linada, puikiai tave suprantu, nes maniske irgi neeme buteliuko. Svorio irgi visad priaugdavom mazai. Ir dabar esam coliuke, nors ir valgom daug.
Beje rasei, kad bandei duot avo pienelio ir ji vis tiek neeme, tai tada turejai pastebet, kiek pavyko pritraukt i buteliuka. Nes jei daug tai gal neverta pergyvent.
Kartais gydytojai paprasciaiusiai liepia primaitinti del apsidraudimo, o ne isitikine, kad TIKRAI TRUKSTA PIENO. O 500g (paziurejau i parasa, tai nera labai mazai.
Pabandyk duoti mišinio ar savo pienuko iš švirkšto (aišku be adatos). Mano dukrytė irgi neimdavo jokių soskių, tai esant būtinybei vyras ją pamaitindavo švirkšto pagalba. Pirkdavome patį didžiausią koks būna vaistinėse.
Mes maitinom švirkštuku. Aišku, vargas didelis, bet ką darysi, kad svorio per mėnesį priaugdavo labai mažai, bet to po tokių maitinimų dažniausiai būdavo visa šlapia, bet čia ji ne prieš buteliuką, o prieš pieno mišini būdavo nusistačiusi, kurio is viso nemėgo, todėl ir buteliuką spjaudavo. Dabar jau metukai, tai sveria 9 kg, gimė 3860g.
QUOTE(fleita @ 2005 12 19, 14:33)
Mes maitinom švirkštuku. Aišku, vargas didelis, bet ką darysi, kad svorio per mėnesį priaugdavo labai mažai, bet to po tokių maitinimų dažniausiai būdavo visa šlapia, bet čia ji ne prieš buteliuką, o prieš pieno mišini būdavo nusistačiusi, kurio is viso nemėgo, todėl ir buteliuką spjaudavo. Dabar jau metukai, tai sveria 9 kg, gimė 3860g.
o tai jūs 150 ml su švirkštu sumaitindavot tai kiek dar per šonus.....ir maitinimas jaučiu 2 valandas tęsėsi
aš švirkštu duodu gerąsias bakterijas...patikėkit...pusę jų išspjauna - nu aplamai jei ką kiši į burną tai susičiaupia, ir liežuvį iškiša, apie ryjimą nėr kalbos....
Mano vyresnėlis irgi buteliuko nepripažino. Nuo 3,5 mėnesių tekdavo primaitinti mišinuku kartais. Pradžioje primaitindavau šaukšteliu, vėliau pradėjome iš mažos taurelės, vienkartinės stiklinės, puodelio (paprasto) mokytis gerti. Nemačiau problemos ir 100ml šaukšteliu sumaitinti - užtrukdavome gerą pusvalandį, kai vyrutis ryti išmoko. Ir išlaistydavome ne per daugiausia - na, seilinuko reikėjo, bet jis net nepermirkdavo kiaurai. Svarbiausia nesupilti viso šaukštelio į burną, o duoti susiurbti skystį pačiam vaikui. Jei vaikas tikrai alkanas (pvz. po ilgo miego, grįžus iš lauko), jis per minutę supras, ką turi daryti, kad pasisotintų. Antrąjį sūnų apie 3-4mėnesį išmokiau gerti ir iš buteliuko. Principas tas pats - siūliau buteliuką tikrai alkanam.
QUOTE(Baltike @ 2005 12 19, 16:16)
Jei vaikas tikrai alkanas (pvz. po ilgo miego, grįžus iš lauko), jis per minutę supras, ką turi daryti, kad pasisotintų. Antrąjį sūnų apie 3-4mėnesį išmokiau gerti ir iš buteliuko. Principas tas pats - siūliau buteliuką tikrai alkanam.
kaip manai ar 12 valandų normaliai nevalgės vaikas gali būti neaalkanas?? (tik akmenim neužmėtykit, a ) maniškis ir po tiek nevalgė iš buteliuko MANO PIENO, taip kad nenado "jei vaikas tikrai alkanas...." dėl to ir klausiu, kad nebeišmanau ką daryti.
nu va išbandžiau švirktštą, lyg ir anksčiau bandžiau, bet dabar pavyko 40 ml sumaitinti, nu bet kaip po to bičas atpylė..... jis beveik išvis neatpilinėja, o čia....matyt labai oro prisiryja
taio pasirodo tokiom bėdelėm tik aš viena kankinuosi net ir švirkštas nebegelbėja - didžiausi riksmai jį pajutus. gausim ir vėl velnių, kad mažai priaugo tai kartais sumaitinu po kokius 40 ml. bet net nežinau kodėl, lyg sąžinei nuraminti, ale negi su 40 ml nuraminsi
Kokios pažįstamos problemos :mano dičkis lygiai taip pačiai elgėsi. Užaugo visiškai nežinodamas nei kas yra buteliukas, nei kas yra soskė. Pirmą kartą žmogus soskę pamatė, kai brolis gimė ir buvo laaabai įdomu . Linada, aš specialiai pasižiūrėjau į svorio ir ūgio lentelę (turiu namie, lygiai tokia pati turi būti įsegta į kiekvieno vaiko sveikatos priežiūros istoriją). Taviškio 3 mėn. svoris yra lyyygiai ties viduriuku. Vaiko svoris turi padvigubėti per 6 mėn., o patrigubėti per metus. Manyčiau, 6200g. nėra dar taip laabai blogai.
Juk kiekvienas vaikas yra individualus. Galiu duoti pavyzdį: mano dičkis metų laiko svėrė 9 kg., o mažius 4 mėn. jau, manyčiau, 8 kg sveria (nu, 3 mėn. virš 7 kg. svėrė). O maitinti abu tik MP.
Užsiminei apie gerąsias bakterijas. Kaip žinau pagal savo patirtį, jos tokiems mažiams tikrai padeda geriau įsisavinti maistines medžiagas. Mano mažiui buvo bėrimai, kurie niekaip nesiliovė. Tai geras tris savaites pagirdžiau - susitvarkė ir viduriai, ir svoris sparčiau augti pradėjo (tiesa, "gėrio" kelnėse randu ne kiekvieną dieną, bet šis reikalas irgi dar normos ribose).
Sėkmės jums . Svarbiausia - vaikio savijauta.
Juk kiekvienas vaikas yra individualus. Galiu duoti pavyzdį: mano dičkis metų laiko svėrė 9 kg., o mažius 4 mėn. jau, manyčiau, 8 kg sveria (nu, 3 mėn. virš 7 kg. svėrė). O maitinti abu tik MP.
Užsiminei apie gerąsias bakterijas. Kaip žinau pagal savo patirtį, jos tokiems mažiams tikrai padeda geriau įsisavinti maistines medžiagas. Mano mažiui buvo bėrimai, kurie niekaip nesiliovė. Tai geras tris savaites pagirdžiau - susitvarkė ir viduriai, ir svoris sparčiau augti pradėjo (tiesa, "gėrio" kelnėse randu ne kiekvieną dieną, bet šis reikalas irgi dar normos ribose).
Sėkmės jums . Svarbiausia - vaikio savijauta.
Patarimo, kaip pripratinti neparašysiu, noriu tik pasakyti, kad mano mažiulis irgi nepripažino buteliuko tol, kol buvo mamos pienuko. Irgi išbandžiau viska, nes kai pasvėrė 5 mėn. jis buvo 200g lengvesnis nei 4 mėn. Prasinervinau gal savaitę, o paskui nusprendžiau kad nekankinsiu vaiko. Jis tarp valgymų būdavo ramus, linksmas, visai neatrdydavio, kad jam maistelio trūksta. Tai pagalvojau, kad jis matyt geriau žino, ko ir kiek jam reikia. Tiesa, per 6 mėn. jis priaugo 600 lyginant su 4mėn.
Kai jam suėjo 6,5 mėn. turėjau rimtų problemų dėl virškinimo ir 3 dienas buvau gyva tik arbatom. Todėl matyt pienukas ir dingo. Vaikutis pasidarė neramus. Pasiūliau mišinuko-išgėrė visą normą nė nezurztelėjes. Tiksliai nezinau, kas įvyko, kad jis persigalvojo, bet manau kai jau nebeištraukdavo mamytės pienuko, teko valgyti is buteliuko.
Todėl noriu nuraminti. Nesinervink labai. Ir nesistenk visais imanomais būdais maitinti. Tik prisinervinsi pati. Matyt užtenka vaikui maistelio.
Kai jam suėjo 6,5 mėn. turėjau rimtų problemų dėl virškinimo ir 3 dienas buvau gyva tik arbatom. Todėl matyt pienukas ir dingo. Vaikutis pasidarė neramus. Pasiūliau mišinuko-išgėrė visą normą nė nezurztelėjes. Tiksliai nezinau, kas įvyko, kad jis persigalvojo, bet manau kai jau nebeištraukdavo mamytės pienuko, teko valgyti is buteliuko.
Todėl noriu nuraminti. Nesinervink labai. Ir nesistenk visais imanomais būdais maitinti. Tik prisinervinsi pati. Matyt užtenka vaikui maistelio.
Aš sūnelį turėjau primaitinti nuo 3 mėn. ir dar mišinys buvo gydomasis (nuo alergijos), o jis kartaus skonio (panašiai kaip alus) - pabandyk įsiūlyti. Tai po maždaug paros "bado streiko" nusitraukiau kažkiek MP, porai minučių pamerkiau į jį čiulptuką ir uždėjau ant buteliuko. Visos bėdos tuo ir baigėsi, mažius rijo net springdamas, nors dar prieš 10 min. neėmė. Tai nusprendžiau, kad vaikui kur kas svarbiau kvapas, o ne skonis ar forma.
Beje, iš buteliuko vaikas gali nevalgyti, jei jam prieš tai alkanam buvo dažnai duodama "soskė". Kažkada palikom močiutei 2 mėn. sūnelį ir MP buteliuką, ir išėjom į kiną. Grįžtam, tas net mėlynas nuo rėkimo, močiutė vos neverkia. Pasirodo, kai jis užsinorėjo valgyti, močiutė davė jam soskę (jai kažkodėl labai gražu, kai , reikia ar nereikia). Kol pašildė pienuką, vaikas jau buvo labai supykęs, ir kai jam kišo buteliuką, matyt, galvojo: "Ir vėl ta soskė" Taip ir nevalgė, kol mes sugrįžom. Na, bet nuo tada močiutė daugiau nė karto nemėgino soskės kaišioti, ir dabar, kai pas mažąją ateina, neklausia: "O kur jos soskytė, kodėl neduodi?" Taigi ir antras mano vaikas sėkmingai užaugs be soskės.
Beje, iš buteliuko vaikas gali nevalgyti, jei jam prieš tai alkanam buvo dažnai duodama "soskė". Kažkada palikom močiutei 2 mėn. sūnelį ir MP buteliuką, ir išėjom į kiną. Grįžtam, tas net mėlynas nuo rėkimo, močiutė vos neverkia. Pasirodo, kai jis užsinorėjo valgyti, močiutė davė jam soskę (jai kažkodėl labai gražu, kai , reikia ar nereikia). Kol pašildė pienuką, vaikas jau buvo labai supykęs, ir kai jam kišo buteliuką, matyt, galvojo: "Ir vėl ta soskė" Taip ir nevalgė, kol mes sugrįžom. Na, bet nuo tada močiutė daugiau nė karto nemėgino soskės kaišioti, ir dabar, kai pas mažąją ateina, neklausia: "O kur jos soskytė, kodėl neduodi?" Taigi ir antras mano vaikas sėkmingai užaugs be soskės.
ačiū už palaikymą aš va ir pati susiradau tą svorio augimo lentelė - nu vaikis kažkur apie 50 proc. - per viduriuką, tik va nesuprantu ko ta gydytoja panikuoja - nusprendžiau kad neužtenka čia į lentelę pažvelgti - reikia visgi 10 metų mediciną mokytis
Jovituke - kaip berašytų vadovėliai, bekalbėtų gydytojai, mamos ar tetos, visgi vaikas individualus, ir atrodo iš kur tiek to individualumo nuo pat gimimo. soskiuko mes neduodam visisškai, nes neima, o vaikis po 12 val "bado" nevalgė mano MP iš buteliuko - nors kvapas turėjo tikri, o ir priglaudus buvau panašiai kaip įprastai. supaisysi tu tuos mažiukus beje bandžiau su švirkštu švirkšti savo pieną - spjauna kaip mišinuką - vadinasi jam reikia įprasto artumo, šilumos ir laiko patikrintos patogios pieno taros greitai keliausim pas daktarus...prisipažinsiu, nerimauju, nes man maniškis visai nepaaugęs atrodo, bet bus matyt
Jovituke - kaip berašytų vadovėliai, bekalbėtų gydytojai, mamos ar tetos, visgi vaikas individualus, ir atrodo iš kur tiek to individualumo nuo pat gimimo. soskiuko mes neduodam visisškai, nes neima, o vaikis po 12 val "bado" nevalgė mano MP iš buteliuko - nors kvapas turėjo tikri, o ir priglaudus buvau panašiai kaip įprastai. supaisysi tu tuos mažiukus beje bandžiau su švirkštu švirkšti savo pieną - spjauna kaip mišinuką - vadinasi jam reikia įprasto artumo, šilumos ir laiko patikrintos patogios pieno taros greitai keliausim pas daktarus...prisipažinsiu, nerimauju, nes man maniškis visai nepaaugęs atrodo, bet bus matyt