na turiu dar netvarkytą sklypo kampą, kur tie asiūkliai labai suvešėję, tai va ten ir išbandysiu, o kai praeis kiek laiko ir rezultatas matysis, visiems parašysiu kas gavosi. Nuodėmė būtų neišbandyti tokio paprasto metodo
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 11, 07:01)
Vitulka, o kaip reaguoja į druską kiti augalai? pas mene pagrindinė problema - asiūkliai vejoje. Ko gero vejos žolę reikia pasaugoti ar ne?
kaip bebūtų man šitas būdas labai patinka - paprasta kaip trys kapeikos tikrai bandysiu. AČIŪ
kaip bebūtų man šitas būdas labai patinka - paprasta kaip trys kapeikos tikrai bandysiu. AČIŪ
Nežinau kaip reaguoja į tą druską kiti augala, bet turbut tikrai, kad ne kaip... O pabandyt verta ten kur niekas neauga dabar....
šįryt dar rasai nenudžiūvus mano brangiausiasis buvo įpareigotas atlikti druskos sėją asiūklių "miške" pradedu laukti rezultatų
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 12, 07:37)
šįryt dar rasai nenudžiūvus mano brangiausiasis buvo įpareigotas atlikti druskos sėją asiūklių "miške" pradedu laukti rezultatų
Niu kaip, rezultatai jau matyt?
Dar vakar apėjau savo plantacijas ir ką aš galiu pasakyti - kažkokie rezultatai gal jau ir matosi. Lyg tie asiūkliai pradeda džiūti. Norėtųsi daugiau, bet aš dar mąstau, kad lyti ką tik pradėjo, anksčiau kai tą druską išbarstėm tai ji ilgą laiką stovėjo netirpdama, nes buvo visai sausa... Galbūt jei netingėsiu ir žolyne reikės atsargai pabarstyti kur tankiau sužėlę tie mano priešai asiūkliai
QUOTE(jolaxus @ 2005 07 25, 07:50)
Dar vakar apėjau savo plantacijas ir ką aš galiu pasakyti - kažkokie rezultatai gal jau ir matosi. Lyg tie asiūkliai pradeda džiūti. Norėtųsi daugiau, bet aš dar mąstau, kad lyti ką tik pradėjo, anksčiau kai tą druską išbarstėm tai ji ilgą laiką stovėjo netirpdama, nes buvo visai sausa... Galbūt jei netingėsiu ir žolyne reikės atsargai pabarstyti kur tankiau sužėlę tie mano priešai asiūkliai :rolleyes:
Sveikos, gėlių mylėtojos,
Jungiuosi ir aš prie jūsų, nes su asiūkliais vargstu. Kažkur skaičiau, kad asiūkliai auga rūgščioje žemėje. Taigi, dirvą reikia kalkinti. Pas mus darže šitie augalai labai vešėjo, tai kalkinom rudenį visą daržo plotą. Ar čia kalkės padėjo, ar man tik taip atrodo, kaip ir mažiau dabar asiūklių. Bet kad visai būtų išnykę, tai toli gražu iki to...
QUOTE(Gricė @ 2005 07 25, 17:15)
Taigi, dirvą reikia kalkinti. Pas mus darže šitie augalai labai vešėjo, tai kalkinom rudenį visą daržo plotą. Ar čia kalkės padėjo, ar man tik taip atrodo, kaip ir mažiau dabar asiūklių. Bet kad visai būtų išnykę, tai toli gražu iki to...
girdėjau ir aš apie tai. Gal gali detaliau aprašyti tą kalkinimo procesą? kiek tų kalkių pylėt, gal žinai normas, kaip dozavot? Ir kaip tai daroma - tiesiog pabarstyti ar kažkaip įterpti reikia? Ir kas geriau? - mačiau yra dolomitmilčiai atseit tam tikslui skirti, ir būna turbūt kažkokios kalkės
Mat mano viena sklypo dalis jau sutvarkyta, o pusė dar neišlyginta ir neužsėta, tai gal ten jau pasistengčiau iš anksto žemę paruošti....
Na va, kiek klausimų pažėriau - laukiu žinių
QUOTE(elos @ 2005 07 25, 17:43)
O manot, kad visiems augalams tinka kalkinga žemė? Nes hortenzijos, rododendrai, šilauogės tai tikrai nemėgsta šarminio pH
Asiūklių nebeturėsit, ale kai kurių augalų paskui irgi..
Ačiū už užuominą, elos
čia irgi verta diskusijų tema iš tiesų turėjau ketinimų rododendrų užsiveisti, nes ta pusė kuri dar laukia mūsų rankų kaip tik šiaurinė, kur būtų rododendrams tinkamas pavėsiukas. Teks viską apgalvoti ir spręsti kur kalkes pilti, o kur palikti vietą kitoms grožybėms
QUOTE(elos @ 2005 07 25, 16:43)
:hm O manot, kad visiems augalams tinka kalkinga žemė? Nes hortenzijos, rododendrai, šilauogės tai tikrai nemėgsta šarminio pH :)
Taip, rododenrams tikrai reikia rugščios žemės. Net rekomenduojama juos retkarčiais palaistyti parūgštintu vandeniu.
O dirvą kalkinome rudenį, kai viskas nuo daržo buvo nuimta. Rankom išsėjom kalkes ir giliai sukasėm žemę. Kiekio tai nebeprisimenu, rodos, kažkas buvo ant kalkių maišo parašyta, t.y., normos. Pirkom kalkes sodo reikmenų parduotuvėj kažkokioj. Manau, kad sėklų parduotuvėj ( pvz. Žalioji stotelė) pardavėjos tikrai patars kas kaip.