Mano uošvių sode žemė rūgštoka, tai kartais vis taikosi koks asiūklis išlįsti. Bet jie juos labai sėkmingai gesintom kalkėm pavaišina ir vėl ramu . Čia radau patarimų, kur moteriškė ne tik prieš asiūklius, bet ir prieš kitas piktžoles veiksmingų priemonių atradus:
http://www.sodospalv...ara_piktzolems_
Papildyta:
Beje, su druska aš elgčiausi atsargiai, nes kiek žinau, ji visiems augalams ojoj kaip nepatinka... Be to, esu skaičiusi, kad gausiai barstant gali pasikeisti dirvos sudėtis ir PH...
Reiks ir mums kalkinti,kitaip nieko nebus Nes jau tu asiukliu tiek,kad baisu
QUOTE(jurgeresta @ 2010 08 06, 13:42)
Reiks ir mums kalkinti,kitaip nieko nebus Nes jau tu asiukliu tiek,kad baisu
Ir mes kalkinsim, nes nieko nebus, jau 3 maišus nusipirkom kalkių , tai gaus jie po geras dozes
O, sakykit, tos kalkes nepakenks kitiems augalams? Jei as savo gelyna jomis pavaisinsiu, nes tie asiukliai ten jau ima virsu
Bandziau su Raudapu kiekviena nurauta stiebeli tept, vargau kelias dienas ir ka - rezultatas tas pats - jie vel ten bujoja
p.s. ir dar klausimas - kaip ten tas kalkes paruost? ar jos jau paruostos buna, praskiedi su vandeniu ir viskas?
Bandziau su Raudapu kiekviena nurauta stiebeli tept, vargau kelias dienas ir ka - rezultatas tas pats - jie vel ten bujoja
p.s. ir dar klausimas - kaip ten tas kalkes paruost? ar jos jau paruostos buna, praskiedi su vandeniu ir viskas?
QUOTE(Romeo @ 2010 08 06, 22:25)
Mes pirkom gesintas kalkes maišuose senukuose ir išbarstėm rudenį, nežinau ar reik dabar dar barstyti, nes labai daug pas mus asiūklio ir ir vijoklio to, kur rožele vadina .
Ech tema jau uzmirsta.. Negi visos issinaikinote asiuklius?
Mes kelemes sklypa, nes buvom dauboje.. Priveze juodzemio, uzsisejom veja ir ziuriu, siaubas- kaip eme dygt visur asiukliai.. Pradzioj nesupratau kas tai, nes patirties darzuose neturiu, ir kuo toliau tuo labiau man jie eme nepatikti, nes atrodo kiek tu ju nerautum, ju atzelia vis daugiau. Baisi piktzole, net usnys manes tiek nenervina, kiek sitie parazitiniai "siulai"..
Ir ka dabar daryt kai veja svieziai paseta? Juk nekultivuosi dabar is naujo, kad sumaisytum dirva su kalkemis..
Kaip jums sekasi kovot?
Mes kelemes sklypa, nes buvom dauboje.. Priveze juodzemio, uzsisejom veja ir ziuriu, siaubas- kaip eme dygt visur asiukliai.. Pradzioj nesupratau kas tai, nes patirties darzuose neturiu, ir kuo toliau tuo labiau man jie eme nepatikti, nes atrodo kiek tu ju nerautum, ju atzelia vis daugiau. Baisi piktzole, net usnys manes tiek nenervina, kiek sitie parazitiniai "siulai"..
Ir ka dabar daryt kai veja svieziai paseta? Juk nekultivuosi dabar is naujo, kad sumaisytum dirva su kalkemis..
Kaip jums sekasi kovot?