Taigi, dar kartą apie druskos gydomąsias savybes Parašiau ir pagalvojau, kad tarp sveikos mitybos propaguotojų yra gi toks posakis apie tris baltąsias mirtis - cukrų, miltus ir druską.
Galiu patvirtinti, kad ta druska tikrai yra baltoji mirtis. Bent jau asiūklius tai ji palaidojo. Aišku žemės gilumoj šaknų tai yra likę, vis lenda nauji ūgliai, tačiau jie irgi gaus savo druskos dozę
Svarbiausia, kad dabar žinau paprastą ir veiksmingą būdą.
QUOTE(kykute @ 2008 06 06, 09:21)
Pernai irgi šito brudo turėjau, su žemėm matyt užsivežėm vienam kampe. Išravėjau mechaniškai ir po to vyras kalkiuotu vandeniu palaistė. Nebeatsigavo nė vienas, ramu. Kažkur skaičiau, kad asiūkliai rūgščios dirvos požymis.
vienas kitoj temoj aptiktas aktualus pasisakymas apie asiūklių naikinimą, įkėliau čia, sakau gal pravers kam
Eisiu ir as kovot su sitais velniais, nes su durpem gavom ir sito "gerio".
O jus druska tiesiog prie saknu pabarstot? Ar geriau koki tirpaliuka pasidaryt?
QUOTE(Romeo @ 2008 06 25, 12:41)
Eisiu ir as kovot su sitais velniais, nes su durpem gavom ir sito "gerio".
aš tai tiesiog barsčiau, bet tirpalas geros koncentracijos gal irgi veiktų
Asiūklis yra didelis parazitas todėl, kad turi milžininšką šaknį kaip tokiam augalui 1-1,5m. Juos labai sunku išnaikinti, bet galima pabandyti taip: roundapas, plius į purkštuvą įpilti pora trejetą šaukštų azoto trąšų, tik nepadauginti, nes nuo per didelės azotinių trašų dozės nuvys žalioji augalo dalis, kuri vėliau ataugs iš šaknies. Azoto trašos tirpalas atidaro augalo lapų skroteles, dėl to roundapas gali greičiau ir efektyviau pasiekti kitas augalo dalis - šaknį. Sėkmės naikinant, bet... Tas augalas neišnyko milijonus metų, ūkininkai taip pat kankinasi jį naikindami. Parazitas - užkemša net drenažo sistemą.
Asiūklius sunkiai naikina bet kokia cheminė medžiaga,tame tarpe ir druska.Asiūkliai auga rūkštesniuose dirvožemiuose,todėl jei jų daug reiškia dirva pakankamai rūkšti.Tokią dirvą patartina kalkinti.
Jei plotas nėra didelis galima bandyti panaudoti Glifosatų grupės preparatus(visi žino Raundup).Paprastas purškimas nelabai padeda ,be to šio tipo preparatai naikina ir kitus augalus.Taigi jeigu plotas nėra didelis,apsišarvavus kantrybe reikėtų daryti taip:
Kaip žinia asiūklio stiebas susideda iš narelių,reikia ištraukti iki paskutinio narelio prie šaknies ir su pepete užlašinti lašą gryno preparato.Tinka Raundup,Glifos,Dalgis ir kiti kurių veiklioji medžiaga yra glifosatas.
Čia kruvinas darbas,bet veiksmingas,tokiu būdu sunaikinama asiūklio šaknis.
Jei plotas nėra didelis galima bandyti panaudoti Glifosatų grupės preparatus(visi žino Raundup).Paprastas purškimas nelabai padeda ,be to šio tipo preparatai naikina ir kitus augalus.Taigi jeigu plotas nėra didelis,apsišarvavus kantrybe reikėtų daryti taip:
Kaip žinia asiūklio stiebas susideda iš narelių,reikia ištraukti iki paskutinio narelio prie šaknies ir su pepete užlašinti lašą gryno preparato.Tinka Raundup,Glifos,Dalgis ir kiti kurių veiklioji medžiaga yra glifosatas.
Čia kruvinas darbas,bet veiksmingas,tokiu būdu sunaikinama asiūklio šaknis.
sveikos bendramintes, bendros problemos turetojos..
Asiukliai..
viska cia perskaiciau, vyras druska barste, kol kas jokio efekto, bet ranku nenuleidziam.. o ka daryti su asiukliais vejoje???
uz tvoros - laukai "niekieno" nesienaujami, pilna visokio gerio o ypac asiukliu, kurie po truputi jau ilindo ir i musu veja.. kaip juos isnaikinti? skaiciau kad paprasciausia druska padeda, bet tuomet jei jie vieni, o jei vejoje, tai nuo druskos sunyks ir zolyte..
gal koki patarimuka ka?
Asiukliai..
viska cia perskaiciau, vyras druska barste, kol kas jokio efekto, bet ranku nenuleidziam.. o ka daryti su asiukliais vejoje???
uz tvoros - laukai "niekieno" nesienaujami, pilna visokio gerio o ypac asiukliu, kurie po truputi jau ilindo ir i musu veja.. kaip juos isnaikinti? skaiciau kad paprasciausia druska padeda, bet tuomet jei jie vieni, o jei vejoje, tai nuo druskos sunyks ir zolyte..
gal koki patarimuka ka?
Kai aš dabar savo ištraukom ,pradėjau juos karpyti,man jei kažkodėl sunkiai auga .O man jų reikia .
QUOTE(*GREISI* @ 2010 07 10, 09:04)
Kai aš dabar savo ištraukom ,pradėjau juos karpyti,man jei kažkodėl sunkiai auga .O man jų reikia .
tuoj sulauksi kvietimų apsilankyti plantacijose tų, kurioms jų nereikia ir prisikarpyti
QUOTE(jolaxus @ 2010 07 10, 09:06)
tuoj sulauksi kvietimų apsilankyti plantacijose tų, kurioms jų nereikia ir prisikarpyti
Tik šalia Kauno ,prašyčiau
QUOTE(*GREISI* @ 2010 07 10, 09:16)
Tik šalia Kauno ,prašyčiau
praosm pas mane padesiu nukarpyt
QUOTE(elos @ 2005 07 07, 16:42)
tai vat čia visas ir įdomumas to augalo... ne be reikalo milijonus metų egzistuoja, dinozaurų giminaitis... tie aštrūs pakraštėliai - iš silicio junginių, nors šiaip visa mūsų gamta 'pasidarė' iš kalcio..
bet kaip naikinti nežinau apart bandyti rauti
bet kaip naikinti nežinau apart bandyti rauti
Kaip tik šiandien žurnale Mokslas ir Visata skaičiau, jog dinozaurai prieš daug daug milijonų metų mito būtent asiūkliais (žinoma, ne visi)
Pas mane ir pievoje (vejos neturiu) ir darže to "džiaugsmo" daugiau nei sočiai. Kol kas darže naudoju tik rovimo būdą, o pievoje - nieko jiems nedarau. Bet labai man jie nepatinka.