidrinių rėmelių 6x7 (po 18 ct biggrin.gif ). bandysiu konstruoti bestiklį rėmelį.

Googlinu kaip pasiutes, ale nedaug info yra biggrin.gif . Ypac apie senesnius. Durst'ai, skirti ir vidutiniam formatui, brangus. Radau toki gamintoja meopta su didintuvais opemus. Kainos padorios, bet niekas nieko nezino doh.gif

Geras pirkinys lotuliukas.gif

Beja, pasinaudojes tavo patarimu Ikoflex'o filtrus pasimatavau eksponometru. Tu buvai teisus. Be to, ant ju paciu parasyti teisingi daugikliai - zaliam ir geltonam x2, raudonam x5.
Atsakyti
Aš kaifuoju. Gal dar kam pasirodys įdomu http://www.flickrive...lar-interesting
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 12 10, 16:48)
nelabai ką galiu patrati šiuo klausimu (išskyrus pasiūymą guglint, žinoma). pas mus pasirinkimo nebuvo jokio, o apie krokusą viską žinojau iš kitų forumų, tai pirkau ne katę maiše.

šiandien ir aš apsipirkau - paėmiau porą skaidrinių rėmelių 6x7 (po 18 ct biggrin.gif ). bandysiu konstruoti bestiklį rėmelį.

parodyk paskui ka sukonstravai smile.gif
Atsakyti
aha, patiko nuoroda....

meopta normali gamyklėlė. kai turiu jos optinį taikiklį ant tikkos prisukęs - nei karto nesiskundžiau kokybe. vat ir čia antrina:

http://www.club-niko...s...t=0&start=0
http://photoreporter...php?answer=1289
http://www.club-niko...mp;#entry204864
Atsakyti
kada vel susirinkimas pas andriushka? smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

na, grįžau iš valkatavimo.

sillwio, Tu teisus, darbinės kelionės ne pats geriausias metas gfotografijai. ir nervina tai, ir gerai visai, kad nėra laiko - nešaudžiau paviršutiniškai. blush2.gif

ms, nori iš andriuskos pasimokyti? smile.gif

aš tai ieškau dabar nusipirkti canon 40d ir canon 1n distancinius pultelius. kaina nemaža visai, kiek ieškojau šitų reikaliukų, bet noriu.. gal kada artimoje ateityje.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 12 11, 10:37)
Sveiki,

na, grįžau iš valkatavimo.

sillwio, Tu teisus, darbinės kelionės ne pats geriausias metas gfotografijai. ir nervina tai, ir gerai visai, kad nėra laiko - nešaudžiau paviršutiniškai.  blush2.gif

ms, nori iš andriuskos pasimokyti? smile.gif

aš tai ieškau dabar nusipirkti canon 40d ir canon 1n distancinius pultelius. kaina nemaža visai, kiek ieškojau šitų reikaliukų, bet noriu.. gal kada artimoje ateityje.. doh.gif

Sveika sugrizus.

Man visada taip kelionese. Pasiimu fotika, guli viesbutyje (arba baisu nesiotis, kaip Kazachstane smile.gif ). Neimu, grauziuosi nagus, kad nepaemiau. Reikia kokia smena veziotis, kad negaila butu prarast. Su muiline nebegaliu fotografuoti. Net prie iso 100 matau ta muiliniu slykstu triuksma ir muila.

Nebandei ziuret e-bay? As saviskiam vis pagalvoju, nors neblogai verciuosi ir su taimeriu.
Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2008 12 10, 20:23)
meopta normali gamyklėlė. kai turiu jos optinį taikiklį ant tikkos prisukęs - nei karto nesiskundžiau kokybe. vat ir čia antrina:

Aciu uz linkus.
Briedas kazkoks. Viena radau uz gera kaina. Parasiau pardavejui laiska, o jis, pasirodo, nesupranta, ar didintuvas ima 6x6 formata ar ne doh.gif Reik vaziuot ziuret, o vaziuot 400 km biggrin.gif Ieskosiu arciau.
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2008 12 11, 09:08)
kada vel susirinkimas pas andriushka? smile.gif

negreitai... bėgsiu nuo švenčių ir krizės, po to leisiu, kad abi mane pasivytų....tada atsigausiu ir žiūrėsim, kas bus g.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 12 11, 12:25)
Briedas kazkoks. Viena radau uz gera kaina. Parasiau pardavejui laiska, o jis, pasirodo, nesupranta, ar didintuvas ima 6x6 formata ar ne  doh.gif Reik vaziuot ziuret, o vaziuot 400 km biggrin.gif Ieskosiu arciau.

tia tegul pasako, koks objektyvas, išima rėmelįir pamatuoja, galiausiai tegul nufotkina su pridėta liniuote ir persiunčia remęlio ir objektyvo foto. kondensorių tegul nufotografuoja su liniuote. juk tavo durste stiklai jaučiu max 10 cm skersmens, o krokuse kokių 20, ne mažiau.
Atsakyti
Na nežinau, kaip paaiškint tokius sapnus, bet aš šiąnakt sapnavau, kad ms visiems senosios fotografijos temos dalyviams išsiuntė po savo nuotrauką dovanų biggrin.gif O dabar ir žūriu, kad ms šiandien pasisakė doh.gif Kažkokia telepatija...
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2008 12 11, 13:00)
tia tegul pasako, koks objektyvas, išima rėmelįir pamatuoja, galiausiai tegul nufotkina su pridėta liniuote ir persiunčia remęlio ir objektyvo foto. kondensorių tegul nufotografuoja su liniuote. juk tavo durste stiklai jaučiu max 10 cm skersmens, o krokuse kokių 20, ne mažiau.

Taip ir padariau.
Dar viena galvos skausma turiu, kuris sumazina galimybes rasti tinkama didintuva - ogi stalcius multigrade filtrams doh.gif Yra, aisku, filtru, kabinamu po objektyvu, bet smagiau stalcius, o stalciu turi ne visi didintuvai. Bent jau as tokia nuomone susidariau.

QUOTE(Puriena6 @ 2008 12 11, 14:08)
Na nežinau, kaip paaiškint tokius sapnus, bet aš šiąnakt sapnavau, kad ms visiems senosios fotografijos temos dalyviams išsiuntė po savo nuotrauką dovanų  biggrin.gif  O dabar ir žūriu, kad ms šiandien pasisakė doh.gif  Kažkokia telepatija...

_ms_ dabar kaip ir skolingas visiems biggrin.gif Juokauju aisku.
Atsakyti
nagi nagi? smile.gif placiau smile.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2008 12 11, 16:08)
Na nežinau, kaip paaiškint tokius sapnus, bet aš šiąnakt sapnavau, kad ms visiems senosios fotografijos temos dalyviams išsiuntė po savo nuotrauką dovanų  biggrin.gif  O dabar ir žūriu, kad ms šiandien pasisakė doh.gif  Kažkokia telepatija...

Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 12 11, 14:44)
_ms_ dabar kaip ir skolingas visiems biggrin.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(_ms_ @ 2008 12 11, 14:46)
nagi nagi? smile.gif placiau smile.gif

Plačiau nėra. Sapnai kaip visada - nutrūksta pačioje įdomiausioje vietoje smile.gif
Atsakyti