Sveikos, keliautojos
Na, matau, kad nerimas pirmą kartą skrendant - nesvetimas jausmas, tik labai gaila, kad tos forumietės, kurios taip nerimavo prieš skrydį, neužsuko pasidžiaugti, kad laimingai nuskrido ir be reikalo nervinosi
Mane irgi rimtai kamuoja nerimas, stengiuos susirinkti kuo daugiau informacijos. Skrisiu, galima sakyt, pirmą kartą (neskaitant poilsinės kelionės į Turkiją prieš keletą metų), labai toli (į australiją) su trim persėdimais ir vienu techniniu sustojimu, negana to, viena su dviem vaikais, iš kurių vienas kūdkis. Tai jaudintis turbūt normalu
Daug informacijos gavau iš Australijoje gyvenančių mamyčių.
Agentūroje, kurioje pirkaus bilietus, mergaitė nelabai orientuojasi, pateikė klaidingą info ir dėl rankinio bagažo svorio ir dėl kūdikių maisto, nepasitikiu aš ja. Londone turėsiu keist terminalą, ji sakė, kad mano bagažas keliaus tiesiai į Australiją ir niekuo nereiks rūpintis, kaip manot, ar bent tuo galiu pasitikėt? Bijau, kad nuvykus į oro uostą nepaaiškėtų koks siurprizas, juk nepajėgsiu po to panešti...
Beje, gal kada nors kas nors matė ar teko gabentis muzikos instrumentą? Svajoju vežtis gitarą, bet agentūroj pareiškė, kad neįmanoma, labai brangu, o puslapyje radau info kad Registruotas bagažas: instrumentas privalo būti įpakuotas į kietą dėklą. Oro vežėjas neprisiima atsakomybės dėl instrumento sugadinimo, jeigu šis nebuvo tinkamai įpakuotas. Jeigu muzikos instrumentas viršija leistiną bagažo svorio normą (20 kg), yra skaičiuojamas standartinis viršsvorio mokestis už kiekvieną papildomą kilogramą. Muzikos instrumentas negali viršyti nustatytos maksimalios 32 kg svorio ribos, o suminiai matmenys turi neviršyti 203 cm.
Tai įdomu, ar čia turiu tikrinti ir domėtis kiekvienose oro linijose ar kaip. Teoriškai galėtų gitara keliaut kaip registruotas bagažas.
Kur jūs perkat tuos permatomus maišelius, į kuriuos reik sudėti skysčius? O kaip su kūdikiu maistu, ar ir jį dėti į tokį maišelį?
Kaip jūs darot su rankiniu bagažu? Iš karto viską iškraustot prieš patikrą ar tiesiog pagal pareikalavimą?
Daug klausinėju, nes anglų kalba neblizga, bijau, kad ko nors nesuprasiu...